Close
Faqja 309 prej 1135 FillimFillim ... 209259299307308309310311319359409809 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 3,081 deri 3,090 prej 11341
    Elhamdulil-lah SHQIPTAR Maska e b3s1
    Anėtarėsuar
    06-04-2008
    Vendndodhja
    Nė Dynja pėrkohėsisht!!!
    Postime
    62

Talking Per Mesia4ever-rin

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Shum te forte shqiptaret e Shqiperise, njerez te mrekullueshem dhe te sjellshem (po flas nga pervoja ime kur kam qene ne Shqiperi gjate eskurzionit). Sidomos femrat shume te sjellshme.

Me mesazhin e kesaj videoje distancohem. Megjithese eshte e drejte e tyre ta shprehin mendimin, nuk duhet te barazohet besimi krishter me islamin (fene e terroristeve dhe sulltanateve e haremeve, kasap-hanes) sepse dallojne 1000% e as me judaizmin e farisenjeve, profet i cili krenarisht thote se ka dale fitimtar me terror dhe i dergon te tjeret qe te vrasin armiqte e tij, me personin me ndikim me te madhin qe ka njohur historia njerezore, bile per mire dhe dashuri. Jeni duke gabuar shume dhe duke gjykuar besimin krishter nga gabimet e njerezve qe nuk jane sjellur si te krishtere.

TI DJALOSH MESIA4EVER,SI DUKET EDHE TI PO E SHPREH MENDIMIN TEND...
    GJITHE SHPIRTIN E KE TE MBUSHUR ME HELM,KETE NUK E THEM NGA INATI QE KAM PER TY,POR NE BAZE TE KETIJ POSTIMI QE E KE BERE...
    PROFETI A.S. KA DAL FITIMTAR PERPOS ME BESIM NE ZOTIN 1....
    KE NEVOJE ME E LEXU LIBRIN E HISTORIANIT AMERIKAN MICHAEL HART " 100 NJERZIT ME ME NDIKIM NE HISTORINE E NJEREZIMIT"...
    ATY ESHTE I PARI MUHAMEDI A.S.,
    I DYTI SHKENCTARI ISAK NEWTON,
    I TRETI JEZUSI (ISAU) A.S....
    AI HISTORIANI 15 VITE KA STUDIU PER ME E QIT NE DRIT ATE LIBER, E TI QE I KE LEXU 3 A 4 LIBRA QE JANE KUNDER ISLAMIT,KUR'ANIT DHE MUHAMEDIT A.S., DESHIRON ME MBJELL URREJTJE TEK MUSLIMANT NE KETE FORUM...
    KETO QE I THUA,E DI KU I KE LEXU...
    NE LIBRIN "ISLAMI DHE TERRORIZMI" I AUTORIT MARK GABRIEL...
    EDHE UNE E KAM LEXUAR ATE LIBER...
    TU KISHA LUTUR,LEXOI LIBRAT E KETIJ AUTORI,KUR KA QENE MUSLIMAN...
    PASTAJ LEXOI EDHE LIBRAT E KETIJ AUTORI KUR ESHTE BERE I KRISHTER...
    KUR TI LEXON,BERI DALLIMET ME TYRE,EDHE E GJEN TE VERTETEN NGA GENJESHTRA...
    ZOTI XH.SH. TE FALT DHE TE UDHEZOFT NE RRUGE TE DREJT... AMEN .... AMIN....

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    O b3s, s'e kuptoj pse jeni kaq arabofila. C'lidhje ka nje komb me nje fe? Mos valle zoti ka preferenca nacionaliste?
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    cilat jane konceptet budiste?
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    paradoksi i omnipotences(gjithfuqise)

Nuk me duket dhe aq paradoksal. Behet paradoksal nese Zoti eshte i gjithefuqishem por lejon qellimisht vuajten e njekohesisht eshte i mire,por ne vetvete nje qenie e gjithefuqishme nuk perben aspak paradoks.
    Do ishte paradoks nese nuk do ishte e gjithefuqishme,pra do kishte gjera jashte fuqise se tij. Fakti qe ne univers e ne toke gjithcka ka rregull,perjashton vetvetiu rastesine,pasi nga rastesia nuk vjen rregulli por crregulli. Vete fjala rastesi do te thote moment crregullimi i dickaje te rregullt.

argumenti transhendental i jo egzistences se zotit....kundershton egzistencen e nje krijuesi inteligjent,duke demonstruar qe nje qenie e tille do bente te varur prej tij logjiken dhe moralin,e cila eshte inkompatibel me pohimin presupozicionalist qe ato jane te domozdoshme,dhe kundershton efikasitetin e shkences.

Krijuesi domosdoshmerisht duhet te jete inteligjent,duke qene se gjithcka ne univers eshte e rregulluar deri ne detajet me te imta,sipas rregullave qe shkenca po i zbulon dita-dites. Shkenca po zbulon dicka qe eshte ne univers e nuk po krijon.

Po te shikojme jeten ne toke prej njeqelizorit deri tek Njeriu kemi nje avancim gradual ne inteligjence,pra krijuesi kerkon inteligjencen tek krijesat. Edhe ne rastin e evolucionit e njejta gje,evolucioni kerkon ne radhe te pare qenien inteligjente.

Per efikasitetin e shkences nuk na (me fal per shprehjen) ''kercet'' shume. Ceshtja nese shkenca eshte apo jo efikase eshte ceshtje 'nevoje' dhe nuk mund te jete prove per ekzistencen apo mosekzistencen e nje qenie siperore te gjithefuqishme.

pohimin presupozicionalist
    La suposizione e la madre di tutte le cazzate. e le me presupozimi. Prandaj ti leme jashte hebrejt nga diskutimi moral.

underargumenti i argumentit kozmologjik(veza apo pula) deklaron qe nese universi do te kishte nje krijues atehere ky krijues duhet te ishte krijuar nga nje krijues tjeter dhe keshtu me radhe ne infinit.kjo sulmon premisen qe universi eshte causa seconda(shkaku i dyte)mbas zotit qe thuhet qe eshte causa prima(shkaku i pare).
    pergjigja e zakonshme eshte qe zoti egziston jashte kohes dhe hapesires dhe keshtu nuk ka nevoje per nje shkak,ky koncept gjeneron probleme logjike,permend Ockham razor,nese zoti ka egzistuar gjithmone,pse dhe universi te mos kete egzistuar gjithmone......tjetra, natyra e pafundesise se zotit do te perfshinte dhe universin tone,pra i bie qe dhe une dhe ti te jemi pjese e zotit.

Faktikisht shkenca ka provuar se universi ka nje pike e kohelindje. Prandaj pyetja pse universi te mos kete ekzistuar gjithmone si kunderpeshe nuk qendron.

Qe ti dhe une jemi pjese e Zotit kjo nuk sjell ndonje prove kunder. Qendron fare mire brenda pergjigjes se zoti gjendet kudo e ne cfaredo. Meqe ti je pjese e kudo-se dhe cfaredo-se atehere edhe ti je pjese e zotit.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga rotullusi Lexo Postimin
    Te kerkohen fakte per te treguar qe dicka nuk egziston , sdo tma merte mendja kure !!!!!!! .....qofshi ju qe jeni......
    Cfare ka te cuditshme. Nese dicka nuk ekziston por para teje besohej se ekzistonte duhet te sjellesh prova qe te thuash se nuk ekziston. Kjo eshte A-ja e ska asgje per tu skandalizuar. Vete mitologjia eshte nje forme e tille. Perpara besohej cdo gje,kurse tani me prova u vertetua qe disa gjera ne fakt jane asgje,pra thjesht trillime. Per kete sherbyen historia,arkeologjia,antropologjia e nje shfrytezim me i mire i arsyes.
    Dicka qe nuk ekzistonte u provua qe nuk ekziston por te paret besonin se ekzistonte.
    Keshtu edhe kjo pune. Te paret besonin se ekzistonte e tani duhen prova te qarta qe te provojme mosekzistencen.

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    argumenti i disenjos/projektit te pamjaftueshem,kundershton idene qe zoti ka krijuar jeten, mbi bazen e faktit qe format e jetes demonstrojne nje projektim skars jo perfekt dhe keqedashes.
    format e jetes shpjegohen lehtesisht me evolucionin.....natyralizmin

Ketu futemi ne diskutime pa lidhje. C'eshte perfeksioni nuk e di askush,duke qene se persosmeria i takon vetem Krijuesit. Duke qene se Krijuesi gjithcka e krijoi sipas nje projekti te tij
    atehere duhet te mendojme dhe besojme se projekti eshte i persosur. Si mund te vertetohet jopersosmeria kur nuk njihet e persosura ?
    Po ashtu keq dhe mire nuk jane vleresime qe mund te merren ne konsiderate. E mira dhe e keqja jane interpretime qe kane lindur me njeriun,prandaj fjala 'keqdashese' eshte pavend.

Pastaj duket se gjithcka tenton drejt inteligjences keshtu qe projektimi skars e keqdashes eshte nje interpretim si shume te tjere,qe lene kohen qe gjejne.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    hyllin,te gjitha atributet qe i jepen zotit nga librat e ndryshem mediorientale(bibel kuran etc)si gjithedija,gjithefuqia,kudo ndodhja,i drejte,i mire etj jane paradoksale me njeri tjetrin.

rotulloje nga te duash muabetin,jane te gjitha kontradiktore me njera tjetren.
    shkrimet e "shenjta"mediorientale rrezohen te gjitha,duhet kerkuar ndonje lloj tjeter zoti,ndoshta ai te cilin thoshte Spinoza.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    argumenti i disenjos/projektit te pamjaftueshem,kundershton idene qe zoti ka krijuar jeten, mbi bazen e faktit qe format e jetes demonstrojne nje projektim skars jo perfekt dhe keqedashes.
    format e jetes shpjegohen lehtesisht me evolucionin.....natyralizmin

Ketu futemi ne diskutime pa lidhje. C'eshte perfeksioni nuk e di askush,duke qene se persosmeria i takon vetem Krijuesit. Duke qene se Krijuesi gjithcka e krijoi sipas nje projekti te tij
    atehere duhet te mendojme dhe besojme se projekti eshte i persosur. Si mund te vertetohet jopersosmeria kur nuk njihet e persosura ?
    Po ashtu keq dhe mire nuk jane vleresime qe mund te merren ne konsiderate. E mira dhe e keqja jane interpretime qe kane lindur me njeriun,prandaj fjala 'keqdashese' eshte pavend.

Pastaj duket se gjithcka tenton drejt inteligjences keshtu qe projektimi skars e keqdashes eshte nje interpretim si shume te tjere,qe lene kohen qe gjejne.
    hyllin projekti eshte skars kjo ben muuuuuuuu,ne vdesim nga semundjet,jemi te kufizuar etj.pergjigja e fetareve qe thone e ka fajin EVA qe hengri mollen(mekati origjinal)eshte qesharake.

ps.hyllin,ti,une,te tjeret,jemi te papersosur,jemi pjese e projektit,rjedhimisht projekti,skars.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 02-05-2008 mė 09:20
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    hyllin projekti eshte skars kjo ben muuuuuuuu,ne vdesim nga semundjet,jemi te kufizuar etj.pergjigja e fetareve qe thone e ka fajin EVA qe hengri mollen(mekati origjinal)eshte qesharake.

ps.hyllin,ti,une,te tjeret,jemi te papersosur,jemi pjese e projektit,rjedhimisht projekti,skars.
    Kush e thote qe eshte Skarc.
    Ne vdesim nga semundjet- po nga dicka do vdesesh se po te jetoje perjetesisht nuk do ishe bere prej mishi e gjaku( jemi qenie organike).

Jemi te kufizuar- Mos doje te ishe Zoti ? Sigurisht qe do jesh i kufizuar ashtu si gjithcka tjeter pervec Zotit eshte e kufizuar.

Jemi te papersosur - me thuaj c'eshte persosmeria e me trego nje qenie te persosur sipas konceptit tend se c'eshte persosmeria.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    perfeksioni o nuk egziston ose eshte nje anomali.
    tani une do thoja keshtu,qe perfeksioni eshte mungesa e gabimeve,difekteve,diēka komplete,ekselente.......por a jemi te bindur qe perfektja egziston,gabimet jane gjithandej.

ps.nje qenie e kufizuar si ne eshte skars,ti nuk mund te pergjigjesh me kundrapyetje.

ne vdesim sepse jemi projektuar ne menyre skarse,plot gabime ne projektim,ne na sulmojne semundjet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 02-05-2008 mė 09:43
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •