Postuar mė parė nga
[xeni]
darwin, po bredh nga dega ne dege sipas qejfit... Shiko! Une te ndjek po kam frike se do thyjme qafen...lol...
Ketu nuk po diskutojme avataret. Hapim nje teme andej nga filozofia: "Sa perputhen avataret e antareve me udhen e mendimit te tyre dhe a duhet te perputhen?". Po deshe e hap une dhe atje diskutojme gjere e gjate.
Dhe ben mire te mos e shkruash ketu ēdo gje qe te kujtohet se duhet te kete pak lidhje me diskutimin ajo qe thua, perndryshe do i humbte filli muhabetit.
Ajnshtajni ka qene panteist dhe une e kam dite kete me kohe, qe para se ta vija si avatar. A mos duhet te jem detyrimisht panteist qe ta perdor si avatar?
Nuk e kuptoj pse zgjatesh akoma me besimin e Ajnshtajnit kur e pranon qe nuk verteton gje dhe qe s'ka aspak rendesi. Hajt mire, po ta bej qejfin! Po e pranoj qe e kishte "me ate tonin". Ēfare nxorrem ne nga kjo?
me veshtrim te pare kuptohet (ose une gjej) se 4 jane keshtu ose ashtu nuk eshte me teper se nje loje fjalesh. Nuk po masim gjatesi shkopinjsh ketu. Mendimet qe ke duhet t'i arrish pasi te jesh mendu mire sepse syri i lire mund te te ēoje ne rruge te gabuar, darwin. Ose mund te krijosh pershtypjen se ajo qe thua nuk eshte me teper se nje paragjykim.
Pastaj duhet, darwin, te besh shpjegimin e terminologjise qe fut ne literature per here te pare se mund t'i hutosh njerezit. Thua qe 4 nga ato pika jane shembuj te "egoizmit maniakal". Ēfare qenka ky lloj egoizmi dhe me pas pse qenkan shembuj te ketij egoizmi keto pika? (Nese ka nje term te tille dhe une s'e di athere je i lutur ta shpjegosh per mua, e pranoj injorancen time ne lidhje me kete term.)
Mua s'ke pse me fton t'i analizoj. Urdhero dhe analizoi ti. Je ti ai qe ke diēka per te thene ne lidhje me to. Je ti qe po perpiqesh per te thene diēka me kete analize dhe jo une. Deri tani nuk ke thene asgje. Nuk ke argumentu asgje perveēse ke shprehe shume thate nje mendim tendin.
Nuk e dime nje here as se per cilat pika e ke fjalen dhe pse pikerisht ato pika krijojne nje pershtypje te tille tek ti.
1 Nuk do te kesh perendi te tjera perpara meje (perendise se hebrenjve!)
2 Nuk do te besh asnje skulpture apo shembelltyre te gjerave qe janė atje lart ne qiell, ketu poshte ne toke apo ne ujera dhe as do i adhurosh e as do u sherbesh atyre
3 Nuk do ta perdoresh me kot emrin e zotit, sepse do denohesh (zotit te hebrenjve!)
4 Nuk do te punosh diten e shtate te javes
tani, a jane pak me te dukshme?
Shiko se sa nevoje ka per adhurim gjithekrijuesi perfekt monoteist. Une per vete e quaj egoizem maniakal, sepse te jesh gjithefuqia dhe te kesh nevoje per keto gjera, atehere je i semure ne tru.
Te ftova t'i analizosh, per veten tende, sepse ti je monoteist. A do te ndikoje kjo analize ne besimin tend? Dyshoj se ndopak.
Do te vazhdojme prape.
Krijoni Kontakt