Close
Faqja 38 prej 1135 FillimFillim ... 28363738394048881385381038 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 371 deri 380 prej 11341
    Citim Postuar mė parė nga Rebele
    Pikesepari, ateisti eshte besimtar (ne llojin e vet). Ai beson ne mosekzistencen e nje fuqie mbinatyrore. Rrjedhimisht, ben te njejtin gabim si fetari qe thote "Zoti ekziston", pasi te dy pretendojne te dine pergjigjen mbi prejardhjen/vazhdimesine e ekzistences se njeriut/botes, e cila eshte ende ne pikepyetje (sepse kufiza te ndryshme nuk na lejojne te shkojme mbrapsht ne kohe e te shohim vertete se si ose nga u krijuam).
    Kėtu ka njė dallim kyē mes shprehjesh:

1. Ateisti beson se nuk (Mosbesimtari beson se nuk)
    2. Ateisti nuk beson se (Mosbesimtari nuk beson se)

Nė kėtė deklarim, shprehja e saktė ėshtė shprehja 2. Shprehja 1 ėshtė kontradiktė termash, pasi, nga pėrkufizimi i vet, mosbesimtari nuk beson. Aq mė tepėr qė nėse ateistėt do tė ishin besimtarė atėherė nuk do tė quheshin mosbesimtarė, siē dhe quhen. Shprehja 1 tregon faktikisht njė besimtar dhe jo njė mosbesimtar (ateist).

Deistėt dhe fetarėt e pėrdorin shprehjen 1 si retorikė (boshe) pėr tė propaganduar idenė e rremė se ateistėt besojnė. Kjo bėhet nė mėnyrė qė kėto grupime ta zbresin arsyen nė shkallėn inferiore tė besimit. Kjo ėshtė pėrdorur sė gjeri gjatė shekullit tė XVIII-tė dhe XIX-tė, kur dhe zėri i arsyes filloi tė kundėrshtonte haptas absurditetin mesjetar (tė quajtur besim judaik) mbi Europė. Sot, kjo retorikė ėshtė e pavlefshme.

Dallimi logjik qė gjithnjė "nuk mbahet mend mirė" apo "ngatėrrohet" nga fetarėt dhe deistėt (me qėllim ose jo) ėshtė si vijon:

B. "Besimtari beson se" dhe "Besimtari beson se nuk" (Thėnė ndryshe: "Mosmendimtari nuk mendon")
    M. "Mosbesimtari nuk beson" (Thėnė ndryshe: "Mendimtari mendon se" & "Mendimtari mendon se nuk")

Pėrshėndetje!

...
    Anėtarėsuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    Citim Postuar mė parė nga KVS
    Tregti?

Fucked up nga ēfarė? "Zoti" siē pėrkufizohet nga fetarėt nuk ekziston. Kjo argumentohet mė se qartė tek tema "Pėrkufizimi i zotit". Ti ēdo tė thuash me termin "zot"? Nėse ke pėrkufizim tėndin personal tė ndryshėm nga ato qė janė paraqitur nė atė temė deri mė tash, je i ftuar ta sjellėsh atje. Ashtu siē pėrkufizohen zotat nga fetė judaike dhe mė gjerė deri nė Kinė, logjikisht bien poshtė qė nė pėrkufizim. Ēėshtje tjetėr qė nuk bie poshtė menjėherė dhe industria qė secila prej kėtyre feve ka ngritur.

Thjeshtimi yt i mėspirmėm ėshtė krejt i mangėt. Nė kėto 2.000 vjet tė sundimit fetar judaik mbi Europė asgjė e mirė nuk i ka ardhur kontinentit prej saj, por vetėm probleme, duke filluar me shkatėrrimin e dhunshėm tė qytetėrimeve, me djegjen e dijes, vrasjen e dijetarėve, mbajtjen e popujve me dhunė nė obskurantizėm mesjetar, vonesėn zhvilluese dhe teknologjike dhe plot "tė mira" tė tjera. Pra ai besimtari "paqėsor" qė pėrshkruan ti mė lart nuk ekziston. Shqipėria e ka vuajtur dhe ajo pjesėn e vet nga kėta besimtarėt "qė shikojnė punėn e tyre" duke ndaluar zhvillimin e gjuhės, vrasjen e rilindasve, pėrhapjen e pėrēarjes kombėtare etj etj etj si dhe tė shohim se ku do tė dalin tani sė fundi.

Gjithashtu je dhe jashtė teme. E ke lexuar temėn psh.?

Temen e kam lexuar psh. Per kete arsye kam thene qe po i le menjan faktet pasi nuk jam ateist dhe hapsi temes kerkon fakte nga ateistet pse Zoti nuk ekziston. U morrem vesh? Kjo qe kam shkruajtur une edhe mund te hiqet nga moderatoret nqs konsiderohet jasht teme, spo me prishte gjiza shume. U kenaqe tani?

Lexoje mire ate qe kam dash te them e mos me trgo perralla me mesjeten. Shkenca ka dal nga besimtaret e zotit, ne ate kohe egjiptianet dhe nuk ke goje te thuash qe besimtaret e kane lene boten te pa zhvilluar. Sa informacion ke ti per ato qe thua? Zero. Vec flet qiqra ne hell.

Po me pyet ne eshte tregti apo jo?

Jo jo. Nuk eshte biznes, eshte peshorja e trurit qe vlereson alternativat, me te keqiat dhe te mirat e tyre.

Mos me trego per rremujat qe kane bere njerezit. Ku ka njerez do kete rremuja.

Ateista e kishe ti udheheqjen per 50 vjet . Ku vajte? Ke bishti ures vajte.

Nuk doja fare ti hyja ketyre diskutimeve edhe e le me kaq qe mos te dalim akoma me shume nga tema.

P.S: Fucked up doja me thone fucked up. Nqs ka zot dhe vdes pa besimtar, je ne big shit.
    HOLLAND...

Citim Postuar mė parė nga Del Monako
    Temen e kam lexuar psh. Per kete arsye kam thene qe po i le menjan faktet pasi nuk jam ateist dhe hapsi temes kerkon fakte nga ateistet pse Zoti nuk ekziston. U morrem vesh? Kjo qe kam shkruajtur une edhe mund te hiqet nga moderatoret nqs konsiderohet jasht teme, spo me prishte gjiza shume. U kenaqe tani?

Lexoje mire ate qe kam dash te them e mos me trgo perralla me mesjeten. Shkenca ka dal nga besimtaret e zotit, ne ate kohe egjiptianet dhe nuk ke goje te thuash qe besimtaret e kane lene boten te pa zhvilluar. Sa informacion ke ti per ato qe thua? Zero. Vec flet qiqra ne hell.

Po me pyet ne eshte tregti apo jo?

Jo jo. Nuk eshte biznes, eshte peshorja e trurit qe vlereson alternativat, me te keqiat dhe te mirat e tyre.

Mos me trego per rremujat qe kane bere njerezit. Ku ka njerez do kete rremuja.

Ateista e kishe ti udheheqjen per 50 vjet . Ku vajte? Ke bishti ures vajte.

Nuk doja fare ti hyja ketyre diskutimeve edhe e le me kaq qe mos te dalim akoma me shume nga tema.

P.S: Fucked up doja me thone fucked up. Nqs ka zot dhe vdes pa besimtar, je ne big shit.
    Ti nuk di mire se ēfarė/ku/kujt gjėje/objekti/sendi/X i beson... Ka njė temė tė posaēme nė lidhje me pėrkufizim dhe deri tani kam parė vetėm pėrshkrime nė ajėr... (Emrin tėnd nuk e kam lexuar fare aty.)

Termi qėndron i zhvlerėsuar dhe dy shkrimet e tua tė mėsipėrme mbeten pa kuptim!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga KVS : 23-05-2005 mė 20:54 Arsyeja: citim

godless heathen Maska e Hraesvelg
    Anėtarėsuar
    01-06-2005
    Postime
    22
    Citim Postuar mė parė nga KVS
    Unė nuk e di ē'ėshtė 'zoti'. Kjo fjalė nuk mė thotė gjė, por meqėnėse e has shpesh, dhe kur pyes askush nuk jep pėrgjigje, kam njė kėrkesė pėr kėtė ēėshtje:

Mė jepni pėrkufizimin e zotit.

(I drejtohet atyre qė e dinė pėrkufizimin, qofshin mendimtarė apo besimtarė. Besimtarėt mund tė japin pėrkufizime sipas fesė sė tyre.)

Faleminderit!
    Teme interesante. Nje pyetje vetem, behet fjale edhe per zotat e paganizmit apo vetem per ata te feve monoteiste ?

Citim Postuar mė parė nga Hraesvelg
    Teme interesante.
    Faleminderit!

Citim Postuar mė parė nga Hraesvelg
    Nje pyetje vetem, behet fjale edhe per zotat e paganizmit apo vetem per ata te feve monoteiste ?
    Mes paganizmit europian dhe feve monoteiste tė semitėve ka dallim kyē. Paganėt hyjnizojnė veēoritė e natyrės, nuk besojnė nė X,Y,Z qė me radhėn e vet provohen gjithnjė si mosekzistentė. Thelbi ėshtė qė nė ēdo bisedė ku shprehet emri "zot", po nuk u bė pėrkufizim, gjithė biseda del pa kuptim, se siē vihet re dhe kėtu asnjėri nga diskutuesit nuk e di ē'ėshtė "zoti"! Sidoqoftė, n.q.s. dėshiron tė sjellėsh ndonjė pėrkufizim pėr zotat e paganizmit, kuptohet qė mund ta sjellėsh.

Pėrshėndetje!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga darwin
    Nuk 'e solla shprehjen' sepse me nevojitej ndihma e Einstein. E dime fare mire qe nuk verteton asgje Einstein. Ishte thjesht nje reagim meqe lexova fabulen zoologjike dhe pastaj mu kujtua mosperputhja midis udhes se mendimit tend dhe 'imazhit televiziv'.
    darwin, po bredh nga dega ne dege sipas qejfit... Shiko! Une te ndjek po kam frike se do thyjme qafen...lol...
    Ketu nuk po diskutojme avataret. Hapim nje teme andej nga filozofia: "Sa perputhen avataret e antareve me udhen e mendimit te tyre dhe a duhet te perputhen?". Po deshe e hap une dhe atje diskutojme gjere e gjate.
    Dhe ben mire te mos e shkruash ketu ēdo gje qe te kujtohet se duhet te kete pak lidhje me diskutimin ajo qe thua, perndryshe do i humbte filli muhabetit.
    Ajnshtajni ka qene panteist dhe une e kam dite kete me kohe, qe para se ta vija si avatar. A mos duhet te jem detyrimisht panteist qe ta perdor si avatar?

Nuk e kuptoj pse zgjatesh akoma me besimin e Ajnshtajnit kur e pranon qe nuk verteton gje dhe qe s'ka aspak rendesi. Hajt mire, po ta bej qejfin! Po e pranoj qe e kishte "me ate tonin". Ēfare nxorrem ne nga kjo?

Keto jane. Qe ne kendveshtrimin e pare te ato te parat, monoteiste, une gjej te pakten 4 pika shembulli egoizmi maniakal, gje e cila mungon krejtesisht ne urdheresat pagane. Dhe kjo ndodh me sy te lire. Pastaj analiza ne menyre krahasuese te zbulon dimensione te ndryshme midis '2 grupimeve'.

Te ftoj t'i analizosh, sepse mbase do ta shohesh njelloj, dhe ku i dihet.. ndoshta me se fundi Voltaire do te kete te drejte per ate shprehjen.
    E pare e punes, nuk ka kendveshtrim te pare, te dyte etj. Duhet te thuash: "Ne kendveshtrimin tim..." Kjo per te tregu se eshte mendimi yt. Supozimi qe ti ben se me sy te lire (dhe jo me mikroskop) dhe me veshtrim te pare kuptohet (ose une gjej) se 4 jane keshtu ose ashtu nuk eshte me teper se nje loje fjalesh. Nuk po masim gjatesi shkopinjsh ketu. Mendimet qe ke duhet t'i arrish pasi te jesh mendu mire sepse syri i lire mund te te ēoje ne rruge te gabuar, darwin. Ose mund te krijosh pershtypjen se ajo qe thua nuk eshte me teper se nje paragjykim.

Pastaj duhet, darwin, te besh shpjegimin e terminologjise qe fut ne literature per here te pare se mund t'i hutosh njerezit. Thua qe 4 nga ato pika jane shembuj te "egoizmit maniakal". Ēfare qenka ky lloj egoizmi dhe me pas pse qenkan shembuj te ketij egoizmi keto pika? (Nese ka nje term te tille dhe une s'e di athere je i lutur ta shpjegosh per mua, e pranoj injorancen time ne lidhje me kete term.)

Mua s'ke pse me fton t'i analizoj. Urdhero dhe analizoi ti. Je ti ai qe ke diēka per te thene ne lidhje me to. Je ti qe po perpiqesh per te thene diēka me kete analize dhe jo une. Deri tani nuk ke thene asgje. Nuk ke argumentu asgje perveēse ke shprehe shume thate nje mendim tendin. Nuk e dime nje here as se per cilat pika e ke fjalen dhe pse pikerisht ato pika krijojne nje pershtypje te tille tek ti.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga [xeni] : 26-08-2005 mė 03:43

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar mė parė nga [xeni]
    darwin, po bredh nga dega ne dege sipas qejfit... Shiko! Une te ndjek po kam frike se do thyjme qafen...lol...
    Ketu nuk po diskutojme avataret. Hapim nje teme andej nga filozofia: "Sa perputhen avataret e antareve me udhen e mendimit te tyre dhe a duhet te perputhen?". Po deshe e hap une dhe atje diskutojme gjere e gjate.
    Dhe ben mire te mos e shkruash ketu ēdo gje qe te kujtohet se duhet te kete pak lidhje me diskutimin ajo qe thua, perndryshe do i humbte filli muhabetit.
    Ajnshtajni ka qene panteist dhe une e kam dite kete me kohe, qe para se ta vija si avatar. A mos duhet te jem detyrimisht panteist qe ta perdor si avatar?

Nuk e kuptoj pse zgjatesh akoma me besimin e Ajnshtajnit kur e pranon qe nuk verteton gje dhe qe s'ka aspak rendesi. Hajt mire, po ta bej qejfin! Po e pranoj qe e kishte "me ate tonin". Ēfare nxorrem ne nga kjo?

atehere here tjeter, qe te bejme qejfin reciprokisht, nuk ka pse u futesh ti fabulave sepse i huton te tjeret..

E pare e punes, nuk ka kendveshtrim te pare, te dyte etj. Duhet te thuash: "Ne kendveshtrimin tim..." Kjo per te tregu se eshte mendimi yt. Supozimi qe ti ben se me sy te lire (dhe jo me mikroskop) dhe me veshtrim te pare kuptohet (ose une gjej) se 4 jane keshtu ose ashtu nuk eshte me teper se nje loje fjalesh. Nuk po masim gjatesi shkopinjsh ketu. Mendimet qe ke duhet t'i arrish pasi te jesh mendu mire sepse syri i lire mund te te ēoje ne rruge te gabuar, darwin. Ose mund te krijosh pershtypjen se ajo qe thua nuk eshte me teper se nje paragjykim.

Pastaj duhet, darwin, te besh shpjegimin e terminologjise qe fut ne literature per here te pare se mund t'i hutosh njerezit. Thua qe 4 nga ato pika jane shembuj te "egoizmit maniakal". Ēfare qenka ky lloj egoizmi dhe me pas pse qenkan shembuj te ketij egoizmi keto pika? (Nese ka nje term te tille dhe une s'e di athere je i lutur ta shpjegosh per mua, e pranoj injorancen time ne lidhje me kete term.)

Mua s'ke pse me fton t'i analizoj. Urdhero dhe analizoi ti. Je ti ai qe ke diēka per te thene ne lidhje me to. Je ti qe po perpiqesh per te thene diēka me kete analize dhe jo une. Deri tani nuk ke thene asgje. Nuk ke argumentu asgje perveēse ke shprehe shume thate nje mendim tendin. Nuk e dime nje here as se per cilat pika e ke fjalen dhe pse pikerisht ato pika krijojne nje pershtypje te tille tek ti.

1 Nuk do te kesh perendi te tjera perpara meje (perendise se hebrenjve!)

2 Nuk do te besh asnje skulpture apo shembelltyre te gjerave qe janė atje lart ne qiell, ketu poshte ne toke apo ne ujera dhe as do i adhurosh e as do u sherbesh atyre

3 Nuk do ta perdoresh me kot emrin e zotit, sepse do denohesh (zotit te hebrenjve!)

4 Nuk do te punosh diten e shtate te javes

tani, a jane pak me te dukshme?

Shiko se sa nevoje ka per adhurim gjithekrijuesi perfekt monoteist. Une per vete e quaj egoizem maniakal, sepse te jesh gjithefuqia dhe te kesh nevoje per keto gjera, atehere je i semure ne tru.

Te ftova t'i analizosh, per veten tende, sepse ti je monoteist. A do te ndikoje kjo analize ne besimin tend? Dyshoj se ndopak.

Do te vazhdojme prape.
    Prektora

Citim Postuar mė parė nga Rebele
    Pikesepari, per mendimin tim, pergjigja llogjike e pyetjes, "A ekziston Zoti" eshte "Nuk e di". Si ateisti ashtu dhe besimtari gabojne njellojshmerisht kur flasim me vendomsmeri mbi (mos)/ekzistencen e dikujt/dickaje qe nuk perceptohet me ane te shqisave njerezore.
    Pėrgjigja logjike e pyetjes "A ekziston "zoti"?" nuk ėshtė fare. Arsyeja detyrimisht pason me pyetjen tjetėr "Ē'ėshtė "zoti"?"; sepse kėtu ka njė tė panjohur X. Siē del nga "pėrkufizimet" qė vetė fetarėt japin pėr "zotin", ky "zot" i tyre nuk ekziston!

A ekziston "zoti"? = A ekziston "jksdfhdfuyry"? = A ekziston "rweyeio"?, etj

Ka vetėm dy pozicionime abstrakte qė logjika pėrdor pėr vlerėsim: logjik knd jologjik, ose real knd joreal. Vetėm njėri ėshtė i saktė dhe vetėm ky njėri ėshtė konkret.

Agnosticizmi nuk pėrbėn pozicion. Mund tė thuhet se agnosticizmi nuk ėshtė fare.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga darwin : 02-09-2005 mė 08:54 Arsyeja: +

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    cfare interesi do kishte nje ndikim europian tek shqiptaret, ne barazim me greket dinake, kur shqiptaret nuk ishin me ata qe i benin favore strategjike me europes por ishin kthyer 100% kunder vetes se tyre? Behet fjale per mohim masiv te fese se ish-te pareve te tyre.

te pakten ky ishte morali atehere, shqiptaret po mohonin vetveten per nje corbe turke dhe 100 aspra.

therriti mendjes, shqiptaret ishin jashte loje si nje partner i europes sepse as per vete nuk ishin. biles ky arsyetim qendron dhe sot. shikoji shqiptaret sot, hapi syte, sa shtete te bukura bejne.

harrova: genjshtrat skane te mbaruara, nen sundimin turk kombi shqiptar mund te asimiloheshin ne sllave, prandaj shqiptaret pane allahun dhe vlerat supersonike te islamit prandaj u konvertuan. bullshit.

u kujtova ne ushtri quhet "mutiny!"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Alket123 : 20-11-2005 mė 22:38

Perseris pyetjet.

- Nga cili fis hebraik vjen kombi shqiptar?

- Festat pagane qe paskan origjine nga "feja e vertete" sa mijevjecare para fese se vertete ekzistonin? Kam interes te vecante rreth kesaj sepse dua te dij se si erdhen paganet ne te ardhmen, moren festat e krishtera dhe islamike dhe pastaj u rikthyen ne kohen e tyre dhe i vune ato ne perdorim.

- Feja e vertete eshte hinduizmi apo jo?

- Cili eshte kuptimi i 25 dhjetorit?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga leci : 28-12-2005 mė 09:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •