Close
Faqja 194 prej 1135 FillimFillim ... 94144184192193194195196204244294694 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,931 deri 1,940 prej 11341
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Je i sigurte qe Kurani ja fut kot ?!! Come on, Land , nese thue dicka te tille , a nuk do te ishte ne rregull sikur ti argumentoje theniet e tuan me fakte, ose je duke folur vetem me emocione ?!!

Edhe ketu ja fut kot Kurani ?!!!

And We also sent down iron in which there lies great force and which has many uses for mankind… (Qur'an, 57:25)

?!!!

Gostivari_usa
    Lene tani gostivar,pa te shpjeguar une hollesisht se si jane formuar mineralet e hekurit hematit getit etj etj(mund te zbulosh dicka me shume ne nje liber gjeologjie,flet per ajron shume e shume me teper sesa kurani)
    me beso mua nuk e ka sjelle askush hekurin nga qielli.
    Origjina e te gjithe shkembinjve me gjithe elementet e tyre qe kane perbrenda eshte tre llojesh,magmatikie,metamorfike dhe sedimentare.....nga qielli bie vetem shi edhe pse ndonjehere i ndotur
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Edhe ketu ja fut kot Kurani ?!!!

And We also sent down iron in which there lies great force and which has many uses for mankind… (Qur'an, 57:25)

?!!!

Gostivari_usa

Aha Gostivar i dashur... versioni jot i Kuranit qenka akoma 1.0
    Une i kam be upgrade ne versionin e fundit 2.1. Shiko ca thote ky i imi :

And We also sent down internet in which there lies great power to bullshit people and which has many uses for mankind… if you can define yourself as a man (KurafshaMosuvrafsha, 69:69)

i/e regjistruar Maska e Musa`
    Anėtarėsuar
    05-01-2008
    Postime
    117
    ne kete debat, ne disa raste diskutim dhe ne pergjethesi paraqitje e mendimeve te ndryshme ne menyre normale (gje qe rralle here vihet re ne debatet me objekt religion) une ve re qe baptist dhe dikush tjeter anetar me postime serioze qe merren parasysh, jane nje menyre e mire, me pyetjet dhe kundershitmet e tyre, per te nxjerr ne pah te gjithe te vertetat absolute te Islamit. Ju (opozita e islamit) per mendimin tim, e perseris qe jeni shkaku per ato vizitore te kesaj faqeje qe te binden ne vertetesine e merekullueshme ashtu sic eshte edhe e padiskutueshme te argumenteve Kur-anore.

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga beatles Lexo Postimin
    me misionaret e shumte qe permenda nuk e kisha fjalen vetem per mjekrat islamike por edhe per ato te feve te tjera.une mendoj se ky pazar i madh fetar nuk i sherben unifikimit te kombit shqiptar.tek ty vej re se mundohesh te mbrosh(ose shpetosh) islamin.besoj se seshte e nevojshme,apo jo.
    o beatles ti qe po don unifikim ty feja nuk eshte ai qe te ndan po ti si me fe si pa te kurr bashk s je ka po leji kto sene po ajt qdo i dyti te tradhton .

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga offspring Lexo Postimin
    jo mer vlla se un te respektoj se je besimtar i moderuar dhe ti me ke keqkuptu.un e kisha llafin per ata qe e bejn gjakun uj dhe verbohen nga feja(ti sje nga ata,te pakten nga postimet ket kam kuptuar)un fola ne pergjithesi per disa qe ne vend ti quajn vellezer shqiptaret pavaresisht nga feja i ndaj sipas besimit.besoj se je i qart tani
    pse a na u paska ba feja si kan qef te tjeret me te pa apo qysh a ?

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Lene tani gostivar,pa te shpjeguar une hollesisht se si jane formuar mineralet e hekurit hematit getit etj etj(mund te zbulosh dicka me shume ne nje liber gjeologjie,flet per ajron shume e shume me teper sesa kurani)
    Origjina e te gjithe shkembinjve me gjithe elementet e tyre qe kane perbrenda eshte tre llojesh,magmatikie,metamorfike dhe sedimentare.....nga qielli bie vetem shi edhe pse ndonjehere i ndotur
    Ēudi me juve! Hekuri formohet vetem ne yje te medhenj dhe nuk ka origjine tokesore e as diellore. Hekuri ka rene ne toke me ane te meteoreve. Nga kjo del se ajeti Kur'anore eshte shume i sakte dhe nuk ka asgje jo serioze.

History of ferrous metallurgy

Iron is believed to be the sixth most abundant element in the universe, formed as the final act of nucleosynthesis by carbon burning in massive stars.

The first iron used by mankind, far back in prehistory, came from meteors. The smelting of iron in bloomeries probably began in Anatolia or the Caucasus in the second millennium BC or the latter part of the preceding one. Cast iron was first produced in China about 550 BC, but not in Europe until the medieval period. During the medieval period, means were found in Europe of producing wrought iron from cast iron (in this context known as pig iron) using finery forges. For all these processes, charcoal was required as fuel.

Ti si gjeolog te pakten duhet ta dije kete andaj kujdes kur tenton te perēmosh te dhenat qe t'i japim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alko71 : 07-01-2008 mė 17:48
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Aha Gostivar i dashur... versioni jot i Kuranit qenka akoma 1.0
    Une i kam be upgrade ne versionin e fundit 2.1. Shiko ca thote ky i imi :

And We also sent down internet in which there lies great power to bullshit people and which has many uses for mankind… if you can define yourself as a man (KurafshaMosuvrafsha, 69:69)
    Nuk te pyeta se cfar versioni je , te thash nje infrmacion nga Kurani, e pasi ti u fute ne kete debat midis meje dhe Landit , urdhero atehere me tregon sipas versionit tend , si eshte formuar hekuri ne toke , nga e ka origjinen !!!

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Nuk ka problem une te besoj ty , por ti duhet te me tregojsh me fakte dhe argumenta se nga ka ardhur hekuri ne toke dhe si eshte formuar.

Silli keto argumenta dhe une do te besoj.
    Kur folim per hekurin a ben te me tregojsh ti mua , numrin rendor dhe masen atmike te herukir ne sistemin periodik, kot per te vertetuar se ke njohuri per hekurin.

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    urdhero atehere me tregon sipas versionit tend , si eshte formuar hekuri ne toke , nga e ka origjinen !!!
    Nga e ka origjinen hekuri ne toke??? Kjo eshte njesoj te pyesesh pse uji eshte i lagur.
    Nga e ka origjinen hekuri ne meteoritet qe bien cdo dite ne toke? Ku flitet ne Kuran per hekurin apo kromin etj qe eshte gjendur thuajse i paster ne asteroide?

Po per hekurin ndryshku i te cilit i jep Marsit ngjyren e kuqe ku flitet ne Kuran mik?

I dashur Gostivar se behesh qesharak. Kurani thote qe ata (zoterit) derguan kete e ate ne kohen kor ato gjera njiheshin.
    E di kur do me mbushej mendja mua ? Kur te thoshte : "Ne nje dite do te dergojme elektricitetin/ apo energjine atomike" Kjo po.
    Kurani ne ate fjali nuk pershkruan asgje tjeter perpos asaj qe kishte ndoshur plot 1200 vjet PES.
    Ca flisni keshtu se eshte turp.

Po mire..pse nuk e permend qofte edhe ne nje varg Kurani yt plutoniumin dhe uraniumin si ata qe "do te shkaktonin shperthim te madhe dhe do te merrnin shume jete njerezish?"

Ta them une pse... se dobicat qe e shkruajten ne ate kohe njihnin vetem drurin, bronxin dhe hekurin,

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga alko71 Lexo Postimin
    Ēudi me juve! Hekuri formohet vetem ne yje te medhenj dhe nuk ka origjine tokesore e as diellore. Hekuri ka rene ne toke me ane te meteoreve. Nga kjo del se ajeti Kur'anore eshte shume i sakte dhe nuk ka asgje jo serioze.

History of ferrous metallurgy

Iron is believed to be the sixth most abundant element in the universe, formed as the final act of nucleosynthesis by carbon burning in massive stars.

The first iron used by mankind, far back in prehistory, came from meteors. The smelting of iron in bloomeries probably began in Anatolia or the Caucasus in the second millennium BC or the latter part of the preceding one. Cast iron was first produced in China about 550 BC, but not in Europe until the medieval period. During the medieval period, means were found in Europe of producing wrought iron from cast iron (in this context known as pig iron) using finery forges. For all these processes, charcoal was required as fuel.

Ti si gjeolog te pakten duhet ta dije kete andaj kujdes kur tenton te perēmosh te dhenat qe t'i japim.
    Ti serish me paragjykime po argumenton paragjykimet, kjo eshte ajo me te cilen une nuk bie dakord pavaresisht nga cila pale vjen paragjykimi. Kjo qe ke sjellur tani eshte nje humbje kohe e re.
    -Sa meteore me perberje hekuri kane rene ne toke? A kan goditur token apo u zbriten me ashensor ata meteore? Apo mos u leshuan me parashuta?!

Sa meteore qe njohim ne kan pasur perberje hekuri?

A mund ta pramendosh se me cfare shpejtesie do te hyj meteori me perberje hekuri ne atmosferen e tokes? A mund ta paramendosh se cfare densiteti ka hekuri qe ka hyre me ate shpejtesi dhe cfare impakti do te kete ai kur te godet kete siperfqe te brishte. A ta kap truri se sa thelle ne toke do te kte depertuar ai dhe cfare eksplodimi te fuqishem do te shkaktonte po te kishte jo me shume se nje kilogram te vetem. Po te jete se nuk termohet i teri ne pjeseza te papaerdorshme nga tempereatura qe ka arritur, cka ta merr mendja ne cfare thelesie te tokes do te kete depertuar? Cili shpellar do ta kete germuar gjithe ate thellesi per te nxjerrur nje cope hekur te tille nga ajo thellesi dhe me cka? Me kazme te celikut?

Hahahahaa
    Po si te duket ty kjo gje se gjithe ato biliona tonelata hekur paskan rene ne toke nga hapesirat nderyjore. hahaha../ Imagjino tani se sa e sa zhdukje kataklizmike te kesaj bote qenkan dashur te ndodhnin vetem per te arritur te kemi kete sasi hekuri. Po elementet tjera ku mbesin ne gjithe kete bombardim. Cfare do te ndodhe me ne nese allahet qe e zbriten kete sasi vendosin te na e "zbresin" nje porosi te re miliona tonelatash?

Ty keto serioze te duken apo ke tjeter stil humori?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •