Close
Faqja 259 prej 1135 FillimFillim ... 159209249257258259260261269309359759 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,581 deri 2,590 prej 11341
    Shkodrani Maska e fiso
    Anėtarėsuar
    31-10-2003
    Vendndodhja
    Albania
    Postime
    187
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    argumenta deduktive
    Argumentat deduktive kerkojne te demonstrojne konkluzionet e tyre duke u nisur nga premisa te verteta.
    @paradoksi i omnipotences(gjithfuqise).... dhe paradokset e tjera teologjike,demonstrojne qe perkufizimi dhe pershkrimi i zotit eshte logjikisht kontradiktor,dhe keshtu vertetohet jo egzistenca e tij.
    @argumenti transhendental i jo egzistences se zotit....kundershton egzistencen e nje krijuesi inteligjent,duke demonstruar qe nje qenie e tille do bente te varur prej tij logjiken dhe moralin,e cila eshte inkompatibel me pohimin presupozicionalist qe ato jane te domozdoshme,dhe kundershton efikasitetin e shkences.
    @kunderargumenti i argumentit kozmologjik(veza apo pula) deklaron qe nese universi do te kishte nje krijues atehere ky krijues duhet te ishte krijuar nga nje krijues tjeter dhe keshtu me radhe ne infinit.kjo sulmon premisen qe universi eshte causa seconda(shkaku i dyte)mbas zotit qe thuhet qe eshte causa prima(shkaku i pare).
    pergjigja e zakonshme eshte qe zoti egziston jashte kohes dhe hapesires dhe keshtu nuk ka nevoje per nje shkak,ky koncept gjeneron probleme logjike,permend Ockham razor,nese zoti ka egzistuar gjithmone,pse dhe universi te mos kete egzistuar gjithmone......tjetra, natyra e pafundesise se zotit do te perfshinte dhe universin tone,pra i bie qe dhe une dhe ti te jemi pjese e zotit.

ps.ju lutem islamikeve te mos sjellin video koti propagande, qe nuk thone asgje,po te doni sillni argumenta logjike....mos e qelbni temen.
    o shoku pse nuk arrin ta fyesh personin dhe jo besimin e atij personi??
    qe besojne ne ate fe munde te jene edhe shume te tjere? dhe qe ti nuk ke te drejten ti fyesh ne pergjethsi, une do te keshillloja siq po shoh shume ne kete forumi, qe fyejn islamin, qe te mos ofendojne shume persona te tjeter per nje shkake se ti done te ofendosh nje person, dhe e ben ne shumes, se nuk ka kuptim mendoj une,

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    luani gerthet alllllllllllllllllllaaaaaaaaaahuuuuuuuuuuuuuuuu.

ps.nuk ka nevoje tja nxjerrim ne bojen islamit,po ja nxirrni ju vet,bravo fatrrrrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiiiii.

sill naj video ku luani kelthet fatrrrrrrriiiiiiiiiiuuuuuuuuuuu
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    dhe injoranca..............goes on

morrison,a vetem biblen dhe quronin ke lexu ti a!!!!!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OpTiMuS Maska e DENIS
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Ne Toke.
    Postime
    191

Pershendetje

Vertete eshte nje teme shum interesante... Une Personalisht ne ralle te pare jam lindur shqiptar dhe nuk perkrah asnje fe... Sepse percarja e shqiptarizmit ka qene dhe do jete pergjithmone besimet fetare. Por ne te njeten kohe nuk mohoj nje plote fuqi mbas gjithe keti mister. Personalisht kritikoj shume fen muslimane ne disa pika...

1.. Pse feja Muslimane lejon martesen ne ashtu quajtur *FIS* si peshb mund te martohesh dhe me gocen e xhajes, apo tezes apo te halles etj... Kuroren ta miraton Imami me i mire i mekes...

2.. Vidiot qe ju nxerin ne Forum a mund te jete shkak perzieria genike.. Pra dmth martesa mbrenda gjakut tende.. Dhe fenomene te tiella ndodhin me shume ne shtete Arabike...

3. Pse un duhet ta quaj te ashtuquajturin 'Allah' dhe ta adhuroj ne gjuhe te huaj.?

Ky eshte problemi i shqiptarizmit nuk eshte problemi ekziston apo jo 'Allahu apo Zoti' Quajeni si te doni. Te pakten kjo eshte logjika ime..

DENISI
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DENIS : 16-03-2008 mė 18:43 Arsyeja: korrigjim
    FEJA E SHQYPTARIT? 'SHQYPTARIA'

Perjashtuar Maska e morrison
    Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822

jo kam lexuar dhe te tjere mjaft....

por nuk kam per qellim te shpalos dijet e mia kur nuk eshte e nevojshme....

sa per dijeni kam shume kohe qe mundohem te gjej argumente per inekzistencen e zotit, por nuk eshte e lehte

ti po ke degjuar ndonje gje me vlere andej nga loz letra <> dijen tende se mase na hyn ne pune...

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga DENIS Lexo Postimin
    Vertete eshte nje teme shum interesante... Une Personalisht ne ralle te pare jam lindur shqiptar dhe nuk perkrah asnje fe... Sepse percarja e shqiptarizmit ka qene dhe do jete pergjithmone besimet fetare. Por ne te njeten kohe nuk mohoj nje plote fuqi mbas gjithe keti mister. Personalisht kritikoj shume fen muslimane ne disa pika...

1.. Pse feja Muslimane lejon martesen ne ashtu quajtur *FIS* si peshb mund te martohesh dhe me gocen e xhajes, apo tezes apo te halles etj... Kuroren ta miraton Imami me i mire i mekes...

2.. Vidiot qe ju nxerin ne Forum a mund te jete shkak perzieria genike.. Pra dmth martesa mbrenda gjakut tende.. Dhe fenomene te tiella ndodhin me shume ne shtete Arabike...

3. Pse un duhet ta quaj te ashtuquajturin 'Allah' dhe ta adhuroj ne gjuhe te huaj.?

Ky eshte problemi i shqiptarizmit nuk eshte problemi ekziston apo jo 'Allahu apo Zoti' Quajeni si te doni. Te pakten kjo eshte logjika ime..

DENISI
    per me kend nuk ki drejt mu martu merre ne Kuran te tregon kret i ke te permendura me kend nuk ki drejt martese
    2.per video s di q ame te tha ama si i paraqet ky perzierje genike eshte qe ne fillim ai eshte ahstu e jo te behet ne moment
    3.Adhurimi eshte nocion i gjere prandaj saktesoje pak ,apo e ke fjalen per namaz

-Holy Sinner- Maska e sam1r
    Anėtarėsuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin

Ah sa kisha dashur te te shoh fytyren tende, kur me ne fund do te gjendesh para te Plotefuqishmit...
    Dhe do te doja te shoh se si e shqipton 'Kuran' apo "quron".....

P.S. A din pse Zoti i lejon te rrojn dhe njerez si ty? Per te pasur shembuj deshtimi, dhe, pse jo, per te shkuar kohen duke qeshur ...
    ~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~

OpTiMuS Maska e DENIS
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Ne Toke.
    Postime
    191

Pershendetje

Une Personalisht Nuk urrej asnje fe... Dua ne pak llafe nje besimtare musliman te sqaroje pse feja muslimane nuk eshe antishqiptare.. Une do te jap disa arsye pse eshte...

1..Sic e dime te gjithe shqiperi eshte pushtura 500 vjet nga turku ku dhe aty psoje konvertimin

2.. Pse feja muslimane lejon mratese brenda gjakut tende dmth prenda fisit..?

3.. Pse fenomene dhe rekorde botrore te habitura ne lindje 'monster' apo te tiella ndodhin vetem ne shtete Arabike dhe muslimane.?

4.. Pse feja muslimane i ka duart kaqe te gjakosura ne njerz te pafajshem.?

5.. Feja eshte besim dhe cdo njeri ka te drejte te besoj cfa te doje. Pra dmth jo te forcohen te besojne...

Shqiptarizmin sdo e lejne te ecin perpara asnjehere Fete ne pergjegjsi feja muslimane, dhjetra raporte jane bere ne shtete perindimore si dhe ne vatikan qe Muslimanet Shqiptare mund te jene te rrezikshem per shoqerine perendimore. Si aij i fundit rrezimi i kryqit ne zonen e shkodres...

OpTiMuS Maska e DENIS
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Ne Toke.
    Postime
    191
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    per me kend nuk ki drejt mu martu merre ne Kuran te tregon kret i ke te permendura me kend nuk ki drejt martese
    2.per video s di q ame te tha ama si i paraqet ky perzierje genike eshte qe ne fillim ai eshte ahstu e jo te behet ne moment
    3.Adhurimi eshte nocion i gjere prandaj saktesoje pak ,apo e ke fjalen per namaz
    Une pesonalisht kam pyetur Immam shume te forte dhe me kane shpjeguar se martesa ne fis eshte e ligjshme nga feja muslimane... Nqse ti ke Kuran te vecant publikoje qe ta shikojne te gjithe.... Feja muslimane si mbas dienis sime rrenjet i ka ne shtete arabike, dhe pikerisht atje behet martesa mbrenda fisit pra brenda familjes.. Une kam nje shokun time musliman qe falet cdo dite dhe eshte nga Maroco eshte i martuar me gocen e xhajes.. Dhe dalim ke ajo qe un te kam theksuar me larte ti nuk e ben sepse sta lejon Kombi dhe sedra e shqiptarit.. Pra dmth kete seder se ke nga feja muslimane por e ke nga kombsia qe vjen dhe nga kush ke qene qindra vjet me pare....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-03-2008
    Postime
    5
    Cfare Mendimi Keni Tani Qe Kosova Fitoi Pavaresine Duhet Te Bashkohemi Si Nje Komb I Vetem Dhe Pse? Mendimi Im Eshte Qe Te Bashkohemi Se Do Te Jemi Me Te Fuqishem Por E Di Qe Kemi Shume Moskuptime Midis Nesh Si Popull. Per Mendimin Tim Cdo Njeri Qe E Quan Veten Shqipetare Duhet Te Luftoje Per Bashkim. Shqipetaret E Kosoves E Quajne Veten Me Te Zgjuar Se Ne Te Shqiperise Dhe Anasjelltas. Ka Bere Pune Te Madhe Serbi Dhe Komunizmi, Por Ne Si Popull I Cilivizuar Duhet Ti Kapercejme Te Gjitha Pengesat Dhe Finalisht Te Behemi Nje Se Jemi Nje. Shkruani Pershtypjet E Jetes Se Perditeshme.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •