Close
Faqja 435 prej 1135 FillimFillim ... 335385425433434435436437445485535935 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 4,341 deri 4,350 prej 11341
    Citim Postuar mė parė nga Alienated Lexo Postimin
    Batute tipike per temat e pjerdhura te Juliusit. Tashi do e beni Enverin islamist. Mos harroni qe eshte Enveri ai qe krijoi gjera si puna juaj. Ateiste a ca e quani veten. Une ateiste i quaj ato qe jetojn ne ZOO, ne ahur, ne shtepizen e qenit. Se mos me keqkuptojne aktivistet per te drejtat e kafsheve, nuk eshte se dua t'i ofendoj kafshet, por e bera kete krahasim per te qene me i perafert me ata qe mund te mos e kuptojne se cfare eshte nje ateist.
    Duhet t jemi si robot tė kontrollum nga zoti qė mos jemi kafshė ?

i/e regjistruar Maska e malo666
    Anėtarėsuar
    26-04-2007
    Postime
    564
    hepo kur te bejne mesim mbi perendimin mbeturinat staliniste, tashti i kam pare te gjitha.

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Batute tipike per temat e pjerdhura te Juliusit. Tashi do e beni Enverin islamist. Mos harroni qe eshte Enveri ai qe krijoi gjera si puna juaj. Ateiste a ca e quani veten. Une ateiste i quaj ato qe jetojn ne ZOO, ne ahur, ne shtepizen e qenit. Se mos me keqkuptojne aktivistet per te drejtat e kafsheve, nuk eshte se dua t'i ofendoj kafshet, por e bera kete krahasim per te qene me i perafert me ata qe mund te mos e kuptojne se cfare eshte nje ateist.
    Ti sikur re dakort tė pirdheshe nga kjo temė. Apo nuk tė rrihet pa krujt sumėn me ndonjė postim satelitor si ai i Zarathustrės? (Qė duhet konsideruar jashtė teme bashkė me kėto alkimitė arabiste tuajat.)

Pėr mua fetarėt janė ata qė e mbajnė kokėn nė mythėn e vet dhe kanė frikė ta nxjerrin jashtė saj. Pėrdorin zotin-allahun si mburojė dhe mohojnė realitetin.

Jo mė kot ju quajnė rob allahu, se robėr jeni.
    Shif pėr vėrtetim, fjalorin fetar:

Pse mos ti nenshtohemi te gjith Islamit, feja e vertet e drejt dhe e sukseshme per njeriun, ne te dyja botet.
    Jo mė kot keni rituale me uljen e kokės poshtė nivelit tė sumės ju.
    Sepse NĖNSHTROHENI.
    Nga pėrkufizimi i fjalės "njeri" prej greqishtes sė vjetėr, ėshtė fjala "antropos" qė do tė thotė "ai qė shikon lart". Dhe ndryshimi i njeriut nga kafsha, ėshtė se njeriu ėshtė e vetmja qenie mbi tokė QĖ MUND TĖ SHIKOJĖ LART.

Tani ec ma gjej mua sipas pėrkufizimit, se kush ėshtė KAFSHĖ.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Julius : 19-08-2008 mė 16:15
    Ezekiel 25-17.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Citim Postuar mė parė nga Renea Lexo Postimin

Fajsoje mentalitetin ton , sepse as krishteret e Korces sjan me te perparuar nga muslimanet e Tetoves ( bile kto te fundit ndoshta jan shqiptaret me te pasur).
    Vertet, haha. Psh cilet jane figurat e shquara te kultures shqiptare te dale prej Tetovet haha. Ik o Renea ngrije by_then perpjete po leje ti Korcen, se kur Korcaret i jepnin kultures shqiptare ju ishit akoma majmune arabo-magjyp, lavire te Turkut.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar mė parė nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Vertet, haha. Psh cilet jane figurat e shquara te kultures shqiptare te dale prej Tetovet haha. Ik o Renea ngrije by_then perpjete po leje ti Korcen, se kur Korcaret i jepnin kultures shqiptare ju ishit akoma majmune arabo-magjyp, lavire te Turkut.
    Aha i jepnin , e kaluar e kryer kjo kultura qe po flet ti .
    Ndersa sot cka po ndodh shko te : Problematika shqiptare , do ta shifsh cfar kulture po na jep Korca e sotme.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar mė parė nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Shqiperia e krishtere ose te themi te pakten jo-myslimane ishte kombi me i respektuar ne Europe. Shqiperia e Skenderbeut ishte pa dyshim kombi me i vleresuar dhe krenar ne ate kontinent. Me tej, kultura shqiptare e mesjetes u mbajt gjalle pikerisht nga te krishtre, prifterinj ne fakt, dhe po ashtu edhe Rilindja Shqiptare (nje fenomen i kombeve europiane krisitiane ky) u iniciua dhe u dominua nga figura te krishtera (ose me mire te themi jo-myslimane).

Antaresimin e Shqiperise ne BE e mban peng mendesia islamo magjype, qe akoma gjendet ne shqiperi, qe imponon nje stil jete, nje tradite pune, edukimi, arsimimi dhe prodhimtarije qe nuk eshte shume perputhese me ate europiane, dhe qe na le te fundit ne Europe. Zhdukja e islamit nga trojet tona, sjell perqafimin total te jetes perendimore, menyren sesi mendojme, bejme politike, ndertojme shtet e institucione, rregullojme mardheniet tona, etj etj.
    Ėshtė fenomenale se sa qejf ėshtė tė tregosh pėr kulturėn dhe erudicionin kombėtar, detyrė tė cilėn e bėnė aq mirė katolikėt, DHE NĖ TEMA TĖ TJERA t'i harrosh fare kėto gjėra,

dhe tė na tregosh mbi ato tė cilėt pushkatuan pasardhėsit e kėtyre njerzve (kockat ua hodhėn nė lumė, patėr Anton Harapin e vranė, e kushedi se sa tė tjerė) dhe deshėn tė asgjesonin ēdo gjė qė kishte lidhje me kėta..

..tani tė kujtohet pėrse t'i pėrmend ato ndyrėsitė komuniste qė zbritėn (nga pemėt pėrpara dhe) nga malet duke hedhur krrabat dhe me belgjik nė krah?
    Prektora

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    O kaush,

Enveri ishte islamist ne sjellje dhe mentalitet. Enveri aplikoi mendesine e vellazerimit me raca e kombe qe ne nuk na lidhte asgje, vecse ideologjise, pra si behet ne islam ku islamisti arab e mongolez e quan ate shqiptar vella. Nuk i ke pare si e therresin myslimanet njeri tjetrin - vella.

Enveri ishte islamist ne menyren sesi u soll me kundershtaret e vet (Muhamedi njihet ne bote si nje lider qe i vrau dhe i zhduku cdo kundershtar politik te vetin). Mbyllja e shqiptareve ne kohen e Enverit te kujton sot 100% mbylljen e arabeve ne Arabine Saudite e ne vende te tjera islamike ndaj kulturave dhe civilizimeve te tjera.

Enveri ishte ateist ne ate c'ka besonte, por mbeti mysliman koketrash ne mendesi dhe sjellje.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Shikoni ju pasi i sulmoni njerezit pse folin keshtu ose ashtu.
    Une sot kam ardhur nga Shqiperia ne Kosove pasi isha ne pushim,

Eshte per te ardhur keq pasi shkova ne >Shqiperi me gezim u ktheva i deshperuar, kam kaluar disa dite ne shqiperi, kam shetitur ne shum vende te ndryshme te shqiperis, kam qene ne jug dhe veri, qka kam pare, dhe ndegjuar?
    Une nuk kam pare ne jug te Shqiperis, shqiptare, kam pare grek te gjith grek ore, jam habitur, kam mbetur i shokuar se si traditat, fene, muziken dhe mbi te gjitha Gjuhen e kishin nderruar foleshin greqisht, ose nga pak munde te shifshe italian.

eshte per tu habitur se si ne Fier, Vlore, Elbasan, Ksamil, Gjirokaster, Tepelene, Butrint, e shum e shum fshatra ku kam qene dhe kam bere1500 km me vetur duke shetitur nuk kam degjuar fjale shqip perveq neper qytete te mdhaja qe flisshin te meshuarit shqip, VAllahi ne nje shitore na duhej perkthyesi, shkoni more merruni me ta e leni ofendimet..

Shume antare te forumit dine veten te shajne e jo te bisedojne shtruar, por ata nuk dine asgje me shum se ofendimi, sepse i kane lexuar nga dy libra...

Tung

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Shkruan: Maks Velo

Ky debat i ashpėr ishte i domosdoshėm, sepse pėr dekada kėto probleme nuk po diskutoheshin hapur. Nėse Qosja ka njė meritė tė vetme nė shkrimet e tij, ėshtė se, pėr herė tė parė, ai shkruan ato qė mendon, ato qė i ka menduar gjatė.

Artikujt e tij janė testamenti i tij. Pėr herė tė parė njohėm Qosen e vėrtetė. Ai pa u bėrė aspak merak pėr pasojat, godet dy figurat mė tė shquara: Nėnė Terezėn dhe Kadarenė. Ėshtė i vetmi qė ka dhėnė argumente tė tilla me njė ligėsi dhe xhelozi tė pamatė. Tani i kuptoj nga vinin frymėzimet pėr deklaratat e Myftinisė sė Shkodrės, pėr mosvendosjen e monumentit tė saj: nga Prishtina. Ka kohė qė Qosja po vėrtitet nė qiellin shqiptar tė letrave dhe mendimit me tone urdhėruese dhe kėrcėnuese. Qėllimi i tij final ka qenė Kadareja.

Duke asgjėsuar Kadarenė, piedestali mbetej bosh dhe ne do tė vendosnim Qosen. Kėtu dhe bėri gabimin fatal dhe tė pakorrigjueshėm. Kadareja ėshtė njė gjeni. Qosja ėshtė njė farė mendimtari dhe shkrimtari kosovar, dhe meqenėse vetė kosovarėt na kishin mėsuar se ata i quanin popull i kategorisė sė dytė, unė e pranoja edhe Qosen si njė fare akademiku i dorės sė dytė. Dua tė kujtoj njė ngjarje nė dhjetor tė vitit 1991: ishte njė delegate e Komitetit Shqiptar tė Helsinkit, dhe unė shkoja pėr herė tė parė nė Kosovė.
    Nė mėngjes na thanė se do tė shkonim t’i bėnim njė vizitė akademikut Qose. Kur vajtėm te shtėpia, shoh qė tė katėr anėtarėt e delegacionit u vunė nė radhė dhe po hiqnin kėpucėt. Ndeja i fundit, pyes Ēashkun, qė ishte para meje, mė thotė hiq kėpucėt se ndryshe nuk futesh dot. Pashė ē’pashė i hoqa dhe unė. Dhoma e madhe ishte shtruar me tapete si nė njė xhami. Nė krye ishte ulur nė mėnyrė impozante akademiku ynė.

E kujtova edhe kėto ditė me Ēashkun kėtė ngjarje; na i hoqėn kėpucėt me urdhėr, mė pėrsėriti Ēashku. Ėshtė i vetmi rast qė nė njė vizitė tė tillė, ku shkoj pėr herė tė parė, detyrohem tė heq kėpucėt. Qė atė ditė mė ka ngelur njė fyerje nga Qosja, njė si dhunim i pashpallur…. Mė nuk e kam takuar dhe nuk dua ta takoj…Por edhe nė Kosovė nuk kam shkuar mė….Asnjė popull nuk ka mė njė shkrimtar, atė raport qė kemi ne shqiptarėt me Kadarenė. Duke goditur Kadarenė, ai na fyen tė gjithėve, sepse ai tani ėshtė njė krenari kombėtare. Dhe zgjodhi momentin mė delikat dhe tė ēuditshėm, kur fama e tij po ritet dhe ai po vlerėsohet ashtu si e meriton nė tė gjithė botėn. Dhe sa mė shumė qė kalon koha, aq mė shumė do tė vlerėsohet. Ka shkrimtarė qė menjėherė arrijnė kuotat maksimale, ka tė tjerė qė pėr arsye tė caktuara i arrijnė mbas shumė kohėsh; i tillė ėshtė rasti i Kadaresė.
    Kur ai tė pėrkthehet plotėsisht nė anglisht, atėherėė figura e tij do tė marrė pėrmasa tė tjera. Sidoqoftė, letėrsia moderne evropiane nuk mund tė kuptohet pa tė. Kadareja, pėr mua, ėshtė njė fenomen i ēuditshėm. Dhe ēudia ėshtė si ėshtė e mundur qė ky njeri lindi nė njė kontekst si ai i yni, ku ka ndėr tė tjera edhe akademikė si Qosja?
    Profesori nga Shkupi, Zekerija Ibrahimi, nė artikullin "BREGOVICI DHE TATLISESI" (SHEKULLI 20 PRILL) deklaron se: "…Shqiptarėt e ish-Jugosllavisė ngadalė po e ndėrrojnė epiqendrėn e tyre etnike dhe kulturore drejt Prishtinės, mbase dhe pėr kėto sjellje joserioze tė bashkėkombėsve tė tyre nė Republikėn e Shqipėrisė e tė autoriteteve shtetėrore tė Republikės sė Shqipėrisė. Dhe kjo jo nga dėshira - ata janė tė refuzuar nga "shteti amė"."

Po cilat janė kėto dėshira tė vogla qė ne u a refuzojmė? Tė mos pranojmė kėrkesat e Bashkimit Evropian pėr njė mirėkuptim me tė gjithė popujt e Ballkanit. Shqiptarėt ortodoksė janė Grekė, pra nuk janė shqiptarė. Ta pranojmė historinė tone dhe tė mos mundohemi ta korrigjojmė. Tė zihemi dhe tė jemi armiq me tė gjithė popujt e krishterė tė Ballkanit: dhe me grekėt, dhe me maqedonasit, dhe me bullgarėt, dhe me rumunėt, dhe me serbėt, dhe me kroatėt, dhe me sllovenėt dhe me malazestė. Tė mos bashkohemi me Evropėn dhe tė refuzojmė Amerikėn. Ta konsiderojmė veten tonė si lindorė, islamikė, dhe tė njehsohemi me to. Tė DUAM BABĖN, dhe filozofia jonė udhėheqėse tė jetė haxhiqamilizmi.
    Ja si shprehet ai : « …nė ekstazėn e orgazmės sė tyre me Perėndimin janė dalldisur pas politikės evro-amerikane dhe kanė harruar se politika shumė shpesh i ka mashtruar shqiptarėt nė formėsimin e identitetit tė tyre». Pra, ne po bėjmė njė orgazmė me perėndimin (fjalor shumė i lakmuar, tamam prej profesori) i cili po na mashtron, si zakonisht…
    Ėshtė e vėrtetė, qoftė shoqėria, qoftė qarqet politike apo akademike, nė Shqipėri janė bėrė koshientė pėr dėmin e madh qė i vjen Shqipėrisė nga deklarimet e papėrgjegjshme se Shqipėria ėshtė shtet mysliman, dhe po bėjnė ē’ėshtė e mundur pėr tė sqaruar opinionin evropian dhe atė amerikan.
    Dhe pikėrisht nė kėtė moment qė ka filluar tė kuptohet dhe tė pranohet kjo e vėrtetė, ėshtė ky reaksion kaq i ashpėr i qarqeve fondamentaliste myslimane nė Prishtinė apo nė Shkup, qė kohėt e fundit kanė marrė barrėn qė tė na tėrheqin zvarrė drejt lindjes. Drejt Lindjes. Nėse ata quajnė epiqendėr etnike dhe kulturore etnitetin arab dhe kulturėn islamike, sigurisht Tirana nuk u a siguron dot mė kėtė qendėr. Tirana ėshtė kryeqytet evropian dhe i tillė do tė mbetet.
    Qosja ėshtė nė tė njėjtat teza me Ibrahimin, dhe jo vetėm me tė; janė njė tabor i tėrė shkrimtarėsh, studiuesish, artistėsh, politikanėsh, teologėsh, tė cilėt deklarohen vazhdimisht pėr pėrkatėsinė islamike tė shqiptarėve. Tetova ėshtė bėrė njė nga qendrat kryesore islamike nė Ballkan. Ibrahimi thotė se osmanėt kanė qenė superfuqi. Po kanė qenė superfuqi e masakrave, e thirrjeve dhe e prerjes sė kokave; e jeniēerėve dhe e hallvės.
    Superfuqi ėshtė njė atribut qė nėnkupton vlera jo vetėm ushtarake. Si ėshtė e mundur qė nė Turqinė e sotme nuk ka njė qendėr tė studimeve ballkanike ose shqiptare? Pėrse tė gjitha arkivat ndodhen nė Vatikan apo Venedik ? Pėrse tė gjithė studiuesit e shqipes dhe tė Shqipėrisė janė nga vendet e krishtera evropiane ? Pėrse nuk ka njė fakultet tė studimit tė gjuhės shqipe nė Stamboll apo Ankara, kur ka nė S. Perterburg, Torun, Palermo, Milano apo Paris? Pėrse nuk ka njė diasporė shqiptare nė Turqi, kur aty kanė shkuar me miliona shqiptarė? Pėrse diaspora gjithmonė ka qenė e krishterė, qoftė nė Itali, Greqi, Bullgari, Rumani deri nė Rusi? Pėrse shqiptarėt myslimanė janė tretur nė Turqi si sheqeri nė hallvė? Pėr ēfarė patriotizmi mund tė flasin ata qė tradhtuan fenė e tė parėve dhe fenė e tė gjithė Ballkanit dhe Evropės, Krishterimin. Shqipėrinė e ka sjellė nė kėtė gjendje (si vendi mė i prapambetur dhe mė i varfėr), pikėrisht kjo tradhti nga njė pjesė e shqiptarėve. Shqipėrinė e solli nė kėtė gjendje Islami, qė ishte njė regres i pashembullt. Jemi i vetmi popull nė Evropė qė kemi pėrjetuar njė tragjedi tė tillė. Tė paktėn tani pasardhėsit e tradhtarėve tė heshtin.

Ato qė thotė Qosja kundėr Kadaresė i kanė thėnė mė parė Lubonja, Kolevica, Trebeshina, Baleta etj….dhe prandaj ai duhet t’i kishte cituar. Interesant ėshtė fakti se kohėt e fundit qendra e sulmeve kundėr Kadaresė ėshtė zhvendosur nė Kosovė; tani kuptohet kush ėshtė organizatori dhe frymėzuesi. Qosja, nė mėnyrė naive, kujton se tani qė ėshtė kurorėzuar nė Prishtinė « si mė i dituri», do tė vijė tė na habisė dhe nė Tiranė, dhe pastaj do tė pushtojė hapėsirėn gjithė shqiptare me gjithėditurinė e tij!!!

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar mė parė nga auloni2008 Lexo Postimin
    Shikoni ju pasi i sulmoni njerezit pse folin keshtu ose ashtu.
    Une sot kam ardhur nga Shqiperia ne Kosove pasi isha ne pushim,

Eshte per te ardhur keq pasi shkova ne >Shqiperi me gezim u ktheva i deshperuar, kam kaluar disa dite ne shqiperi, kam shetitur ne shum vende te ndryshme te shqiperis, kam qene ne jug dhe veri, qka kam pare, dhe ndegjuar?
    Une nuk kam pare ne jug te Shqiperis, shqiptare, kam pare grek te gjith grek ore, jam habitur, kam mbetur i shokuar se si traditat, fene, muziken dhe mbi te gjitha Gjuhen e kishin nderruar foleshin greqisht, ose nga pak munde te shifshe italian.

eshte per tu habitur se si ne Fier, Vlore, Elbasan, Ksamil, Gjirokaster, Tepelene, Butrint, e shum e shum fshatra ku kam qene dhe kam bere1500 km me vetur duke shetitur nuk kam degjuar fjale shqip perveq neper qytete te mdhaja qe flisshin te meshuarit shqip, VAllahi ne nje shitore na duhej perkthyesi, shkoni more merruni me ta e leni ofendimet..

Shume antare te forumit dine veten te shajne e jo te bisedojne shtruar, por ata nuk dine asgje me shum se ofendimi, sepse i kane lexuar nga dy libra...

Tung
    Auloni , mir qe e paske perjetu edhe ti , se disa ktu jan qorru duke i pas syt te shendosh , ktu ke lloj lloj persona , me emra Bakojani , Hanmutiris , ke prej atyre qe marrin para greke , ka te tjer qe kan komandant suprem Janullatosin , te tjer qe kan komandant brigade Bollanon , muzik te preferuar muziken popullore greke ... andaj prej ktyre mos prit qe do ti nxjerrin te zezat qe i bejn vet , mos prit ta kritikojn vetveten , kan lajt ... moti koh kto , vec Zoti na ndihmoft se i kemi humb kto , smundesh me i llogarit si shqiptar , edhe un jam kon ne Shqiperi me beso se ushtonte lagja nga muzika greke .
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •