Close
Faqja 14 prej 1135 FillimFillim ... 4121314151624641145141014 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 11341
    Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    por edhe frika qe kane njerzit ndaj Zotit deshmon se Zoti egziston sepse njerzit nuk kane frike nga asgjeja sepse ajo nuk egziston .pra frika deshmon per egzistencen e Zotit. sepse nese nuk do kishte Zot e supozuar nuk do kishin njerzit frike nga ai nuk do ti drejtoheshin atij ne raste te veshtira.pra si perfundim Zoti nuk eshte krijim i njeriut ose i trurit sepse njerzit nuk dinin te shpjegonin dukurite natyrore por besimi vjen si pasoje e natyrshmerise se njeriut e cila beson ne KRIJUESIN e tij sepse Ai ia ka skalitur besimin ne shpirt ose ja ka futur ne gen .PRA kjo eshte e llogjikshme nuk mund te themi se njeriu dashuron sepse ai nuk dinte ti shpjegonte ndjenjat e tij ose shpreson ose mbeshtet ose ka turp etj por keto jane pune e zemres te cilat jane ne origjinen ose natyrshmerine njerzore qe kur del prej barkut te nenes.pse pra njeriu edoi nenen e tij qe ne vogli pa i arritur moshen e llogjikes qe te thote meqe une dua te dua dicka ateher do te dua nenen jo por keto ndjenja ashtu si dhe besimi jane te natyrshme sikur shikimi degjimi folja etj.shpresoj se me kuptuat.

klevis2000 ZERI I ARSYES THERET NE BESIMIN NE ZOT
    PRA SIC THAME LART NJERIU DUHET TE PERDORI ARSYEN E TIJ PER TE GJETUR TE VERTETEN PASI AJO U ESHTE LARGUAR ATIJ NGA FAKTORET QE THAME ME LART.
    Pra duhet ti bejme disa pyetje vetes .a mos u krijuam nga asgjeja apo vete ne jemi krijues .pra ska dyshim qe asgjeja nuk krijon edhe ne nuk ishim para krijimit pra skemi si ta krijojme vetveten .Por ajo qe na pengon eshte mosbindja .pra egzitsenca e krijesave deshmon per KRIJUESIN .Pra megjithese ne nuk e shohim punetoret ne besojme qe ata e ndertuan pallatin megjithese ne shohim shenjat e kembes ne themi qe ka kaluar dikush ketu.ose nese shikojme pikturen nuk e mohojme piktorin e saj atehere si mundemi ne te mohojme Krijuesin e qiejve dhe tokes duke pare mrekullite e tij ne krijim .hudhini nje grusht grure edhe do vihen ato ne forme harmonikeasnjehere merreni njie grusht shkronjash do behen ato liber po ti hudhesh asnjehere.pra arsyeja e shendoshe e pranon qe egzistenca e krijese deshmon per krijuesin e saj .pastaj eshte nje rregull qe per te mohuar dicka duhet qe te shikosh edhe te studiosh cdo gje qe gjendet qe ta mohosh .psh qe te thuash nuk njerez ne hene duhet te shkosh atje dhe te shikosh gjithe siperfaqen e asj kurse qe te pohosh dicka mjafton vetem nje deshmi .pra mjafton nje gjethe fiku qe te thuash qe ka fiq.pra nuk mund ta mohosh Zotin thjesht vetem sepse nuk e sheh sepse ti nuk sheh miliona yje e galaktika shikimi jot shkon deri ne 800 metra si mund te pretendosh te shikosh Zotin nese je poishte malit ne rreze te tij a e sheh te gjithe malin jo vetem nje pjese po nese je ne toke e sheh gjithe token jo vetem pjesen qe ke perparanuk esheh si sfere.pra si pretendon ti o njeri te shikosh Zotin por shiko krijimet e tij qe te bindesh.per egzistence e tij deshmojne cdo gje bile edhe vetja jote .psh nqs ne do ti themi NATYRES Zot ateher njeriu e shfrytezon natyren diellin henen malet ujin ajrin atehere si ka mundesi ta shfrytezoje njeriu "zotin"(natyren).pra ajo nuk eshte zot por krijese qe na sherben neve kjo tregon misionin tone te madh qe te sherbeje kjo krijese kaq gjigande si natyra me kaq shumellojshmerish ne vetvete kjo do te thote qe ti njeri ke nje mision te madh ne kete toke kush eshte misioni yt-ESHTE TA ADHUROSH E TA FALENDEROSHH KRIJUESIN TEND PER GJITHE KETO TE MIRA QE TE KA DHENE.shikoje pak veten tende si je krijuar si erdhe ne kete toke pa u pyetur do ikesh pa u pyetur. shiko mrekullite e Zotit ne trupin tend.shiko sa bukur palca eshte mbeshtjellur me kocke ,kocka me mish e mishi me lekure cdo gje eshte ne persosmeri dhe ne vendin e duhur.shiko qe floket te rriten edhe qerpiket jo pse ...sepse nuk do te shikoje shiko qe sa bukur te jane vene gjerat ne fytyre imagjino si kur te kishe dy goja kush do te fliste e para heee pra cdo gje eshte ne harmoni e kjo tregon se krijuesi i tyre eshte i plotfuqishem ruan harmonine ne krijim dhe cdo gje e ben me urtesi.pra ne si njerez disa cilesi te Zotit mund ti nxjerrim duke patre krijesat psh kur shikojme miliarda yje qe nuk perplasen me njeri tjetrin tregon qe eshte vetem nje Zot qe i ruan ato se po te ishin tre do te perplaseshin krijesat e njerit me tjetrin.po keshtu nje llogjike e shendoshe beson ne Zotin duke pare edhe argumentat qe kane sjelle profete midis njerzve dhe keto argumenta nuk i sollen qe ne ti adhurojme profetet por te adhurojme KRIJUESIN E TYRE DHE ATE QE I NDIHMONTE DHE I FRYMEZONTE ATO KESHTU VEPROI JEZUSI KUR RA ME FYTYRE NE TOKE DUKE E LUTUR ZOTIN SI BIEN MUSLIMANET NE TOKE SOT SHIKONI TEK MATEU KETE PO NUK BESUAT,PRA VETE PROFETE U LUTEN zOTIT PRA EDHE NE DUHET TE NDJEKIM SHEMBULLIN E TYRE E JO TI LUTEMI PROFETEVE POR ZOTIT.

paqe dhe dashuri
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    diku afer ketu
    Postime
    35
    Ju pershnedes nga Zemra Klevis per ket pergjigje shum shum te qarte e te kuptueshme ,Allahu ju dhashte te mira ne ket bote dhe ju shperblefte ne boten e Ahiretit
    [COLOR=Lime]Selamualejkum ,Allahu na meshirofte me meshiren e Tij te madhe ...

Me zemėr nė Shqipėri Maska e bond james
    Anėtarėsuar
    15-03-2003
    Vendndodhja
    shtet i bukur por jo si mėmėdheu
    Postime
    74
    Duke parė se vetėm silleni rrethe rrotull dhe asgja sqaruat dhe as dėshmuat, pėrkundrazi mė ēuditėn fakti se si mendja e njeriut ėshtė aq labile dhe se si njeriu qenja (kafsha ) mė e zhvilluar me logjikė qė ska asnji qenje tjetėr e nėnēmojnė njeri tjetrin vetėm e vetėm duke u munduar me tregue se nji fe qenka ma e mirė se tjetra pėr arsye tė thjeshta se ai mendon ashtu dhe topi se lun.
    O rraku une ty deri diku po tė kuptoj pėr at qė je tue u munduar ta kuptojsh, unė si shqiptarė edhe e kam pėrjetua nė shqipėri nė shqipėri shqiptarėt shumica tė fesė ortodokse deklarohen se janė grek edhe pse skanė tė bėjnė asgjė me grekėt,vetėm e vetėm me pėrfituar nga kisha ndonji lek,bile bile edhe myslimanė deklarohen se janė minoritarė grek/siē e din ma mirrė se unė grekėt me nė krye me JANULLATOSIN i bėri 99% shqiptarėt ortodoksė grek/ kurse nė maqedoni 99% shqiptarėt janė myslimanė kisha thėnė edhe praktikanta por as arab e as turq por shqiptarė besom se duhet me jetuar njė kohė me ta dhe mandej me thėnė se janė fundamentalista apo ekstremista, nji gja duhet ta dimė ne shqiptarėt rreziku ma i madh vjen se populli ynė ėshtė nė njė evolucion si nė shqipėri edhe nė dijasporė se po asimilohemi kurse rreziku nuk vjen nga shqiptarėt mysliman por nga degjenerimi i thelbit dhe rrinisė shqiptare ēfarėdo feje qė tė jetė e nė kėt moment shiko nė europė flitėt pėr drogėn kush e bėn?shqiptarėt , prostitucionin, kush e bėn? shqiptarėt, trafikun e njerzve kush po e bėjnė? shqiptarėt , dhe unė mednoj se aty ėshtė edhe rreziku mė i madh pėr kombin tonė e jo feja myslimane.
    E pashė njė natė nė ALSAT tė madhin Reshat Arbana i cili i pėrsėriti tė njejtat qėndrime si kėto qė thashė dhe e recitoi edhe fishtėn e madh. " JO MOS NDALNI KISHAT DHE XHAMIAT PER FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA"
    Pėr mendimin tim ju krishterėt mendoni se myslimanėt mendojnė si me qenė turk ose si me qenėn arab, kurse besom se ne myslimanė /personalish jo une/ , mendojmė se gjith qė mbajnė kryqin janė shkije si sllavėt dhe grekėt ose italianėt
    pėrshėndetje tė gjithve
    :^Globi

raku
    i/e ftuar
    ti james bond sapo the brockullen me te madhe qe eshte thene deri tani.
    ne rradhe te pare fishta nuk tha mos ndalni kisha e xhamia per feja e shqiptarit eshte shqiptaria.kete zoterote e ka thene vaso pasho dhe nuk e ka thene ashtu si na e tregove ti por keshtu si po ta them une ty;o shqipetare,mos ndertoni kisha dhe xhamia se feja e shqiptarit eshte shqiptaria.
    sa per janullatosin ai eshte lideri i ortodokseve grek te jugut te cilet jane minoritet dhe gezojne te drejtat e tyre.nuk kam degjuar asnjehere qe nje shqiptare qe i perket fese ortodokse te na nderroje emrin ne grek dhe te na quaj veten grek dhe te flasi greqisht.ti mos ja fut kot por na sill ketu fakte konkrete qe te kane ndodhur ty.
    e pastaj feja ortodokse shqiptare eshte ndryshe nga ajo greke por ti nuk e dije kete.
    nuk eshte prostitucioni rreziku me i madh i shqiptareve sepse ajo eshte teper qesharake.prostitucioni praktikohet nga nje pakice individesh qofte 20.000 femra dhe keta individ kane vetem perfitim parane dhe asgje tjeter,dmth keta nuk e perfaqesojne kombin por veten e tyre.ndersa feja praktikohet nga i gjithe kombi dhe ka per perfitim ngritjen e moralit te njeriut dhe edukaten e pergjithshme qe ai ka ne jete dhe perfaqeson kombin sikundra prostitucionit.e kupton ndryshimin e madh ketu?
    qe ti pergjigjem kesaj te fundit qe the,sigurisht qe ti mendon ashtu dhe ti vazhdon ti pergjigjesh pyetjes time qe shqiptaret e maqedonise jane shume fetar dhe disi i kane humbur vlerat kombetare.ti mendon ashtu si mendonte ajo gruaja e atij shokut tim qe tha qe nuk martohej me kaurr shqiptar por me nje turk mysliman.sic e thashe me siper ,do kohe qe ti nderrohet mentaliteti shqiptareve te maqedonise pasi ata e kane te trasheguar ne gjak ket mentalitet brez pas brezi.ti do besh ashtu sic te ka thene dhe te ka mesuar nena dhe babai kur ti ishe i vogel dhe gjithmone ne ate pikepamje do i shikosh gjerat.

Me zemėr nė Shqipėri Maska e bond james
    Anėtarėsuar
    15-03-2003
    Vendndodhja
    shtet i bukur por jo si mėmėdheu
    Postime
    74
    "E pashė njė natė nė ALSAT tė madhin Reshat Arbana i cili i pėrsėriti tė njejtat qėndrime si kėto qė thashė dhe e recitoi edhe fishtėn e madh. " JO MOS NDALNI KISHAT DHE XHAMIAT PER FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA".
    merre dhe lexoje lahutėn e malėsisė shoki
    Ju rakku ose sdini tė lexoni ose metėvertetė mirė thanė disa nė forum para meje , me tė tregue se ti ske as qime nė kokė sa kam unė literaturė shqiptare sta merr mendja o zotėri, unė e recitova ēka tha Reshat Arbana nė tv alsat dhe nuk tha mos ndėrtoni kisha dhe xhamija por tha" JO MOS NDALNI KISHAT DHE XHAMIJAT, POR FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIJA ", me tė tregue se Vaso Pasha ka qenė nji administrator nė ministrinė e shtetit tė parė tė libanit dhe ti as qė ke ndėgjuar, e dyta metėvėrtetė tregohesh TABULLARAZA nga diturija se para syve i kam gjithė veprat e DON GJERGJ FISHTĖS dhe pėrveē LAHUTA E MALĖSISĖ i kam edhe veprat LIRIKA , SATIRIKA DHE DRAMATIKA(veprat kryesore tė Fishtės.)
    Mė fal po sje aspak real, Ti, ato ngjarjet qė janė me rėndėsi shumė tė madhe po i minimizon nė thuajse asgjė (20000 vajza tė reja sqenka asgjė pėr ty)kurse ato probleme miniscule si feja myslimane po i hiperbolizon ( te ne thojmė pleshtin po e ban bull),
    po mė vjen keq por njerėzit sikurse ti qė kanė dalė nga nji sistem komunisto-ortodoks ėshtė shumė vėshtirė me qenėn me realitetin e kėsaj bote ju jeni duke ėndėruar, ky ėshtė mesazhi im i fundėt nė kėtė temė se ti dhe ai tjetri vetėm duhet me qenė mercenarė tė ortoksisė pasi e keni hapur kėt bisedė dhe tanė kohėn po tentoni tė na bėni ose tė krishterė ose kafshė= ateistė.
    Pėrshėndetjet e fundit
    :^Globi

raku
    i/e ftuar
    o james bond
    po s'ke pse te largohesh o burr i dheut se mua me pelqen debati me ty.
    ne rradhe ta pare une nuk jam fetar dhe kam shkuar ndoshta 10 ose 15 here ne kishe ne te gjithe jeten time.sic e thashe me siper ata 20.000 vajza prostitute qe na shkojne neper rruget e evropes nuk perfaqesojne kombin tone por veten e tyre.kur shkon ti tek nje prostitute e pyet se nga vendi vjen,jo ,sepse ty te intereson vetem seksi.e kupton lol,ky eshte ndryshimi!
    sa per gjergj fishten i cili ishte katolik ,nuk ishte ai qe e tha ate por vaso pasho i cili ishte guvernatori i libanise.pastaj mos harro o james bond se po flet me nje atdhetar nga shqiperia dhe ti duhet te jesh ai i fundit qe po me kritikon mua intelegjencen se lali flas rrjedhshem tre gjuhe te huaja ashtu sic ben shumica e shqiptareve nga shqiperia.kjo nuk eshte ulje aspak per ju nga maqedonia por mos na e kritiko intelegjencen ti ne lal se e kemi me te lart se ju dhe ajo eshte fakt.pastaj une dhe iliria e pare nuk po flasim aspak per fene ortodokse dhe nuk po shajme fene islame.ne thjesht po japim fakte rreth temes se ngritur.nqs ty nuk te pelqen ajo ,atehere ti edhe usama lorgohuni dhe menjanojeni se nuk po ju pengo njeri.pershendetje!!

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anėtarėsuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    Ti mundesh te "argumentojsh" egzistimin e Zotit me perralla arabe,gjithashtu edhe me "llogjike" qe fillon nga perrallat,por te argumentosh ne menyre shkencore egzistimin e tij,kete nuk do ta arrijshe kurre!

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    [QUOTE]Postuar mė parė nga Iliri88
    [B]Honeizmi,

Mesa kuptoj une, titulli i temes ishte "pse jane kaq fetar SHQIPTARET e maqedonise." Un u pergjigja duke thene qe ishte per shkak te kercenimit sllavo-grek kundra identitetit te tyre. Tani kerkoni qe te ndani fjalen shqiptaret tek komunitete te ndryshme sipas fese. Mesa kam pare une nga jeta ne mesin e shqiptareve, kudo qe jemi gjindur, ne festa, ne dasma, ne varrime, etj. askush nuk u ngrit dhe thirri "KOMUNITETI MUSLIMAN NE KETE ANE, KOMUNITETI I KRISHTERE NE ANEN TJERER" por te gjithe u ulen ne te njejten sofer. Me vjen keq se eshte e vertete qe kemi fanatike ne mesin tone, dhe shumica jane muslimane, por kjo nuk do te thote qe mbare populli shqiptar i Maqedonise jane fanatike islamiste. E them qe kemi fanatike me teper muslimane sesa te tjere se po te shikosh temat, shumica e nenshkrimeve ne gjuhe te huaja jane ato arabe. Nuk kam pare akoma nenshkrime ne serbisht apo greqisht, por kam pare mjaft ne arabisht. Ma thote mendja se tek nje teme me titull apo me pershendetje serbe apo greke, reagimi jot do te ishte shume i ashper (dhe me vend), por jeni mese te qete dhe pasive kur shkruhen ketu parullat e shemtuara arabe.

Shendet,

Ilirija88!
    Asnjehere nuk kame menduar qe ti ndaje shqiptaret nev te krishtere e muslimane.
    Per vete nuk kame ndonje kultur fetare(per mos te thene "tjetren")
    Pra, duke pare qellimin e temes dhe nenteksin e shume HISTORIVE BROCKULLA qe tregohen ketu, nunkuptohet qe qellimi nuk eshte per te luftuar "fanatizmin" pore fene muslimane.
    Shembuj ke sa te duash larte (per unversitetin, dhe se muslimanet jane me afer me arabet se te krishteret)
    Kuptohet qe fanatike ka nga te gjitha besimet.A te kujtohet humori me Papen?Fanatiket katolike u hodhen ne demostrata!!
    Po traktet kundra muslimanve ne Shkoder e Kosove?....etj..etj
    Pra sic e shikone, fanatike gjene nga te gjitha krahet, e nuk jane vetem muslimanet .Une mund te theme pa frike se: muslimanet shqiptare jane me liberalet(duke pare se rakija me e mire nxiret ne SKRAPARE)
    Kurse sa per togefjalshin(bismilahi ose alekuselam)keto jane thjeshte "formula" ,dhe te njejtat fjale i gjene NJESOJE si ne Shqiperi ,Amerike, Gjermani edhe ne CILIMACUN
    Po te shikoshe dhe te krishteret ne GJITHE BOTEN bejne kryqin, nganjehere dhe me tatuazhe ne balle.
    Me keto dy krahasime dua te te thome qe mos te "shqetesohesh shume, per te vetmen arsyes se:si e kane KRYQIN te krishteret , ashtu e kane dhe muslimanet BISLIMAHINE ...dhe kjo as i heqe e as i shtone ndonje "gje" SHQITARISE.
    Prandaj pa "MERAKE" (O ILIR88)
    Disa ka filluar qe ti haje si shume "MERAKU", dhe pikerishte mbrapa ketije "MERAKU" mundohen te "fshehin" fanatizmin e tyre.
    A nuk eshte idjotizem qe te AKUZOSHE per fanatizem, e se jane me afer me (ARABET)ata qe s'kane shume qe -ulen armet- per te ngritur FLAMURIN SHQIPTARE?!
    Hajt shendet, e mere me ngadale .

i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anėtarėsuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    Honeizmi,

Faleminderit per pergjigjen. Jam i te njejtit mendim kur thua qe nuk mund te karakterizohet nje popull i tere ne baza te disa individeve. Fanatike ka nga te gjitha anet dhe mendoj qe per fat te mire numri i tyre nuk eshte aq i larte sa mendohet.

Shendet,

I

Postuar mė parė nga iliria e para
    E tjetra qe eshte e vertete se shqiptaret ne troje te veta e sot nen Maqedonine jane islamizuar me te paret dhe krejtesisht. Aty ka dominua fryma islame dhe nuk aknpas kontakt me boten tjetr.
    Edhe sot misioneret nga shtetet arabe aty i shtjene rrenjet.
    Per fat te keq ne kohe te veshtira lulezojne fundamentalistet duke e gjet fajin per cdo gje te ata tjeret e duke mos pare problemet objektive.
    Ketu nuk ka realitet, ka vetem se iluzione dhe besim ne gjera qe kan deshtua me shekuj dhe i kan pru botes vecse te keqia.
    Kete kan bere te krishteret ne emen te kryqit me kryqezatat e kete e kan bere edhe arabet e turqit qe jo me pak se V shekuj edeh ne jau pam sherrin. Sote keto i kemi harruar se asnje nga ne qe jetojme sot nuk i kemi perjetuar!
    edhe dicka desha te them se gadi te gjithe shajne perendimin dhe lavdojne islamin, por te gjithe ja mesyjne perendimit!
    Te ju them qe nuk jam antar i asnji feje, besoj ne komb dhe fuqi mbinatyrore por kurr ne fe. [/B]
    1. 21 vjet i jetova si muslyman ne Maqedoni dhe ASNJE misioner arab s'kam pa me sy. Gje qe ti e thua nga injoranca.

2. Aq ka lulezuar fundamentalizmi andej sa per 10 vjet u hapen 2 shkolla univerzitare ne gjuhen shqipe dhe dege shqip ne universitetin sllav ne Shkup. Edhe kete e thua nga injoranca

3.Iluzjoni vjen nga fakti qe armiku jetesor, sllavi, eshte me besim fundamental krishter/orthodoks dhe NDOSHTA besimi ne krisht ju jepte kurajon per te shtyp dhe dhunuar shqiptarine. Keshillat qe jep feja islame (qe une i di shume me mire se ty) na kane mbajt te durueshem dhe me shprese.

4. Perendimi dhe islami jane njelloj sikur te krahasosh peshkun me pemen. Islami nuk eshte ndarje gjeografike, por eshte besim. Edhe kete e thua nga injoranca

5. Ajo qe s'beson ne asnje fe nuk te ben me kombetar se asnjeri nga ne qe besojme ne cilendo fe qofte, prandaj mos e permend vend e pa vend ne cdo teme.

Une te keshilloj qe ti me mire te pyesesh dhe te presesh per pergjigje, se sa te pergjigjesh per gjerat qe ske njohuri duke u treguar si "i ditur".

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •