Close
Faqja 1043 prej 1135 FillimFillim ... 4354394399310331041104210431044104510531093 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 10,421 deri 10,430 prej 11341
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Sepse rreth trupit krijohet fusha gravitacionale.....bej analogjin me fushen magnetike , qe krijohet nga nje perques apo nje ngarkes vetjake .

Dakord, kete edhe me tutje e thashe edhe vete. Po pati mase trupi, sado e paperfillshme te jete masa, krijon fushe gravitacionale. Sado e paperfillshme te jete kjo fushe , perseri ekziston.

Une pyes pse? Domethene pse kjo tendence e materies per te terhequr.
    Perse nuk rri thjeshte ne vend. Pa shtytur apo terhequr.

Nuk eshte e thene thjesht per trupa si planetet. E njejta gje vlen edhe per ne nivel pjesezash "elementare". Atome...kohezion molekular.

Po PSE-ja mbetet. Cfare eshte kjo "force" qe ben te mundur kete.

Nuk e ke pyetur ndonjehere veten? Kete po pyesja une.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Dakord, kete edhe me tutje e thashe edhe vete. Po pati mase trupi, sado e paperfillshme te jete masa, krijon fushe gravitacionale. Sado e paperfillshme te jete kjo fushe , perseri ekziston.

Une pyes pse? Domethene pse kjo tendence e materies per te terhequr.
    Perse nuk rri thjeshte ne vend. Pa shtytur apo terhequr.

Nuk eshte e thene thjesht per trupa si planetet. E njejta gje vlen edhe per ne nivel pjesezash "elementare". Atome...kohezion molekular.

Po PSE-ja mbetet. Cfare eshte kjo "force" qe ben te mundur kete.

Nuk e ke pyetur ndonjehere veten? Kete po pyesja une.
    Ketu hy fizika atomike .

Me kujtohet nje thenie e nje doktori te fizikes gjat bisedes me te , e pyeta cila gje eshte me e veshtira per nje fizikan , ai mu pergjigje , kuptimi i fushave , si magnetike , gravitacionale etj .

Kjo force vepron kur ne te gjendet nje objekt tjeter (apo mase tjeter) , kurse kete PSE , e kam menduar por nuk kam lexuar diqka konkrete rrethe kesaj .
    Anshtajni eshte munduar te shpjegoj por me sa di nuk ja ka arritur .

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Kjo force vepron kur ne te gjendet nje objekt tjeter (apo mase tjeter) , kurse kete PSE , e kam menduar por nuk kam lexuar diqka konkrete rrethe kesaj .
    Anshtajni eshte munduar te shpjegoj por me sa di nuk ja ka arritur .
    Kjo eshte pergjigjia e sakte. Faleminderit.

Ne njerezit tentojme ti shikojme gjerat shpesh ne forme aksiomatike.
    Dmth i marrim te mireqena edhe levizim.

Por ca gjera si fusha gravitacionale ne fakt, nuk jane shpjeguar kurre megjithese i njohim edhe dime ti perdorim me se miri.

Merr atomin e hidrogjenit. Me elementari.... perse shkon elektroni edhe fillon e sillet verdalle protonit. Nga shfaqet papritmasi forca qe i lidh?
    I quajme pjeseza me ngarkese + apo -. Po keto jane thejshte emra te dhene per lehtesi studimi. Ne realitet nuk kane asnje sens.

Kjo pse-ja e sjelljes se tyre, eshte ende nje nga misteret me te medha te universit te njohur.

Natyrisht vepron nen ligjet e Krijuesit.

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Kjo eshte pergjigjia e sakte. Faleminderit.

Ne njerezit tentojme ti shikojme gjerat shpesh ne forme aksiomatike.
    Dmth i marrim te mireqena edhe levizim.

Por ca gjera si fusha gravitacionale ne fakt, nuk jane shpjeguar kurre megjithese i njohim edhe dime ti perdorim me se miri.

Merr atomin e hidrogjenit. Me elementari.... perse shkon elektroni edhe fillon e sillet verdalle protonit. Nga shfaqet papritmasi forca qe i lidh?
    I quajme pjeseza me ngarkese + apo -. Po keto jane thejshte emra te dhene per lehtesi studimi. Ne realitet nuk kane asnje sens.

Kjo pse-ja e sjelljes se tyre, eshte ende nje nga misteret me te medha te universit te njohur.

Natyrisht vepron nen ligjet e Krijuesit.
    E keqja kunder se mires, pozitivja kunder negatives , protoni kunder elektronit
    Pra dualizem qe eshte ven nga ai qe ka krijuar .

Mendimi im eshte qe nese levizja rrethe vetvetes apo spini krijon fushen magnetike , duhet kerkuar qe grimca subatomike kane force gravitacionale apo vetem si atome ?
    Nese grimcat me te vogla se atomet kane forca gravitacionale ateher duhet shikuar ne mos levizja e tyre shfaq nje fenomen te till.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Postime
    163

hej

E paske marr me ngut ...mere me ngadal .
    Njeriu ka lirin te zgjedh mes te keqes dhe te mires , pra ne mbasi jem krijesa te Zotit gjithsesi ai na tregon rrugen e drejte permes te derguarve .

E shof qe ti ndjenjen njerzore mundohesh me ja pershkru edhe Zotit , por kjo eshte absurde.

E mira dihet kur ta kesh provu te keqen , sepse ne anen tjeter sdi cila eshte e mir dhe cila e keqe.

Mundesh me percaktu , kur te urdheron te besh pun te drejta , te mos genjesh, te duash dhe respektosh nenen , te afermin , te mos ndezesh luft , te mos vrasesh etj etj .

Keto jane ato qe bejne Zotin te jete i mire .
    nuk u je pergjigjur pyetjeve te mia. nuk e ke ber sepse nuk di, apo ka ndonje arsye tjeter? do fillosh te dyshosh dhe te pranosh qe jeta eshte vetem kaq sa shikon dhe asgje me shume, apo nuk e ke akoma kete force?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Postime
    163
    te te bej nje pyetje? cfar konsideron ti si te mire... sepse filozofikisht... e mira nuk egziston, dhe as e keqja!
    ti me ndihmen e zotit si e mendon te miren?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Postime
    163
    pra ceshte e mira per ty?
    po ne rastet kur e mira per ty eshte nje e keqe per dy njerez te tjere, ne ate moment ceshte e mira?
    po ne rastet kur do zgjedhesh mes te keqes tende dhe te mires se dikujt tjetri->njera ane
    dhe ana tjeter, e mira per ty dhe e keqja per dike tjeter? ti ke do zgjidhje?
    jeta ka shume situata te tilla.
    apo ty nuk te kane rastisur?

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Rregullator... Lexo Postimin
    nuk u je pergjigjur pyetjeve te mia. nuk e ke ber sepse nuk di, apo ka ndonje arsye tjeter? do fillosh te dyshosh dhe te pranosh qe jeta eshte vetem kaq sa shikon dhe asgje me shume, apo nuk e ke akoma kete force?
    Te tregova arsyet pse Zoti eshte i mire .
    te te bej nje pyetje? cfar konsideron ti si te mire... sepse filozofikisht... e mira nuk egziston, dhe as e keqja!
    ti me ndihmen e zotit si e mendon te miren?
    Filozofia shkenca me bajate ne rruzull

E keqja eshte qdo gje qe prish se pari veten dhe rrethin . Mendoj vet cilat jan ato

Kur ti bejsh pyetjet beri nje nga nje dhe me nje postim e jo me nga 4-5

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Postime
    163
    pyetja ime nuk ishte nese zoti ishte i mire apo i keq, sepse nuk e diskutoja... mos ndoshta je lodhur duke folur per zotin? do flasim per futboll, une mendoj se ty te pelqen te flasesh per zotin qe po vazhdoj, dhe jam pak kruioz te dij deri ku arrin dija jote, sinqerisht!
    pyetja ime ishte nese e dije, pse kurani nuk flet per ndjenjat e zotit?

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    pyetja ime nuk ishte nese zoti ishte i mire apo i keq, sepse nuk e diskutoja... mos ndoshta je lodhur duke folur per zotin? do flasim per futboll, une mendoj se ty te pelqen te flasesh per zotin qe po vazhdoj, dhe jam pak kruioz te dij deri ku arrin dija jote, sinqerisht!
    pyetja ime ishte nese e dije, pse kurani nuk flet per ndjenjat e zotit?
    Une nuk e mbaj mend Kur'anin permendesh , po per qdo gje qe te nevojitet rreth Kur'anit :
    http://www.albislam.com/kurani/

O shoq qfare perkufizon ti me ndjenja te Zotit ??

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •