Postuar mė parė nga
deshmuesi
Xhamia nuk e di a ke gje per temen, dhe sa pajtohesh ti me paradoksin qe ndodh tek shume mysliamne, te cilete me goje deklarojne islamin, por me vepra e mohojne frutin e besimit ne islam, duke zgjedhur per te ejtuar vendet armike te islamit. a ka me paradoks???.
Sa per ju Toni77 dhe Mesia 4 ever, mendoj se duhet te jeni me te komunikueshem me njeri tjetrin. JEuzsi tha te mos gjykoni askend pa drejtesi. fjala drejtesi do te thote qe gjykimin ta vendosesh jo mbi vlerat apo drejtesine njerzore, por ne Krishtin. Nese Papa apo kushdo tjeter qofte , e quan kuranin nje liber te shenjte dhe allahun si Perendine e Vertete, kjo eshte e rrezikshme per ata qe e ndkein, pasi Perendia i vertete eshte Perendia Jahve. Po keshtu dhe kurani, i cili blasfemon ndja Krishtit dhe Perendise Jahve, nese pranohet nga dikush si nje liber i shenjte i Perendise, perseri eshte mjaft i rrezikshem. Ata qe nuk e pranojne kete fakt jane vetem myslimanet, pasi per ta qendron e mbyllur zbulesa e Perendsie. Krejt ndryshe eshte me te krishteret. Juve ju eshte dhene, tha JEzusi, qe te kutponi dhe te zbuloni te fshehten e Perendise. MBase ndojne i krishtere pyet dhe thote: perse ti deshmuesi del ne nje konkluzion te tille per kuranin? Se pari ju tham se nuk jam une ai qe eprcakton se kush eshte kurani dhe kush eshte bibla. Kete e zbulon dhe e deshmon Fryma e Shenjte e Perendise. Zbulesen ne zemer se kush eshte Jezus Krishti dhe kush eshte bibla e Perendise, e jep Fryma e Perendsie.
Bibla si fjale e shenjte e Perendise, na zbulon dhe emson se, Themeli ku qendron dhe eshte ndertuar kisha e Perendise, eshte JEzus Krishti. Pra cdo "pjese" e kishes, TRUPIT te Krishtit,do te deshmoje pikerisht Jezus Krishtin dhe do te beje vullnetin e Krishtit. Ky fakt na nxjer ne perfundimin se, pa Krisht nuk ka kishe, nuk ka paqe me Perendine, nuk ka shpetim nuk ka te Vertete, nuk ka jete te perjtshme.
Tani le te shohim se cfar kurani meson.
Mesimi qendror i kuranit eshte:
Kurani meson dhe deshmon: Jezusi nuk eshte Bir i Perendsie, dhe Zot e Perendi.
: Jezusi eshte profet si Muhameti, dmth nje njeri i lindur nen mekat si pasardhes i Adamit dhe Eves.
: Kisha e Krishtit eshte nje fantazi dhe mashtrim njerzor.
: Perendia e ka emrin allah, dhe jo Perendia UNE JAM.
: Muhametin islami e krahason me Frymen e Shenjte, dhe Jezusi tha kjo eshte BLASFEMIA me e madhe e cila nuk gjen kurre falje tek Perendia Jahve.
: Jezusi nuk vdiq ne kryq, dhe kjo eshte nje ginjeshter.
: Perendia nuk eshte TRINI, Ati Biri dhe Fryma e Sehnjte.
Ka dhe plot mesime blasfemike ndaj Perendise ku besojne te krishteret, atehere lind pyetja: a mund te quhet kurani nje liber i shenjte dhe fjale e Perendsie?
Kjo eshte pyetja qe shtrohet para cdo te krishteri.
Krijoni Kontakt