Close
Faqja 44 prej 1135 FillimFillim ... 34424344454654941445441044 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 431 deri 440 prej 11341
    Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Zoti ka krijuar ligjet dhe nuk i then ato,jo se nuk mundet por e kane afatin e vet te caktuar.
    Po ashtu Zoti ne Kur'an thot : Po ju gjeti ndonje e mire me falenderoni mua, e po ju gjeti ndonje e keqe atehere mos e fajesoni askend tjeter pervec vetevetes suaj.
    Pra po e thyet ndonje nga ligjet e tije atehere pritni vuajtje apo dhimbje fizike, a shpirterore.
    Ai e ka lene ligjin e dhimbjes dhe kushtet qe te plotesohet ai.Po i re murit me koke dihet se te dhemb andaj mos e fajeso Zotin por veten se Zoti ta ka bere shume te qarte ate ligj.
    Po ashtu popujt e me hershem qe i permendi i/e nderuari/a Rejjan i thyen keto ligje e qe per pasoje paten shkaterrimin e vetevetes.Andaj ne themi se Zoti i ndeshkoi jo se ai deshi ashtu por ata deshen ashtu.
    Pra Zoti eshte i pa te meta dhe nuk mund t'i pershkruhet asnje gabim.

Profeti yne thot:Sa here qe te nje popull perhapen amoraliteti dhe kurverite,do te dalin semundje te ndryshme e te ndryshme ,te pa njohura deri atehere.A nuk ju duket interesante kjo me AIDS e te tjera semundje te kesaj kohe.Pra e kane thyer ligjin dhe priti pasojat.

Shume me vjen kec kur ne mundohemi te ju sqarojme dicka ne menyre sa me njerezore dhe ju e merrni me te tallur cdo gje qe ne themi pa u thelluar ne ate qe ne themi.E mos harroni se edhe kjo perben nje thyrje te ligjit dhe kur t'ju gjeje ndonje e keqe fajesojeni veten tuaj.

Mendoj se mjafton e gjithe kjo qe thashe per t'ju dhene kahjen e te menduarit,se une nuk mundem t'ju tregoj per cdo rast vec e vec.

Me te mira.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Profeti yne thot:Sa here qe te nje popull perhapen amoraliteti dhe kurverite,do te dalin semundje te ndryshme e te ndryshme ,te pa njohura deri atehere.A nuk ju duket interesante kjo me AIDS e te tjera semundje te kesaj kohe.Pra e kane thyer ligjin dhe priti pasojat.
    E treguane mbreme ne Egjipt se cka thot profeti.

Sa per fakte o frodo merr e lexo se do gjesh shume.
    hehehehe ... ca te lexoj?
    Nese doni te mesoni me shume keni ketu...
    http://www.globalsecurity.org/milita...lam-salafi.htm
    ose ketu..
    http://www.globalsecurity.org/milita...lf/wahhabi.htm

Te keto faqet gjeni te mesoni edhe per,
    Sunni
    Hanafi
    Barelvi
    Deobandi
    Hanbali
    Wahhabi
    Maliki
    Shafii
    Shiia
    Twelver - Ithna-Ashari
    Usuli
    Akhbari
    Shayki
    Sevener - Ismaili
    Alawi
    Bohra
    Druze
    Khoja
    Fiver - Zaydi
    Kharijite / Ibadite
    Ahmadi
    Qadiani
    Lahorite
    Sufi
    Salafi

Per dike mund te jene keto shkaqe besimi, per tjeret mun te jete e kunderta?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 25-04-2006 mė 03:28
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Rejjan, alko71, Bani gjk..

Sic e kam shkruar ne hyrje te temes, nese arsyeja eshte armiku kryesor i besimit te perfolur hyjnor, FRIKA eshte arma kryesore ne dore te fese/besimit, prandaj perdoret gjeresisht (ndonjehere ne menyre dhe te pandergjegjshme) per t'u regjistruar dhe juve si numra perberes te saj. Sic shkon biseda te termetet, vullkanet, aksidentet, nuk beni gje tjeter pervec se vertetoni se pa frike fese i vjen fundi shpejt.

Gjithsesi, kur e kam hapur kete teme kam shkruar thjesht arsyet personale te mosbesimit, dhe ne njefare sensi kam ftuar dhe te tjeret (mos-besimtaret) te paraqesin te tyret. Pune tjeter se tema devijon. Nuk po them "Mos shkruani ketu" por nuk mendoj se eshte tema e duhur per ju dhe ka plot tema te tjera (po ketu te ateizmi) ku debatohet mbi zotin ose besimin.

Ketu po flasim vetem per mos-besim!
    Prektora

Zoti ėshtė Dashuri! Maska e NoName
    Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    Citim Postuar mė parė nga Zemrushja
    Shaku im i mosbesimit eshte shume i thjeshte:"Jetojme ne nje bote ku 80% e pjeses perberese te saj eshte mashtrim i gjalle "

zemrushja,
    ti nqse beson ne Zotin
    atehere kjo eshte ceshtje personale e jotja
    dhe jam i sigurt se nuk beson per shkak te tjereve.

miqesisht,
    NoName

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    182
    Citim Postuar mė parė nga darwin
    Rejjan, alko71, Bani gjk..

Sic e kam shkruar ne hyrje te temes, nese arsyeja eshte armiku kryesor i besimit te perfolur hyjnor, FRIKA eshte arma kryesore ne dore te fese/besimit, prandaj perdoret gjeresisht (ndonjehere ne menyre dhe te pandergjegjshme) per t'u regjistruar dhe juve si numra perberes te saj. Sic shkon biseda te termetet, vullkanet, aksidentet, nuk beni gje tjeter pervec se vertetoni se pa frike fese i vjen fundi shpejt.

Gjithsesi, kur e kam hapur kete teme kam shkruar thjesht arsyet personale te mosbesimit, dhe ne njefare sensi kam ftuar dhe te tjeret (mos-besimtaret) te paraqesin te tyret. Pune tjeter se tema devijon. Nuk po them "Mos shkruani ketu" por nuk mendoj se eshte tema e duhur per ju dhe ka plot tema te tjera (po ketu te ateizmi) ku debatohet mbi zotin ose besimin.

Ketu po flasim vetem per mos-besim!

Me duket se nuk ke lexuar gje fare.

Perkundrazi arsyeja(shkenca) dhe feja ne Islam jane te pandara me njera-tjetren per arsye se kane te njejtin pronar. Zotin.
    Nese per besimtaret ajo qe e mban fene ne zemrat e tyre eshte dashuria dhe respekti per krijuesin, per ata si puna jote frika eshte shembull per te treguar se jeni gabim. Ne nuk besojme se kemi frike, sepse te kemi apo jo frike nuk ndryshon realitetin, ne besojme se shohim fakte te pakundershtueshme te nje mjeshtrie dhe precizioni te pakrahasueshem, dhe ne respekt te Krijuesit e besojme dhe i bindemi atij. Frika eshte koncept jashte besimtarit. Ndodhite, fatkeqesite etj ju i interpretoni si frike, per ne ata jane pjese e krijimit dhe i nenshtrohemi me plot bindje.
    Nese ke frike nga argumentet dhe debati ti mund te ndryshosh rubrike.

Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    thua robo?

frike nga kush argumente? nga Plani, Mjeshtri (Masteri), peneli i artistit? keto jane tam-tame per dizenjatore qe ju vete e as siper jush nuk keni/kane as idene me te vogel sesi jane, por vetem se DINE/DINI/NDJENI/PERCEPTONI shume mire qe jane (hej, ne numrin njejes ato foljet perpara qe kishin lidhje me dizenjatoret, se u ngaterrova).

Une e kuptoj qe ti nuk beson nga frika, po se te duhet jorgani psikologjik i rehatllekut "ketej dhe andej"..

- - - nejse, tema ishte "Shkaqet e mosbesimit"

Ne nuk po arrijme te besojme.. kurse ju, perkundrazi
    .. lum si ju

Ke ndonje shkak mosbesimi ti, se m'u kujtua titulli me lart?
    Prektora

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    182
    Mosbesimi yt eshte shkak dhe argument per besimin tim.

Nė ēa fazme e ke pigmentin?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Rejjan
    Me duket se nuk ke lexuar gje fare.

Perkundrazi arsyeja(shkenca) dhe feja ne Islam jane te pandara me njera-tjetren per arsye se kane te njejtin pronar. Zotin.
    Nese per besimtaret ajo qe e mban fene ne zemrat e tyre eshte dashuria dhe respekti per krijuesin, per ata si puna jote frika eshte shembull per te treguar se jeni gabim. Ne nuk besojme se kemi frike, sepse te kemi apo jo frike nuk ndryshon realitetin, ne besojme se shohim fakte te pakundershtueshme te nje mjeshtrie dhe precizioni te pakrahasueshem, dhe ne respekt te Krijuesit e besojme dhe i bindemi atij. Frika eshte koncept jashte besimtarit. Ndodhite, fatkeqesite etj ju i interpretoni si frike, per ne ata jane pjese e krijimit dhe i nenshtrohemi me plot bindje.
    Nese ke frike nga argumentet dhe debati ti mund te ndryshosh rubrike.
    frika predikohet gjeresisht ne fe, ne islam e krishterim e kudo,

ti thuash njerezve qe po nuk besuat ne zot do digjeni ne ferr eshte si ti thuash besoni nga frika, jane e njejta gje.
    eshte si nje shantazh :bej kete po deshe te mos bej ate.

Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar mė parė nga Rejjan
    Mosbesimi yt eshte shkak dhe argument per besimin tim.

te lutem, do te m'a autografosh kete bluzen qe kam?

Prektora

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •