Close
Faqja 396 prej 1135 FillimFillim ... 296346386394395396397398406446496896 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 3,951 deri 3,960 prej 11341
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-06-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga zenith Lexo Postimin
    eldonel,po sikur ty te takoje te semuresh me diabet,dhe do marresh se s'ben insuline,por insulina prodhohet prej pankreasit te derrit!!!!
    O shoku mos i kapni gjerat kaq te drejtperdrejta. Ka rendesi qellimi qe kryen nje veprim dhe nese ne kete rast qellimi do ishte te shpetonte jeten e vet pse mos te kryente nje veprim te tille? Nese qellimi eshte te haje mish derri per qejf atehere kjo mund te quhet haram ne kuran (se nuk e di tamam si thuhet). Pra mendoj se nese qellimi nuk do ishte i keq por mbijetesa atehere edhe alkoli edhe mishi i derrit lejohet. Por ka disa ekstremiste qe nuk logjikojne dhe qe i zbatojne keto adete apo ca jane se nuk e di, me fanatizem dhe nuk i interpretojne apo pershtasin fare. Keto nuk duhet te ndodhin. E plot gjera te tjera si keto ekstreme. Ne fakt nuk e kuptoj se pse sillen keshtu sepse mesa kam degjuar "mesi" eshte i arte ne fene muslimane. Pra te gjesh nje rruge te mesit.

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga zenith Lexo Postimin
    eldonel,po sikur ty te takoje te semuresh me diabet,dhe do marresh se s'ben insuline,por insulina prodhohet prej pankreasit te derrit!!!!
    E para zenith mjek nuk jam dhe nuk di nga qka prodhohet insulina une , per kete pyetje duhet te konsulltohesh me mjekun dhe me ndonje dijetar te fese Islame qe i njeh mire dispozitat fetare , keshtu qe kesaj pyetjes tende une te them parashtroje tek nenforumi musliman pergjigje pyetjesh nga hoxha Ahmed Kalaja.

http://forumishqiptar.com/showthread.php?t=83940

Pershendetje.

Citim Postuar mė parė nga Prodigious Lexo Postimin
    O shoku mos i kapni gjerat kaq te drejtperdrejta. Ka rendesi qellimi qe kryen nje veprim dhe nese ne kete rast qellimi do ishte te shpetonte jeten e vet pse mos te kryente nje veprim te tille? Nese qellimi eshte te haje mish derri per qejf atehere kjo mund te quhet haram ne kuran (se nuk e di tamam si thuhet). Pra mendoj se nese qellimi nuk do ishte i keq por mbijetesa atehere edhe alkoli edhe mishi i derrit lejohet. Por ka disa ekstremiste qe nuk logjikojne dhe qe i zbatojne keto adete apo ca jane se nuk e di, me fanatizem dhe nuk i interpretojne apo pershtasin fare. Keto nuk duhet te ndodhin. E plot gjera te tjera si keto ekstreme. Ne fakt nuk e kuptoj se pse sillen keshtu sepse mesa kam degjuar "mesi" eshte i arte ne fene muslimane. Pra te gjesh nje rruge te mesit.
    Nuk eshte qeshtja ketu per ekstremizem s ' ka ekstremizem nese vertetohet qe eshte e lejueshme atehera askush s ' ka se qfare thot . Po eshte fakt qe per raste te caktuara matet demi dhe dobia .
    Pershendetje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga eldonel : 05-07-2008 mė 14:22
    KOSOVA E MADHE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    E para zenith mjek nuk jam dhe nuk di nga qka prodhohet insulina une , per kete pyetje duhet te konsulltohesh me mjekun dhe me ndonje dijetar te fese Islame qe i njeh mire dispozitat fetare , keshtu qe kesaj pyetjes tende une te them parashtroje tek nenforumi musliman pergjigje pyetjesh nga hoxha Ahmed Kalaja.

http://forumishqiptar.com/showthread.php?t=83940

.
    Pra ti eldonel nuk ja daktor,keshtu qe nuk e di se nga behet insulina.

lutju allah resulullahut mos semuresh me diabet,se do te te ngopin daktorat me insuline deeeeeeeerri.

atij hoxhes beji nje selam nga une dhe thuaji tja fusi nji dopjo raki te shoqeruar me berxolle deeeerri,degjo mua se nuk e gjen asgje e keqe,kshu tha zenith thuaji
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoēit
    Postime
    573
    erdhi ne hoxha tjetėr, o hoxhė i nerum etj po ska nevojė tė dilni injorantė vazhdimisht mėr dekėr - i hoxhė pallė ariu, dy hoxha palla ariu, hoxha tretė arushė mes stinės

kėshillė pėr hoxhallarėt nga allahu me dashuri:

para se ta filloni fjalinė me "besoj se" herės tjetėr, provoni naiherė konceptin "google" se lat nom dhe ngelėt jashtė teme. tjetri thotė "ēa do boje sikur...", hoxha thot "un sbesoj se..."

google mėr hoxhė, google, se injoranca osh virtyt vetėm nė azi, knej ka anėt tona tė del ēerri tė bo ēiēin nė kaptinė kur flet si arab

ps. ok e di qė islamizmi ndėrhyn nė funksionin normal tė trunit dhe nė pėrgjithėsi s'ka mo shpresė, po e bona i herė timen
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga pryll : 05-07-2008 mė 15:57

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-06-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga Julius Lexo Postimin
    Po ku di unė o burrė i dheut ēa tė keqe ka. Unė spo e gjej tė keqen me hangėr bėrxolla derri, ju e gjeni.
    Dmth ti u shet pije alkoolike tjerėve qė tė shkojnė nė xhenem e vetė tė shkosh nė xhenet? Ku ka moral nė ktė mes? Pėrhap produktet e qoftėlargut lart e poshtė...kjo ėshtė hipokrizi mė e pakta.
    Te keqen mesuesi morali ne kete mes eshte te punosh. Ky personi nuk po ju thote te tjereve te pine alkol e as nuk po i ben rreklame alkolit por po ju sherben atyre duke ju ofruar ate qe ata po kerkojne. Kuptove? Jo? Mire se ska problem se do e kuptosh nje dite mos u bej merak.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Prodigious Lexo Postimin
    Te keqen mesuesi morali ne kete mes eshte te punosh. Ky personi nuk po ju thote te tjereve te pine alkol e as nuk po i ben rreklame alkolit por po ju sherben atyre duke ju ofruar ate qe ata po kerkojne. Kuptove? Jo? Mire se ska problem se do e kuptosh nje dite mos u bej merak.
    Te keqen mesuesi morali ne kete mes eshte te punosh. Ky personi nuk po ju thote te tjereve te besh shurren kuronit e as nuk po i ben rreklame berjes se shurres kuronit por po ju sherben atyre duke ju ofruar ate qe ata po kerkojne(pra ti besh shurren kuronit). Kuptove? Jo? Mire se ska problem se do e kuptosh nje dite mos u bej merak.

ps,nuk bera gje tjeter vecse nje copy-paste ku fjlalen alkool(qe eshte dicka e keqe,sipas myslymonve)e nderrova me fjalen ti besh shurren kuronit(qe perseri eshte nje gje e keqe sipas myslymonve)
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga pryll Lexo Postimin
    erdhi ne hoxha tjetėr, o hoxhė i nerum etj po ska nevojė tė dilni injorantė vazhdimisht mėr dekėr - i hoxhė pallė ariu, dy hoxha palla ariu, hoxha tretė arushė mes stinės

kėshillė pėr hoxhallarėt nga allahu me dashuri:

para se ta filloni fjalinė me "besoj se" herės tjetėr, provoni naiherė konceptin "google" se lat nom dhe ngelėt jashtė teme. tjetri thotė "ēa do boje sikur...", hoxha thot "un sbesoj se..."

google mėr hoxhė, google, se injoranca osh virtyt vetėm nė azi, knej ka anėt tona tė del ēerri tė bo ēiēin nė kaptinė kur flet si arab

ps. ok e di qė islamizmi ndėrhyn nė funksionin normal tė trunit dhe nė pėrgjithėsi s'ka mo shpresė, po e bona i herė timen

O zotri prifti urdhero lexo "google" se cfar thot !
    http://www.fda.gov/fdac/features/596_xeno.html
    Dhe mos fol sikur me qene si ne ender. Te kishte qene e mundur sot nuk do to kishe njeri qe do te shkonte per dialize.
    Po si do te jete njeri ndonjehere kur ka nje pare ne dore mendon se mund te blej gjith boten.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Te dashur bashkedebatues! Ju lutem shume brenda mundesive qendroni ne teme dhe jepni mendimin tuaj ne lidhje me te. Nqs nuk ju intereson tema, abstenoni.

Flm, paraprakisht

PS: U plakem me fshese ne dore, na dhembin keto kycet, reumatizme hesapi lol. Aman bre, mbase na ben derman derri e kuron reumatizmen. Deri atehere, kycet tona jane nen meshiren tuaj.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga pryll Lexo Postimin
    o hoxhė po nuk ėshtė viti 1996 o qyqar, po shiko kalendarin se tė ka ngel celulari mrapa

kto janė tė 2002-shit:

pse mėr hoxhė gjithmonė duhet me nejt me ju eduku nė forumin ateist juve? ēa ėshtė ky muhabet ?!
    Si duket lene qe je kokforte po edhe nuk kupton as anglishten!

Titulli i artikullit Animal transplants: A step closer?

Ne mbrendesi te artikullit
    A gene that would normally lead pig organs to be rejected by the human body has been switched off.

.....

However, the human immune system is extremely complex and further work will be needed to find out if this really is the case.
    ....
    However, there are still major problems to be overcome. One obstacle is the theoretical possibility that pig tissue could infect patients with pig viruses.
    ....
    An investigation by British scientists into the risks of animal transplants into organs has warned that a virus called porcine endogenous retrovirus can infect human cells in the laboratory.

Pra zotri preshi , sic e shikon akoma jane duke punuar , dmth akoma nuk kane arritur te realizojne kete qellim te tyre.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoēit
    Postime
    573
    o hoxhė arabie, po flasim pėr transplante nga derri, e jo pėr transplante kafshėsh ashu nė pėrgjithėsi. e ke tė vėshtirė shqipen apo jo? s'di tė lexosh temėn, s'di tė nxjerrėsh kuptim nga ato qė lexon e nga ato qė kėrkon tema e pėr ēa po flasim aty lart apo jo. s'di ēa flet nė pėrgjithėsi kur nuk flet arabisht, ke vėshtirėsi tė theksume.

ēa lesh truni ke nė kafkė mėr jau? bobo po ti nuk edukohesh dot mėr, ti qeke pėr tu pėrdor pėr transplant

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •