Close
Faqja 456 prej 1135 FillimFillim ... 356406446454455456457458466506556956 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 4,551 deri 4,560 prej 11341
    ..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    Pashko Vasa ateist s ka qene kjo thirrje dihet pse eshte bere ai nuk ka than behuni ateist andaj mos tento te pershtatesh diq qe nuk perket me realitetin e thenjes se tij . Edhe Iliret kane besuar ne diell ama nuk do te thote qe jane ateist . Andaj kthjellu pak dhe jo vetem te mundohem te them diqka se kerka s je .
    Shqiptaret kane qene ne mase agnostik ose ateist dhe kete se luan as topi.
    Do nje shembull?Shiko as nje lufte fetare ne historine e Shqiperise ndermjet shqiptarve.Kjo tregon indiferentizem dhe jo fanatizem ndaj fese.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Pashko Vasa ateist s ka qene kjo thirrje dihet pse eshte bere ai nuk ka than behuni ateist andaj mos tento te pershtatesh diq qe nuk perket me realitetin e thenjes se tij . Edhe Iliret kane besuar ne diell ama nuk do te thote qe jane ateist . Andaj kthjellu pak dhe jo vetem te mundohem te them diqka se kerka s je .
    Edhe une nuk besoj e as nuk thash se Pashko Vasa deshironte te behemi njerez bisha ataviste, qe s“njohin norma morale e sociale. Thenien e tij ne fjale per me teper e kuptoj si nje kerkese per pavaresim nga rrymat percarese qe na importohen/shin nga Azia. Mirepo qe ketij njeriu i ha palla per Allahun apo Hyjin, kete nuk mund ta thuash. Keshtu qe "jobesimtar" ne kuptim te Kuranit ka njohur shoqeria jone shume kohe para Enverit. Tek e fundit, ku qenka dallimi te thuash se une e mohoj ekzistencen e zotit (cka eshte tipike per nje ateist), me thenien hiquni kishave e xhamiave (cka thote P. Vasa)?

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Pyetje palidhje nga ana jote . E si mendon ta krahasosh Krijuesin me krijesen a kaq mendje ke ? Krijuesi nuk krahasohet me krijuesin , krijesa flene tash po duhka edhe Krijuesi me fjete aq posht shkoni me mendjen tuaj . Une ua kam marr nje shembull me 0 dhe 1 , para 1 s ka asgje po ju prap edhe llogjiken se pranoni jeni te dhene kalkarroce e vazhdoni si te doni me mosbesimin tuaj .
    Aha, dtth nuk qenka ashtu qe ateistet jane "te pa vlera" per Islamin, a po?
    Nese Allahu na meson se ne fillim nuk kishte asgje dhe se ai krijoi cdo gje, dhe se pershkak se ai krijoi cdo gje ai eshte "Zoti", atehere Allahu mendon te na thote se fakti i ekzistences implikon Krijuesin. Keshtu qe pyetja ime (Kush e krijoi pra Allahun?), eshe vetem nje mendim konsekuent i asaj cka na meson Allahu. Apo me mire me thene: cka na meson arabi per Allahun.

PS:
    Pse te mos e krahasoj "krijuesin" me krijesen? Islami vet predikon se Allahu njeh p.sh. mllef ndaj jobesimtareve, njeh denime, njeh shperblim, hakmarrje, madje njeh edhe joshje seksuale (p.sh. kur thote se besimtaret e Allahut ne Parajse do te kene plote virgjeresha). Keto jane veti te rendomta njerezore. Tregojne qe Allahu mendon dhe ndjen si nje njeri. E nese ai praktikon dhe ndjen veti njerezore, atehere perse te mos i atriboj une atij edhe veti tjera njerezore, si p.sh. nevojen per clodhje me fjetje? Sepse nuk te konvenon ty apo ndonje imami arab?? Hehe a keni ju nje te drejte per te pushtuar shqisat e njerezve? Jo. Lexo Kuranin dhe do e shohesh se edhe Allahu vet pret qe ne bote ka plote aso qe mendojne me koken e tyre dhe si pasoje refuzojne Islamin. Keshtu qe nese une dhe gjithe njerezimi mendojme ashtu si e kerkon ti apo nje imam arab, atehere Kurani ne kete pohim do te dali si i gabueshem. Kafirizmi eshte garancion kuranor.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Duhet te theksojme menjehere se perpjekjet e bera nga myslimanet e pare nuk ishin ndaj ateisteve por kunder politeisteve, mushrikeve, atyre qe besonin ne me shume se nje Zot. Ne Kur’an nuk verejme ndonje verset te lidhur direkt me ateizmin. ... Por si terma te peraferta me fjalen “ateist” jane fjalet “kafir”, “zindik”, “mulhid” dhe “dehri”.

Dhe qka ka ketu ne kundershtim apo ajt te them diq ketu eshte shume mire e sqaruar per ata qe i thirrin mendjes . Fjala kafir do te thot jobesimtar . Ne te perfshihen me shume se q thot mendja jote ateistet , ne te perfshihen ata qe se besojn Allahun , ata qe bejne poleteizem , ata qe si besojn 6 kushtet e besimit , andaj sqaroji disa gjera pastaj shkruaj .
    Vetkundershtimi qendron ne pohimin se muslimanet nuk u perpoqen me ateistet, dhe ne pohimin se "kafir", "zindik" ishin terme te peraferta me ateiste. Pra ne njeren ane ateistet s“paraqitnin problem per muslimanet, mirepo ata ne ane tjeter ishin "kafire" (e qe dihet se kafiret ishin armiqte e Allahut). Lexo tash ate pjesen tjeter per prejardhjen e fjales "ateist", dhe pergjegjen time, perse kete fjale nuk mund te kerkosh ne Kuran, por duhet te subsumosh (nenkuptosh) nen terme si "kafir" apo "jobesimtar".

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    [QUOTE=zenith;2009055
    ps.o eldonel sot hipa ke autobusi i linjes ketu ne milano,ishte nje egjiptiane me ferexhe,gjth autobuzin e qelbi nga era e keqe,kta jevgjit mbajne dhe ere te keqe mer jahu.[/QUOTE]

Po ma mire ere te keqe edhe pse ketu ke shpif, sesa sikurse ju pasi ja ekspozoni pjeset intime te gruas suaj, lavderoheni se e keni zhvesh gruan tuaj, te gjith njerzit ja shohin pjeset e trupit gruas suaj dhe me ne fund e merrni ju ne shtrat, d.m.th. ajo grua nuk i ka ruajtur pjeset e trupit te saj per burrin e saj, dhe kete ma quan ti civilizim, jeni ka ma kujtoni kohen e gurit, apo banoret e xhungles qe e kan nje gjethe perpara e nje pas, vetem sa te "mbulohen" pak edhe pse atje nu ka mbrri civilizimi e shohin se nuk eshte mire me hec zdesh...
    Me kete krenohesh ti si nuk ke turp...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga auloni2008 Lexo Postimin
    Po ma mire ere te keqe edhe pse ketu ke shpif, sesa sikurse ju pasi ja ekspozoni pjeset intime te gruas suaj, lavderoheni se e keni zhvesh gruan tuaj, te gjith njerzit ja shohin pjeset e trupit gruas suaj dhe me ne fund e merrni ju ne shtrat, d.m.th. ajo grua nuk i ka ruajtur pjeset e trupit te saj per burrin e saj, dhe kete ma quan ti civilizim, jeni ka ma kujtoni kohen e gurit, apo banoret e xhungles qe e kan nje gjethe perpara e nje pas, vetem sa te "mbulohen" pak edhe pse atje nu ka mbrri civilizimi e shohin se nuk eshte mire me hec zdesh...
    Me kete krenohesh ti si nuk ke turp...
    gjithsesi mire kjo, i fusni nga nje ferexhe grave ju dhe e beni gjumin per shtat pale qejfe,po a duhet te flini te qete????jo them une.kur i ha femres nuk ka ferexhe ne bote qe e ndalon.

ik gjej noi argument tjeter per ndershmerine e femrave.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 29-08-2008 mė 11:59
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Citim Postuar mė parė nga zenith Lexo Postimin
    e mir,mos te te tregoj une ty tani per gra me ferexhe qe donin ta benin me mua,ti kujton se nderin e nje femre e mban ferexheja????????sa gabim je o i shkrete,nejse lere isha para nja tre vjetesh ne maqedoni,varja.......njona me ferexhe,ishte dhe e bukur dreqi,te te them un ty se ca mbathjesh kishte vesh ajo,ty te iken truni i kokes.

ps.gjithsesi mire kjo, i fusni nga nje ferexhe grave ju dhe e beni gjumin per shtat pale qejfe,po a duhet te flini te qete????jo them une.kur i ha femres nuk ka ferexhe ne bote qe e ndalon.

ik gjej noi argument tjeter per ndershmerine e femrave.
    Ti duhet te marresh cmimin si anetari me modest i ketij forumi. Nga keto qe shkruan ti nuk do habitesha qe nje dite te na thoshe se ke kapur edhe nje murgeshe dhe ishte ajo qe t'u qep ty kuptohet

Kur ti ke shkruar 100 postime ketu per higjenen skandal dhe eren e keqe qe vijne femrat e mbuluara, si arrite qe te prekesh nje femer te tille, apo mbylle vrimat e hundes?!

Bollni me keto idiotizma se nuk matet ndershmeria e femres nga sa pale mbathje ka veshur, dhe higjena e nje femre eshte dicka vetiake e femres dhe jo e fese.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Aq ka dituri ai, une kisha thene se a ka lexuar Zenithi naj liber pos abetares se klases se pare, pyeteni sepse po shifet ne baze te shkrimeve...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    jo jo vetem abetaren.

kujdes ndonje mashkull fqinjin tat atje qe eshte si puna e zenith.

i ke nigju ato historit e napoleonit??me grat qe ja dridhnin.kot kshu sa per muabet?napoleoni nuk ju vishte ferexhe i ruante nderin me ca menyra te tjera,dhe ju rrujti lesht,te gjitha ja drodhen.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar mė parė nga white-knight Lexo Postimin
    Me thuaj nje komb te krishtere qe eshte asimiliuar nge nje komb tjeter i krishtere?Ne kete rast sikur shqiptaret e maqedonise do ishin katolik apo ortodokse.Me thuaj vetem nje rast kur ka ndodhur asimilimi i 2 kombeve te krishtera(U asimilua Skocia nga Anglia?Kroacia nga Italia apo Ukraina nga Russia?Meqe kishin te gjitha nje fe te perbashket?)Mos ja keput kot qe islami ka mbrojtur nga asimili.
    Vellezerit e jugut kane shkruar historine kane hapur shkollat e para shqipe dhe te gjithe ortodokse kane qene duke filluar nga rilindasit.
    Analizat i bejne analistet,historine e shkruajne historianet
    Ku jeton mor ti ?
    Ja un te tregoj , u asimiluan camet ne Greqi ,u asimiluan orthodokset shqiptar ne Fyrom ,dhe po asimilohen shqiptaret orthodoks brenda Shqiperis ne shekullin 21.
    U asimiluan sllavo-maqedonet ne Greqi , u asimiluan sllavo-maqedonet ne Bullgari , u asimiluan sllavo-maqedonet ne Serbi.
    U asimiluan malazezet ne Kosov , ne Serbi , ne qytetin tim .
    Kerko numrimet e popullsis ne Serbi edhe shife se si pas cdo 10 viti ne Serbi ka gjithnje e me pak orthodoks te kombesive tjera , sepse te njejtin shkruhen SERB.
    Ndersa vetem numri i muslimaneve ne Serbi njeh rritje .
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •