Close
Faqja 213 prej 1135 FillimFillim ... 113163203211212213214215223263313713 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,121 deri 2,130 prej 11341
    i/e regjistruar Maska e ujkus
    Anėtarėsuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    NE te vertet zoti eshte pergjiga qe i japim ne ekzistences tone.

Po te kalojme logjiken hici apo asgjeja nuk ekziston ose eshte ajo qe ne nuk i japim dot nje pergjigje.

Pra njeriu eshte nje rastesi ,bota eshte nje rastesi , asgjeja a eshte nje rastesi ????????

Pra ekzistenca e tij eshte terreni ku njeriu po rritet dita dites dhe gjithmone e me shume po kerkon ( ta vertetoje apo ta hedhe poshte ) ti ktheje pergjigje kesaj pyetje .

Mendimi i gjithsecilit nga ne eshte i personal dhe ka te beje me guximin per ta pranuar apo per ta hedhur poshte ate .

GJithmone eshte dicka qe emrin mund ti a vesh si te duash por qe ekziston

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    desha te tregoj edhe une dicka qe me ka ndodhur dhe mbase mund ta pasuroje kete teme.

para 5 vjetesh mbi liqenin e madh bodensee(gjendet mes zvicres,gjermanise dhe austrise),ne nje lartesi prej 8000m,u perplasen ne nje mesnate vere dy avjone(nje tubolev rus me nxenesit e nje shkolle qe shkonin per pushime ne malorka,dhe nje avjon poste i lufthanses gjemane)interesante eshte fakti qe kjo perplasje ndodhi ne nje nga territoret ajror me te kontrolluar(me radar) te evropes,dhe mundesia e ndodhjes se nje perplasje te tille edhe sot per shume eksperte qendron ne kufit e te pamundures.te gjithe pasagjeret e te dy avjonave vdiqen (shume e llogjikshme)tani vjen pjesa e dyte e ketij aksidenti.nga lartesia e perplasjes rane ne toke pjeset e te dy avjonave(turbina,pjese te kraheve dhe te trupit te avjonave etj,qe kane nje peshe shume te madhe)nje sasi ra ne liqen ndersa pjesa tjeter ne zonen e banuar te überlingen(qe eshte edhe shume e frekuentuar nga turiste,sidomos ne stinen e veres)per cudine e ekspertave nga pjeset e rena ne toke nuk u aksidentua asnjeri,megjithese peshat e renda te motorreve rane shume prane shtepiave madje duke hapur edhe krater te medhej.ne ate kohe nje mikeshe e imja qe studjonte me mua ne unin e konstances me ftoi ne shtepine e saj ne überlingen.atje zhvillohej edhe nje meshe ne kishen e vendit ku banoret e überlingenit falenderuan zotin per mbrojtjen nga nje fatkeqsi e mundshme.nuk mund ta harroj edhe sot qe mikesha kur dolem nga kisha me tha-po per ato femijet dhe pasagjeret e tjere te avjonave ku ishte zoti.une edhe sot nuk mund ti jap pergjigje nje pyetje te tille.mbase njeriu eshte shume i kufizuar ne kuptimin e zotit.mbase.

i/e regjistruar Maska e ujkus
    Anėtarėsuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    beatles konstatimi i shoqes tende eshte real dhe ka nje veshtiresi shume te madhe per te shpjeguar .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga darwin : 01-10-2008 mė 21:09 Arsyeja: /

Citim Postuar mė parė nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    Po Kjo ėshtė Loj Me Fjalė!

Mund Tė Thuhet Edhe E Kundėrta:
    Nxehti Nuk Ekziston , Po Mungon Tė Ftohtit
    Drita Nuk Ekziston Por Mungon Erėsira
    E Mira Nuk Ekziston Por Mungo E Keqja.

Njerzit Mund Tė Luaj Me Fjalė Si Tė Donė.

Einstein Do Tė Duhej Tė Vinte Tek Unė Tė Mar Mėsim ( Jo Edhe Aq Ironike )

Kili

Shqipėria ėshtė Gjaku Im Qė Nuk Falet!

Qenke shume i Zgjuar te Lumte. Vetem me njerze si Ti mund te
    perparoj Vendi ynė. Se pari me Vjen Mire qe po egzistojka nje
    njeri me i menqur se Albert Einstein pastaj do te duhet vetem pak
    logjik qe ta kuptoje kete " Erresira nuk egziston por eshte Mungesa e Drites"
    ne mund ta matim shpejtesin e drites por nuk mund ta metim erresiren.

Citim Postuar mė parė nga Ali Baba Tepele Lexo Postimin
    Gjynah..Shum gjynah! Budallallėk i lindur.
    Po si more!Asnjė nuk e njeh Naimin,por i thonė Fitim?Pale pėr tė kuptuar qė as qė bėhet fjalė fare!

Injorant nuk ėshtė ai qė s'di,por ai qė nuk do tė mėsojė!

No Koment. Mua nuk me Bene asgje me Fjalet tua
    qe nuk i gjasojne nje njeriu te kulturuar.
    e vetmja qe bene eshte ti ia humbesh vleren vetvetes.

pa asnje dyshim.

Egzistenca e Zotit as qe vihet ne dyshim. Me shqetson fakti se si ka akoma njerez
    qe nuk e besojn egzistencen e Tij. Nje shembull i thjesht dhe logjik do te ishte:
    shohim gjurmet e nje kafshe ne debor si do te mendonit ju se do te ishn ber vet?
    apsolutisht do ti ket ber dikush ose dicka. po e vazhdoj argumentimin se dhe i gjith ky univer nuk esht krijuar vet, si pretendojn disa qe i kan te verbuar syt.

Per mua mungon logjika qe lidh fjalet... sa eshte shkruar me lart nuk ka vlere eshte... te krijosh silogjizma me fjale...
    Te thuash qe e keqja eshte mungesa e Zotit ne zemrat e njerezve... eshte absurde...
    sepse ka plot ateiste qe jane me te vertete njerez te mrekullueshem dhe qe nuk do t'i benin keq nje mize...
    Ka plot njerez qe ecin ne baze te disa parimeve absurde fetare dhe eshte per te ardhur keq...
    TE PROVOSH QE ZOTI EKZISTON ESHTE PO QA ABSURDE SA TE PROVOSH INEKZISTENCEN E TIJ
    Pra, me pak fjale diskutimet nuk te cojne ne asnje destinacion sepse nuk ka prova konkrete per orighinen e jetes...
    Do te shtoja gje gjithkush nga ne e mendon ne menyren e tij... dhe eshte i lire te besoje apo jo ne nje qenie hyjnore dhe perfekte pavaresisht ne e ka emrin Zot apo dicka tjeter...
    Une mbetem skeptik dhe me pikepamje dualiste...

La vida es sólo un libro, el principio es la primera pįgina y el final la śltima.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Circolo chiuso lol....ok.universin e krijoi zoti,une ndjek logjiken tende,zotin kush e krijoi?????
    ps.kjo per shkencari
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

zhapik buster Maska e drity
    Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Citim Postuar mė parė nga shkencari Lexo Postimin
    Nje shembull i thjesht dhe logjik do te ishte:
    shohim gjurmet e nje kafshe ne debor si do te mendonit ju se do te ishn ber vet?
    apsolutisht do ti ket ber dikush ose dicka. po e vazhdoj argumentimin se dhe i gjith ky univer nuk esht krijuar vet, si pretendojn disa qe i kan te verbuar syt.
    Po e vazhdoj dhe une argumentimin tend llogjik shkenctaro. Ne qofte se absolutisht diēka duhet te jete bere nga diēka; Kush e krijoi zotin shkenctaro?

Shko krijo nje nick tjeter tashti.
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    TUNG Z.FITIM SHALA

NJĖ GJĖ DO TA THEM SI PĖR FILLIM , JAM ELEKTRO-ING DHE E DI FORT MIR KUSH ISHTE EINSTEIN , SA PĖR SKJARIM.
    NĖ ANEN TJETĖR E RESPEKTOI SHUMĖ EINSTEI-in .

QĖLLIMI IM NUK ISHTE TĖ TREGOHEM MĖ I MENQUR SE EINSTEIN , POT DUHET TĖ DISH SE PO TĖ DISH TĖ RROTULLOSH THĖNIE ,FJALI , TEORI ... DUHET TĖ PRANOHESH DERI SA KANĖ LOGJIKĖ , KJO BILE NUK KA LIDHJE SE KUSH I KA THĖNĖ ATO (THĖNIE,...) COFT EDHE EINSTEIN.

PO TĖ KISHTE REAGUAR DIKUSH NĖ ATĖ KLASĖ , DICKA SI REAGOVA UNĖ DO TĖ REAGONTE EINSTIN BESOJ . TANI NUK KAM DĖSHIR TĖ SPEKULOJ SE CFARĖ !?

PĖRVOJA TĖ MĖSON QĖ TĖ DISHT TĖ BĖSHĖ TĖ BARDHEN - TĖ ZEZĖ , DHE TĖ KUNDĖRTEN .
    KĖTĖ PĖR FAT TĖ KEQ MĖ SĖ SHUMTI E PĖRDORĖ FEJA .

PĖRSHENDETJE

SHQIPĖRIA ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •