Close
Faqja 223 prej 1135 FillimFillim ... 123173213221222223224225233273323723 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,221 deri 2,230 prej 11341
    Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Citim Postuar mė parė nga Denzel Lexo Postimin
    Po natyrisht qe kam nevoje ta lexoj sepse ajo s'ndalet kurre. Por ajo teori kur thuhej qe pika e vellimit ishte zero ne fillim, ka rene kohe me pare nga loja. Einstein piken zero e quajti te pakuptimte. Prandaj ka dhe teori te tjera qe mendohet qe fillimin nuk ishte pika zero dhe mbarimi nuk eshte pambarimi.
    Por duhet ta kesh parasysh qe ajo e Big Bang dhe te gjitha teorite te tjera jane vetem teori. Qe mund te jene me te besueshmet per kohen por qe s'do te thote qe nuk ndryshojne.
    Pra nese ti ke nevoje qe cdo gjeje ti japish pergjigjje atehere beso menyren tende.
    Por nese deshiron te dish me shume atehere lexo shkencen, e ajo mund te ndryshoj teorite por jo faktet.
    E cilat na qenkan faktet atehere???

Citim Postuar mė parė nga Davius Lexo Postimin
    1. Kush krijoi asgjėnė (apo ajo ekzistonte gjithėherė?)

Sigurisht qė njė hapėsirė aq e madhe siē ėshtė Universi duhet tė ketė patur ndonjė paraardhės? Ose nuk pati aspak paraardhės? Sido qė tė jetė, hapėsira e Universit nuk u gjet aty vetė, rastėsisht.
    Ne besimtarėt besojmė qė All-llahu e krijoi atė.

2. Kush krijoi materien (prej asgjėsė?)

Po e supozojmė qė hapėsira qė folėm nė pikėn e parė ka ekzistuar. Po prej saj si u krijua e gjithė ajo masė e materieve tė ngurta qė formojnė planetet, yjet dhe trupat tjerė qiellorė? Keni pėrgjigje pėr kėtė?

3. Kush krijoi jetėn e parė (a thua ajo u krijua nga materia e pajetė?)

A thua prej materies sė pajetė do tė mund tė ngjallej jeta e parė? Cilat ishin qelizat e para qė funksionuan? U bė veza ose pula e para?
    Pėr ne besimtarėt ėshtė shumė qartė. Kjo s’mund tė ndodhte pa komandėn e tė Lartmadhėruarit Zot. Edhe diēka, pėrgjigja e "vezės ose pulės" gjendet nė Kur'an:

35:11. All-llahu ju krijoi prej dheu, mandej prej njė pike uji, e pastaj ju bėri ēift.
    42:11. Ai (Zoti) ėshtė Krijues i qiejve e i tokės. Ai nga lloji juaj krijoi pėr ju bashkėshorte, edhe nga kafshėt krijoi ēifte, ashtu qė t'ju shumojė.

Pra, a nuk po mendoni???
    O Davius po i jap pergjigje kesaj pyetjes se pare dhe mendoj qe per pasoje gjejne pergjigje dhe te tjerat.

Kush e krijoi asgjene apo hapesiren thua ti ?
    Pergjigjia : Hapesiren e krijoi po ai burim qe krijoi ate Zotin tend !
    Nuk jam i qarte ?
    Si do te me pergjigjesh ti nqs une te pyes ty : Kush e ka krijuar Zotin ??
    Me siguri do te thuash ze Zoti im eshte i gjithefuqishem dhe ka ekzistuar gjithmone , asnje nuk e ka krijuar ate , pra ai eshte vetekrijuar .

Ne rregull, nqs une duhet te pranoj kete , atehere pse te mos them edhe une te njejten gje per hapesiren,universin,natyren ('Zotin' tim) ??

Per aq kohe sa ti nuk mund te me japesh nje pergjigje ndryshe nga kjo qe permenda mbi krijuesin e Zotit tend atehere je i detyruar te pranosh pergjigjen time.

Pershendetje
    ... cos' I was high when i wrote this !!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    [QUOTE=mesia4ever;1826901]

Termi Bir i Zotit qe perdoret per Jezusin (Isain) ne Bibel ka kuptim shpirteror dhe nuk ka kuptim fizik (biologjik) pra sic pretendon Kurani,..
    Kjo thenia ne biblen tende

Luka Kapitulli 7

6 - Atėherė Jezusi shkoi me ta.E kur ishte jo shumė larg shtėpisė, centurioni dėrgoi disa miq tė tij pėr t`i thėnė: ``Zot, mos u shqetėso, sepse unė nuk jam i denjė qė ti tė hysh nėn pullazin tim.

Cfar verteton Shpirterore apo Fizike?

Per sa i perket Kuranit te verteten dhe vetem te verteten thote.

...pothuajse te gjithe myslimanet besojne se te krishteret besojne se Jezusi eshte djali i Zotit ne kuptimin biologjik, gje qe eshte blasfemi ne besimin krishter.
    Ndonji qe e shet fen si ju mundet, por Muslimanet e njohin mire Zotin e Gjithesise dhe e adhurojne Ate te vetem, sepse Ai e meriton adhurimin.

Pyetja numer dy. Perse sipas Kuranit Zoti u ka thene engjejve te tij qe t'i perulen Adamit. A nuk eshte kjo 'shirk' (mekati me i madh ne islam, vetem Allahu meriton qe t'i bijme sexhde).
    Perulja qe i eshte bere Ademit eshte bindje ndaj Allahut. Allahu e nderoj Ademin me sexhden qe i bene atij. Kjo sexhde ishte respekt, paqe dhe nderim. Komentimi i Ibn kethirit.

E di qe bredh neper forume ku dhe shfaqesh si nje politeist. por i lutem Zotit te udhezoj ne rrugen e vertet, ne rrugen e adhurimit te paster.

Faleminderit

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga alko71 Lexo Postimin
    Allahile Baptist a i beson ti asaj shkarravines tende me larte qe e kishe shpikur?
    Vallahi ne ju besofsh ti shkarravinave tua qe i ke marre prej atyre shkarravinave qe ka shpikur (kopjuar e lidhur) nje tygjar i arabise ne mesjete, -edhe une u besoj ketyre "shkarravinave" te librit te shenjte i cili se shpejti do te zbresi per t'i udhezuar te paudhet.

Po thuaj ti a u beson, a jo? Kjo ishte pyetja.
    Per Etimologji ne postimin e ardhshem se mendova se e kishte per shaka.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Orion Spur
    Postime
    43
    Citim Postuar mė parė nga besi84 Lexo Postimin
    E cilat na qenkan faktet atehere???

Spo te kuptoj. Te thashe qe ato jane vetem teori. Faktet jane te vertetat qe kane ndodhur qe une dhe ti nuk i dijme. Ne vetem ndertojme teori se si mund te kete ndodhur. Ti i jep nje mbeshtetes tjeter, ndersa une nje shkak tjeter.

Por nese ke nevoje per termin 'Fakt' atehere merr informacione ne ndonje fjalor.

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Citim Postuar mė parė nga Denzel Lexo Postimin
    Spo te kuptoj. Te thashe qe ato jane vetem teori. Faktet jane te vertetat qe kane ndodhur qe une dhe ti nuk i dijme. Ne vetem ndertojme teori se si mund te kete ndodhur. Ti i jep nje mbeshtetes tjeter, ndersa une nje shkak tjeter.

Por nese ke nevoje per termin 'Fakt' atehere merr informacione ne ndonje fjalor.
    Une nuk kuptoje pse ti permend nje gje pa pasur njohur ndaj saj...

FAKTI--eshte se qdo gje u krijua, sepse planetet dhe qdogje qe eshte tash (ashtu siq eshte) nuk kane qene gjithmone te tilla. e ke parasysh??

Pra ti mbeshtete cilenduash teori, por nje e dine te gjithe, dhe u pranua ne mase te madhe nga te gjithe, e ajo eshte se nuk ishte gjithmone keshtu siq eshte tash, dhe se universi eshte gjithnje ne rritje...!!

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile

Citim Postuar mė parė nga Dalan Lexo Postimin
    ... gabim, ulu, 4 !
    Pergjigja e sakte:
    Letra drejtuar Hebrenjve, kapitulli 11
    "Me ane te besimit ne kuptojme se bota eshte ndertuar me fjalen e Perendise, sa qe ato qe shihen nuk u bene prej gjerave qe shihen."
    Edhe vargjet ne vijim pershkohen nga e njejta ide.
    Pra besimi, ne kete aspekt ka lidhje me dukuri qe nuk shihen, ne te kundert nuk ka pse te quhet 'besim', pavaresisht se per cfare dhe ne cfare beson.
    Shume mire me sa duket se ke lexuar deri ne fund.
    Por besimi qe na flet bibla eshte besim qe e di qe eshte e vertet ajo qe ti po lexon pra qe bota u krijua me ane te fjales se Zotit.
    dhe kjo eshte e vertet.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Une do te ti deshmoj nje dite qe nuk kane qene shkarravina fare ato te arabit , por ti si do te ma deshmosh ate dite tregimin tend qe kurre nuk ka ndodhur?
    Why do people with closed minds always open their mouths?

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin

Permledhje:
    Diferenca midis besimtareve dhe ateisteve eshte kjo : Te paret i japin nje emer injorances se tyre dhe e quajne ZOTI duke e pranuar si shpjegim per gjithcka qe ju intereson, dhe kur nuk arrijne te kuptojne tmerrin e rastesise fatkeqe, thjesht thone qe ai vepron ne rruge te mistershme.
    Te dytet (ateistet) e pranojne qe nuk dine saktesisht origjinen e gjithckaje... e pranojne injorancen e tyre por ama mbeten gjithmone ne kerkim te te vertetes. E perdorin injorancen e tyre si mjet qe i shtyn drejt zbulimit te te vertetes. Me mendje te hapur vella... kjo eshte kryesorja.

Ateistet e perdorin dijen si fener per te ndrucuar me sa mundet ato ku eshte erresire. Besimtaret e perdorin fene sic perdor nje i dehur shtyllat e ndricimit ne rruge... jo per te pare... por per tu mbajtur.
    Pergjigje fantastike s'te jap dot me reputacion per fat te keq.
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Orion Spur
    Postime
    43
    Citim Postuar mė parė nga besi84 Lexo Postimin
    Une nuk kuptoje pse ti permend nje gje pa pasur njohur ndaj saj...

FAKTI--eshte se qdo gje u krijua, sepse planetet dhe qdogje qe eshte tash (ashtu siq eshte) nuk kane qene gjithmone te tilla. e ke parasysh??

Pra ti mbeshtete cilenduash teori, por nje e dine te gjithe, dhe u pranua ne mase te madhe nga te gjithe, e ajo eshte se nuk ishte gjithmone keshtu siq eshte tash, dhe se universi eshte gjithnje ne rritje...!!
    E para keshille qe te kisha dhene eshte: mundohu te shkruash shqip, nese nuk di atehere lere shkencen anash dhe meso gjuhen tende njehere.
    E dyta keshille eshte mos e kthe temen qe te duket ne favorin tend. Sepse ne nuk po flisnim per ekzistencen e universit, sepse ne ate e dijme, por menyren e krijimit (e ate nuk e di askush, vetem supozon). Prandaj te thash qe jane nderuar teori rreth krijimit te universit.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •