Postuar mė parė nga Seminarist
Sterrolla
jini i drejte!
Emri im nuk eshte StterollA, por eshte AsgjėSikurDielli. Pak me shume kujdes, jam i ndieshem.
Tema mban emrin "Vatikani:..." prandaj nuk jam jashte teme kur permend Vatikanin. Eshte tjeter gje qe nuk shkoj ne seminare te mendjengushteve qe predikojne vdekjen (mos-perdorimin e prezervativeve) dhe qe kete e arsyetojne me nje fare lloj "martese me dashuri" e dokrra te tilla. Ka kohe qe njerezit nuk martohen me dashuri, dhe edhe po u martuan, ka kohe qe ato martesa nuk po kryhen gjithmone me dashuri. Ka kohe qe po behen ndarje pas vetem disa vitesh, e ka kohe qe Sida e semundje tjera ekzistojne. Ka kohe qe ajo teoria e Vatikanit nuk po ka efekt, dhe jo vetem teoria e Vatikanit, po asnje teori e ndonje feje.Nje i shprehur i tille eshte ofenduese e arrogant, edhe jashte teme, sidomos po te behet nga te verber. Cfare te shtyn ty te mendosh se une e kam fjalen per ate qe po kuotoj?
E dika zotniu se ku jetoj une, dhe e dika se e paskam "lenduar" une besimin te se cilit nuk i takoj, kujdes, H I S T O R I K I S H T. Mos ke qene ne Vatikan keshtu, para pak kohesh per ndonje seminar tjeter? Se e di qe ata qahen per veten e tyre..Kur je nje musliman i deklaruar, mos ia lejo vetes qe te shprehesh ne te tilla krahasime ndaj nje besimi qe si takon edhe te cilin e ke lenduar historikisht ne trevat ku jeton!
Jam musliman, dhe mbroj mendimin tim. Nuk ofendova Vatikanin, largqofte, doren ne zemer, nuk me pengon Vatikani si Vatikan, po ajo qe predikon ajo ne kete rast. Eshte vertetuar qe feja dhe shkenca jane dy gjera diametralisht te kunderta, e para eshte dogme, ceshtje BESIMI e jo fakti, e dyta eshte FAKT e jo dogme e as besim i thjeshte.
A e kupton dot se cfare do te ndodhe nese nje krahasim kaq i respekte do ti behej muhamedit edhe institucionit te tij hyjnoro-pucist te kater kalifeve te pare?
sinqerisht qe jo. Ma thuaj. Ka kohe qe nuk frikohem naten. Ma thuaj kete "krahasim kaq i respekte" qe do ti behej Muhamedit (paqja qofte mbi te), por se pari ma shpjego se cfare je duke thene me te gramatikisht, e pastaj kalojme ne filozofi tjera.
Krijoni Kontakt