Close
Faqja 15 prej 1135 FillimFillim ... 5131415161725651155151015 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 11341
    yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Postuar mė parė nga Iliri88
    Mesa kam pare une nga jeta ne mesin e shqiptareve, kudo qe jemi gjindur, ne festa, ne dasma, ne varrime, etj. askush nuk u ngrit dhe thirri "KOMUNITETI MUSLIMAN NE KETE ANE, KOMUNITETI I KRISHTERE NE ANEN TJERER" por te gjithe u ulen ne te njejten sofer. Me vjen keq se eshte e vertete qe kemi fanatike ne mesin tone, dhe shumica jane muslimane, por kjo nuk do te thote qe mbare populli shqiptar i Maqedonise jane fanatike islamiste.

Kėtu nje korrigjim te vogel qe ka te beje me logjiken. Muslimanet nder shqiptare jane me shume se 80% nese i llogarit shqiptaret ne teresi, me Kosove, Shqiperi, Iliride, Mal te Zi, etj.

NUK ka MUNDESI qe 80 - 85% apo shumica te jene me fanatike se 10-15% kur dihet se fanatiket dhe fundimentalistet jane gjithmone ata qe nuk kane fuqi dmth shifra te medha. Ne kete rast, feja me e perhapur dhe dominante nder shqiptare eshte Muslimanizmi dhe keshtu do jete edhe nje kohe te gjate, qe automatikisht e perjashton mundesine e qenies se shqiptareve muslimane fanatike. Perkunderazi, te krishteret dhe orthodokset qe nuk kane ndonje ze te fuqishem ne proporcionin fetar te shqiptareve, jane fanatiket dhe fundimentalistet.

E them qe kemi fanatike me teper muslimane sesa te tjere se po te shikosh temat, shumica e nenshkrimeve ne gjuhe te huaja jane ato arabe. Nuk kam pare akoma nenshkrime ne serbisht apo greqisht, por kam pare mjaft ne arabisht. Ma thote mendja se tek nje teme me titull apo me pershendetje serbe apo greke, reagimi jot do te ishte shume i ashper (dhe me vend), por jeni mese te qete dhe pasive kur shkruhen ketu parullat e shemtuara arabe.

Shendet,

I[/B]

Nese dikush ka nenshkrim ne gjuhe arabe dmth qenka fanatik simbas teje. Dmth une qe kam nenshkrim ne gjuhen angleze, jam fanatik i krishtere apo jo? Anglia megjithate, vend i krishtere eshte.

Nuk kam pare, degjuar, lexuar, shikuar, etj etj. t'na kene bere ndonje gje te keqe arabet. Nuk kam dije t'na kene masakruar, vrare, prere etj. arabet, per dallim me shkijet dhe greket. Eshte ne elementin njerezoz t'mos doje ate qe e masakron dhe e vran, prandaj nese dikush reagon ne pershendetjet serbe dhe greke (si ke te pakta as ne forum) e nuk reagon ne ato arabe (per te cilat nuk ka asnje nevoje humane, drejtesie apo thjeshte irritimi) ti nuk duhet ta perdoresh ate si argument, se po na shet sihariqe ketu.

Per te thene se nje fe eshte levizje nacionale e nje populli apo gadishulli te caktuar (ne kete rast arab) duhet te kesh pergatitje dhe gjithsesi edhe kapacitet me te larte. Me keto qe i thua ti, dhe me fjalet kontradiktore, te duhen edhe nja 1400 vjet per t'ja mbushur mendjen ndonjerit me keto gjera.

1400.. mu aq sa i ka Islami si fe.

adios.

ASD

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    ilir88 mashtrus ketu je vetem ti sepse ti s'ja ke idene fare cfare ke prure, une keto hadithe si kam hasur ne librat (me copa fletash) te muslimit (dhe jo ne ca faqe qe si puna e tyre ka me miliona) por megjithate po i konsideroj te verteta
    ta thom une sqarimin

Chapter 8: PROHIBITION OF KILLING WOMEN AND CHILDREN IN WAR Book 019, Number 4319: It is narrated on the authority of 'Abdullah that a woman was found killed in one of the battles fought by the Messenger of Allah (may peace be upon him). He disapproved of the killing of women and children.

Book 019, Number 4320: It is narrated by Ibn 'Umar that a woman was found killed in one of these battles; so the Messenger of Allah (may peace be upon him) forbade the killing of women and children.

pra ne kapitullin 8 dhe pikerisht nje kapitull mesiper se ai qe ke thene ti ndalohet rreptesisht vrasja e grave dhe femijeve

por ti ke prure vetem kapitullin 9 dhe shif ca thuhet

Book 019, Number 4322: It is narrated by Sa'b b. Jaththama that he said (to the Holy Prophet): Messenger of Allah, we kill the children of the polytheists during the night raids. He said: They are from them.

gjate nates "raids" dihet historikisht qe muslimanet kane fituar kundrejt politeistave dhe ndermjet kasualiteteve kishte dhe gra dhe femije, duke qene se vrasja e grave dhe femijeve ishte striktisht e ndaluar, shoket e Profetit (Paqja E Zotit Qofte Mbi Te)
    pyesin: po per ata qe u vrane? dhe pergjigja: Ishin prej tyre
    kuptimi eshte a ishin prej besimtareve apo jobesimtareve edhe pse ishin te pafajshem? dhe pergjigja prej jobesimtareve

tashti ik e futi i tas dhalle dhe mos shkruaj me budallalleqe lart e poshte se na felliqe kombin

haj shnet
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

raku
    i/e ftuar
    per mendimin tim kjo teme eshte e kote te vazhdohet pasi ketu mesa shoh une nuk te lejohet liria e fjales dhe opinioni yt.gjithcka qe une ju kam thene me siper vjen nga pervoja ime personale dhe ai ishte shkaku qe une e hapa ket teme.kjo teme eshte aq e nxehte saqe nuk mund te perputhet me disa ketu keshtu qe nuk marr pjese me ne te.

Me zemėr nė Shqipėri Maska e bond james
    Anėtarėsuar
    15-03-2003
    Vendndodhja
    shtet i bukur por jo si mėmėdheu
    Postime
    74
    Prap smunda me durue O RAKKU,
    Po tė pėrgjigjem edhe nji here o rakku pėr at ēka mė ke shkruar mė parė,
    1.Sa pėr llafazanė(oratorė) dorėn nė zemėr se shqiptarėt e shqipėrisė janė mė tė zotit, ska fjalė.
    2. shyqyr zotit qė nė shqipėri ka ma shumė intelektual se nė maqedoni, se me pas ma tepėr intelektual nė maqedoni, mos Zot ma keq se nė maqedoni ka vetėm 800'000-1000'000 shqiptarė kurse shqipėria ėshtė mėmedheu yni dhe numron mbi 3600'000 banorė.
    3. Sa pėr gjuhė, pasi e ke cekur mundesh lirisht me kontaktue nė ndonji chat nė katėr gjuhėt botėrore me mua, si psh. nė English, Franēais, Deutsch,e anche Italiano, dhe jo vetėm nė shqipėri por beson gjithė shqiptarėt nė pėrgjithsi folin 70-80 % nji gjuhė botėrore/flas pėr rininė shqiptare nė gjithė trevat shqiptare,kurse sidomos shqiptarėt e maqedonisė, Tetovarėt apo Gostivarit qė kanė pasur Pastiēeria /ėmbėltore dhe restorante nė bregdetin Kroat janė ndėr tė parėt qė kanė folur disa gjuhė tė huaja nė pėrgjithsi nga shqiptarėt.
    Dhe fundi i fundit O rokku, jam dakord qė tė mos folim nganjihere disa gjana qė si njohim por edhe pse myslimanė praktikantė besom se kanė nji besnikėri tė maramendshme shqiptarėt nė maqedoni. se dikush qė beson nė zot dhe i frigohet atij, do tė thot
    qė zsbėn keq asnjenit se beson qė i kėthehet ajo nga i madhi zot.
    Kisha edhe shumė gjėra me shkrujtėn por tjetėr here ok
    Rreziku ma i madh shqiptarėve ju vjen nga GREKU dhe SLLAVI se pėr fat tė keq ato i kemi fqinjė dhe anmikė mė tė mėdhenjė tė shqiptarisė , turqit kanė qenė anmiku i jonė jam dakord por tash mė tė rrezikshmit janė kėto .
    pėrshėndetje
    :^Globi

i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anėtarėsuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272

Propagande Arabe III

Klevis2000 shkruan:

"nuk egziston asnje hadith ose e ke shpik ti ate hadith nga mendja jote"

Kurse ky cunimartum shkruan:

" ilir88 mashtrus ketu je vetem ti sepse ti s'ja ke idene fare cfare ke prure"

ndersa e verteton qe nje hadith i tille egziston dhe qe une asnje fjale nuk ia kam ndryshuar.

Persa i perket interpretimit tend arab, ate duhet qe ka kishe ruajtur per ndonje femije qe nuk ka mbaruar klasen e pare dhe qe nuk ka haber nga historia.

Ti thua ata ishin "casualties" apo te vrare gabimisht gjate sulmit te nates. Se mos behej lufta ne ato kohera me arme zjarri dhe me bombardime masive nga tanket, artileria, dhe aeroplanet sic behet sot. Lufta behej me shpate dhe mos na trego ketu se paska qene e veshtire te njohesh femijen nga i rrituri gjate sulmit. Ato pallavra idiotike, ato justifikime per krimet e islamit, ato jane absurde dhe tregojne vetem nivelin e fanatizmit. Ky hadith verteton keto fakte:

1. sulmi ishte kundra popullsise civile
    2. masakrimin e femijeve te vegjel
    3. justifikimin nga muhamedi

Gjithashtu, kapitulli 8 eshte shkruajtur para kapitullit 9 dhe sipas teologjise arabe, fjala e fundit eshte fjala e vertete sepse keshtu e bazojne besimin ne Kuran. Muhamedi i ka ndryshuar fjalet e tij sipas qejfit gjate gjithe jetes se tij dhe ky eshte vetem nje shembull i tille. Po te shikosh pergjigjen e Muhamedit, ai nuk tregon ndonje keqardhje per femijet e masakruar, por thjesht e justifikon masakren duke thene "ATA JANE PREJ TYRE"

Dhe sa per kombin, mos e ke fjalen ti per kombin arab?

Dy gjera duhet te shikohen ketu. E para eshte tentimi per te fshehur te verteten duke thene qe "nje hadith i tille nuk egziston" dhe e dyta eshte tentimi per te fshehur te verteten me interpretime arabe llogjika e te cilave eshte absurde e qesharake. As femijet e vegjel nuk e blejne nje interpretim te tille.

Shendet,

I

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    o ilir po deshe hap nje teme tjter per kete teme do te vi atje te diskutoj msekjo eshte per ateizmin jo per tiu shmangur por per atre njoftimin qe kam shkruan ne fillim se skjo ska te beje me temen dhe me shkruaj pak kete verset te bibles (deutoronomy 2:19) kurse per argumentet shkencore per egzistencen ne Zotit i ke me poshte. o ilir nuk po i shmangem debatit per punen e luftes se muhamedi a.s ka ndaluar priftattte vriten e jo me kalamajte ka ndaluar grate te vriten e jo si ne bibel qe thote te vriten grate femijet pemet te priten etj(deutoronomy 2:19) per sa i perket fese islame jam shume e sigurte qe nuk lejohet vrasja e femijve pleqve grave etj per kete ke hadithe tek libri riadu salihin tek tema ;luftes mbrojtese ose ne arabisht xhihadit lexoji edhe do ta kuptosh se kush ka te drejte. ok edhe mos hudh me fluska sapuni te qerrosh ato qe duan te mesojne te verteten se jeni disa ju qe beheni si patriote si nacionaliste si ateist vetem per te luftuar fene islame se paguheni mire nga shoqatat krishtere.po cdo gje do te dali ne shesh ,.THUHET NE KURAN QE E VERTETA DO TE PERPLASET ME TE KOTEN NE MYNYRE QE TE DALI NE SHESH E VERTETA.VAZHDO DEBATIN NE LIDHJE ME ATEIZMIN KETU

Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    ARGUMENTET SHKENCORE QE ZOTI EGZISTON JANE se persosmeria ne krijim tregon se krijuesi eshte i perkryer sikur toka te ishte 1 cm me afer diellit do te ishte shkretetire e gjithe toka sikur te ishte 1 cm me larg do te ishte shume ftohte edhe sdo kishe jete ne te sikur te kishte me shume oksigjen sec ndodhet konkretisht ose mos te behej ekulibri nga pemet dhe gjallesat nese do nisje nje shkrepse do plaste si bombe nese do kishte me shume azot jata do te ishte e veshtire per tu jetuar po keshtu edhe me d karbonin .po keshtu nese akulli do te ishte me i rende se uji do te fundosesh ne detra e oqeane dhe ne to sdo te kishte jete po keshtu nese sdo ishte shtresa ozonit shume meteor do te binim ne toke per kete ka thene kurani para 1400 vitesh >"ne ju kemi vene cati mbrojtese" po keshtu forca magnetike do te ishte me e vogel do te fluturonim ne ajer edhe po te ishte me e madhe do te rendoheshim edhe sdo te leviznim dot .ka dhe shume shembuj te tjere qe mund ti bie secili prej jush te cilat tregojne per krijuesin e persosur dhe jo nje njeri qe jetoi ne toke pra keto jane argumente shkencore te cilat deshmojne per persosmerine e krijuesit te diturin absolut qe cdo gje e di me saktesi dhe cdo gje e ve ne vendin e saj .DO KISHA SHUME DESHIRE QE EDHE PJESMARRES TE TJERE TE BINIM DISA SHEMBUJ TE TILLE .PRA NUK KA MUNDESI QE KETO GJERA TE VIHEN NE VENDIN E TYRE ME KETE PRECIZION KAQ TE LARTE.

Anėtarėsuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    Dy gjera Klevis

E para eshte se kush po hedh fluska sapunit ajo duket qarte nga shkrimet e mesiperme.

E dyta eshte qe ne kete teme behet fjale per zotin ne formen arabe. Dhe nese do ta diskutosh islamin ne nje teme ku vetem pikpamja jote mund te paraqitet, atehere mendoj qe forume islame ka plot ne internet. C'do here kur diskuton me pasion ne publik, duhet ta kesh parasysh qe do te ndeshesh me opinione dhe mendime qe nuk perputhen 100% me ato qe shkruan ti prandaj ajo nxehja e kokes qe shikoj ketu nga muslimanet, ajo eshte absurde.

Lexo edhe nje here mesiper ku u hidhesh me kercenime arabe e perbetime qe gjoja nje hadith i tille nuk egziston dhe tani vazhdon me akuzat qe gjoja une jam ai qe hedh "fluska sapuni" dhe ti ai qe na flitka te verteten. Ne vend te vazhdimit te idiotsirave, do te ishte me mire sikur te kerkoje falje publikisht per idiotsirat e msiperme.

Shendet,

I

Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    pse sma prure pak kete versetin e bibles tek deutoronomy 2 :19 pastaj clidhje ka tema me shpifjen qe feja islame i lejon vrasjen e femijeve apo sjane kketo flluska edhe cunimartum ta shpjegoi hadithin qe nuk i urdheroi per ti vrare por ne ate kohe ka pasur katapulta po kue njeh historine ti
    duhet vetem ato fjale qe te serviren edhe te mbyllesh syte

Anėtarėsuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272

Propagande Arabe IV

"ka pasur katapulta po kue njeh historine ti"

Na dolen katapultat tani heh? Ne te vertete nuk ka patur katapulta ne ushtrite e muhamedi ne epoken per te cilen ben fjale hadithi. Me trego vetem nje veper historike ku flitet per katapultat arabe ne kete kohe. Pastaj, katapultat te perdorura nga Romaket perdoreshin per te goditur fortesat, ketu po bejme fjale per sulm ndaj fshatrave e familjeve te zhveshura nga mbrojtja. Hadithi sic kam thene e ben te qarte qe femijet jane masakruar dhe qe sulmi nuk ishte ndaj ndonje ushtrie, por ndaj popullsise civile. Ti vazhdon me shtremberimet qesharake.

E paske kafken aq te trashe qe as katapultat e muhamedit nuk e thejne.

Shendet,

I

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •