Close
Faqja 256 prej 1135 FillimFillim ... 156206246254255256257258266306356756 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,551 deri 2,560 prej 11341
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    sam1r paaftesi totale per diskutim...............u morre vetem me politike dhe asgje tjeter, komuniste,kohe enveriste,arabe muslimane etj(se ēa hyn enveri ke kjo teme nuk e di un)
    nuk solle absolutisht asnje argument pro egzistences se zotit,theksoj ēa beson ti nuk me intereson,besimi jot nuk eshte prove qe zoti egziston.
    naj gjo tjeter ke???????
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 15-03-2008 mė 14:00
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

-Holy Sinner- Maska e sam1r
    Anėtarėsuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    sam1r paaftesi totale per diskutim...............u morre vetem me politike dhe asgje tjeter, komuniste,kohe enveriste,arabe muslimane etj(se ēa hyn enveri ke kjo teme nuk e di un)
    nuk solle absolutisht asnje argument pro egzistences se zotit,theksoj ēa beson ti nuk me intereson,besimi jot nuk eshte prove qe zoti egziston.
    naj gjo tjeter ke???????
    Asnji diskutim smund te mbyllet mbrenda disa kornizave te caktuara!!
    Nese flitet per Oqeanin marr si shembull, smund te leme anash token, ishujt dhe gadishujt! Sepse gjerat lidhen! Dhe nese ti kerkon te diskutojm per ekzistencen apo inegzistencen e Zotit, smund te deshmosh duke ia mohuar diskutimin nje tjetri, sepse ateher po kalojm ne kohet e erreta te mesjetes!!
    Un nuk thash asgje per besimin tim, sepse e di qe ajo sdeshmon asgje! Dhe ti as qe ia ke iden se qfar besoj un!!
    Por un desha te diskutojm rreth atyre paradoxeve qe ke shkruajtur, dhe diskutimi e dim se nuk behet nga nje 1 njeri( vetem ty), sepse ti ashtu do, vetem fjala jote te mbetet!!

Tu kisha lutur, mos tme ofendosh, dhe te diskutojm ne menyren me te civilizuar!!Me fakte, dhe jo me video islame apo ateiste, nerregull!!
    Apo nuk ta mban te pergjigjesh sepse e kuptove qe deshtove ne ato idet qe mbron ti??

Jemi te civilizuar dhe ashtu dua te diskutojm, ne rregull? Sepse ky forum nuk eshte monopol i askujt...
    ~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    deri tani zero,asnje prove per egzistencen e zotit...............vetem e lagu se lagu po flet,sille pra nje prove egzistence.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anėtarėsuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    deri tani zero,asnje prove per egzistencen e zotit...............vetem e lagu se lagu po flet,sille pra nje prove egzistence.
    phaaaaa sa kot qe jee....
    ne rregull po e nderpres diskutimin me ty, sepse je kot fare...
    sma mer menja qe dikush do diskutoj me nje si ty...
    eshte kot fare....
    ~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    sepse nuk je i afte,ti beson verberisht,logjika nuk eshte pjese e jotja

ps.perseri nuk merresh me temen por me mua,eh keshtu ndodh gjithmone, kur nuk ke ēa te thuash per temen fillon dhe sulmon persona.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 15-03-2008 mė 14:21
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    vetem kjo qe ne po flasim per Zotin tregon ekzistenze... he po tani?:P
    La vita č bella...

i/e regjistruar Maska e gjilan55
    Anėtarėsuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    310
    demokracia e ka kete te mire ia lejon secilit te besoj ne at qe don pa e demtu tjetrin .

Anėtarėsuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    Qfare paragjykuesi!!!
    Ne rregull, beso qfare te duash se nuk me intereson, vetem se nuk ben mir asnjera pale, as islamiket dhe besimtaret, dhe as ju ateistet qe ti mbyllni syt para fakteve!
    Mos beso pa vertetuar! - kjo ka kuptim!
    Ndersa ajo e jotja - Mos beso pa pare me sy!! - eshte teper naive dhe tregon nivel te ult njohurish!

Shkencetari dhe fizikanti gjerman Maks Plank thote:

"Kushdo qė ėshtė marrė seriozisht me punė shkencore tė ēdo lloji e kupton se nė hyrjen e portave tė tempullit tė shkencės janė shkruar fjalėt: Duhet tė kesh besim! Kjo ėshtė njė cilėsi, pa tė cilėn shkencėtari nuk mund t'ia dalė mbanė."

E dim se deri vone, shkenca dhe feja kan qene ne bashkpunim te ngushte me njera tjetren, apo me mir thene, qdo shkencetar ka qene besimtar. Perqarjet kane ardhur me von, ne
    shek.20, kur ideologjit komuniste kishin nevoj per te krijuar nje lloj besimi qe njerezit do ti bente te pashpirt!! Pse te pashpirt?
    Ja pse!
    Sepse nje njeri qe nuk i frikesohet askujt ne kte bote, nuk ka pse te mos vrase, dhe vjedh, apo perdhunoj! Pse? Qfare i ndalon!
    Fete e ndryshme gjithmon na kan mesuar per rregulla morali(perveq mesimeve per Zotin), dhe keto rregulla morale tashme jan me te forta vetem ne vendet ku besimi ne Zot eshte ende mbi dhe!

Dola pak nga tema! Ky zoteria, hapesi i temes kerkon qe te vertetohet inegzistenca e nje Krijuesi te plotefuqishem!
    Dhe qfare perdor si argument? Asgje konkrete!!!
    Sepse ky nuk ia ka fare idene se qfare shkruan ne Kuran, dhe a ka apo jo kontradikta qe ky i permend!
    Perkundrazi, ne Kuran mund te verehet, perveq tjerash, nje perputhshmeri matematikore shum e habitshme, dhe fakte shkencore shum vone te zbuluara nga shkenca moderne!
    Krijimi gjeologjik i tokes, formimi embrional i njeriut, dhe shum fakte tjera, tregojn se ky liber nuk ka mundesi, te jete shkruar nga nje njeri i thjesht! Ateher kush i shkroi tere ato fakte shkencore 1400 vite me pare??
    Ky zoteria, nuk e ka as idene me te vogel per kto fakte, prandaj eshte normale qe ne postimin e radhes ti perqesh...

I ka vene titullin "Argumentet kunder ekzistences se Zotit", dhe nuk ka sjellur as edhe nje fakt te vetem per kte qe pohon, por kerkon fakte per ekzistencen e tij, nga ne te tjeret(besimtaret)! Nese keshtu ateher nderroi emer temes, ose sill diqka me te menqur para se te paragjykosh(ne rastin e par qe te ipet) arabet dhe Muhamedin...

Anėtarėsuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    Gjithashtu me la pershtypje qe edhe shkencetari i madh Isaac Newton, besonte ne nje krijues te Plotefuqishem, mes tjerash, per sistemin diellor dhe gjithesine ai pohonte:

Ky sistem kaq i bukur i diellit, planeteve e kometave mund tė ruajė vazhdimėsinė vetėm nėn urdhėrat dhe zotėrimin e njė Qenieje tė ditur e tė fuqishme. Kjo Qenie qeveris gjithēka, jo si shpirt i botės, por si Zot mbi gjithēka, pėr llogari tė pushtetit tė Vet. Ai e meriton tė quhet Zoti, Sunduesi i Gjithėsisė.

Mendon se ke me shume tru apo me pak se Newton??

Ja edhe nje pjese tjeter nga nje fizikant tjeter:

Fizikanti i madh, Uilliam Tomson (Lord Kelvin), qė themeloi termodinamikėn nė njė bazė formale shkencore, gjithashtu e besonte Zotin. Ai i ishte kundėrvėnė fuqishėm teorisė sė evolucionit tė Darvinit dhe e kishte mohuar plotėsisht atė. Nė vitin 1903, pak kohė para vdekjes, ai deklaroi nė mėnyrė tė palėkundur se "nė lidhje me prejardhjen e jetės, shkenca... pohon pozitivisht fuqinė krijuese."

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Argument empirik
    Argumenti i jo besimit,kundershton idene e nje zoti te gjithfuqishem i cili do qe te gjitha qeniet njerezore te besojne tek ai,duke mbeshtetur qe nje zot i tille do bente nje pune me te mire ti bente te gjithe njerezit besimtare.
    fakti qe kane egzistuar miliarda njerez jobesimtare qafira si puna ime ne te gjitha koherat tregon qe zoti perfekt dhe i gjithfuqishem nuk di me punu mire......hahahahaha e ca na del, ai eshte jo perfekt dhe i pafuqishem....ai nuk egziston.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •