Close
Faqja 2 prej 1135 FillimFillim 123412521025021002 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 11341
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    230

Per Driten (ne lidhje me SuperT)

Drita,

Nuk kisha per te marre pjese ne kete diskutim, por po shtyhem meqenese ke marre persiper te "interpretosh" se cfare une kam shkruar.

===============
    Ti pyet se ku qėndron kontradikta jote me “beratin”!
    Ja ti na thua, se Zoti qenka njė At pėr njeriun, ndėrsa kur njeriu e tradhėtoi Zotin, atėherė Zoti e dėnoi njeriun.
    Pra, sipas teje Zoti e dėnon njeriun kur ky i fundit e meriton…
    Ndėrsa “Berati” na kujton se Zoti ėshtė sovran nė vendimet qė merrka, dhe Ai ėshtė i dashur e i mėshirshėm, dhe Ai ka dhėnė njė premtim pėr njerėzit (kjo gjithmonė sipas “Beratit”), tani njerėzit sido qė tė sillen Zoti ka pėr ta mbajtur premtimin.
    Pra sipas “Beratit” njerėzit edhe sikur tė meritojnė dėnimin, Zoti prapė se prapė nuk ka pėr t’i dėnuar, sepse mė para u ka dhėnė njė premtim.
    ================

Une nuk kam thene asnjehere qe Zoti nuk e denon njeriun. Une kam thene qe Zoti e mban premtimin e tij, pavaresisht sesi pala qe ka marre premtimin mund te sillet. Keshtu, kur Zoti premton dicka ai nuk mund ta hedhi poshte premtimin e tij, pasi Zoti eshte besnik, ai nuk eshte genjeshtar. Ka disa lloj premtimesh, disa jane me kushte disa jane pa kushte. Per shembull: Premtimi per jete te perjetshme varet nga besimi qe individi ka ne Krishtin. Ky premtim eshte me kusht. Ndersa, premtimi per ardhjen e Mesias ishte pa kusht. Pra, pavaresisht nga sjellja e pales qe mori kete premtim, cfare tha Zoti do te behej. Dhe vertete Mesia erdhi. Keshtu, edhe njehere, si une dhe SuperT dhe cdo i krishtere tjeter, e dime shume mire qe Zoti eshte i dashur e me plot meshire. Mirepo, Zoti eshte edhe i drejte. Per shkak te drejtesise, ai nuk e le mekatin pa ndeshkim. Per ne qe besojne ne Krishtin si shpetimtarin tone ka siguri sepse Krishti u ndeshkua per ne.
    Pra, edhe njehere: Une nuk kam thene se "njerėzit edhe sikur tė meritojnė dėnimin, Zoti prapė se prapė nuk ka pėr t’i dėnuar, sepse mė para u ka dhėnė njė premtim", por kam thene se Zoti i mban premtimet qe ben.

==========
    Kėshtu “Berati” duke ndjekur kėtė logjikė del nė pėrfundimin se Zoti edhe sot e kėsaj dite, nuk i ka hedhur poshtė ēifutėt, (d.m.th i pėrkrah)…
    ==========

Drita, perse i jep nuance tjeter fjaleve te mia? Une te kam thene shume qarte qe Zoti nuk do te gjykoje kombe te tera, por cdo individ. Kriteri i gjykimit eshte teper i thjeshte. Nese dikush ka pranuar Krishtin si Shpetimtarin e tij, atehere shlyerja e mekateve per kete individ eshte bere nepermjet gjakut te Krishtit dhe ky individ do te kete jete te perjetshme. Te tjeret pastaj, do te japin llogari para Zotit. Keshtu, Zoti asnjehere nuk ka hedhur poshte ndonje komb, dhe aq me teper popullin hebre te cilin e zgjodhi vete si popullin e tij.

===========
    “Berati” thotė se Zoti sot akoma nuk i ka hedhur poshtė ēifutėt…
    ===========

Per kete ceshtje te kam sqaruar shume mire ne temen "Arkeologjia, Kurani dhe Shkrimet Hebraike". Po e perseris perseri: Zoti nuk hedh poshte asnje komb, asnje individ. Rruga e shpetimit eshte e hapur per kedo. Krishti erdhi per te gjithe. Kushdo qe beson ne te, qofte hebre, qofte arab, qofte shqiptar etj., ka jete te perjetshme.

==========
    Pra sipas “Beratit” Zoti njerėzit nuk i dėnon edhe atėherė kur ata nė maximum e meritojnė, ndėrsa sipas teje Ai e bėn diēka tė tillė.
    ==========

Nga e nxorre kete konkluzion? Me duhet te ta perseris perseri: Zoti mban premtimet qe ben, po ku ka premtuar Zoti se ai qe ben padrejtesi nuk do te japi llogari per to? Sic e thashe edhe me siper ata qe besojne ne Krishtin jane te sigurte, sepse per mekatet e tyre pagoi Krishti. Por te tjeret qe s'kane Krishtin me se do te paguajne? Ndaj, te lutem shume, mos i shtrembero ato qe shkruaj.

Me respekt,
    Berat96.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

drites

dria ja pse thashe qe je e nivelit te dyte. Jane fjalet e tua:

"1-Ta fali atė dhe tė presė shpėrblimin nė botėn tjetėr pėr kėtė gjė (dhe kjo kėshillohet).
    2-Tė hakmerret nė kėtė botė, pėr shkak tė asaj qė i kanė bėrė.
    Tani njerėzit kėtu ndahen nė dy lloje:
    Njerėz qė duan tė shpėrblehen nė botėn tjetėr, prandaj edhe e falin atė qė u ka bėrė padrejtėsi.
    Njerėz qė nuk durojnė dot, qė dikush t’i marrė nėpėr kėmbė, prandaj edhe hakmerren, kundėr atij qė tenton tė bėjė diēka tė tillė.
    Unė pėr vete jam nga kėto tė dytėt, por kjo varet edhe nga sasia e padrejtėsisė qė dikush mund tė mė bėjė. "!!!

nuk dua te flase me shume sepse ne kete forum flasin faktet edhe jo fjalet. sa do te hidhesh edhe te ēirresh, prape ajo qe je ngelesh por jo vetem ti porte gjithe qe mohojne Jezusin, biles nga ana shpirterore per ata qe besojne se ne parajse vihet me ane te veprave qe bene(qe nuk eshte e vertete), ketu kini himbur shume pike ndaj Zotit sepse thote Jezusi ne fjalen e tij(mateu10:40) "ai qe ju pranon me pranon mua edhe ai qe me pranon mua pranon ate qe me ka derguar"!!!

mbajeni mend se keto fjale te bibles ne diten e gjykimit do ju vijne kundra edhe do te jini te gjykuar sipas asaj qe kini besuar ne Jezusin edhe jo ne ato qe kini mohur edhe nuk kini pranuar.
    Jezusi thote nje gje tjeter (gjoni 12:47-50) "...kush me hedhe poshte edhe nuk i pranon fjalet e mia; ka kush e gjykon; fjala qe kam shpllur do te jete ajo qe do ta gjykoje diten e gjyqit..."!!!

une te perseris vetem fjalet e bibles qe te te tregoje qe mua nuk me interesojne ato qe bejne njerezit sepse bibla u shkruajt para 2000vjetesh edhe ka ngelur ndersa njerezit kane vdekur edhe kane humbur"qjelli edhe toka do te kalojne por fjalet e mia nuk do te kalojne"thote Zoti!!!
    mua nuk me pelqen qe te dukem nga njerezit qe kam te drejte edhe ja i zgjuar sepse kujto qe eshte me e bukur edhe me e mire lavdia e Perendia(ate qe te jep Perendia) edhe jo ajo e njeriut(qe zgjat per pak kohe edhe pastaj humbet)!
    nejse po e mbylle keto qe mos te zgjatem me edhe une do te vazhdoj te lutem per ty qe Perendia te te hapi syte edhe te te bekoje!!!

Zoti te ndihmofte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

DRITŹ!

Thue qe te rinjet kan faj e jo Kurani!
    Po pse largohen gjithe keta te rinj nga Kurani?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407

Shokut Ropi

Pasi pashe se si i grise fleterrufete e mia kunder kryetarkes nuk me ngelet qe te them

Erdha, te pashe, u kenaqa

maniac AMORPHIS fan Maska e Jeans-boy
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239

A do tė mė bėnte zoti njė nder?

une kur te vdes dua te vdes teresisht, trup e shpirt..
    nuk dua as parajse e as ferr,vec nje fund total
    A do te me jepte zoti nje fund te tille apo jam i denuar me vuajtje
    apo me lumturi?
    po e theksojne nuk dua te jem i lumtur pas vdekjes

mundesisht, nje pergjigje pa citate
    ...niente che amassi di piu'...

Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407
    Duket se pergjigjen e ke per njerezit.

Do mendojne edhe per ty mo, nuk do te lene pa gje.

Do te ta japin me dimensionin qe po e kerkon.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,381
    Postimet nė Bllog
    22
    Para se te lindje, nuk te mori njeri mendim se nese doje te lindje.
    Pasi linde, nuk u rrite sic doje ti, por sic deshen prinderit e tu.
    Edhe kur te vdesesh, nuk do perfundosh atje ku do ti, por atje ku te con vdekja.

Pra me pak fjale:

Jeans-Boy, do te ishte mire qe ti te mos kishe lindur fare.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    ne fakt une prisja nje pergjigje nga "i krishteri"

ALBO
    faleminderit per ate qe me the edhe pse s'ishte gjere per mua,
    BAOBABI
    ty s'te kuptoj mire sidomos kur flet per dimensione.
    nese e kam kuptuar mire ate qe doje te me thoshe, atehere te keshilloj
    tu lutesh administratoreve qe re rubrika"ne kerkim te romances" te hapin edhe rubriken "BAOBABI KERKON DJEM"
    eeeeeee , edhe mua s'me pelqen te flas keshtu ,por kujdes kur shkruan
    qe te mos ofendosh njeri!

Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    nuk kam per ta konsultuar me kete rubrike te forumit se me te vertete qe ketu te ngrihen nervat se spe ata qe e mbajne veten pe rbesimtare jane ne kuptimin me te plote te fjales "ME TE KEQINJ" se ata qe jane jobesimtare
    nese me lejoni dicka te fundit:
    ju uroj te mbeteni besimtare apo jobesimtare te bindur ne zgjedhjen tuaj

Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407

Ja dikush qe kupton

Ne kete bote vjen pa u pyetur dhe merr ate qe kerkon.

Mjere ai qe se di ce cfare kerkon se ngelet pa gje

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •