Close
Faqja 13 prej 1135 FillimFillim ... 3111213141523631135131013 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 11341
    i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anėtarėsuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    Te qenurit ateist apo fetar ka te beje me teper me socializimin e femijes sesa me diturine e njeriut apo me Zanafillen. Nese femijes se vogel i tregohen perrallat e holokaustit te ferrit, sigurisht qe rritet me frike. Kjo ka te beje me fazen e hershme te zhvillimit te njeriut kur ne koken e tij eshte shume e lehte per te mbjellur ide te cilat qendrojne me te gjithe jeten.

Kur keni lindur, dhe 100% e atyre qe ngjajne me masken e ABIGAIL, nuk besojne ne ndonje fe dhe besimi i tyre kur rriten eshte 100% i bazuar ne mjedisin ne te cilin ata kane lindur. Eshte 100% i bazuar ne besimin e familjes se tyre sepse familja perben fazen e pare te socializimit te femijes. Prandaj, arritja ne nje besim fetar nuk ka asnje ndryshim nga arritja ne nje qendrim ateist. Qe te dyja bazohen ne socializimin e personit qe i mban ato besime.

Kur erdhen te krishteret ne Amerike, ata nuk gjeten ketu as te krishtere e as muslimane, por gjeten njerez besimi i te cileve ishte kryesisht i lidhur me natyren. Njekohesisht e bene detyre te tyre konvertimin me force dhe masakrimin e popullit. Gjithashtu, krishterimi nuk i kishte bere te krishteret aspak me te moralshem, sic pretendohet qe feja semitike te ben, prandaj ishin ata qe kryen masakrimin e nje populli te tere ne kerkim te qyteteve te arta. Fete semitike kane ndikuar keq ne moralin e njeriut nese shikon historine e zbarkimit te krishterimit ne boten e re. Besimi qe gjoja nese i takon nje feje, nese beson nje perralle cifute apo arabe, ti je me i moralshem sesa ai qe nuk e beson, ai eshte absurd. Besimi qe gjoja nese beson nje shkrim cifut apo arab, e ke te arritur kuptimin e egzistences dhe te universit, ai eshte i rrezikshem per shoqerine dhe zhvillimin e saj. Jane thjesht nje menyre per te shprehur arrogancen, "jam me afer zotit une se ti," e perralla te tjera qe shkaktojne vetkenaqesi.

Shendet,

I

paqe dhe dashuri
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    diku afer ketu
    Postime
    35
    O raku a edhe me ket pergjigje nuk je i kenaqur?
    Une po cuditem , une po te tregoj se jam musliman ,edhe mundohem ti prakikoj ato qe mi kerkon feja ime ,ndersi ti mundohu ti praktikosh ato qe ti kerkon feja yte ,e kursesi nuk jam fanatik ,sepse ate qe e bej nuk e bej me fanatizem po e bej me butesi dhe modesti,por une jam i vetedishem per kete qe ebej dhe i kam parasysh te gjitha "kritikat"nga ju edhe te tjeret si ju ,edhe mos u mundo me ma lar koken me akull se kot e ke,nese per kete ti nuk beson ,ateher shihemi ne diten e Gjykimit ,edhe e shohim se kush ka qen i drejt ,e kush gabim ,por ateher te jesh i vetedishem se do te jet shum vone .
    tung
    [COLOR=Lime]Selamualejkum ,Allahu na meshirofte me meshiren e Tij te madhe ...

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Une mendoj se kjo rryme filloi e u perhap mbas revolucionit frances sepse filloi te kishte nje zhvillim te madh te industrise edhe njerzit shkuan me shume nga materialja sesa shpirterorja pastaj ekonomia u rrit me shume kur u nda shteti nga kisha pastaj opinioni i keq i krijuar per kishen sepse ajo perkrahte shtresat e pasura dhe jo te varfera degjenerimi i disaprej tyre kishin dhe probleme morale mynyra e jeteses qe zgjidhnin ato refuzimi i zbulimave shkencore ose inkuzicioni i coi njerzit mos te besonin me te kisha por tek shkenca pra urretja kundrejt klerikeve coi ne mosbesim te fese dhe kjo gje u shoqerua me mosbesim ne Zotin po keshtu futjae propagandes marksiste dhe ideologjive te prishura si ajo e darvinit perhapja e rrymes komuniste edhe ndonjeher epushtimi edhe me force nga rusia si udheheqese e kesaj ideologjie .po keshtu qe edhe ketu tek ne disa prej njerzve te fese e lane fene filluan ta bejne ate mjet fitimi qofshin keto hoxhallare ose prifterinj pra nuk ua mesonin popullit fene po e mbanin vetem per vete sepse perfitonin prej saj pastaj largimi nga feja drejte prishja e riteve megjithese pati prej hoxhallareve qre dhane jeten duke mos nenvleresuar edhe palen tjeter.injoranca e popullit ne kuptimin e fese e ne konceptet e saj.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-12-2002
    Vendndodhja
    Shqipri
    Postime
    128

bismil lahir rahmanir rahim

mendoj se nje nga faktoret e ardhjes se ateizmit eshte vete kisha katolike ku me politiken e saj per heretiket ka ekzekutuar me mijera njerez te pavajshem qe kishin mendime te kunderta me te, qofte nga pikpamja politike teologjike ashtu dhe shkencore. dihet mire se ne mesjete kisha kishte dominimin kryesor ne shoqerine europiane dhe ky qe shkaku qe europa koloi ne nje injorance shume te thelle dhe kete e vertetuan vete europianet ku shumica e tyre prej dokterrinave te saj te kota urrenin cdo gje qe lidhej me zotin. per kete ne vitete1800 kur carls darvini nxorri teorine e evolucionit shume njerez nga urrejtja qe kishin ndaj mesimeve biblike pranuan fare lehte kete teori edhe pse sot eshte vertetuar nga ana shkencore qe kjo teori nuk ka baze per arsye se krijesat jane shume me komplekse per te besuar se keto krijesa jane krijuar nga rastesia ne nje mjedis te papershtatshem per jeten

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Hapesi i temes ka bere nje gabim trashanik. Nuk mund te pyesesh per ardhjen e ateizmit dhe lindjes se tij kur ai ka lindur me lindjen e njeriut.
    Pyetja e drejte do te ishte si lindi FEJA dhe BESIMI FETAR.

Njeriu kur lind nuk ka dhuntine e te besuarit. Nje person qe u lindi dhe fatkeqesisht u rrit ne pyll, nuk besoi tek zoti, pasi ishte kafshe-njeri. Njesoj si te thuash qe MAJMUNI i perket fese" kufrru"...

Nuk dua aspak te bej replika me askend por thjeshte dua tju shpjegoj qe FEJA eshte BIZNESI me fitim prures ne tere boten( klerike qe nxjerrin fitime, mbajne familjen, veten e tyre me punen e klerikut, etj , etj,, pasurite e institucioneve fetare... . Si i tille i nenshtrohet rregullave te biznesit.

Nderimet e mia

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    hej lexoje pak temen argumente per egzistencen e Zotit se njeriu me natyren e tij lind besimtar po ju e bete ta kete origjinen nga majmuni me mendjet e juaja te ndritura e quajtet kafsh me lesh po pse nuk shkoni ne pyll xhanem te takoni sterghysherit .po mire keto majmunet e cirkut pse spo behen njerez heeeeeee.apo skeni cte thone djalosh jemi ne shekulloin e shkences kur teoria e evolucionit ra poshte nga shkenca moderne .lexo pak kete temeargumentet e egzstences se Zotit ose www.harunyahya.com

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    E vertete jemi ne shekullin e shkences ku egziston edhe nje grup shkencetaresh qe po mundohen te sjellin argumenta qe jeta ne ne planetin tone ka ardhur nga planete te tjera.

Askush nuk ka vertetuar qe njeriu lind me fe. Nje femije qe nuk i flitet per ZOT , rritet tere kohes pa ditur qe egzistoka nje ZOT.
    Tani nese ti nuk do te kishe lexuar ose nuk do te kishe degjuar nuk do te kishe kuptuar kurre qe egzistonka nje ZOT.

Sa gjera ne bote nuk dime qe i marrim vesh nepermjet gazetes, ose fakte te panjohura. Pra zoteri mos me thuaj te lutem qe njeriu lind me BESIM dhe FE.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Postuar mė parė nga unreal
    Kete gje e ka ndihmuar dhe finansuar shume shteti i dikurshem qe quhej jugosllavi.
    Politika sllave ka qene e dredhte,e sh-kerdhyer shume,ne njeren ane lejohej xhamia,por ndalohej shkolla,ne anen tjeter lejohej "shkolla" por ishte e ndaluar te perdoret gjuha!
    P.sh. kryeqytetit te Maqedonise eshte duhur ti thuhet Skopje,ne vend te shqiptimit Shkupi,ky eshte vetem nje nga 1 milion shembuj tjere!

Sot shume shqiptare ndiejn se jan me te afert me popullin turk dhe arab,sesa me bashkekombasit e tyre me perkatsi fetare katolike/ortodokse!

take your time...but hurry up!
    I vetmi qellim i armikut esht ky. E mese lehti ne ate menyre bejne percarje dhe nuk lejojne bashkpunim. I kan gjet atje ku jane me te shtypur dhe me te pa shkolle(ishin), aty ku kishin qen te izoluar nga fete tjera.
    Qellimi ishte qe keta ta "kuptojne" se vella e kan nje turk , nje arab ose nje pakistanez, por jo nje vella te gjakut nga Shkodra ose Tirana qe i takon nje feje tjeter ose eshte ateist.Kta(sllavet) do te lejojne shqiptaret te ndrtojne medresa e xhamia sa te done por universitetinm me vite po duhet luftuar te jau pranojne( ate te Tetoves). Ndoshta nje dite e kuptojne?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

raku
    i/e ftuar
    ashtu shpresoj edhe une iliria e pare!!!

maniac AMORPHIS fan Maska e Jeans-boy
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    Po
    ...niente che amassi di piu'...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •