Close
Faqja 227 prej 1135 FillimFillim ... 127177217225226227228229237277327727 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,261 deri 2,270 prej 11341
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Kujt i rruhet mender. Per aq kohe sa kultura kuranore qendron larg trojeve shqiptare dhe ne qendrojme larg kesaj feje anti-shqiptare, kurani mund te pretendoje te jete c'te doje. Eshte e temerrshme kur degjon gjithmone te na etiketojne si "albanian muslims". Tingellon tamam si nje bote egersirash nen nje pekt kulture barbare (muslim). Jemi kthyer ne delen e zeze te Europes, vetem ne ndryshe per keq, a thua se jemi gjysem europiane, dhe gjysmen tjeter ua kemi falur arabeve xhahile.

Dhe e ka koken shqiptari shkemb, nuk di fare diplomaci dhe mencuri, jo or jo, gure e ka koken, vdes pak per kulturen e magjypeve se po te heqe dore prej saj i duket se po i perkulet dikujt. Jemi myslimane krenare thone. Ca mu_t krenari eshte te jesh perfaqesuesi i kultures se zhulit, pisit, injorances dhe llumit te civilizimit human.

Zhdukni islamin, shpetoni Shqiperine.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zarathustra. : 15-02-2008 mė 18:11

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

Nuk mund te dish

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ne teologjine islame mekati me i madh eshte 'shirku' (te adhurosh tjeterke perpos Allahut). Por kontradikta e Kuranit qendron ne faktin se sipas Kuranit Allahu (Perendia) ka urdheruar engjujt qe t'i perulen (faktikish adhurim) Ademit (Adamit).

A eshte 'shirk' perulja dikujt tjeter perpos peruljes ndaj Allahut sipas teologjise islame, nese po atehere perse Allahu i ka urdheruar engjujt t'i perulen Ademit? A nuk eshte mekat te adhurohet (t'i behet sexhde) njeriut ne vend te Zotit?

http://www.albislam.com/kurani/

http://www.kuranifisnik.net/shfletim...mit1=K%EBrkoje

Kurani 2:34. E kur u thamė engjėjve: pėruluni (bini nė sexhde) Ademit, ata menjėherė iu pėrulėn, me pėrjashtim tė iblisit (djallit). Ai rrefuzoi dhe u mbajtė nė tė madh dhe u bė pabesimtar.
    Ne Islam eshte e vertete se mekati me i madh eshte Shirku sikurse e the, por persa u perket engjejve dhe njerezve ato sikurse ndryshojne mes njeri-tjetrit ne krijim ashtu ndryshojne ne te drejta.
    Shirku eshte akt qe i obligon njerezit qe te mos kryhet, sepse jane krijesa qe zgjedhin mes te mires dhe te keqes, mes te drejtes dhe te shtrembres, ndersa engjejt jane krijesa qe nuk kane te njejtin tipar me njerezit, por ata jane te destinuar te ekzekutojne urdheresat dhe si e tille nuk predispozon shirk ne peruljen ndaj Ademit por nderim, sepse adhurim ne terminologjine islame do te thote: "nenshtrim dhe bindje ekstreme" dhe perulja e engjejve ndaj Ademit nuk eshte "nenshtrim dhe bindje ekstreme" por e kunderta ato iu binden Allahut, pra ishte adhurim ndaj Allahut perulja ndaj Ademit.
    Njerezit sillen rreth Qabes ne haxh dhe kjo eshte ritual adhurimi dhe Qabeja eshte krijese e ndertuar nga Ademi (fillimisht) dhe e rindertuar nga Ibrahimi me Ismaili e me pas u rindertua ne kohen e parashpalljes se Muhamedit, rituali i haxhit aplikohet per Qaben dhe eshte e ndaluar nje gje e tille per varret, qe konsiderohet shirk. Po ashtu edhe engjejt sillen rreth "Fronit" qe eshte krijese por nuk perben shirk sepse i gjithi behet per Allahun.
    shnet me xhaxhin!!!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

Je i BOM, tape apo ben vete?

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    http://www.albislam.com/kurani/

3:59. Vėrtet, ēėshtja e Isait (tė lindur pa baba) te All-llahu ėshtė sikurse ēėshtja e Ademit. Atė e krijoi Ai nga dheu, e pastaj atij i tha "Bėhu!" ai u bė.

Kurani e pranon se Jezusi nuk ka patur baba tokesor dhe dhote se nena e Tij eshte Mejremja (Maria), por gjithashtu thote se krijimi i Jezusit eshte si krijimi i Ademit (Adamit),

3:47. Ajo tha: "Zoti im, si mund tė kemė unė djalė e mua s'mė ka prekur njeriu (nuk jam e martuar)? Ai (All-llahu) tha: "Ja, kėshtu, All-llahu krijon ēka tė dojė. Kur Ai vendos pėr njė ēėshte, vetėm i thotė: Bėhu! Ajo menjėherė bėhet.

Pasi qenka njejte krijimi i Jezusit me Adamin atehere cila eshte nena e Adamit???
    O njeri i BOM, shife si o puna!
    Ajo qe eshte shkruajt rreth Adamit dhe Jezusit (Isait) ka elekuence (nese merr vesh nga letersia). Zoti e ka renditur argumentimin me Adamin duke filluar nga me e veshtira per kapacitetin e te kuptuarit njerezor. Ai ka folur ne kete menyre per t'ia bere te kuptueshme njerezimit se s'ka asgje ne kete bote qe Allahu nuk e ben, pra perderisa ne botkuptimin njerezor krijimi i Adamit eshte nga "HIĒI", pra me i veshtire se i Jezusit qe eshte me i lehte ne botkuptimin njerezor per tu perceptuar, kur ka dikush qe e bart ate si krijese qe ishte e ema, Maria.
    "Ja keshtu, Allahu krijon ēka te doje. Kur ai vendos per nje ēeshtje, vetem thote: Behu! Ajo menjehere behet!
    Kuptove o evangjelist?
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Intro trial nga libri ende i pazbritur
    E di si eshte kjo?
    Intro trial nga libri ende i pazbythur.
    "Ē'te sheh syri ta ben Dora"
    Pas miliona vitesh tokesore, nje njeri qe quhej Noname [1] ende po praktikonte menyren e veteksitimit edhe pse ne moshe qe mund te kishte partnere. (Por si zakonisht nuk behej asgje), ne qetesi te plote, praktika e cila e kishte shpetuar per vite ate nga pamundesia e te qenit dashnor hamshor, e riktheu te shihte veten ne pasqyre, pas demtimit ne "celebrum" ku ishte mbyllur ne erresiren e eksitimit, ne kontaktin e pare me veten i pelqeu edhe pse nga njehere i ngjante se te emen e kishte perballe per faktin e simulacionit qe kishte me te, e ngjashme me vet prostituten qe kishte pare dikure, filloi procesin. Fale lendes se paskajshme reproduktive edhe pse kish mbaruar ai vazhdonte te imagjinonte dike qe e shihte ne pasqyre. Teoria e Darvinit i kishte hyre ne pune dhe po kryente funksionin e vet. Kur e kuptoi se cfare ishte bere filloi te therriste urraaaa urraaaaa..., dhe pervoli duart serish per ta sprucuar personin perballe...."
    [1] Noname - personi i demtuar nga sindroma e delirit
    Mos e merrni seriozisht, ky eshte nje fillim i mbarimit te disave ketu.

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840
    Citim Postuar mė parė nga Ali Baba Tepele Lexo Postimin
    Alban-jo-Albani
    Do rritesh e do mėsoshė.Unė kam djalin sa ty,e po tė doja tė ofendoja nuk mė mbante gjė,por kujdes se je shum i ri dhe i vogėl pėr t'u dhėnė mėnd tė tjerėve,cilėtdo qofshin!Meqė beson nė zot!(Gjė qė ta them qė nė fillim se nuk tė janė hapur sytė)Nuk mbrohet zoti i jotė duke sharė!Po qe pėr gjuhėn unė nuk them asgjė mė tepėr nga ē'mund tė shpreh populli i thjeshtė pėr ca drurė tė shtrėmbėr si ty.
    Une lexova ate postimin tend dhe pash qe aty jepet nje fjale shume ofenduese per mamate dhe qe e ke shkruar ti te lutem shume nuk dua te merrem me llafe por ti ishe qe e ke shkruar dhe mire ben te kerkosh falje per kete.
    Nese jo per mua ska problem por ato fjale i shkruan vetem nje njeri i piset nese ti nuk je i tille atehere te kerkoj te falur por pse shkruan shprehje ofenduese ne forum?
    mire eshte te ndreqesh fjalorin.
    Ketu mund te kete shume qe kane nje fjalor te tille dhe kur une jam fututr ne kete forum ne fillim me kane pritur me keto shprehje te tilla dhe une jam pergjigjur shume mire.
    Meqe paske djalin sa une atehere uroj jete me te gjate djalit tend dhe Zoti ju bekofte.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Mire po shprehja?

Citim Postuar mė parė nga Ali Baba Tepele Lexo Postimin
    Alban-jo-Albani
    Do rritesh e do mėsoshė.Unė kam djalin sa ty,e po tė doja tė ofendoja nuk mė mbante gjė,por kujdes se je shum i ri dhe i vogėl pėr t'u dhėnė mėnd tė tjerėve,cilėtdo qofshin!Meqė beson nė zot!(Gjė qė ta them qė nė fillim se nuk tė janė hapur sytė)Nuk mbrohet zoti i jotė duke sharė!Po qe pėr gjuhėn unė nuk them asgjė mė tepėr nga ē'mund tė shpreh populli i thjeshtė pėr ca drurė tė shtrėmbėr si ty.
    Une lexova ate postimin tend dhe pash qe aty jepet nje fjale shume ofenduese per mamate dhe qe e ke shkruar ti te lutem shume nuk dua te merrem me llafe por ti ishe qe e ke shkruar dhe mire ben te kerkosh falje per kete.
    Nese jo per mua ska problem por ato fjale i shkruan vetem nje njeri i piset nese ti nuk je i tille atehere te kerkoj te falur por pse shkruan shprehje ofenduese ne forum?
    mire eshte te ndreqesh fjalorin.
    Ketu mund te kete shume qe kane nje fjalor te tille dhe kur une jam fututr ne kete forum ne fillim me kane pritur me keto shprehje te tilla dhe une jam pergjigjur shume mire.
    Meqe paske djalin sa une atehere uroj jete te gjate djalit tend dhe Zoti ju bekofte.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile Me vjen vertet keq per ty

Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ne fakt nuk jam ne gare me asken , po nese e ndjen veten tende te afte per gare urdhero dyert i ke te hapura.
    Sa i perket mesis4ever nuk kam cfar te garj me te, ai eshte genjeshtar, andaj nuk kam pse te garoj.
    Nga ana tjeter kur dikush eshte ne gjendje qe nga asgjeja te krijoj kontradita per Kuranin , une kam te drejte morale qe ketyre tipave tua sjell gabimet Biblike dhe per dallim nga ato une sjell te verteten e jo genjshtra.

Kur jemi tek Bibla ta postoj edhe nje kontradite tjeter
    Sipas Bibles nuk dijet se kush e urdheroj Davidin te luftoj me popullin e tij, Perendija ose Satani!!!
    Nje nje pjese te Bibles shkruan qe ishte i urdheruar nga Perendija dhe ne nje pjese tjeter te Bibles per te njejten ngjarje shkruan qe ishte i urdheruar nga Satani.

Me Respkt Gostivari_usa

P.S." Gafa me e madhe Biblike eshte krijimi i Diellit ne diten e katert dmth tre dite mbas Krijimit te Tokes"

Ah ti ske lexuar gje hic ne bibel

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga malo666 Lexo Postimin
    Me sa shoh une, Gostivari dhe Mesia qekan ne gare per titullin 'Klloun i Forumit".
    Mesia4ever...
    Haha, pershendetje malo666 ke sens humori, urime pavarsia e Kosoves vellau im dhe te gjitha te mirat ty dhe familjes tende.

Te pershendes me nje kenge te Ilir Shaqirit.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga albani1 Lexo Postimin
    Ah ti ske lexuar gje hic ne bibel
    Ma lexo mor ti Biblen mua , pasi une nuk di te lexoj (cuditerisht di te shkruaj por nuk di te lexoj).
    Ti e ke lexuar Biblen ose jo ?!! E ke idene se per cfar p te fol une ty ose jo ?!!

Menyra se si juve e shkruani emrin e Bibles tregon respektin qe juve keni per Biblen ( cdo here e shkruani me shkronje te vogel ) , une jam musliman dhe asnje here nuk e kam shkruar emrin e Bibles me shkronje te vogel.
    Do me shesish mend ti.
    Lexo per cfar e kam fjalen njehere e pastaj do folim. Lexo se kur u krijua Dielli , e pastaj do folim, lexo se kush u krijua para njeriu ose kafshet dhe pastaj do folim, lexo se kush u krijuan para bimet ose
    Dielli e pastaj do folim !!

Me Respekt gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga eri3000 Lexo Postimin
    31:25. "Nėse ti i pyet ata: Kush krijoi qiejt e tokėn? Me siguri do tė thonė: “All-llahu!” Thuaj: “All-llahut i qoftė lavdėrimi!” Por shumica e tyre nuk dinė".

7:179. "...kanė zemra qė me to nuk kuptojnė, ata kanė sy qė me ta nuk shohin dhe ata kanė veshė qė me ta nuk dėgjojnė. Ata janė si kafshėt, bile edhe mė tė humbur, tė tillėt janė ata tė marrėt".

25:44. "A mendon ti se shumica e tyre dėgjojnė ose kuptojnė? Ata nuk trajtohen ndryshe, por vetėm si kafshė, bile janė edhe mė tė humbur nga e vėrteta."

47:12." ... e ata qė nuk besuan, pėrjetojnė kėnaqėsi (nė kėtė jetė) dhe hanė ashtu si hanė kafshėt, e vendi i tyre ėshtė zjarri.

Faleminderit
    lol,kushe e krijoje zotine?
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •