Close
Faqja 255 prej 1135 FillimFillim ... 155205245253254255256257265305355755 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,541 deri 2,550 prej 11341
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga LeGJeNdA_86 Lexo Postimin
    Ti e paske marre vehten ne qafe!!!
    jo lol,mos u merr me personin tim,merru me temen.dhe une di te fyej......

ēa je ti islamik taleban me morra sa nje koker thane......race jevgu qe ne postimin e pare e felliqe..............ēdo dite qe kalon regjistrohen jevgj te rinj ne forum,ju jep arabi ca lek blejn nje kompjuter dhe shkruajne
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga [era] Lexo Postimin
    Nga ana logjike ka shume argumente qe nuk mund t'i jepet pergjigje sepse vete jeta varet nga rastesia, apo nga fati e sepse duke pasur nje arsye nuk jemi robote sado qe fizikisht zhvillohemi sipas te njejtit cikel te gjithe.

Ekzistenca apo mosekzistenca e Zotit, jane argomenta qe kane filluar me kohe e qe per mendimin tim derisa njeriu te kete jete ne kete toke nuk do reshti kurre se kerkuari fillimin e gjithckaje e permiresimin e gjithckaje.

Personalisht besoj e deshiroj me gjithe shpirt te besoj ne ekzistencen e Zotit sepse vete duke hedhur nje sy rreth e qark nesh, ka shume bukuri e shume gjera mahnitese qe te duket e cuditshme qe te mund te jene krijuar nga dora e njeriut apo nga rastesia.

Sidoqofte, ekziston apo nuk ekziston Zoti ne duhet te hecim perpara pa ngeluar gjithnje ne kete argoment qe ndoshta nuk do i gjehet asnjehere fundi, edhe se prape se prape jam e mendimit qe "ku ka ze s'eshte pa gje" e prandaj nqs ka kaq shume e shume vite qe flitet per nje te plotfuqishem e te shkelqyeshem, pse mos i besojme duke i lene kritikat e panevojshme ne nje ane...
    Sot po degjohet shpesh ne emisione te ndryshme per fundin e botes ne 2012 apo per parashikime ku te gjitha gjerat qe kane ndodhur ne kete shekullin tone kane qene te kodifikuara ne Biblen e vjeter (Torah). Nuk e di nese argomenta te tille jane te verteta por me duket shume e cuditshme qe te gjitha Fe-te e lashta te flasin per te njejtin argument dhe e shpjegojne ne kaq detaje nje gje te tille...

P. S Perderisa Zoti eshte kaq i madh atehere si thua Diocleziano te biem dakort qe edhe Universi ka ekzistuar gjithmone e te na sjellesh deshmi mbi ekzistencen me mire se sa ne mos ekzistencen. Kjo qe ben ti eshte edhe me e veshtire, sa lodhesh mer sa lodhesh

Respekte!!!
    Argumentet qe solla une sigurisht nuk jane te miat,une i kam mesuar ,i kam lexuar,bie dakord.
    mendoj qe nuk eshte detyra e ateisteve te vertetojne egzistencen e zotit,ata vertetojne joegzistencen e tij.
    i takon hoxhallareve truthare dhe me aluēinacione te na spjegojne se ku e kane pare kte zot/allahun e tyre,pse fshihet ai?ku eshte hahahahaha

era ti e ke pa zotin
    UNE JAM TI-TI JE UNE

-Holy Sinner- Maska e sam1r
    Anėtarėsuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    Argumentet qe solla une sigurisht nuk jane te miat,une i kam mesuar ,i kam lexuar,bie dakord.
    mendoj qe nuk eshte detyra e ateisteve te vertetojne egzistencen e zotit,ata vertetojne joegzistencen e tij.
    i takon hoxhallareve truthare dhe me aluēinacione te na spjegojne se ku e kane pare kte zot/allahun e tyre,pse fshihet ai?ku eshte hahahahaha

era ti e ke pa zotin
    Beson se ke shpirt ti??
    Apo vetem je nje cope mishi qe e mbajne kockat??
    Do te doja qe te pergjigjeshe ne kte!!

pershendetje!!
    ~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    paaftesia e injoranteve te sjellin argumente,dhe kalojne ne fyerje personale,nuk merren me temen por me mua.................une nuk dua te di ne egziston ti apo jo,kupton?keshtu duhet te jete dhe per ty...............pra leri keto pyetje absurde,ndonje gje per temen ke??????

ps.une jam ketu tek nenforumi ateist dhe them ēa te dua kunder fese,po me fyet me te njejten monedhe do tja u kthej
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 15-03-2008 mė 13:26
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alnosa : 15-03-2008 mė 13:34

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Personalisht nuk e kam pare Zotin, por te them qe sa here jam ne momente te veshtira sa mendoj per Zotin me del nje zgjidhje e problemeve, kuptohet duke u perpjekur vete sepse nuk jam si ata une qe thone "O Zot jepi atij qe rri kot, se ai qe punon vete e fiton"...
    Edhe kur ka raste qe ndihem si keq, kendoj kenge fetare pasi kam pas ditur shume kenge te tilla sepse beja pjese ne korin e nje kishe ne Elbasan e aktivizohesha perhere ne gjerat artistike me kete grup te vogel brenda e jashte qytetit.
    Nejse per mos u larguar nga tema, mendoj se as Hoxha e as Prifti nuk mund te japin deshmi mbi ekzistencen e Zotit sepse me te vertete jane ata qe shperndajne fjalen e Zotit por s'eshte e thene qe ata te jene njerezit me te kulluar e me te mire te Botes, madje jo rralle here mes tyre mund te fshihen edhe perbindesha qe bejne akte makaber. Kjo vertetohet edhe duke pasur parasysh disa nga deshmite si p.sh ne Lurdes qe Shen Maria nuk i doli perpara asnje prifti e as vete Papes qe mbahet per zevendesuesin e Hyjit ne toke, por nje vajze te vogel, me zemer te paster sic ishte Bernardeta.

Me te vertete shkenca evolon perpara e sa me shume zhvillohet njerezit aq me shume pikpyetje ngrejne duke harruar qe ka edhe gjera me te rendesishme jeta se sa pyetje ne vazhdim pa pergjigje. Keta njerez humbin nje jete te tere ne tmerrin e frikes per te kerkuar mosqenien kur eshte shume me e lehte te besosh qenien e te jesh i lumtur me ate cka te ofron jeta.

"Merre jeten sikur te jete dita e fundit e ekzistences tende sepse atehere do te kuptosh qe e ke jetuar me intensitet ate jete".
    Ndoshta jam shume njeri i thjeshte e ndoshta nuk kam shume pretendime, por eshte shume bukur te kesh nje drejtim e nje shprese, sepse kopeja nuk drejtohet pa nje bari, e njeriu eshte shume i varfer shpirterisht pa ekzistencen ose te pakten pa besimin e Hyjit...

Ti me pyete nese e kam pare, e nuk kam si te genjej qe e kam pare perderisa nuk eshte ulur asnjehere ky Zoti drejt perdrejte per ndonje bisede serioze apo miqesore qofte me mua, apo perderisa nuk me ka shoqeruar asnjehere gjate ngrenies se ushqimeve (mjezit, drekes e darkes), apo perderisa ... e keshtu e me rradhe.

Eh sa perderisa mund te gjehen nqs germon e kerkon te besh nje hartim te bukur por puna eshte qe une ne cdo cast, ne gezim, vuajtje apo kudo nuk e ndjej asnjehere veten time vetem. Gjithmone prane meje ka dicka me te madhe qe me degjon, ndoshta nuk me pergjigjet sepse edhe une s'kam nevoje akoma per pergjigje, por ama me degjon... e prandaj une nuk mund te besoj asnjehere qe ne jemi qenie boshe pa pike kuptimi ne kete jeten tone e ne kete gjithesi universale...
    La vita č bella...

Anėtarėsuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    paaftesia e injoranteve te sjellin argumente,dhe kalojne ne fyerje personale,nuk merren me temen por me mua.................une nuk dua te di ne egziston ti apo jo,kupton?keshtu duhet te jete dhe per ty...............pra leri keto pyetje absurde,ndonje gje per temen ke??????

ps.une jam ketu tek nenforumi ateist dhe them ēa te dua kunder fese,po me fyet me te njejten monedhe do tja u kthej
    ne rregull, e shof se nuk guxon te pergjigjesh..
    nese un te ofendova me pyetjen kerkoj falje.
    me fal qe te mora shembull, pra po provoj prap
    A beson se njeriu perbehet prej shpirtit dhe pjeses fizike(trupit), apo vetem trupit si nje cope mishi qe mbahet nga kockat??

P.S. un nuk dola nga tema, aspak!! pikerisht tek ajo qe ke shkruar ti dua te dal, vetem se me duhet diskutim, dhe pergjigje nga ty!!

pershendete!!
    ~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    une solla argumente kunder egzistences se zotit,ti sill pro po pate,nuk kam ndermend te merrem bla bla bla me njerezit,e lagu se lagu duke devijuar temen.
    ka tema te tjera per shpirtin ne kete forum,ik dhe shkruaj atje,dhe une do e bej kur ta shoh te arsyeshme-

ps.sam1r te rendesishme jane argumentat,ēfare beson ti apo te tjeret nuk ka rendesi aspak,besimi eshte diēka tjeter,nuk eshte prove
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 15-03-2008 mė 13:50
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anėtarėsuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    une solla argumente kunder egzistences se zotit,ti sill pro po pate,nuk kam ndermend te merrem bla bla bla me njerezit,e lagu se lagu duke devijuar temen.
    ka tema te tjera per shpirtin ne kete forum,ik dhe shkruaj atje,dhe une do e bej kur ta shoh te arsyeshme
    hahaha po pikerisht kjo me duhej...
    ajo puna e shpirtit qe ti nuk guxon ti pergjigjesh bie ndesh me ate qe e the pak me lart: era e ke pa Zotin...
    kam menduar se keni argumente me te forta ju ateistet se gjithmon me jeni dukur njerez me te ditur se besimtaret, prandaj disa her jam lekundur ne ate se a besoj a po jo ne nje Zot!!
    por prape se prape e vetmja gje qe keni ju, jane fjalet ofenduese per tiu ikur fakteve, e si doni qe ne te ju vertetojm ekzistencen e Zotit, duke e vizatuar ate?
    po nese e sheh ti, ai s'mbetet Zot me!!
    sa her qe shikoni se diqka po qon drejt vertetesis se Zotit, ju filloni me sharje dhe ofendime kunder shqiptareve musliman, qe ju i quani arab e turkoshak...
    perdorni koken e jo trashegimin e kohes enveriste!!!

Mund te debatoni ne pafundesi... dhe jam shume i sigurte qe nuk do arrini ne ndonje konkluzion konkret...

"Te provosh qe Zoti egziston eshte po aq absurde sa te provosh inegzistencen e Tij"
    Eshte nje nga misteret me te medha qe njeriu eshte ndeshur keshtu qe ketu po e mbyll komentin...

Ps: Interesante gjithsesi
    La vida es sólo un libro, el principio es la primera pįgina y el final la śltima.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •