Close
Faqja 1054 prej 1135 FillimFillim ... 54554954100410441052105310541055105610641104 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 10,531 deri 10,540 prej 11341
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Tema nuk nuk mund te diskutohet duke analizuar nje individ ,por nje bashkesi, komunitet nje komb etj.
    E njejta eshte. Nje grup jobesimtaresh mund te jete i atille qe te thyej ligje dhe norma sociale. Poashtu i tille mund te jete nje grup besimtaresh. Prandaj edhe po e morem teresine ne veshtrim, prape dalim vetem tek nje perfundim: Varet nga vetite kokrete te individit, jo nga vetia e tij prej besimitari apo jobesimtari.

Respektimi i kushtetutes eshte me minimalja qe mund te kerkohet nga individi apo shoqeria,
    Po c'u deshka me shume, pasi qe respektimi i kushtetuetes qenka vetem minimalja? Mos harro se kushtetuta eshte e pandashme me ligjet e thjeshta te dalura nga to. Ne to ke te gjitha rregullat qe i duhen nje shoqerie per prosperim. Kete gje e pohon cdo kushtetute per vete. Te gjitha zotohen te jene te permbyllura. Nuk e di nga e merr kete mendim se ato qenkan vetem gjysmake. Me siguri nga pjesa fetare e shoqerise. Cfare perseri flet kunder fese, kunder besimit ne zotin fetar.

ne menyre figurative eshte si te mjaftohesh me nje skice ide te nje piktori dhe jo me nje pikture te perfunduar.Njeriu integrohet ne nje shoqeri apo bashkesi me vlerat e tij, edukaten qyetare, nivelin kulturore, nivelin profesional me nivelin intelektual, me dashurine dhe respektin per te tjeret , per punen per jeten,me impenjimin per te luftuar skamjen , injorancen ne ambjentin qe e rrethon me ndjesine per donacion, me buzeqeshje, me humor, me kenge , me poezi, e me larmi ngjyrash shpirterore qe e bjne ate nje qenie te persosur.Te gjithe njerzit ngjasojne nga pamja e jashteme por sa te ndryshem jane shpirterisht.E pra keto vlera njerezore nuk gjenden rruges, as ne librat e matematikes e te fizikes por ne librat e shenjte te krishtreimit.
    Sa kam pervoje une te gjitha qe i ke cekur gjinden ne vlerat ligjore dhe libra tjere jofetare. Ruajtja e ambientit eshte ne shume vende ligj obligativ, p.sh. hedhja e mteturinave ne toke eshte sjellje qe gjobohet. Luftimi i skamjes eshte pjese e pandashme e shteteve me sisteme rrjetesh sociale,si p.sh. Gjermania, Sudia, Norwegjia, e tjera. Kultura shkurtohet nga feja. Kulture eshte poashtu arti. Feja persekuton per shembull artin blasfemik apo erotik. Andaj feja di te jete kunder kultures. Ligji dhe kushtetuta sigurojne lirine e profesionit. Feja ndalon dhe persekuton disa preofesione. Te pakten asaj nuk i intereson t'i garantoje kujt liri profesioni, liri shtypi, liri mendimi, liri besimi, liri shprehjeje, liri arti, e keso gjera, te cilat te gjitha t'i garanton ligji. Respektin dhe ligjin ia garanton ligji secilit. Jo sikur feja qe ben: Ia garanton vetem vetit kete gje. E njejta vlen per te gjitha pikat qe ke cekur. Rrotulloje si te duash, feja do te dali keqazi deficitoze ndaj kushtetutes dhe ligjeve njerezore. Jam i bindu qe ti e kupton kete gje. Te pakten per shkak te faktit se perndryshe njerezit nuk do i kishin japur vetes kushtetuta e ligje fare, por kishin organizuar shoqerite e tyre, familjet e tyre, shtetet e tyre sipas normave te fese. Pasi qe s'e kane bere kete gje, duhet te ndalesh dhe te mendosh. A jane budallenje te gjithe, apo cfare eshet ne pyetje?

Po i lejm e te gjitha sa permenden me lart duke diskutuar ne konceptin e lirise referuar materies apo krijuesit te shenjte.Le te analizojme thjeshte nje kishe.
    Ceshte nje kishe per nje komunitet.Kisha nuk eshte vetem nje nevoje per te pagezuar lindjet , shenjteruar martesat, apo per lutjet ne raste vdekjesh, por ajo eshte nje menaxhuese e jetes se nje komuniteti besimtaresh.Njerzit kane problemet e tyre, kane halle , kane te fsheta, te moralshme e te pa moraleshme e qe nese ai do ti mbaje te ndydhura ne vetvete ai do te kthehet ne nje qenie te rrezikshme per shoqerine.
    Mire, mund te pranohet se do kthehet i tille. Po cfare nuk pranohet assesi eshte se ai kete mbyllje duhet ta theje vetem ndaj nje prifti. Te njejten gje mund ta bej edhe me mire prane nje sociologu apo psikologu apo edhe miku.

Ne kete pike kisha del obsolete.

Njeriu jo per cdo gje mund ti drejtohet drejtesise apo nje punonjesi te administrates publike, per te qare hallet e tije per te diskutuar problemet. Kuj mund ti besohet fakti qe ka nje femije ilegal pasi burri i saj ka qelluar impotent?
    Lexo me lart. U pergjegja ne dy fjalite e fundit.

Kush do ta ruaj me besnikeri kete sekret, qe ndoshta femijes dikur i duhet e verteta?kush do te mund te ngushelloje nje njeri qe pa dashje ka berenje vrasje dhe e ka fshehur ate por qe nga ai moment ai nuk ndjehet i qete por ne gjendje qe mund te agravojne gjendjen e tij shpirterore deri ne krijimin e mekateve te tjera te pa deshirueshme?
    Poashtu miqte apo ndihmuesit profesioniste.

Kush do te mund te ndihmoje nje njeri qe ta ndaloje nga rruga e hakmarrjes,
    Si me lart. Feja kurre nuk ka arritur te largoje dike nga rruga e hakmarrjes. Feja vete eshte hakmarrese. Edhe pse ka edhe norma qe e ndalojne hakmarrjen, ka edhe aso, ku Zoti i fese mburret me hakmarrjet qe ju ka bere popujve. Si ne Bibel, ashtu ne Kuran.

kus do te ngushelloje nje njeri nga semundja qe i ka rene e qe nuk gjen sherim.
    Mjeket, instancat dhe shoqatat karitative dhe profesioniste tjere.

kush do te orjentoje nje njeri qe ndjehet i deshtuar per te perballuar jeten,
    Kush tjeter, pos ato qe permenda me lart. Mos ndoshta prifti e imami?
    Hm. Nuk e di, ndosha qe jam jobesimtar, mirepo hic s'mund ta imagjinoj veten tek imami/prifti duke i thene: O XY, kam provime edhe disa dite dhe kam pak frike se deshtoj.. Si t'ia bej?

Une shkoj direkt tek shoku me i mire, nese nuk ben pune tek mjeku, nese jo, atehere i them provimit nuk do vij fare. Shkurt.

Kur njerezit shkojne tek kleriket per keso gjera, s'eshte gje tjeter ne pyetje, pervec varesia e vetefajesuar. Kam miq (sidomos muslimane, pra turq, boshnjake, iraniane), qe para cdo provimi shkojne ne xhami e luten apo flasin me klerike. Por ben edhe pa ta. Tregon rasti im.

ku do te kesh mundesi qe te kerkosh nje falje drejt Hyjit dhe te kesh mundesi ta hipotekosh ate?
    Kete pyetje s'mund ta pergjegj une. Sepse duhet te jem besimtar se pari. Per mua nevoja per te kerkuar falje ndaj nje instance fiktive nuk ekziston. Une u kerkoj falje njerezve. Ndjenjat e mia jane per ata, jo per figura te verfikikueshme saktesisht sa Donald Duck, Tom & Jerry, Dracula, e tjere te tille.

Pra kisha eshte vete jeta e nje komuniteti, eshte orejntimi eshte argumenti eshte prunimi i madhenieve shpirterore, eshte fundja dhe nje hipoteke e dokumeteve shprterore.
    Kisha persa i perket kontribimit te mirevajtjes shoqerore eshte obsolence e madhe e shtypit. E vetmja gje, per te cilen kisha me pelqen, eshte aspekti social i saj. Mundesia e perdorimit te saj si piketakim, mbeldhja me njerez ne festime. Pra njejte si teatret, kinemate, muzete apo tjera te tulla.

Por njekohesish ato ishin dhe nje regjister i sakte i gjeneologjise familjare te sejcilit, por dhe te pasurive te administronin antaret e komunitetit.
    Ishin, fakt. Ato ishin edhe me shume. Ishin gjykatese, gjenerale, vendosnin per luften dhe shkaterrimet ne bote, cilit popull t'i ndihmohet, cili t'i lihet fatit te vete. E keso gjera. Por sot jo. Fatmiresisht. Tani ka rendin Islami.

Prandaj komuniteti varej nga niveli i predikuesit. Une nuk di nje prift franceskan qe temos zoteroje disa gjuhe, qe te mos jete ne nje nivel superiore psikologjik,arsimore,me dhunti pe letersine,muziken artin ne pergjithesi, te mos jete nje shembull i urtesise.E je njeri i veshur me te tilla vlera s'ka si te mos jete dhe patriote dhe atedhetare, s'ka si te mos jete mbi te gjithe.
    Po, po. Por mos harro se keto dhunti nuk jane te arritshme vetem si franceskan. Mund t'i arritesh fare mire edhe si student i Harwardit. Ketu po flasim per te pashmangshmen e kishes, e fese, e Zotit. Keto dhunti nuk arrihen vetem ne kishe.

Keshtu qene , por materialistet i vrane i dhunuan , i burgosen , i neprekeben ne menyren me te pa shpirt, i perfolen e i bene te ligj pa qene.
    Pa dashur te jem cinik, por mendoj se ka edhe pak hiperbolizime ne keto gjera. Dyshoj qe shoqeria shqiptare ka likuiduar keso njerez. Ndoshta ne te rralle po. Por jo ne numer te madh. Keso njerez nuk vret askush. Por sot hyjnizohen te gjithe, mbushen me epitete, edhe pse ndoshta askush nuk posedon ndonje informacion te sakt biografike ne lidhje me ndonjerin nga ta. Pra glorifikohen ne te verber.Kjo behet per shkaqe te ndryshme. Shkaqet me te keqia per mua jane ato te korrektesise politike, ngase jane makaber, perdoren fatkeqesite e tjereve per profilime persolale te politikaneve, autoreve apo gazetareve.

Une mendoj se nder prifterinjte duhet te kete patur edhe te atille, te cilet ne bashkeveprim me oborret e klerikeve te feve tjera per nje popull te vogel dhe me shume "miq" atebote ishin thjesht kanosje per ekzistence. JO qe e them kete per shkak se nuk ndjej keqardhje apo ngushellim per te mbeturit e tyre. Por per shkak se e di se po nuk e hulumtuam te verteten saktesisht, nuk mesojme, dhe si pasoje perseritet ngjarja prape.

Sot jetojme ne nje bote super moderne, kumundesite e njriut per te zgjidhe problemet qe permnda jane me te larmishme por roli i kishes eshte i pa zevendesueshem, ka nje efekt me konkret.Natyrisht qe kemi dhe cfaqe negative te predikuesve por keto elemente nuk perfaqesojne klerin katolik apo te krishteret ne pergjithesi.
    U be pak jo ferr kjo bisede, sepe u mor vetem kleri katolik ne veshtrim. Ky kler sipas meje, sipas dukjes se tij aktuale, jo asaj te shekujve apo dekadave te kaluara, e meriton me se paku kritiken apo sulmin e neve jobesimtareve. Eshte kler ne cdo lemi me vitdrite para cdo kleri tjeter. E them kete sidomos per arsye se kurre nuk kam degjuar ndonjehere ndonje nga prifterinjte e larte katolike te sulmojne ndonjehere rednin demokratik, kushtetutat demokratike dhe vlerat bartese te tyre. Kjo duhet pare dhe nderuar deri ne maksimum. Sepse nese ka dicka, ne baze te ciles neve te gjithe - si individet njeri me tjetrin, si jobesimtaret me besimtaret - mund te vleresojme njeri tjetrin, atehere kjo baze eshte kushteuta dhe ligjet e dalura nga ajo. Por perseri kisha duhet te kufizohet ne sherbimet e saja ndaj individit ne sferen e tij private dhe duhet te mbetet teresisht e debuar nga sfera e shtetit, pra nga epiqendra e shoqerise. Si te gjitha instancat e feve tjera. Kjo nuk nenkupton me pak sesa shkurtimin e gjysmave te normave fetare, te atyre qe u "mveshen" Zotit. Sidomos per Islamin si fe gjitheperfshirese dhe e pa prekur nga civilizimi modern i shtetorganizimit vlen kjo.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 23-02-2010 mė 16:47

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE=chino;2611928]

Po c'u deshka me shume, pasi qe respektimi i kushtetuetes qenka vetem minimalja?
    Nje kushtetute kurre nuk eshte e perkryer pra dhe kurre nuk mund te jete e mjaftueshme per te siguruar barazine e te drejtat e shtetasve.Nese kushtetuta mbrohet nga sistemi i drejtesise , por ky nuk mund te funksionoje pa standartin shipterore te deukimit te punojnesve te drejtesise.Vetem se ne shqiperi ato erdhen nga nje edukim i diktatures mjaftoi qe ky sistem te te vazhdoje te dhunoje ne mnyre mizore.-Nuk mund te diskutoj ne kete pike pasi me revolton!!!!Po e heqim ne kurriz.

Te pakten per shkak te faktit se perndryshe njerezit nuk do i kishin japur vetes kushtetuta e ligje fare, por kishin organizuar shoqerite e tyre, familjet e tyre, shtetet e tyre sipas normave te fese. Pasi qe s'e kane bere kete gje, duhet te ndalesh dhe te mendosh. A jane budallenje te gjithe, apo cfare eshet ne pyetje? Kushtetutat nuk kane me shume se 150 vjet qe kane lindur.Feja ka lindur bashke me njeriun dhe eshte akoma dhe sot, mos mdoshta jane budallenj keto njerez qe e sollen deri ne ditet tona?

Te njejten gje mund ta bej edhe me mire prane nje sociologu apo psikologu apo edhe miku.
    Tek sosciologu i fatos nanos apo i berishes?Qe te nesermen do ta kthenin ne nje viktime perfitimi!!!!!!!!!!!!!
    Tek miku?Te keshilloj te besh kujdes nga miqte!!!!!!!!!!!!!!!!Ne ceshtjen e miqesise e sigurte eshte ajio qe je ti per te, por jo ajo qe eshte ai per ty!!!!!!!

Si me lart. Feja kurre nuk ka arritur te largoje dike nga rruga e hakmarrjes. Feja vete eshte hakmarrese. Edhe pse ka edhe norma qe e ndalojne hakmarrjen, ka edhe aso, ku Zoti i fese mburret me hakmarrjet qe ju ka bere popujve. Si ne Bibel, ashtu ne Kuran.
    Por njeriu fundja ka nevoje per nje hakmarrje,por kur ajo eshte e dhene ne ne menyren me te persosur te se drejtes.kete atribut e ka dhe duhet ta kete Krijuesi, Zoti yne i shenjte dhe jo sekretari i PPShese qe pushkatoi per 5 jet 6000 njerez fajtore ne menyren e tij te vleresimit.Te lutem dhe ketu nuk mund te diskutoj pasi me dhemb!!!

Kam miq (sidomos muslimane, pra turq, boshnjake, iraniane), qe para cdo provimi shkojne ne xhami e luten apo flasin me klerike. Por ben edhe pa ta. Tregon rasti im.
    Zoti nuk shperndan patenta makine as merret me kete pune por nje besimtare kur shkon ne kishe (kam alergji te permend kultet e tjera) dhe lutet dhe rrefehet predikuesi e meson ate se si duhet te studjoje me pekushtimin e jezusit,me dqashurine e tij per dijen, pasikeshtu je me i dashur me i afte me i pregatitur pe jeten per famijlen per shoket shoeqerine dhe keshtu ke plotesuar dhe deshiren e Zotit pe ty.Dhe natyreshm ai qe eshte nje besimtare i vertetet e kupton se te pakten ne nje sezon provimesh duhet te mos beje veprime qe bien ndesh me obligimin qe i ka vene vetes.Prandaj ky njeri pa tjeter do ta marre provimin.

Kete pyetje s'mund ta pergjegj une. Sepse duhet te jem besimtar se pari. Per mua nevoja per te kerkuar falje ndaj nje instance fiktive nuk ekziston. Une u kerkoj falje njerezve. Ndjenjat e mia jane per ata, jo per figura te verfikikueshme saktesisht sa Donald Duck, Tom & Jerry, Dracula, e tjere te tille.
    Ke degjuar dike kur thote se e fala perpara Zotit?Pra ai nuk ka guxuar , nuk ka pase forca per ta fale hapur ne shoqerine qe e rethon pasi reagimet mund t jene te ndrysheme por ai ne vetvete e fale ate.Por kjo falje merr kuptim kur i pari i kishes ai qe menaxhon boten shpirterore te komunitetit ta dije ate pasi ajo eshte tashme nje element i rendesishem ne detyren a etij per ti shebyer komunitetit.

Kisha persa i perket kontribimit te mirevajtjes shoqerore eshte obsolence e madhe e shtypit. E vetmja gje, per te cilen kisha me pelqen, eshte aspekti social i saj. Mundesia e perdorimit te saj si piketakim, mbeldhja me njerez ne festime. Pra njejte si teatret, kinemate, muzete apo tjera te tulla.
    Dhe Enveri kishat ne kinema i ktheu dhe e pa me se ku perfundoi shoqeria shqipetare.

Ishin, fakt. Ato ishin edhe me shume. Ishin gjykatese, gjenerale, vendosnin per luften dhe shkaterrimet ne bote, cilit popull t'i ndihmohet, cili t'i lihet fatit te vete. E keso gjera. Por sot jo. Fatmiresisht. Tani ka rendin Islami.
    Kush tha qe kishat nuk kane gabuar?por kur kisha merrte vendime qe sot na trondisin duhet te dishe se dhe njeriu ishte nje qenje shume afer pyllit, ta kepuste koken me shpate pwer nje fjale goje.Luftonin popuj te tere per nje femer.

Po, po. Por mos harro se keto dhunti nuk jane te arritshme vetem si franceskan. Mund t'i arritesh fare mire edhe si student i Harwardit.
    Kete universitet perfundoi dhe drejtori i keshit dhe vodhi dynjane, kete universitet perfundoi dhe Basha dhe sot po bredh gjygjeve, po kete perfundoi dhe nje ********** i drejtesise dhe po ben namin duke abuzuar me te drejten.

Pa dashur te jem cinik, por mendoj se ka edhe pak hiperbolizime ne keto gjera. Dyshoj qe shoqeria shqiptare ka likuiduar keso njerez. Ndoshta ne te rralle po. Por jo ne numer te madh. Keso njerez nuk vret askush
    Mos merr persiper te shprehesh per gjera qe sje i sigurte pasi te marrin o per te marre o per cinik, por une besoj se thjesh je ne moshe te re.Ne kete teme une kam shkruar shume dhe ato qe shpreh anesiti per komunizmin jane vetem te verteta, ne te kundert dyshimi e fyen rende ate.
    Chino nga sa pashe diskutimet e tua ne kete teme me binde se ty te mungon edukimi shpirterore, nuk shprejh asnje element te saj, thjesht reagon si nje PC dhe une besoj se nje PC do ti merrte me kollaj provimet, do te gjykonte me mire ceshtjet se nje gjyqetar i drejtesise shqipetare, do te vepronte me mire se nje administratore i korruptuar i bashkise se Rames. e do te ishte mire qe njerzit te shpiknin nje komojuter xhepi dhe sa hrte te i nevoitej per ndonje problem ne jete te perdornin ate!
    Dhe mua me mungon ky edukimpor une jam ne moshe te prinderve te tu ka nje eksperiemnce te tere , kam kaluar e prekur konkretisht dy epoka dhe tashme jam ne gjendje te jap nje kokluzion.Ti je thjesht bnje zog i njome qe ke mesuar te cicerish e ndoshta te fluturosh ndopak , por duhet te dishe se ka dhe skifter, ka dhe furtun e shi ka dhe diell deri ne pervelim. Jeta nuk eshte nje formule, as ekuacion me dy e me shume te pa njohura , nuk i shkon asaj thenies ,qe dy e dy bojne kater poe sa e do zoterote.
    Mire u ndigjofshim.Se mos fyehesh per ndonje verejtje pasi i them ato mes nje antari ,qe e kam deklatuar qe do ta bej mik!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Angelina, pikerisht ketu qendron problemi......i ndalohet e drejta e fjales nje shqiptari ne nenforumin mysliman(a thua se eshte nenfoum i huaj) dhe lejohet nxitja metodike e shnderrimit te ndjenjes atdhetare ne ate filoarabe apo me keq akoma, luftenxitese karshi botes se lire.........
    Ja se si pergjigjet moderatori ndaj kerkimit tim te arsyes se verejtjes:

Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic
    Citim Postuar mė parė nga jarigas

Ku e sheh ti bejtexhiu, mungesen e seriozitetit ne mesazhin tim????
    Nuk je i denjeshem per nje diskutim te mirefillte , prandaj kam mare ankesa nga anetaret e besimit islam.

Te keshilloj te mos marresh me pjese ne ate nen-forum , sepse paralajmerime te metejshme do rezultojne ne nje perjashtim tendin nga ky forum.

S'besoj se ti e deshiron kete gje.

Dhe kujdes sesi me drejtohesh mua ne privat , sepse edhe per kete gje mund te marresh paralajmerim.

Nuk do e perseris me veten mbas ketij mesazhi.

Varet nga ty se cfare qendrimi do mbash mbas kesaj.
    ...e hajt ua mbushesh mendjen myslimaneve pastaj se Islami eshte per lirine e fjales....

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anėtarėsuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Pse lejohet ky koke**** Smth Poetic te japi paralajmerime sa here nuk i pelqen ajo qe dikush poston?
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    me siguri ekziston arsyeja,
    po e njejta arsye pse nuk ka nje moderator te hajrit tek in-toleranca fetare,
    per te njejten arsye pse nuk ka nje moderator te moderuar tek komuniteti musliman,
    per te njejten arsye pse propaganda islamike ka "green card" te lulezoje kudo neper forum duke e kthyer "forumin shqiptar" ne nje "ēerdhe jevgjish wahabij".

Do shume per ta kuptuar the big picture

Une habitem kush e beri kete psikopat moderator?, a kaq poshte ka ra forumushqiptar qe pranon ne staff injorante te tille?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga GL_Branch : 23-02-2010 mė 22:37

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Po po ti e kuptove..., serbo, greko,indiano,vjetnamito,neozelandeze...
    .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

O X-so, po sa per parkondiēo ( e shqiperuar )..., e merr vesh???!
    Te them drejte, - nuk marr vesh nga keto zhargonet evgjite, dhe aq me pak te kuptoj se cpreket nje O X o i kalibrit tend kur une i permend Serbon tone te dashur

I menaxhon dhe ti politikat panslave gati me mire se Serbo. Mos do i rrasesh ne hise i dashur OXo
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Citim Postuar mė parė nga Shendi Lexo Postimin
    Edhe mos harroni se ka Agnostik Teist.... qe nuk e din a ekziston zoti, pasi nuk e ka pare, por ka deshire te besoje ne zot. Kjo me duket me realja per mua, dhe asaj rruge jam une. Derisa ne anen tjeter ka Agnostik Ateist, qe nuk e din a ekziston zoti pasi nuk e ka pare, dhe nuk ka deshire te besoje ne zot. Ka shume dallim ne mes te besimit, dhe dijes. Agnosticizmi faktikisht nuk ka fare lidhje ma Ateizmin, pasi qe Ateizmi eshte njefare lloj besimi, ne fakt MOSbesimi ne zotin, ndersa agnostiku thote se nuk e di pasi nuk e kam pare, qe eshte me se logjike. Njejt vlene edhe per Teizmin, dmth Teisti thote une besoj ne zotin, nuk i intereson a e ka pare apo jo, ai thot ka zot dhe e besoj.
    Mos i ngatrroni ju lutem, sepse dilni shume te painformuar rreth kesaj ēeshtje.
    zoti nqs ekziston eshte nje djale Shkerdh...... ate te cilit i kam shkruar letren e akuzes dikur ne kete forum. Nqs. ekziston nuk dua ta njoh sepse do te ishte shoqeri e keqe.
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

Instruksione se si duhet te rrihet gruaja (emision nga drita islame)

Per ato qe si kuptojne keto rregulla, video me poshte i sqaron me me detaje:

ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-09-2009
    Postime
    26

sherohuni

O zotri si mund te keni kesi bindje se vetem islami eshte fe e zotit, kjo eshte smundje mentale, sheroheni o njerz se zoti kurr nuk ka fole me njeriun e aq ma pak me islamin para njimij e katerqind vjetesh.
    Besimet i kane kriju njerzit ne sherbim te jetes , ajo ishte shkenca e jetes.
    Sot te luftosh, te heqish koka njerzish per ideale te tilla eshte ma teper se ēmenduri.
    Prandaj shperlajeni trunun se ardhmeria eshte ne zhvillim dhe civilizim e jo te jetojme jeten parahistorike.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin

Nje kushtetute kurre nuk eshte e perkryer pra dhe kurre nuk mund te jete e mjaftueshme per te siguruar barazine e te drejtat e shtetasve.
    Ha ha ha.
    E nje fe po?
    Po c'i mungon kushtetutes, te cilen do ia jepte feja? Cfare konkretisht?

Me zor permbahem te mos ia plasi te qeshurave. S'kam faj per kete. Sikur ke te demtuar memorien mbi ato epokat keqvatjese te fese. Vertet ke harruar periudha te luftave fetare ane e kend Europes? Ke harruar lufterat kunder heretikeve dhe krimet ndaj tyre ne emer te Zotit? E cila shpesh here nenkuptonte zhdukjen e nje populli te tere. Ke harruar se si fjala e Zotit qe e afte per interpretim te atille qe ajo urdheronka inkuizicionin, luften kunder shtrigave, e cilia jo rralle nenkuptonte drejtperdrejt luften kunder shkences, artit dhe lirive tjera themeore? Dhe ti ke nervin te kritikosh kushtetuten me ane te fese? C'eshte kjo gje? Palaqoizem intelektual apo cfare?

Kam thene: Sa me shume qe merresh me fene dhe me vetite e njerezve qe e mbrojne ate, aq me shume te rriten argumentet per tallje me te.

Besoj ben mire nese i kthehesh ngadal temes ne lidhje me lirine dhe Zotin. Temes sipas meje: anaktronike apo oksimoronike.

Nese kushtetuta mbrohet nga sistemi i drejtesise , por ky nuk mund te funksionoje pa standartin shipterore te deukimit te punojnesve te drejtesise.
    Ciin standard shpirteror? Ate qe meson te deklaroje inkuizicionin te pershtatshem me fjalen e Zotit? Nga keso njerez pret mpasurime etike? Uf uf uf. Keto trillim-mesime u takojne foshjnoreve. Diku tjeter vetem perqeshesh per to.

Vetem se ne shqiperi ato erdhen nga nje edukim i diktatures mjaftoi qe ky sistem te te vazhdoje te dhunoje ne mnyre mizore.-Nuk mund te diskutoj ne kete pike pasi me revolton!!!!Po e heqim ne kurriz.
    Ne Shqiperi pati keqvajte te tilla edhe me shume para se te kishim fituar edukim komunist. Nuk ben te rrotullosh historine, te fshehesh te verteten per Zotin, sepse me jep mua te kuptoj se Zoti yt eshte kriminel. Tallem me te permanent pastaj. Fol drejt. A pati ne Shqiperi keso keqvajtje sic i njohim sot edhe para sistemit komunist dhe pasojave te tij? Po, pati. A pati keso p.sh. ne Greqi? Pati. A njohu Greqia lufte kunder klerit si Shqiperia? Jo, nuk njohu. A ka edhe sot ne Greqi keso keqvajtje? Po, ka. Andaj???????

E le me mire per heren tjeter, se vetem perseritem.
    Per mua refuzimi dhe ne rast nevoje edhe luftimi i drejtperdrejt i Zotit fetar eshte virtyt. Rast nevoje ne kete rast per mua kemi, kur feja deklarohet kunder vlerave univerzale dhe atyre kushtetutore. Ketu mbetem edhe pas bisedes me ty.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 25-02-2010 mė 07:48

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Sinqerisht qe nuk kam dashur te fyej dhe per kete nuk e prisja nje reagim te tille.Mendova se te kam respektuar duke tu pergjigjur njemije here, per pyetje te cilave i kisha dhene pergjigje.Ti beson se po mesove kushtetuten mbarove pune me problmet e jetes?Asnje njeri nuk studjon kushtetuten, ajo lexohet ne juridik, por njerzit ne jete udhehiqen nga parimet vetjake, ashtu si interesonje individit, vetem kur ka konflikt hyn ne pune ajo qe ke lexuar ti.Provoje e coja nje bariu dhe pa para, coja nje saldatori , nje tronitori, nje nenpunesi te administrates, coja nje bujku apo peshkatari, coja nje qytetari apo katunari, kerkush nuk do te merret me te.Per nje gje te jesh i sigurte se te djelen i ke ne kishe, sa do te thuash ti, 20-30%mjafton per te kuptuar se kushtetuten qe po jep provim ti kurre nuk e lexon njeri.Pra hiqe nga mndja se populli sillet ne jete sipas kushtetutes.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 25-02-2010 mė 12:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •