Close
Faqja 21 prej 1135 FillimFillim ... 11192021222331711215211021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 11341
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    21-04-2003
    Postime
    62
    toro
    gjithmone brenda debatit te paster dhe demokratik qe bere shume mire qe e cilesove

desha te di nje arsye mbi rendesine qe ka te diturit e moshes se tokes dhe arsyeja pse don ta gjesh ne kuran moshen e saj(ose ne bibel)

raku
    i/e ftuar
    sa me pak kisha e xhamia te ndertoheshin ,aq me mire per te gjithe ne do te ishte.

VASO PASHA

mos shikoni kisha e xhamia
    se feja e shqiptarit eshte SHQIPTARIA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-03-2003
    Vendndodhja
    gjenev
    Postime
    43
    pershendetje dhe flm per vemendje por edhe njeher them se evropa eshte sherri i njerzimit ne bote se gjtihckah rrjedh nga ketu nga mesi yne dhe der me tani ka cene keshtu dhe une them mos te mburremi shume se nuk vlen barra ciran.
    fytyrat jane hapur

Pershendetje,

Kerkoj falje nese kam qen konfuz ne postimine mesiperm (#119)ne te cilin nuk arrita ti pefundoj mendimet dhe e postova pa e korigjuarj ngaqe mu desht te fikja urgjentisht kompjuterin dhe te ikja diku. Tema paska ecur me tej dhe do mundohem te hy ne rrjedhe te saj, duke e tejkaluar ate postim.

Per dodonin,

Postuar mė parė nga dodoni
    Ata qė besojnė hebraishten janė israelit e ata qė besojnė islamin janė arab,
    Une besoj ne islam! Mu pergjigje tani, c’kombesie jam une? (Me nje fjale po pate mundesi(arab, turk, shqiptar, maqedon, indonezian.. cka?)

kurse ata qė besojnė krishtin mund tė jenė shqiptar, italian, gjerman, skandinav, francez etj etj.
    Kurse ato qe besojne vetem ne Zot (si puna tende), satanistet, taoistet, hinduset, budistet etj .. kujt nacionaliteti i takojne? Dhe a i pranon keto fe (nacjonalitete, sipas teje) bota perendimore? Poqese po, - atere pse keto vecohen nga feja islame, dhe, kush eshte ben paragjykime prexhudiste, feja islame apo perendimi?

Keto pyetje ti drejtoj vetem ty, sepse dua te kuptoj fillozofine tende si e koncepton nga rrenjet ndarjen e feve simbas nacjonalitetit.

Po ti thuash njė tė huaji se je myslim, menjėherė do tė pyes se nga cili vend i lindje sė afėrme jeni dhe do ju konsideroj arab, kurse po i thatė i krishterė menjėherė do ju konsideroj si europian dhe do ju pyes pėr kombin tuaj, pra ėshtė njė fe shumėkombėshe.
    Nė Kuran shkruhet kėshtu
    Nuk e di nese kjo te ka ndodh personalisht ty, por per vete jam nje nga shqiptaret/musyman qe jetoj ne SHBA dhe nuk me ka ndodh nje gje e tille.
    Fillimisht amerikanet nuk pyesin se c’fe je, sepse llogjika e tyre thote qe feja eshte ceshtje personale, jo kombetare (sic thua ti)., por megjithate une jam tip qe nuk e fsheh ate qe jam, s’fsheh kombesi, origjine, vendlindje, se fsheh as fene.. Kur ka ren muhabeti (zakonisht ne ore mesimi te fillozofise, ose ne muahbete ne lidhje me luftat qe propagandohen si fetare) e kam prononcuar veten si muslyman. Asnjeri s’me eshte drejtuar “ju arabet.. blah blah blah” edhe pse s’shpesh nuk e kan ditur nga vij. Kan respektuar te drejten time fetare dhe asnjehere nuk e kan perzier me kombesine.

Edhe njėherė gjithė shqiptarėt islam kudo janė menjėherė tė largohen nga ajo fe, sepse nuk ka se ēka i duhet ajo hiē fare, se ajo ėshtė fe e arabėve e na skemi tė bėjmė asgjė me ta.
    Ka dy variante ketu: o do jesh njeri shume i mencur qe ne nuk po arrijme te te kuptojme sot, por ne te ardhmen do te kujtojme madheshtine tende, ose do jesh ndonje i luajtur, qe ne te ardhmen do te kujtojme ne vend te Nastradinit. SINQERISHT!!

Per rakkun,

feja ortodokse ne shqiperi eshte fe ortodokse shqiptare dhe greket kerkojne ta shnderrojne ate ne fe ortodokse greke me ndihmen e janullatosit.
    Dakord!
    Janullatosin kush e vu ne krye? – Shqiptaret?
    Po keto shqiptare qe e zgjodhen c’jane? – Tradhetare, grekofile…

feja myslimane eshte ne renie te konsiderueshme ne shqiperi dhe ky eshte fakt.shkaku pse kjo renie po vjen nuk ka te bej me joshqiptaret ose antimyslimanet dhe organizatat katolike nga jashte por ka te bej thjeshte me zgjedhjen e qytetareve dhe cfare feje i pershtatet atyre me shume.
    Prandaj eshte rritur numri i shqiptareve me "mjekergjat've" ne Tirane dhe neper xhamia nuk ka vend ku te falesh?! Ke te besoj tani ty, apo syve te mi ca pane vitin e kaluar?!

Konkluzion: Ndajeni njehere e pergjithmone termin arab me ate muslyman dhe ndaluni me presjonet ndaj tjereve per te nderuar fe duke i ofenduar. Kjo eshte menyra e vetme ndaj intergrimit ne Evrope, menyra e vemte per te qene te drejte para Zotit, dhe te beses ndaj kombit.

Gjith't mirat
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga StterollA : 09-07-2003 mė 19:25

raku
    i/e ftuar
    i nderuar sterolla

une nuk jam fetar por realiteti ne shqiperi tregon se feja myslimane eshte ne renie dhe tani per tani jane ndertuar me teper kisha ne te gjithe shqiperine sesa xhamia dhe ky eshte fakt.
    janullatosin e vuri ne krye fatos thanas nano kur ai ishte ne pushtet dhe sali berisha nuk e kerkonte nje gje te tille dhe janullatosi ishte nje nga problemet e shumta qe ne kishim me greqine ne mesin e viteve 90'.
    eshte e vertete se ne tirane nuk ka vend te falesh ne xhami por kjo eshte per shkak te rritjes se popullates i cila u katerfishua ne 10 vjecarin e fundit dhe per faktin qe nuk ka shume xhamia te ndertuara ne tirane ashtu si ne shkup ku ke ne cdo lagje nje xhami.
    shqipetareve ne pergjithesi i vjen zor kur dalin jasht dhe te huajt i pyesin se cfare feje i perkasin dhe ato i pergjigjen mysliman.
    per mendimin tim s'duhet te shnderrohesh ne te krishtere por te rrish pa fe fare ashtu sic ishte ne kohen e enverit .shqiptaret myslimane vetem emrin e kane te tille pasi i eshte trasheguar por ne realitet ata nuk jane aspak te tille .
    shqiptari duhet te kete vlera kombetare dhe jo vlera fetare.

pershendetje!!!!

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Sepse te dy librat, pretendojne se tregojne historine e krijimit te njeriut , te botes se konceptuar sic e njohim sot nga Perendia ( Allahu). Ne te dy libra ka shume fakte shkencore ( me teper ne Kuran kam degjuar-nuk e kam lexuar vete), por kur vjen puna ne te dhena te sakta se kur filloi ( para sa vjetesh?) jeta ne Toke, duke filluar nga krijimi i Tokes deri tek popullimi i saj me njerez , asnje nga te dy nuk jep te dhena,por e anashkalojne...

Ne c'menyre u pergjigjet Kurani ( apo Bibla) pyetjeve qe kane mbetur mister per te gjithe qenien njerezore akoma dhe sot e kesaj dite:

1) Cfare eshte koha? Kur fillon dhe kur mbaron ajo?

2) Cfare kishte me pare se te krijohesh Toka apo dhe universi nga Perendia -Allahu- Nje Fuqi e Mbinatyrshme ....Ka pasur boshllek, asgje?

3) Cila eshte arsyeja e krijimit te Tokes-universit-njerezve nga kjo Fuqi e Mbinatyrshme ( Allahu apo Zoti)?

Ketyre pyetjeve deri me sot nuk u jane pergjigjur as shkencetaret, as ateistet, as fetaret ........

2)
    "Who is John Galt?"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-07-2003
    Postime
    7
    per pyetjen e par dhe te dyte desha te jap nje shpjegim si e kuptoj une si besimtar

cfare eshte koha dhe kur filloi dhe kur do mbaroje

koha dhe hapsira jane krijesa te zotit
    pra eshte ai qe i krijoi ato
    keshtu qe ne momentin qe themi eshte ai qe i krijoi smund te pyesim se kur sepse nqs i pergjigjemi me nje mase kohore do te thote qe paska pasur kohe me perpara se te krijohej koha qe esht i cik si pa kuptim per mendimin tim
    duke u bazuar ne ket arsyetim mund ti pergjigjesh edhe pyetjes se dyte
    me rrespekt Kashmir

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Filloi prape terminatori me gam gam kot se koti , po ku eshte ky ajeti qe thua ti se spo e gjej dot . Une e hapa dhe gjeta kete :

3:105. E mos u bėni si ata qė u ndanė dhe u pėrēanė pasi u patėn zbritur argumentet. Ata do tė pėsojnė njė dėnim tė madh.

O terminator ske faj ti se kane faj moderatoret qe te lene te lene pa zinxhir se ata si puna jote (ta kam thene edhe njehre )jane me semundje psiqike.Prape faji seshte yti sepse gjete vendin dhe njerezit, sic thote populli :"sipas vendit , bej kuvendin" DHe menjehere injorantet duartrokasin pa ditur se per ca behet llafi.

p.s O terminator po komentimet e kuranit vet i ben apo jo ? Perderisa qe kaq i zgjuar , ska kuptim tjeter.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    e shihni sa te vegjel jeni?, ne mungese argumentesh po hudheni ne akuza "standarde" te kultivuara nga mendimi kollektiv i komunizmit.

Hajde de, taksat, dhe me kete shtypja ekonomike na paska qene shkaku per konvertimin???, pse, a ne islam nuk ka taksa?, cka perfiton nje individ duke lene nje taks (si i krishtere), e duke u obliguar me taksa tjera (si musliman)???, hajde argument e hajde!!!, keto gjera nuk i shkruajn ne literaturen antiislame, apo illir?, a ja ke haberin se ekziston qellimisht edhe nje literature antiislame?, nje literature qe kultivohet me kohe, dhe qe eshte mjet "ekzistencial" per kundershtaret e islamit, sepse vetem e kete menyre shpetojn "delet" nga rreziku islam (kuptohet ne aspektin shpirterore).
    Kush ti referon titujt???, a ndjek revista perkatese me kritika librash?

O ilir, pasqyra ka DY faqe.

Dhe, kultura, gjuha, TOKA (territori), eshte mbajtur dhe mbrohet nga shqiptaret, qe ne shumice jane MUSLIMAN, kete ne baze te statistikave. Shih rezistencen ne pseudosllavi, shih rilindasit.
    A e ke pyetur vetveten cka jane gjith ata emertime sllave te vendeve ne token shqiptare, e pse sot atje nuk pingeron me sllav???, mua, si njeri qe jeton SOT, me intereson rezulltati qe shoh SOT, dhe e dij fort mire, merrit e kujt eshte ky. Ky popull, ne shumice si musliman, ka arritur deri ketu ku jemi, dhe ne nuk jemi aspak pas popujve tjere qe na rrethekojn, por jemi ne ate shkalle, te cilen na kane lejuar rrethanat politike, rrethana, ku ne NUK kemi patur ndikim ti ndryshojm, por kemi qen te detyruar ti gelltitim.

Natyrisht se fakti qe jena musliman ka ndikuar negativisht ne kete proces, por nga ana tjeter ke edhe shembuj krahasues ne anen tjeter, ku vende te krishtera, ne rajone muslimane po gjinden ne te njejtin hall. Pra, si perfundim, rrethanat politike jane shkaktari i gjendjes tone, jo se jena musliman, apo te krishtere.

Stupiditet ma te madh nuk kam degjuar, te qenurit musliman, te etiketonka si njeri me kulture lindjeje?, qe kurre kjo?, a kaq vetbesim keni o figura???, ne kemi kulture ISLAME, e cila nga vendi ne vend ka karaktere rajonale dhe eshte shkrire me kultura te ndryshme, ne nje hapesire gjeografike qe shkel mbi gjith rruzullin.

Ju si duket nuk kuptoni mirre shqip, pasterti fetare NUK KA, pra edhe perendimi, nese pretendon te shoh rajonin si te tille, ben gabim fatal, sepse me kete le vend per te thurun konflikte. Zyrtarisht eshte besimi ceshtje individuale ne vendet demokratike, si pra, zyrtarisht, mund te arsyetohet thenja, se shqiptaret i takojn "kultures" perendimore, kur kjo "kulture" nuk eshte aspak e definuar.

Mos ju e keni gjet definicionin?, hajt ju lutem mesoni edhe zyrtaret ne europe, se shqiperia din me mire hallet e tyre. Ne europe eshte islami poashtu ne shtepi sikur fete tjera, nese dokush e sheh ndryshe, eshte PROBLEM i tij. Ne praktik, qendron puna keshtu, e nese ndonje nostalgjik, i udhehequr nga ndjenja PRIMITIVE e sheh ndryshe, pse jo, e drejta e tij.

Ju figura, a e dini se gjermani eshte kristianizuar tek pasi islami doli ne shesh (shekulli i 8, 9,..)???, pra, islami ne perendim njihet qe ate dite kur eshte shpalle, por fale dembelizmit kishtare te asaj kohe (mesjeta), i cili kultivonte nje urejtje sistematike ne popull (ku njerezit ishin te dresuar psihikisht, pesonin lavazhe te trunit pa nderprere, dhe tentime te tilla ka edhe ne ditet e sodit, shih programin e partise "christliche mitte" ne gjermani, te krishtere te "vertet", si e quajn ata vetveten), ku kjo urrejtje u manifestua me pushtimin e jeruzalemit ne fund te shk. 10 e keshtu me rradhe, deri ne ditet e sodit, sic e pame edhe ne kosove edhe ne maqedoni. Jeni te "nxehte" te konsideroheni si pjesetare te kesaj KULTURE???, e, kesaj i thuan te shitesh per shkaqe epshi (prostitucion, jo ai prostitucion qe mendon ty, o shoku rrak, jo ai!!!), por, si shqiptare, me fizionomi jugore, do te duhet edhe teje si atij zezakut nje KRYQ sa ulet e sa ne kembe ta varrish ne qafe, qe te RESPEKTOHESH.

Me pare ne perendim nuk respektohesh per shkaqe ETNIKE, e jo FETARE. Pooooo, ka shume lajme ne mediat, qe referojn mbi ndjekjen e nje zezaku, nje kinezi, apo nje ekzoti tjeter ne gjermani nga naciste ne pike te drekes ne sheshin e qytetit, e KURRE nuk kame ndegjuar lajme, qe nje grup te jet ndjekur per shkakun se eshte musliman. Po, ka atakime ndaj sinagogave apo varezave te cifuteve (me shume nga te rrinj ne shenje "trimerie" per tu etabluar ne grupacionet), por kunder xhamiave?, jo, nje gje te tille ende se kam ndegjuar.

Shoku rrak, REALITET eshte se shumica e shqiptareve jane MUSLIMAN, le te me kundershtoj ketu dikush!!!, HAJDE ju lutem, por numri i kundershtareve bukur e mire shkon konform me REALITETIN, jeni nje PAKIC, dhe HESHT, e gezohu si PAKIC, qe gezon lirine te flasesh e te ofendosh ndjenjat fetare te SHUMICES ketu, pa mos va pat frigen konsekuencave.

Flm

PS: shoku rrak, ose jam i paqarte, ose nuk e zoteroni mirre shqipen, fjala PROSTITUCION u perdor ne nje kontekst tjeter (si duket te kuptuarit GABIM, eshte simptomatik per ty e tjere si tipi yt, per kete qendrimet tuaja me duken edhe te zakonshme, dhe nuk me pengojn), e nuk e kisha per qellim prostitucionin "tradicional", dhe ate qe shkruajta me ne fund te tekstit tim, me ZGJIDHJEN SHPIRTERORE, e kisha per qellim te tregoj, se KONVERTIMI ne nje fee tjeter, cfaredo qoft ajo, eshte nje zgjidhje shume e rrende, dhe kerkon nje vetflijim te madh, nje bllokim total te te kaluares individuale, dhe fillim te nje jete te RE, ne shumicen e rasteve duke u larguar nga familja, dhe duke e demtuar ate. Per kete, konvertimi nuk eshte loje, por nje zgjidhje ekzistenciale, kjo vlen natyrisht per njeriun qe MENDON, e jo per oportunistet (ata dembelat qe i prodhon sistemi).

Dhe nje pyetje me ne fund, metevertet ishin ANALFABETA shqiptaret pas shkaterimit te perandorise osmane???
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 11-07-2003 mė 02:29
    albanish by nature

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393

Pėrshėndetje

Postuar mė parė nga StterollA
    Pershendetje,

Kerkoj falje nese kam qen konfuz ne postimine mesiperm (#119)ne te cilin nuk arrita ti pefundoj mendimet dhe e postova pa e korigjuarj ngaqe mu desht te fikja urgjentisht kompjuterin dhe te ikja diku. Tema paska ecur me tej dhe do mundohem te hy ne rrjedhe te saj, duke e tejkaluar ate postim.

Per dodonin,

Une besoj ne islam! Mu pergjigje tani, c’kombesie jam une? (Me nje fjale po pate mundesi(arab, turk, shqiptar, maqedon, indonezian.. cka?)

Pėrgjigja e Dodonit- Ju jeni shqiptar qė pa vetdije deri tani keni pasur njė ndenjė tė theksuar arabizimi, duke pasur parasysh faktin qė i besoni njė feje totalisht kombėtare arabe dhe gjithė kombet duke i pėrfshirė edhe ata turk, indonezian e afrikan,unė dhe gjithė bota me plot tė drejtė i quan arab, sepse i falen e luten njė feje nacionaliste kombėtare tė arabėve. Ata edhe pse quhen psh turk, iranian, emirat,arab etj etj tė gjithė konsiderohen si tė lindjes sė mesme dhe si arab, nga gjithė bota duke mė pėrfshirė edhe mua kėtu.

Kurse ato qe besojne vetem ne Zot (si puna tende), satanistet, taoistet, hinduset, budistet etj .. kujt nacionaliteti i takojne? Dhe a i pranon keto fe (nacjonalitete, sipas teje) bota perendimore? Poqese po, - atere pse keto vecohen nga feja islame, dhe, kush eshte ben paragjykime prexhudiste, feja islame apo perendimi?

Pėrgjigjja e Dodonit
    Unė nuk bėj pjesė nė ato grupet e mėsipėrme dhe kam shumė pak njohuri pėr besime tė tilla ngase edhe nuk mė interesojnė ato. Unė pėr vete besoj nė Zot, por nuk i besoj asnjė feje deri tani e as kėtyre mė lartė, kurse se kujt nacionaliteti kėto fe ju pėrkasin pėr hindusėt e di se ėshtė fe kombėtare indiane e ajo budiste aziatike, kurse pėr tjerat kam pak njohuri sepse i konsideroj tė pavlera dhe poashtu ne nuk kemi tė tillė, prandaj edhe nuk kam pasur asnjė interes tė merrem me too dhe as qė dua tė merrem me to.
    Ja se ēfarė shkruan nė Kuran
    -Ty Muhamed kur tė pyesin (izraelitėt) pėr librin, thuaju se edhe ne po sikur juve na ka ardhur libri sepse Zoti i dėrgon ēdo populli nga njė libėr tė tillė ....
    Kurse ne nuk jemi ai popull, gjė qė mendoj se edhe ti e di fare mirė, apo jo?
    Kurse krishtėrimi pėr dallim nga islamizmi ėshtė ngritur mbi bazėn e mirėqenies shpirtėrore tė njeriut, mbėshtetjes shpirtėrore tė njeriut te Zoti dhe nuk ėshtė fe kombėtare e asnjė populli prandaj edhe konsiderohet si fe ndėrkombėtare, por kjo gjė ka pak rėndėsi. Islamizmi siē shihet edhe vet nė atė fjalinė e mėsipėrme tė marrė nga Kurani por qė u shpjegua shumė mirė edhe nga Iliri88 mė lart, ėshtė njė fe nacionaliste pėr tė bashkuar popullin arab, pėr ta rritur atė nė numėr, si dhe pėr tė pėrfituar ekonomikisht nga popujt tjerė (psh puna e Haxhit etj), e gjitha ka nė sfond popullin arab prandaj ėshtė me plotkuptimin e fjalės fe kombėtare e arabėve, dhe nuk ka asnjė paragjykim nėse njė besimtar tė kėsaj feje e quan arab.

Keto pyetje ti drejtoj vetem ty, sepse dua te kuptoj fillozofine tende si e koncepton nga rrenjet ndarjen e feve simbas nacjonalitetit.

Nuk e di nese kjo te ka ndodh personalisht ty, por per vete jam nje nga shqiptaret/musyman qe jetoj ne SHBA dhe nuk me ka ndodh nje gje e tille.
    Fillimisht amerikanet nuk pyesin se c’fe je, sepse llogjika e tyre thote qe feja eshte ceshtje personale, jo kombetare (sic thua ti)., por megjithate une jam tip qe nuk e fsheh ate qe jam, s’fsheh kombesi, origjine, vendlindje, se fsheh as fene.. Kur ka ren muhabeti (zakonisht ne ore mesimi te fillozofise, ose ne muahbete ne lidhje me luftat qe propagandohen si fetare) e kam prononcuar veten si muslyman. Asnjeri s’me eshte drejtuar “ju arabet.. blah blah blah” edhe pse s’shpesh nuk e kan ditur nga vij. Kan respektuar te drejten time fetare dhe asnjehere nuk e kan perzier me kombesine.

Pėrgjigjja e Dodonit
    Amerikanėt nė pėrgjithėsi nuk pyesin ata qė nuk njohin, por me ata qė kanė marrėdhėnie apo raporte mė tė pėrafėrta patjetėr qė do tė pyesin apo edhe do ta marrin vesh nė njėfarė mėnyre apo tjetėr nga vizitat (psh nė shpia tė disa shqiptarėve mysliman fanatik, gjithė shpinė e kanė me ato shkronjat arabe qė as vet nuk e dijnė se ēfarė shkruhet nė to, dhe pastaj edhe paragjykimi ėshtė plotėsisht me vend), dhe ata e respektojnė tė drejtėn fetare tė seicilit ( ka shumė amerikanė qė janė islamizuar), por nėse ju thua se je i tillė ēdo amerikan do ju marri si tė lindjes sė mesme pra si arab, sepse kjo fe ėshtė kombėtare e tyre.

Ka dy variante ketu: o do jesh njeri shume i mencur qe ne nuk po arrijme te te kuptojme sot, por ne te ardhmen do te kujtojme madheshtine tende, ose do jesh ndonje i luajtur, qe ne te ardhmen do te kujtojme ne vend te Nastradinit. SINQERISHT!!

Pėrgjigjja e Dodonit
    Nuk e di a jam shumė i menēur, por mendoj se do tė mė kuptoni shumė shpejt nėse nuk mė keni kuptuar ende siē janė duke mė kuptuar shumica e shqiptarėve, duke pasur parasysh se shumica e shqiptarėve duke pėrfshirė edhe Kadarenė mendojnė pakashumė kėshtu si mua sa i pėrket feve.Kurse po tė isha i luajtur, njė gjė e di se do tė isha nė spital tė tė luajturėve ,por nuk jam nė spital tė tyre qė mė bėn tė jem 100 % i sigurtė se nuk jam i luajtur.

Prandaj eshte rritur numri i shqiptareve me "mjekergjat've" ne Tirane dhe neper xhamia nuk ka vend ku te falesh?! Ke te besoj tani ty, apo syve te mi ca pane vitin e kaluar?!

Pėrgjigjja e Dodonit
    Sterrolla edhe pėr kėtė jeni gabim, nuk kemi ndonjė statistikė zyrtare por nga tė dhėnat qė unė kam sot nė Shqipėrinė e sotme tė cunguar nuk ke as 10-15 pėrqind mysliman, nė Dardani mė pak se gjysma dhe ėshtė duke shkuar hapave tė Shqipėrisė sė sotme tė cunguar, kurse nė Maqedoni ėshtė mė e madhe pėrqindja por edhe atje ėshtė duke shkuar hapave tė trojeve tjera shqiptare, sepse ēfarė bėhet nė shumicėn e vendeve shqiptare do tė bėhet gjithkund ndėr shqiptare, dhe shumė shpejt nuk do tė kemi as 10 pėrqind nė total popullsi myslimane.

Konkluzion: Ndajeni njehere e pergjithmone termin arab me ate muslyman dhe ndaluni me presjonet ndaj tjereve per te nderuar fe duke i ofenduar. Kjo eshte menyra e vetme ndaj intergrimit ne Evrope, menyra e vemte per te qene te drejte para Zotit, dhe te beses ndaj kombit.

Pėrgjigjja e Dodonit
    Ato dy terma janė plotėsisht tė pandarė sepse ajo ėshtė fe kombėtare arabe qė praktikohet patjetėr vetėm e vetėm nė gjuhėn arabe, qė ėshtė e lidhur nė ēdo aspekt vetėm e vetėm me popullin arab qė siē thotė edhe vet Kurani sikur popullit izraelit edhe neve (dmth arabėve) na erdhi libri pėr Kuranin, kurse ne arab nuk jemi.
    Sa i pėrket integrimet (sė pari kombėtare, bashkimi kombėtar etj e sė dyti edhe europiane) ato do tė bėhen patjetėr dhe pa marrė parasysh fetė e shqiptarėve, por statistikat dhe puna e feve janė ashtu siē i shkrova edhe unė mė lart.
    Nė tė njėjtėn kohė vėllėzėrit tanė shqiptaro-ortodoksė duhet ta heqin atė Janullatosin menjėherė nga kisha, dhe ta vejnė kishėn e tyre nėn udhėheqje tė tyre e jo tė grekėve apo shqiptarėve tė shitur tek grekėt.

Gjith't mirat
    [B]

Pėrshėndetje dhe gjithė tė mirat
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •