Postuar mė parė nga Iliri88
Mesa kam pare une nga jeta ne mesin e shqiptareve, kudo qe jemi gjindur, ne festa, ne dasma, ne varrime, etj. askush nuk u ngrit dhe thirri "KOMUNITETI MUSLIMAN NE KETE ANE, KOMUNITETI I KRISHTERE NE ANEN TJERER" por te gjithe u ulen ne te njejten sofer. Me vjen keq se eshte e vertete qe kemi fanatike ne mesin tone, dhe shumica jane muslimane, por kjo nuk do te thote qe mbare populli shqiptar i Maqedonise jane fanatike islamiste.
Kėtu nje korrigjim te vogel qe ka te beje me logjiken. Muslimanet nder shqiptare jane me shume se 80% nese i llogarit shqiptaret ne teresi, me Kosove, Shqiperi, Iliride, Mal te Zi, etj.
NUK ka MUNDESI qe 80 - 85% apo shumica te jene me fanatike se 10-15% kur dihet se fanatiket dhe fundimentalistet jane gjithmone ata qe nuk kane fuqi dmth shifra te medha. Ne kete rast, feja me e perhapur dhe dominante nder shqiptare eshte Muslimanizmi dhe keshtu do jete edhe nje kohe te gjate, qe automatikisht e perjashton mundesine e qenies se shqiptareve muslimane fanatike. Perkunderazi, te krishteret dhe orthodokset qe nuk kane ndonje ze te fuqishem ne proporcionin fetar te shqiptareve, jane fanatiket dhe fundimentalistet.
E them qe kemi fanatike me teper muslimane sesa te tjere se po te shikosh temat, shumica e nenshkrimeve ne gjuhe te huaja jane ato arabe. Nuk kam pare akoma nenshkrime ne serbisht apo greqisht, por kam pare mjaft ne arabisht. Ma thote mendja se tek nje teme me titull apo me pershendetje serbe apo greke, reagimi jot do te ishte shume i ashper (dhe me vend), por jeni mese te qete dhe pasive kur shkruhen ketu parullat e shemtuara arabe.
Shendet,
I[/B]
Nese dikush ka nenshkrim ne gjuhe arabe dmth qenka fanatik simbas teje. Dmth une qe kam nenshkrim ne gjuhen angleze, jam fanatik i krishtere apo jo? Anglia megjithate, vend i krishtere eshte.
Nuk kam pare, degjuar, lexuar, shikuar, etj etj. t'na kene bere ndonje gje te keqe arabet. Nuk kam dije t'na kene masakruar, vrare, prere etj. arabet, per dallim me shkijet dhe greket. Eshte ne elementin njerezoz t'mos doje ate qe e masakron dhe e vran, prandaj nese dikush reagon ne pershendetjet serbe dhe greke (si ke te pakta as ne forum) e nuk reagon ne ato arabe (per te cilat nuk ka asnje nevoje humane, drejtesie apo thjeshte irritimi) ti nuk duhet ta perdoresh ate si argument, se po na shet sihariqe ketu.
Per te thene se nje fe eshte levizje nacionale e nje populli apo gadishulli te caktuar (ne kete rast arab) duhet te kesh pergatitje dhe gjithsesi edhe kapacitet me te larte. Me keto qe i thua ti, dhe me fjalet kontradiktore, te duhen edhe nja 1400 vjet per t'ja mbushur mendjen ndonjerit me keto gjera.
1400.. mu aq sa i ka Islami si fe.
adios.
ASD
Krijoni Kontakt