O Davius po i jap pergjigje kesaj pyetjes se pare dhe mendoj qe per pasoje gjejne pergjigje dhe te tjerat.
Kush e krijoi asgjene apo hapesiren thua ti ?
Pergjigjia : Hapesiren e krijoi po ai burim qe krijoi ate Zotin tend !
Nuk jam i qarte ?
Si do te me pergjigjesh ti nqs une te pyes ty : Kush e ka krijuar Zotin ??
Me siguri do te thuash ze Zoti im eshte i gjithefuqishem dhe ka ekzistuar gjithmone , asnje nuk e ka krijuar ate , pra ai eshte vetekrijuar .
Ne rregull, nqs une duhet te pranoj kete , atehere pse te mos them edhe une te njejten gje per hapesiren,universin,natyren ('Zotin' tim) ??
Per aq kohe sa ti nuk mund te me japesh nje pergjigje ndryshe nga kjo qe permenda mbi krijuesin e Zotit tend atehere je i detyruar te pranosh pergjigjen time.
Pershendetje
... cos' I was high when i wrote this !!!
[QUOTE=mesia4ever;1826901]
Kjo thenia ne biblen tendeTermi Bir i Zotit qe perdoret per Jezusin (Isain) ne Bibel ka kuptim shpirteror dhe nuk ka kuptim fizik (biologjik) pra sic pretendon Kurani,..
Luka Kapitulli 7
6 - Atėherė Jezusi shkoi me ta.E kur ishte jo shumė larg shtėpisė, centurioni dėrgoi disa miq tė tij pėr t`i thėnė: ``Zot, mos u shqetėso, sepse unė nuk jam i denjė qė ti tė hysh nėn pullazin tim.
Cfar verteton Shpirterore apo Fizike?
Per sa i perket Kuranit te verteten dhe vetem te verteten thote.
Ndonji qe e shet fen si ju mundet, por Muslimanet e njohin mire Zotin e Gjithesise dhe e adhurojne Ate te vetem, sepse Ai e meriton adhurimin....pothuajse te gjithe myslimanet besojne se te krishteret besojne se Jezusi eshte djali i Zotit ne kuptimin biologjik, gje qe eshte blasfemi ne besimin krishter.
Perulja qe i eshte bere Ademit eshte bindje ndaj Allahut. Allahu e nderoj Ademin me sexhden qe i bene atij. Kjo sexhde ishte respekt, paqe dhe nderim. Komentimi i Ibn kethirit.Pyetja numer dy. Perse sipas Kuranit Zoti u ka thene engjejve te tij qe t'i perulen Adamit. A nuk eshte kjo 'shirk' (mekati me i madh ne islam, vetem Allahu meriton qe t'i bijme sexhde).
E di qe bredh neper forume ku dhe shfaqesh si nje politeist. por i lutem Zotit te udhezoj ne rrugen e vertet, ne rrugen e adhurimit te paster.
Faleminderit
Vallahi ne ju besofsh ti shkarravinave tua qe i ke marre prej atyre shkarravinave qe ka shpikur (kopjuar e lidhur) nje tygjar i arabise ne mesjete, -edhe une u besoj ketyre "shkarravinave" te librit te shenjte i cili se shpejti do te zbresi per t'i udhezuar te paudhet.
Po thuaj ti a u beson, a jo? Kjo ishte pyetja.
Per Etimologji ne postimin e ardhshem se mendova se e kishte per shaka.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Spo te kuptoj. Te thashe qe ato jane vetem teori. Faktet jane te vertetat qe kane ndodhur qe une dhe ti nuk i dijme. Ne vetem ndertojme teori se si mund te kete ndodhur. Ti i jep nje mbeshtetes tjeter, ndersa une nje shkak tjeter.
Por nese ke nevoje per termin 'Fakt' atehere merr informacione ne ndonje fjalor.
Une nuk kuptoje pse ti permend nje gje pa pasur njohur ndaj saj...
FAKTI--eshte se qdo gje u krijua, sepse planetet dhe qdogje qe eshte tash (ashtu siq eshte) nuk kane qene gjithmone te tilla. e ke parasysh??
Pra ti mbeshtete cilenduash teori, por nje e dine te gjithe, dhe u pranua ne mase te madhe nga te gjithe, e ajo eshte se nuk ishte gjithmone keshtu siq eshte tash, dhe se universi eshte gjithnje ne rritje...!!
Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.
Une do te ti deshmoj nje dite qe nuk kane qene shkarravina fare ato te arabit , por ti si do te ma deshmosh ate dite tregimin tend qe kurre nuk ka ndodhur?
Why do people with closed minds always open their mouths?
E para keshille qe te kisha dhene eshte: mundohu te shkruash shqip, nese nuk di atehere lere shkencen anash dhe meso gjuhen tende njehere.
E dyta keshille eshte mos e kthe temen qe te duket ne favorin tend. Sepse ne nuk po flisnim per ekzistencen e universit, sepse ne ate e dijme, por menyren e krijimit (e ate nuk e di askush, vetem supozon). Prandaj te thash qe jane nderuar teori rreth krijimit te universit.
Krijoni Kontakt