Close
Faqja 18 prej 1135 FillimFillim ... 8161718192028681185181018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 11341
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    eh more rakku

megjithese e di se si herave tjera nuk ma kap ne dore (me injoron), serish me duhet te ta perkujtoj:
    Deshem o nuk deshem, te gjithe ne shqiptaret te nje gjaku jemi. Ndaj dhe merakosemi per gjera te shemtuara, me gjithe faktin se disa merakosje kane te bejne me shume me histeri te rrejshme...
    Cka mendon ti nese une apo dikush tjeter do te kishte hapur ndonje teme me titull"Pse prostitucioni i Shqiperise i then rekordet jo vetem nacionale por edhe internacionale"? Edhe per kete kemi fakte te shumta. Shume me shume se ato fakte qe ke permendur ti ne temen qe ke hapur.
    Problemi yne eshte se ne gjithmone zgjedhim rrugen me te lehte. Rruga me e lehte eshte: te shajsh, te ofendosh, te mendosh e besh keq... Rruga me e veshtire eshte e kunderta, apo mos e paskam gabim?

Cdo te mire!

P.S.
    Ate mendimin qe ke dhene ne fund, duke aluduar ne ate "pse hoxha palle ne arabishte te shemtuar" nuk po e komentoj por vetem po ta bej me dije se e kuptova!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Norēa.li : 02-07-2003 mė 04:56
    klipp&klar

raku
    i/e ftuar
    pse o norca ,ca te keqe ka hapja e kesaj teme .mesa shoh ketu une kjo teme eshte shume interesante dhe e rendesishme duke e shikuar nga numri i pergjigjeve qe kemi marre.ty norca nuk te ndalon njeri qe ti te hapesh nje teme rreth prostitucionit ne shqiperi dhe une me kenaqesi do merrja pjese dhe do jepja opinionn tim rreth nje teme te tille.
    pastaj paragrafin e fundit qe shkruajte ti "nuk po e komentoj por vetem po ta bej me dije se e kuptova",kjo tregon qe ti menjanohesh asaj qe nuk te pelqen ty.une qy kur hapa ket teme nuk i jam menjanuar asgjeje dhe i pergjigjem pa problem cdo pyetje qe ju doni te me beni.

nqs islami eshte fe e zotit dhe e gjithe njerezve te botes ne pergjithesi ashtu si bibla ,atehere pse bibla nuk shkruhet vetem ne latinisht dhe kurani shkruhet ,lexohet dhe kendohet ne arabisht?
    une nuk po e kritikoj fene aspak sepse ka shume mesime te mira brenda saj por thjesht po them pse duhet te mesojme gjuhen e nje kombi tjeter te larget per tju lutur zotit ne kur kemi gjuhen tone te bukur shqiptare?
    ketu vjen prapaganda arabe qe ju e nencmoni duke e quajtur doktrine cifutesh dhe kaurresh kur keto te fundit i luten zotit ne gjuhet perkatese te popujve te tyre.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    [QUOTE]Postuar mė parė nga rakku
    [B]pse o norca ,ca te keqe ka hapja e kesaj teme .mesa shoh ketu une kjo teme eshte shume interesante dhe e rendesishme duke e shikuar nga numri i pergjigjeve qe kemi marre.

rakku
    e keqja e kesaj teme eshte ne parim. Parimi eshte se barazohen miza me elefantin. Sa i perket lexueshmerise, me c'gje sic dukesh po krenoheshe, ajo ka te beje me faktore krejt tjere. Me kryesori eshte tema bombasitike, skandaloze e tipit "yellow press" ndaj edhe lexueshmeria. Pra, mos merr turr e te mendosh se je bere i lexueshem e me kete tema jote eshte aq e vlershme, ndaj edhe aq e lexueshme.

ty norca nuk te ndalon njeri qe ti te hapesh nje teme rreth prostitucionit ne shqiperi dhe une me kenaqesi do merrja pjese dhe do jepja opinionn tim rreth nje teme te tille.

Nuk hapi tema te tilla meqe kam parime personale, te cilave edhe u permbahem. Pastaj, pjesemarrja ime ne kete forum nuk eshte njollosja, ofendimi, karikimi i vrazhdte... i pales tjeter. Gjithashtu, nje teme e tille nuk e ka vendin ketu, keshtuqe me vet hapjen e temes do te kisha dalur nga tema e ketij forumi, gje kjo e cila eshte parim imi si dhe rregull/parim i albasoulit.

Per kete arsye edhe reagoj shume ashper ndaj temave te tilla si kjo e jote. Neve per decenie te tera kemi jetuar te ndare. Ne sejcilin mjedis kane lindur dhe jane zhvilluar si ane negative ashtu edhe pozitive. Te Shqiperise jane zhvilluar ne kahje tjeter, te Kosoves ne tjeter, te Maqedonise ne tjeter e keshtu me rradhe. Te njeri eshte e potencuar njera, te tjetri tjetra e keshtu me radhe.

Une s'jam kunder asaj qe te flitet kunder te gjitha ketyre dallimeve, por te flitet shtruar, ne menyre te sinqerte e jo me kurtha, kurse ne vecanti jo me paragjykime e nderskamca te te gjitha llojeve.

pastaj paragrafin e fundit qe shkruajte ti "nuk po e komentoj por vetem po ta bej me dije se e kuptova",kjo tregon qe ti menjanohesh asaj qe nuk te pelqen ty.une qy kur hapa ket teme nuk i jam menjanuar asgjeje dhe i pergjigjem pa problem cdo pyetje qe ju doni te me beni.

Shiko rakku
    Une personalisht per gjerat qe nuk i njoh nuk bej gjykime (sic ishte rasti me ty me kete paragrafin e permendur... Ja, une p.sh. mu per kete qellim e kam hapur temen "Fete ne bote dhe Islami", te shkruar nga nje orientaliste e krishtere, ashtuqe te painformuarit si ti t'i kuptojne disa gjera e te mos paraqiten me paragrafe te llojllojshme. Po ta kishe lexuar kete tekst, me siguri se nuk do te ishe perseritur me "paragrafet" e paragjykimet e tua. Duhet ta kuptosh nje here e pergjithmone se bibla nuk krahasohet me Kur'anin ashtu sic mendon ti.

Sa per pyetjet , pergjigjen e se cilave m'i kishe ofruar - te falemnderit. Une nuk jam (se paku jo momentalisht) i interesuar per to. Jo per gje, por ato mund t'i gjej edhe gjetiu, meqe une edhe jetoj ne mesin e te krishtereve e madje edhe te deshmitareve te... Nga ana tjeter e kam edhe parim qe punen time te mos e ngris ne shpine te tjeterkujt. Pra, nuk dua ta "rris" veten duke i ulur te tjeret.

nqs islami eshte fe e zotit dhe e gjithe njerezve te botes ne pergjithesi ashtu si bibla ,atehere pse bibla nuk shkruhet vetem ne latinisht dhe kurani shkruhet ,lexohet dhe kendohet ne arabisht?
    une nuk po e kritikoj fene aspak sepse ka shume mesime te mira brenda saj por thjesht po them pse duhet te mesojme gjuhen e nje kombi tjeter te larget per tju lutur zotit ne kur kemi gjuhen tone te bukur shqiptare?
    ketu vjen prapaganda arabe qe ju e nencmoni duke e quajtur doktrine cifutesh dhe kaurresh kur keto te fundit i luten zotit ne gjuhet perkatese te popujve te tyre.

Per te qene musliman nuk eshte e domosdoshme ta njohesh arabishten. Ndersa lutjet, sidomos ato te marra nga Kur'ani duhet te thuhen, me mire te them, te recitohen vetemse ne arabishte. Kurse kjo arabishte qe perdoret ne lutje nuk ka te beje as 1% me arabizem apo nacionalizem arab. Per informata te tjera te tregova pak me lart se ku mund t'i gjejsh.
    Natyrisht se lutjet mund te behen edhe ne gjuhen shqipe, kjo nuk eshte e ndaluar. Mirepo, lutjet rituale (namazet) behen kryesisht ne arabishte, ne gjuhen origjinale te Kur'anit.
    Persa i perket disa gjerave tjera, me duhet te them se edhe ne muslimanet (si besimtare) nuk jemi te persosur. Te ne thuhet: "Mish pa kocke s'ka", prandaj edhe ne jemi njerez dhe si njerez natyrisht se edhe gabojme si gjithe njerezimi.

Cdo te mire!

Me zemėr nė Shqipėri Maska e bond james
    Anėtarėsuar
    15-03-2003
    Vendndodhja
    shtet i bukur por jo si mėmėdheu
    Postime
    74
    Mė duhet tė lypi falje pėr nji " LAPSUS" QĖ MĖ KA IK dhe se pata flalėn pėr gjithė shqiptarėt nė SHQIPĖRI por desha tė them pėr POLITICIENTAT DHE ATA SHQIPTARĖ QĖ I KANĖ NDĖRUE FENĖ DHE KOMBĖSINĖ PĖR LEKĖ.
    LYPI NDJESĖ EDHE NJI HERE SE EDHE UNĖ JAM SHQIPTARĖ PARA SE GJITHASH DHE SDESHA TA OFENDOJ POPULLIN DHE MĖMĖDHEUN TIM.
    :^Globi

raku
    i/e ftuar
    besoj se e ke fjalen per mua james bond.
    ne rradhe te pare dua ta perseris se nuk jam fetar dhe nuk kam si ta ndroj fene pasi nuk i besoj asaj.
    une kurren e kurres nuk e shes vendin tim per absolutisht asgje madje une jap jeten per vendin tim pa u menduar fare.ata shqiptare qe ndryshojne kombesine dhe kulturen e popullit tone jane tradhtare te vertete dhe nuk duhen lejuar kurre te futen ne token shqiptare.
    shoku im me i ngushte eshte nga maqedonia dhe ne asnje menyre nuk cenoj te flas keq per shqiptaret nga maqedonia ose kosova sepse ata vellezerit tane jane.une po mos ta caja koken dhe te ndjehesha indiferent ndaj juve james bond,atehere une nuk do e hapja ket teme.
    nje vit para se te fillonte lufta ne kosove une isha prezent ne united nations dhe konsullata jugosllave ne new york per te protestuar kundra te drejtave qe i ishin privuar shqiptareve ne ate kohe.
    nqs nuk me interesonin mua shqiptaret e kosoves atehere pse shkova atje une?
    eliot engell i cili eshte nje kongremen amerikan dhe perfaqesues i shqiptareve ishte prezent aty ashtu sic ishte prezent ne te gjitha kanalet e ndryshme amerikane ne kohen e luftes duke perkrahur shqiptaret .ky njeri ka respektin tim me te madh.
    pikerisht sepse me intereson e hapa ket teme une sepse ndikon ne kulturen e popullit tim shqiptar kudo qe eshte.
    une jam padyshim patrioti me i madh ketu ne ket forum dhe ate e kam bere edhe me vepra.
    akoma e kam bluzen e kuqe te uck qe u shit atehere ne new york dhe madje fle gjume me te ngahera.

shpresoj qe me kuptoni nga c'kendveshtrim i shikoj gjerat!
    mirepres pergjigje rreth temes se ngitur.
    flm.........

Re: pse jane kaq fetar shqiptaret e maqedonise?

Postuar mė parė nga rakku
    e hap kete teme me nje fakt konkret qe me ka ndodhur mua ketu ne amerike.shqiptaret e maqedonise nqs se nuk e dini jane te njohur per besimin e devotshem ndaj fese myslimane.ky eshte edhe fakti qe nuk ka absolutisht asnje shqiptar nga maqedonia qe i perket fese ortodokse apo asaj katolike.
    doli rastesia qe nje shoku im me prezantoi me kusheririn e tij qe sapo i kishte ardhur per vizite ne shtepine e tij ku une ndodhesha rastesisht.kusheriri i shokut tim kishte ardhur bashke me gruan dhe femijet .sapo hyne te dhoma e pritjes ato une u befasova ate qe me pane syte.ky shoku na kishte rritur nje mjekerr shume te gjate ,ndersa gruaja e tij ishte e mbuluar me te zeza dhe vetem syte i dukeshin.ajo ngjante pikerisht si ato grate e afganistanit.femijet i kishte te dy vajza dhe i kishte hedhur nje shami ngjyre roze ne koke qe tja mbulonte floket.
    kur u prezantova me te une ,ai nuk me lejoi qe tja jepja doren gruas se tij ne nje shenje pershendetse.ne fakt gruaja e tij kthente koken dhe nuk mi hidhte syte fare.kjo gje me habiti dhe me cuditi pa mase por edhe njekohesisht me tronditi.fundja fundit ato shqiptare jane dhe me vinte turp qe ato e prezantonin veten te tille ,si shqiptar pra.une kam mjaft shoke nga maqedonia dhe kosova dhe nuk kam aspak mendime negative ose opinione te dobeta rreth tyre.keta jane shqiptare,vellezerit tane ,dhe i perkasin kultures qe ndjek vendi i tyre nene,"shqiperia".kosova eshte shume vend patriotik dhe nuk e konsideron fene te rendesishme.pra ajo ndjek shembullin e duhur te popullit ame.kosovaret ashtu si shqiptaret e maqedonise jane shume patriote .por keta te fundit akoma vazhdojne ti ndjekin teorite fetare duke ju afruar vlerave te lindjes se mesme dhe vlerave qe jane kundra atyre vlerave shqiptare qe ne kemi pasur me dekada.
    Rasti qe te ka ndodh ty eshte vertet corodites. Ke te drejte! Po nga paragjykimet qe paske, me ben te dyshoj per pjekurine tende intelektuale. Me konkretish:

1. Ai cifti mund te jene te veshur ne te zeza, me mjeker, mund te jete dhe i qethur tulle, mund te mbajne syze dielli naten, me vathe neper cdo pjese te mundshme te trupit, me floket ngjyre jeshile.. etj, pra mund te jene si te duan ato, dhe ky eshte problem personal i tyri, s'ke c'tronditesh ti. Ne Maqedoni ka shqiptare me te gjithe ato lloje imixhesh qe i permenda me larte (pa perjashtim), po nuk do te thote qe ti po te shofesh ndonje shqipatar/e me floket e gjelbra, me trupin te mbuluar me tatuazhe dhe te thuash qe "ne Maqedoni shqiptaret kishin dale menc.. u trondita une", ti as s'mund te thuash "qe ne Maqedoni shqiptaret jane shendru ne afganistaneze" sepse ke pa nje cift me mjeker dhe te veshur me te zeza. Keto jane paragjykime te tuat qe te ulin vlerat para tjereve.. Mua do me vinte turp kur nje njeri me paragjykime te tilla e quan veten per shqiptar!!

2. Te vjen turp ty qe ato u prezantuan si shqiptare. Po mire pra, besoj qe te vjen turp edhe qe politikanet e shitur prezantohen shqipatere, te vjen trup qe prostituat prezantohen si shqiptare, turp qe drogaxhite dhe hajdutet prezantohen si shqiptare.. Keto jane te liga dhe fakte te se socmes sone, dhe keshtu si po turperohesh ty te duheshka te ndrosh kombesine komplet. Keto qe jemi, jemi.. s'kemi si ndrojme per qefe te tjereve! Krenohemi dhe ofendohemi per ca gjera, sic krenohen dhe ofendohen te gjithe kombesite tjera. Bota nuk gjykon nje kombesi ne baze te nje individi ose nje cifti, bota na gjykon ne baze te arriturave qe kemi be deri me sot, dhe qe do i bejem ne te ardhmen. Jo si dukemi nga jashte fizikisht!!Fund i fundit asnjeri s'gjykohet se si duket nga jashte e si vishet, por gjykohen ne baze te karakterit.

3. Si ne Kosove, si ne Maqedoni, si ne Shqiperi (kudo qe ka muslymane), besimtaret besojne njelloj, ska askund une besoj me shume se ty. Je shume i disinformuar ne kete aspekt, dhe paske paragjykime fatale. Vlerat fetare, s'jane vlerat e lindjes se mesme dhe fakti qe besojme ne islam, nuk na ben arabe. Ti psh mund te jesh othodoks, po kjo s'te ben slav e grek. Poqese nje othodoks ka te drejte te na quan ne arabe, c'e drejte morale na ndal ne te mos jua kthejme ne te njejten monedhe. Keshtu do shkon deri ne percarje kombetare. Pra mendo, para se te paragjykosh

4. Ne Maqedoni ka edhe katolike, pak, por ka! Kam ca miq katolike. Ndersa ortodokse, nuk kam degjaur te kete.

Me vjen keq qe per shkak te kohes nuk arrita ta perfundoj kete mendim....

Se shpejti..

Anėtarėsuar
    15-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    74
    Unė thashė teksti qė kam shkruar e jo pėr ndonji personė nė veēanti.
    ēdo njeri ka nji idhull dhe mundohet tė bėhet ose ti afrohet idhullit tė tij a ėshtė nė aspekt fetar apo nė ēfarėdo lėmie, muzikė, sport,artistik apo konfesion etj. ėshtė e drejta e tyre, at mendoj se pyetja prej nė fillim ka qenė keq e vendosur dhe ka marrė nji konotacion negativ,pėr at arsye mė sdua tė bisedoj pėr kėt ēėshtje se jemi duke shkuar jo nga nji mirėkupim por nga nji pėrēarje mes nesh, dhe ma mirė ėshte qe kur tė bėhet ndonji pyetje ajo duhet me qenėn shumė mirė e studjuar dhe sidomos mirė e parashtruar, por pa paragjykime se kjo qė ka bė rakku prej nė fillim ka qenė me prapavijė negative pėr fenė islame.
    Sa pėr patriotė apo jo kėt ēėshtje duhet tja lėm popullit ta gjykoje, se unė me shumė shokė(pėrgjigje rakkut), prej '92 kemi formuar nji shoqtė humanitare(jam sekretar i shoqatės pėrndryshe) dhe funksion pėr mrrekulli, ndihmat e pare i kemi pas dėrguar nė shqipėri pėr tė burgosurit politik, spo dua qė ti ceki gjithė aksionet ēka kemi bėrė se sėshtė forumi pėr kėt temė.
    Pėrshėndetje

Anėtarėsuar
    15-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    74
    MENDOJ SE DISA JANĖ KĖTU VETĖM ME I FYER DHE PROVOKUAR ATA NJERĖZ QĖ E PRAKTIKOJNĖ FENĖ ISLAME O DODON, TI NDROJE FENĖ TĖNDE PĖR DITĖ SI TĖ DUASH POR LERI TJERRĖT TĖ BESOJN NĖ ēKA TĖ DOJNĖ, SE PO SHIFET SE JE INJORANT I MADH SA I PĖRKET FESĖ ISLAME

raku
    i/e ftuar
    jam dakort me cfare thua j.b por nuk e le rehat une faktin qe ka shqiptare qe e praktikojne fene islame si arabet dhe na flasin arabisht e na ruajne vlerat fetare dhe i konsiderojne ato me te cmueshme se vlerat kombetare.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    James Bond, mua nuk mė intereson dhe nuk jam duke penguar askė qė tė besoj nė ēkado, pėrveēse jam duke ndihmuar dhe do tė ndihmoj vėllėzėrit e mi qė i pėrkasin besimit islam nė konvertimin nė fe tjera apo thjeshtė mosbesim nė atė fe qė s'ėshtė jona pikė sė pari dhe sė dyti ja kemi pa sherrin dhe do tia shohim edhe nė tė ardhmen poqese shumica e shqiptarėve vazhdon ta praktikoj kėtė, gjė qė nuk ėshtė duke u bėrė mė dhe nuk ka shanse tė bėhet nė tė ardhmen, prandaj qė tė gjithė sa mė shpejtė tė largohen nga ajo fe, e nė tė njėjtėn kohė edhe fenė ortodokse sidomos duhet ta vėmė nėn mbrojtje nga grekėt kurse probleme tjera fetare nuk kemi.

Pėrshėndetje
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •