Te dha pergjegje fare te qelluar Jarigas, te ciles i bashkengjitem. Sepse ajo nder tjerash te meson se nuk do te bindesh shqiptar se islamizimi eshte gje me shume apo me mire sesa serbo-ortodoksizimi. Kete gje s'e ndryshon as fakti qe shqiptaret jetuan afro 7 shekuj si trushperlare nga osmanet, definuan kombin nepermjet te fese, u martuan me turqe, boshnjake e aso nga sanxhaku, dhe sot hibridet e dalur nga keta shqiptare kane problem te ju thuhet se turqit, boshnjaket e tjeret jane poaq shqiptare sa serbet.
Islami treti mijera kultura te popujve tjere. Prandaj nuk mund te kete forcuar kulturen apo ndjenjen kombetare kurre. Mungesa e kesaj ndjenje paraqitet shpesh si motiv kritikues ne shkrimet e rilindaseve.
Qe Islami forcoi kulturen apo ndjenjen kombetare shqiptare mund te thuash vetem atehere, nese Islami te ka absorbuar teresisht, dhe si i absorbuar, si i tretur pastaj perdor edhe definicionet e forces absurbuese. Pra e njejta sikur une te isha serboortodoksizuar dhe te dilja pastaj te te ofroja ty definicionet e serboortodoksise per ndjenje kombetare. Me fjale te Milloshevicit te definoja ndjenjen kombetare shqiptare. Paramendo sa e pranuar do ishte kjo gje per ata shqiptare qe s'do ishin qene te serboortodoksizuar. Aq i pranueshem eshte per mua definicioni yt islam per ndjenjen kombetare.
Ti dhe ata si ti "eksploatoni" erresiren ne shkencen e historise dhe perhapni ide te paverifikueshme. Thuani se pati kudo shqiptare, te cilet u bene me vone sllave. Thuani se u bene sllave, per shkak se ishin ortodokse. Te tille mendoni se ishin edhe disa nga malazezet e sotshem. Dhe thuani se Islami ndaloi kete gje Dhe prandaj shqiptaret qenkan islamizuar. Pra perdorni metoda allahnencmuese per te mbajtur gjalle idene se Islami pati rol kombetar tek shqiptaret, sepse - sic supozova me lart - u nevojiten familjeve hibride te "shqiptareve" turko-boshnjake. Keto teori jane per mua jo bindese. Sepse - sic te kam thene, per te mos u zgjeruar shume - rumunet ishin ortodokse dhe nuk u sllavizuan. Sepse ortodokset shqiptare nuk u treten, por mbeten shqiptare. As katoliket. Me keto argumente teorite tua mbi islamizimin e shqiptareve - jo per besim ne Allahun - por per ide kombetare, biejne poshte. E lere me kur te te merrja si argument ata shume shqiptare qe u treten kombetarisht duke u "islamizuar per te mbrojtur kulturen e tyre kombetare" dhe mbaruan si ministra, ushtare, bashkeshorte dhe bashkeshorte ne familje krahina turke.
Duhet ta besh te njejten me femijet e tu, sic kane bere hoxhallaret me ty, t'ju urdherosh injorance ne emer te Allahut, qe te te besohen keso perralla. Ketu te pakten s'te besohen.
Gjergj Kastrioti si gjysemserb nuk ishte me pak shqiptar se gjithe hoxhallaret qe ekzistuan bashke deri sot. Serboortodoksia s'ka prodhuar, por ka mbajtur serbet serbe. Ka mbajtur dinjitetin e popullit serb prane gjakatarit osman. Njashtu si serbet qe kane patur dinjitet te mjaftueshem per te mbajtur Serborotodoksine fe te tyre, edhe pse me calime (islamizime te pjeserishme). Ne kete pike vetem koritesh me ta. Pirolla u qofte. S'e deklaruan si ne shqiptaret musliman kulturen fetare te tyre si poligon prostitucioni per incestoidet islame.Serboortodoksia ka prodhuar serbe , islami nga e njeta popullesi ka prodhuar shqiptar ( ka ruajtur shqiptarizmin ).
Po pate ndonje argument kunder mendimit qe kam thene, te cilin e perseris edhe nje here, dhe e perseris ndaj cdo mendimtari qe e kam takuar, qofte njeri i thjeshte, qofte njeri i arsimuar, qofte shqiptar apo jo, te kerkoj urgjentikisht te ma thuash, se me nevojitet patjetersisht, se deri sot s'kam gjetur as une e as tjeret ndonje. Per kete mendim behet fjale: S'ka dallim ne mes te shkavellizimit dhe islamizimit te nje shqiptari. Pyet sot e 50 vjet ndoke qe te duket i menqur, dhe te pres deri sa te me ofrosh nje argument kunder ketij mendimi. Kjo ishte per te treguar sa seriozisht e kam kete mendim, pasi qe e dyshove kete gje.Une jam i bindur 100% qe ju edhe vete nuk besoni ne ato qe thoni dhe qe jane ne kundershtim te plote me arsyen dhe te gjitha faktet, por kuptohet inati nuk u le . Ju nuk guxoni as edhe njeher te pergjigjeni ne ato pak pyetje qe ju kam dhene te cilat bindshem e vendosin teorine tende te barazise mes serbo-ortodoksise dhe islamit ne shporten e mbeturinave.
Ka plote kurva qe s'lene gje pa bere, por koken lart e mbajne dhe deklarojne "kam ndergjegje te paster". Nese nisemi nga vetedeklarimet, atehere shume pak njerez te gabueshem na dalin. Objektiviteti eshte vendoses. Une s'jam i tille. As nuk kam presion te them kete qe e them. Por mendoj. Permanent mendoj. Dhe mendimi im eshte se per mua islamizimi eshte si shkavellizimi. Dhe si pasoje me vije pak a shume turp qe buroj nga muslimane. Pak a shume, sepse s'isha une ai, qe vendosa te islamizohem, por ata para 10 gjeneratave. Mendoj se e sheh qe s'jam njeri, i cili nuk di te mbroj gjera. Pra mund te bej koken gozhde dhe te deklaroj si nje prostitute e fshehte se Islami eshte gjeja me e mire, dhe ta lavderoj si ti qe e ben. Por s'e bej. Sepse s'e baj kete mendim.Kurse sa per turpin le ta mbaje secili per vete, kushedo qe e ndjen veten te turperuar le te mbetet i turperuar.
SHKOZA nga Prizreni
*
Krijoni Kontakt