Close
Faqja 27 prej 1135 FillimFillim ... 17252627282937771275271027 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 261 deri 270 prej 11341
    yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Postuar mė parė nga Seminarist
    Sterrolla

jini i drejte!

Emri im nuk eshte StterollA, por eshte AsgjėSikurDielli. Pak me shume kujdes, jam i ndieshem.

Nje i shprehur i tille eshte ofenduese e arrogant, edhe jashte teme, sidomos po te behet nga te verber. Cfare te shtyn ty te mendosh se une e kam fjalen per ate qe po kuotoj?
    Tema mban emrin "Vatikani:..." prandaj nuk jam jashte teme kur permend Vatikanin. Eshte tjeter gje qe nuk shkoj ne seminare te mendjengushteve qe predikojne vdekjen (mos-perdorimin e prezervativeve) dhe qe kete e arsyetojne me nje fare lloj "martese me dashuri" e dokrra te tilla. Ka kohe qe njerezit nuk martohen me dashuri, dhe edhe po u martuan, ka kohe qe ato martesa nuk po kryhen gjithmone me dashuri. Ka kohe qe po behen ndarje pas vetem disa vitesh, e ka kohe qe Sida e semundje tjera ekzistojne. Ka kohe qe ajo teoria e Vatikanit nuk po ka efekt, dhe jo vetem teoria e Vatikanit, po asnje teori e ndonje feje.

Kur je nje musliman i deklaruar, mos ia lejo vetes qe te shprehesh ne te tilla krahasime ndaj nje besimi qe si takon edhe te cilin e ke lenduar historikisht ne trevat ku jeton!
    E dika zotniu se ku jetoj une, dhe e dika se e paskam "lenduar" une besimin te se cilit nuk i takoj, kujdes, H I S T O R I K I S H T. Mos ke qene ne Vatikan keshtu, para pak kohesh per ndonje seminar tjeter? Se e di qe ata qahen per veten e tyre..

Jam musliman, dhe mbroj mendimin tim. Nuk ofendova Vatikanin, largqofte, doren ne zemer, nuk me pengon Vatikani si Vatikan, po ajo qe predikon ajo ne kete rast. Eshte vertetuar qe feja dhe shkenca jane dy gjera diametralisht te kunderta, e para eshte dogme, ceshtje BESIMI e jo fakti, e dyta eshte FAKT e jo dogme e as besim i thjeshte.

A e kupton dot se cfare do te ndodhe nese nje krahasim kaq i respekte do ti behej muhamedit edhe institucionit te tij hyjnoro-pucist te kater kalifeve te pare?

sinqerisht qe jo. Ma thuaj. Ka kohe qe nuk frikohem naten. Ma thuaj kete "krahasim kaq i respekte" qe do ti behej Muhamedit (paqja qofte mbi te), por se pari ma shpjego se cfare je duke thene me te gramatikisht, e pastaj kalojme ne filozofi tjera.

Postuar mė parė nga AsgjėSikurDielli

Eshte vertetuar qe feja dhe shkenca jane dy gjera diametralisht te kunderta, e para eshte dogme, ceshtje BESIMI e jo fakti, e dyta eshte FAKT e jo dogme e as besim i thjeshte.

Nga ke qene ASD, nuk te kemi pare fare keto kohet e fundit.

Persa i perket teorise se Vatikanit, ka shume gjera qe Vatikani i ka gabim, por une, mbase ne mendjengushtesi, apo mbase sepse martesa ka vite qe po me vete shume mire, dhe besoj plotesisht ne familjen dhe dashurine, them se kjo teori eshte e sakte. Kjo per faktin se, ne fund te fundit eshte e FAKTUAR qe perdorimi i prezervativeve nuk jep 100% siguri. Ndoshta do te thuash qe mbron, po mbron, nuk jam kunder, por une personalisht, nuk dua te perdor nje mbrojtje qe nuk me jep 100% siguri. Keshtu qe per mua, nuk e di per Somalezet, dhe per Afrkanet, po e them perseri, per mua, ka dy rruge, ose kur duhet seks, me ate qe duhet, e sic duhet, ose bej dhe perseri nuk je i/e sigurt. Matematike, pa prezervativ 50% i pasigurt(me shprese se partneri nuk ka gje), me prezervativ 90% i pasigurt. Per mua perseri ka pasiguri, aq me teper kur behet fjale per semundje vdekjeprurese ne ate ane te botes.

Persa i perket asaj qe kam cituar nga ty me siper, vertet qe shkenca ka fakte, por gjithashtu ka edhe teori, dhe ka edhe teori te pa faktuara.
    Perpara se te nxirte Darvini teorite e tij, besimi dhe shkenca ishin si burre dhe grua, shkonin krah per krah, shiko gjithe zbulimet qe ndodhen, dhe gjithe ata shkencetare, me te dale Darvini, futi nje spice dhe e prishi "martesen" e shkences me besimin, dhe me e bukura eshte se para se te vdiste vete Darvini tha:"I gjori une c'i kam bere njerezimit"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Manulaki : 05-11-2003 mė 00:03
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Kam qene duke ju soditur pak, si I MADHI. S'besoj t'ju kem munguar?

Ti mund te jesh e lumtur, dhe mua me vie mire, nuk jam pesimist, nuk e mohoj lumturine, mirepo, teoria e Vatikanit (apo cdo lloj teorie e ngjashme) se seksi jashte marteses eshte mekat, dhe si i tille, nuk duhet te ndodhi, eshte kryekeput gabim.

Te kujtojme se SIDA nuk eshte semundje qe transmetohet vetem me seks, gje qe le edhe hapesira per ekzistencen e saj edhe ne martesa te kryera simbas ritualit Vatikanor. Perqindjet mund te jene me te uleta, por kjo ka pak rendesi. Krahasuar me perqindjet e martesave qe kane sukses dhe vazhdojne per nje kohe te gjate te jene martesa te verteta, ku dashuria dhe harmonia sundojne, perqindja e SIDA-se qe nuk eshte transmetuar seksualisht eshte bukur me e larte. Jane disa arsye per kete, dhe varen nga kontinenti ne kontinent, madje nga shteti ne shtet.

Ne Amerike pervec seksit, SIDA transmetohet nepermjet perdoruesve te droges qe perdorin te njejtat mjete me te cilat drogojne veten. Dmth, nje mjet i tille i plastikes, perdoret nga nje grup i tere, dhe kjo transmeton semundjet. Ne Amerike nuk eshte i pakte numri i perdoruesve te droges. SIDA poashtu transmetohet me ane te frymemarrjes, dhe ne raste te ndryshme, edhe me ane te prekjes. Neqofte se e leme anash aktin seksual per te cilin prezervativi ofron nje mbrojtje shume efektive, menyrat tjera per t'u mbrojtur nga SIDA nuk kane ndonje ilac.

Le ta praktikoje Vatikani ndonje teori ketu, qe te sherohen dhe te ndalen gjithe transmetimet e SIDA. Ketu eshte objekt diskutimi Vatikani dhe teoria e tyre, mos te keqkuptohemi, s'eshte e vetmja fe (ose me sakte, institucion fetar) qe flet per keto teorira, por me duket se eshte i vemti institucion qe fene e perdor si pretekt per disa teorira te semura ne thelb.

Ne vend se te promovoje perdorimin e prezervativit, dhe nese nuk pajtohet me te, te heshti (duke e ditur se seksi jashte martese eshte nje gje shume normale ne vitin 2003), Vatikani zgjedh rrugen e trete, ate te kundershtimit me disa teori boshe.

Asnjehere shkenca me fene nuk kane vajtur bashke. Gjate mesjetes qe njihet si periudha me e erret e njerezimit, njerezit digjeshin nga ana e Vatikanit (apo vartesve te tyre) dhe fetareve te ndryshem per shkak te, kujdes, LEXIMIT, te nje teksti qe nuk ishte Bibla. Te gjithe librat shkencetare dhe te gjithe librat ne pergjithesi u dogjen nen predikimet vatikano-fetare ne Evrope dhe disa vende tjera ku arrinte influenca e Vatikanit.

Vetem pas periudhes se iluminizmit francez, dhe pas revolucionit francez, shkenca filloi te mirrte fryme rehat nga kleriket, dhe vetem atehere filloi lulezimi i shkences. Ndarja e shkences nga feja, dhe shtetit nga feja, na solli disa ide progresiste si demokracia, liria e njeriut dhe liria e fjales dhe vepres qe nuk cenon lirine dhe mireqenien e sigurine e tjetrit.

Ne keto kushte, ku SIDA po ben kerdine neper Afrike dhe neper Evrope e Amerike e kontinente tjera, me variacione numrash, duhet stimuluar dhe promovuar perdorimi i prezervativit, dhe keshtu, edhe shpetimi i jeteve. Neqofte se Vatikani mendon se teoria e saj funksionon, ata mund te vazhdojne ta reklamojne ate, por jo duke kundershtuar mjete shkencore qe shkencerisht jane provuar te ndihmojne ne preventimin e infektimit dhe transmetimit te semundjes tek tjeret.

Meqe thua se nuk eshte 100% i sigurte, te themi se eshte 90% i sigurte. Megjjithate nga 10 persona me mire te perdorin prezervativ e te shpetojne 9, se sa mos te perdorin prezervativ dhe nga 10 te vdesin qe te 10-tit duke degjuar cfare thote Vatikani mbi lumturine bashkeshortore dhe per seksin jashte martese si "mekat" i Njeriut.

Ke munguar, ke munguar, ...persa i perket temes, keto qe thua jane te verteta, dhe nuk mohoen.
    Eshte e vertete qe ka menyra te ndryshme te perhapjes se Sides, por me sa kam kuptuar une, behet fjale per nje zone te caktuar, ku njerezit nuk kane idene e ta vleresojne sex-in. Kam degjuar histori te tmerrshme, baballare qe kane dhunuar foshnja, sepse ju eshte thene nga shtrigu/a e fshatit, qe duhet te kene mardhenie me nje te virgjer, gjera te shpifura qe nuk mund te zihen me goje.... E vetmja gje per keta njerez eshte t'i "burgosesh" seksualisht per nje kohe, qe t'i besh te ndergjegjshem, dhe me pas, le t'i hyne civilizimit mbare e prape, s'i ndalon njeri.

Vatikani, ka te vetat, as qe diskutohet, por kur behet fjale per "specie te vecanta njerezore", nuk mendoj se eshte shume gabim. gjithesesi, cdo njeri ka mendimin e vet...

Dhe mos humb neper "MADHESHTI"
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Cilat janė teorira boshe

AsgjėSkurDielli, u mundova qė mos tė shkruaj por prap se prap nuk munda tė mos tėrheq vėrejtjen nė disa tė shkruara tua tė paplota madje edhe shtrembėruese sidomos ndaj ngjarjeve historike. Pėr kėto herėn tjetėr, kurse tani t`i kthehemi temės. Ti shkruan:

"Le ta praktikoje Vatikani ndonje teori ketu, qe te sherohen dhe te ndalen gjithe transmetimet e SIDA. Ketu eshte objekt diskutimi Vatikani dhe teoria e tyre, mos te keqkuptohemi, s'eshte e vetmja fe (ose me sakte, institucion fetar) qe flet per keto teorira, por me duket se eshte i vemti institucion qe fene e perdor si pretekt per disa teorira te semura ne thelb.
    Ne vend se te promovoje perdorimin e prezervativit, dhe nese nuk pajtohet me te, te heshti (duke e ditur se seksi jashte martese eshte nje gje shume normale ne vitin 2003), Vatikani zgjedh rrugen e trete, ate te kundershtimit me disa teori boshe."

Me kėtė fjalinė e fundit mė lė tė mendoj se ti e di se cilat qenkan teorirat qė Vatikani i preferon qė ti i quan boshe dhe tė sėmura nė thelb. Ėshtė e vėrtetė se Vatikani kurrė nuk ka thėnė "jo" ose "po" pa e dhėnė edhe ai pėrgjigjen qė mendon se ėshtė mė e mira nė kėtė rast.
    Ta bėj me dije kėtė fjalinė e famshe tė latpėrmendur qė e ke sjell si njėfarė argumenti "pėr" pėrdorimin e prezervativėve: "(duke e ditur se seksi jashte martese eshte nje gje shume normale ne vitin 2003)". Po, po, normale ėshtė edhe qė po luftohet, apo jo?!

Nejse... Pra, cilat janė teorirat qė ti AsgjėSikurDielli i quan boshe? (Kuptohet: mos e harro mesjetėn pa e pėrmendur!)

Sinqerisht!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 08-11-2003 mė 19:22
    IHS

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Asd
    Do me falesh per repliken e asaj qe ke shkruar.
    eshte herezi te thuash qe sida transmetohet me ane te frymemarrjes dhe prekjes.
    eshte sikur te thuash qe ngel me barre vetem me nje te puthur..
    miqesisht
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

I DASHURUAR PAS DETIT Maska e FJORIN
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    E.U.** SHQIPTAR DHE JO FETAR
    Postime
    432

Perse fete jane kundra SHKENCES

Postuar mė parė nga FJORIN
    Pershendetje
    Kam nje pyetje ???

Kush mund te me thuaj qe :PERSE FETE JANE KUNDRA SHKENCES ??

Kerkoj vetem mendime per disa persona dhe jo hartime nga 2 faqe
    Une e kam mendimin tim . Historia e GALILEO GALILEIT me thote shume spjegime gjithashtu dhe e XHORDANO BRUNOS

por kerkoj me shume mendime nga dhe dua te shikoj sa te llogjikshem jane shqipteret rreth jetes dhe sa njohuri kane per veprimtarite e kishave dhe xhamive ne jeten e perditshme te njeriut

Shenim:
    tEMA ESHTE QE: PERSE FETE JANE KUNDRA SHKENCES dhe jo ZOTI KUNDRA SHKENCES OK
    1. ARSYEJA E GRUAS QENDRON NE BUKURINE E SAJ ,BUKURIA E BURIT NE QENDRON NE ARSYEN E TIJ
    2.ESHTE E LEHTE TE BEHESH HOXHE APO PRIFT, POR ESHTE E VESHTIRE TE BEHESH NJERI
    WEN MY LOVE SWEARS THAT SHE IS MADE OF TRUTH, I DO BELIVE HER,THOUGH I KNOW SHE LIES....(W.Shekspire)

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Fjorin i dashur feja islame ska qene kurrekuyndra shkences po ashtu ska per te qene kurre kundra shkences vetem nese shkenca eshte kundra njeriut dhe te vertetes.Psh
    Kur shkenca thote njeriu ka prejardhjen nga majmuni ateher jemi kundra saj sepse nuk eshte e vertete ose kur shkenca shpik mutacione ADN dhe na i jep ushqimet te cilat kane pasoja per njerzit atehere feja eshte kunder.

Shkenca e ndihmon njeriun te njohi me mire krijuesin e Tij .Pra duke njohur bukurine ne krijim atehere njeriu do bindet qe keto krijime nuk erdhen vetvetiu ose ti kete krijuar natyra e cila eshte vete krijese por te meditoje ne fuqine e Zotit te plotfuqishem qe cdo gje e ka vene ne ekuliber te plote dhe me nje krijim harmonik .

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324

Re: Perse fete jane kundra SHkences

Postuar mė parė nga FJORIN
    Pershendetje
    Kam nje pyetje ???

Kush mund te me thuaj qe :PERSE FETE JANE KUNDRA SHKENCES ??

Fjori (te kame dhe vlonjat) per Islamin te sqaroj vella Klevis qe nuk eshte kundra shkences

Ti ke te drejte qe pjyet sepse kisha ka persekutuar shume shkenctar madje kisha shkencen e quan si veper te djallit ketu ka shume te krishter te frymezuar dhe mire do ishte te pergjigjeshin

Pse kisha ka persekutuar shkenctaret !!!!!!!! ?????????? pasi asnje fe tjeter nuk e ka bere kete
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altin55 : 10-01-2004 mė 11:03
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Ok atehere ashtu si parafolesit edhe une po te tregoj se Islami nuk eshte kunder shkences dhe diturise por ai e vlereson ate me shume se cdogje tjeter. Mjafton te dish se verseti i pare qe zbriti nuk ishte beso por "lexo ne emrin e Zotit qe te krijoi"
    po ashtu Njohja apo dituria eshte vene madje edhe para besimit, sepse nuk mund te besosh verberisht pa e kuptuar pse duhet besuar. Zoti yne thote:" Dije se nuk ka Zot tjeter vec Allahut"
    pra ne fillim thote mesoje pastaj beso ne Zot.
    po ashtu sic tha klevisi, njohja apo dituria e ben njeriun te besije me shume tek Zoti, dhe shiku se cthuhet ne kuran:
    Ata qe me se shumti me frikesohen Mua(Zotit) jane te diturit”
    Po ashtu:”Allahu i larteson ate cilet besuan dhe ata qe ju eshte dhene nje shkalle e larte diturie”(kurani)
    Profeti as thote:”Kerkimi i diturise eshte obligim per cdo musliman”
    Po ashtu mesuesi i njerezimit porosit”Fitoni dituri sepse ajo ju ndihmon te dalloni te miren nga e keqja, ju lehteson rrugen per ne Parajse, dituria eshte mik ne shkretetire, shok ne vetmi, ndihmes ne vuajtje,dituria eshte stoli ne mesin e miqve dhe keshtjelle kunder armiqve”(Muhammedi as).

Pra feja muslimane dhe kurani jo vetem qe nuk e pengojne shkencen por nxisin ne te. shiko kete ajet kuranor:"Me te vertete ne krijimin e qiejve dhe te tokes, ne kombinimin e nates dhe te dites, ka argumente per njerezit qe mendojne"
    Pra me pak fjale kurani te nxit te studjosh hapesiren qiellore dhe tokesore qe te dalesh ne drite dhe tek e verteta.
    sefundi e mbyll me versetin kuranor:"Ne do tju japim atyre argumente ne horizonte e ne vetet e tyre derisa ta kene te qarte se ai kurani eshte i vertete.
    Pe4rshendetje.
    Injoranca nuk zhduket me top

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •