Close
Faqja 101 prej 1135 FillimFillim ... 5191991001011021031111512016011101 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,001 deri 1,010 prej 11341
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Citim Postuar mė parė nga Alienated Lexo Postimin
    Qe ne fillim te them se nuk i kam lexuar postimet e antareve tjere dhe cdo ngjashmeri eshte e rastesishme.

Atehere, Zoti eshte nje. Fete jane menyra te ndryshme te interpretimit te fjales se Zotit, te pershtatshme per kultura te ndryshme.

Fete dhe sektet jo medoemos jane kontradiktore me njera tjetren. Asnje fe (besoj une) nuk te thote se feja tjeter eshte e keqe. Te thote qe ajo fe (vet) eshte me e mire por nuk te urdheron te nencmosh ose te nenvleresosh fete e tjera. Une jam musliman dhe kam respekt per te krishteret ne pergjithesi. Nje nga miqte e mi me te mire eshte katolik. Ne bashke gjithmone mundohemi te gjejme te perbashketat qe na afrojne, dhe kemi nje shoqeri shume te mire.

Ti qe je agnostik - nuk duhet te ta mbushim ne mendjen per t'u kthyer e per te zgjedhur nje fe. Mbushe mendjen tende vet ku duhet te drejtohesh. Cfaredo qe te te themi ne ti s'do e besosh - sepse ke krijuar bindjen tende nga e cila e ke te veshtire te ndahesh. Une qe jam musliman e kam te veshtire te mendoj te konvertohem ne katolik ose ortodoks, sepse kam pershtypjen qe feja ime me ben te ndihem mire dhe rehat. Eshte shume relative.
    Ne qe kemi jetuar dhe jemi rritur ne familje ku besimi ne fe te ndryshme ishte ipazhvilluar,kemi fatin te zgjedhim ne baze te llogjikes.Por femijte e se ardhmes qe pagezohen me deshiren e prinderve per mua jane skllave.Jam dakord me mendimin se Zoti eshte nevoja e njeriut te besoje diku se ne fund te fundit eshte shume i vogel dhe i pambrojtur.rezultati eshte se Zoti embron ate nga cdo e keqe.Se dyti besimet fetare jane te ndryshme sepse te ndryshem ishin dhe ata qe i krijuan.

Qe ka nje Zot kjo dihet, pyetja eshte po pse ekzistojne shume fe?
    Pergjigja eshte e thjeshte, pasi njerezit e kan qejf - politiken - .
    Ka njerez qe jane te prirur per te ndryshuar gjerat, por me e keqja ka edhe njerez qe duan te vihen ne qender te vemendjes, dhe fillojne te shpikin gjera te reja..., simbas modes..., ka edhe shume dele qe mirren prej hunde shume lehte dhe duke u influencuar nga llafolloge si ata me siper..., s'bejne tjeter por shtojne rradhet e modeve te reja.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Qe ka nje Zot kjo dihet, pyetja eshte po pse ekzistojne shume fe?
    Pergjigja eshte e thjeshte, pasi njerezit e kan qejf - politiken - .
    Ka njerez qe jane te prirur per te ndryshuar gjerat, por me e keqja ka edhe njerez qe duan te vihen ne qender te vemendjes, dhe fillojne te shpikin gjera te reja..., simbas modes..., ka edhe shume dele qe mirren prej hunde shume lehte dhe duke u influencuar nga llafolloge si ata me siper..., s'bejne tjeter por shtojne rradhet e modeve te reja.
    kjo eshte e vertete.Ju kujtohet pas 93shit qe u mbush Shqiperia me te ndryshem nga gjithe vendet e botes propaganden e tyre e pranuan shumica enjerezve pa ditur cfare besimi te ndiqnin.FEJA NE VENDET ISHKOMUNISTE U PERHAP SI FAST FOOD KOHET E FUNDIT NE KINE.

Canna-log Maska e Artson
    Anėtarėsuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Pse ver8 Zoti eshte nje !

Sa fatkeqesi per te...
    Kur jam rrethuar nga njerėz tė vegjėl s'ndjej madhėshti, por mjerim! M.Roēi

Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Nese supozojme ekzistencen e zotit qe eshte nje pse ka kaq shume fe te ndryshme(se bashku me te gjitha sektet dhe nensektet e tyre)kaq kontradiktore me njera tjetren(dhe brenda seciles fe sekte totalisht kontradiktorme njeri tjetrin).pra kush sekt esht ai i verteti,une jam agnostik,ma mbushni mendjen te behem pjestar i sektit tuaj
    Nje agnostik kerkon nje insekt

Un per vete, jam ortodoks…qe te te mbush mendjen smundem…dhe me e bukura as qe e pretendoj nje gje si kjo, pasi eshte kundra natyres sime dhe bie ne kontradikte me besimin tim…, por dy gjera dua te ti them me pika, thjesht si shqipo…

1- Nese kerkon te besh pjese ne nje “sekt”, mos u bej ortodoks…,
    2- Nese nuk te intereson ti perkasesh besimit te te pareve, mos u bej ortodoks…,
    3- Po vure ne plan te pare parate si qellim te jetes tende, mos u bej ortodoks…,
    4- Nese hedh poshte fene dhe ngre lart shkencen si te vetmin shpjegim te realitetit, mos u bej ortodoks…,
    5- Nese do qe gjithmone ti japesh pergjigje ekzistences tende, ne menyre racionale, mos u bej ortodoks…,
    6- Ne se je njeri i paqendrueshem ose i lekundeshem, mos u bej ortodoks…,
    7- Ne se je skllav i mekatit, ne te gjitha variantet e tij (sex,para,genjeshter etj.), mos u bej ortodoks…,
    8- Ne se ve shendetin tend, duke mos harruar me te gjithe sforcimet qe mund te beje shkenca, prap nuk mund ta garantoje, pasi semundja dhe vuajtja eshte per njeriun, mos u bej ortodoks…, mund te zhgenjehesh.
    9- Ne se kenaqesh vetem me ate qe sheh dhe kerkimi yt perfundon ketu, dmth je i kenaqur, mos u bej ortodoks…, pasi sa me shume te dish, me shume do te vuash.
    10- Ne se ve dashurine ( per kedo ), kjo e fundit eshte nje iluzion, edhe kjo e ka fundin, * Ama vetem te mos trajtohet njeDashuri qe duron per jete…, sepse duhet ta dish qe, nese ka nje Dashuri qe duron per jete, ajo eshte vetem Dashuria e Zotit, po nuk e mendove keshtu, mos u bej ortodoks…,

Une mendoj qe, ēdo njeri mund te bej nje verifikim ne menyre eksperimentale te ketyre gjerave qe u thane me lart.Vetem se per nje moment te leme pas inercine e botes, zhurmen, muziken shurdhuese, ritmin ēorodites…, edhe ne momentet qe ne plan te pare duken si te lumtuara, kemi gjithmone ate sencacionin qe diēka nuk shkon. Edhe pse ndihemi te dashuruar kami frike se e humbasim, po te jemi te shendoshe ( pa semundje ) frikesohemi, pasi ajo mund te fshihet prapa ktheses, po te kemi diēka me vlere ne duart tona, jemi fort te bindur qe asgje nuk eshte e perjeteshme…, dhe me ne fund, ēdo njeri e di qe kur ishte femi, qe heret o vone do te vdese, kjo siguri nuk na braktis kurre.
    Ajo eshte ne fillimte jetes larg…, tamam ketu eshte problemi, larg, e fshehur, e mbuluar dhe megjitheate gjithmone presente: Vdekja!
    Duhet pa tjeter ta dish, qe vetem Zoti e mposhti vdekjen…, vetem Ai doli fitimtar mbi te, po nuk re dakort me kete te vertete, mos u bej ortodoks…!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga arbereshi_niko : 08-10-2007 mė 09:52

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    jo zoti ska deshte te ket shum fe
    kete e ka bere njeriu
    e para fe e vertet ka qen feja krishtere po ata e kan mbajtur deri ne momentin kur e kan shpall jezusin zot
    tani fe e vertet eshte islami
    jo kur thua se ka qene feja e krishter ketu e ke gabim se as bibla as tevrati nuk e thojn nje gje te tille lexo se ka pas fe te krishter ose hebreje dhe misioni i te gjithe pejgambereve ka qene qe ta adhurojm Zotin nje i cili eshte i vetmi i cili meriton te adhurohet

...beyond Maska e Alienated
    Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar mė parė nga Artson Lexo Postimin
    Pse ver8 Zoti eshte nje !

Sa fatkeqesi per te...
    Dhe kerkoni pastaj (me tallje) t'ju bindim se ekziston nje Zot...

Kot eshte ... nuk bindeni ju! S'gdhendeni me.
    Koha ėshtė e maskarenjėve
    Por atdheu i Shqiptarėve

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Eshte e vertet qe ka shum fe kete nuk mund ta mohon askush po pyetja qendron cila fe pranohet tek Zoti kete njerzit duhet ta gjejn dhe padyshim qe kete pergjigje mund ta gjesh ne librat qe i ka zbritur Zoti vetem lexo dhe do ta gjesh shpresoj gabimi i vetem tek te krishteret eshte se keta nuk din ta bejne dallimin mes lindsit dhe Krijuesit nisem nga fakti se lindsa jemi te gjith ne pra ne kemi lindur kurse Krijuesi eshte Ai qe krijon diqka nga hiqi nga asgjeja vetem ketu le te ndalen pak dhe te mendojn keta e emertojn disa Jezusin si Zot apo birin e Zotit dhe ketu i bejne 2 zotna dhe per faktin se nuk ka pas baba prandaj duhet ti jet i Zotit po Zoti e krijoi edhe Even edhe Adamin edhe pa baba edhe pa nene kurse lindja e Jezusit pa baba qe nje mrekulli e Zotit dhe per Zotin kjo ishte nje pune e lehte duke marr parasysh krijimin e Universit dhe krijimin e Adamit dhe Eves
    Tjetra eshte se Zoti i ka krijuar te gjitha perfshire neve dhe eshte Ai i cili na Furnizon kurse keta lutjet i drejtojn ose tek jezusi ose disa edhe rrefehen tek priftat dhe si ti thot prifti i ke mekatet e falta mbaroi ajo pun po ai prift nuk e di per veten e tij a i ka mekatet e falta e leje me per te tjeret
    Fakt eshte qe eshte vetem nje Zot po cilet i permbahen duhet gjetur pyetjen kesaj nje cilet i ikin kesaj pasi eshte vetem nje Zot ateher edhe duhet te adhurohet nje zot ky eshte spjegimi te krishteret po ashtu shkojn i luten Jezusit po statuja apo ajo qka eshte e ndertuar asnjeher nuk eshte e njejte duke pasur parasysh materialin e ndertuar prap do te thot Zoti sipas tyre nuk qenka i njejte edhe fakti se ate e ndertojn njerzit a thua valle tani se ai eshte me te vertet Jezusi keta i akuzojn ata qe kane qene me perpara se kan adhuruar statuja kurse po te njejtit e bejne te njejten veper me vetedije apo pavetedije kurse Zotin e harrojn po ne vend te Tij e adhurojn Jezusin ne vend te Krijuesit krijesen
    Muslimanet qe do te kete shum sekte kjo eshte e njohur qysh nga koha e Muhamedit a.s jehudet jane 71 sekte krishteret 72 kurse muslimanet do te jene 73 kjo eshte e njohur qe nga koha e pejgamberit a.s po qeshtja eshte tek Emrat dhe Cilesit e Allahut si e besojn keta Allahun muslimanet padyshim e din se ne nuk guxojm ti bejme Allahut shok apo rival dhe ketu qendron qeshtja dhe padyshim qe per ta gjetur te verteten edhe ajeti i pare i Kuranit na tregon pra LEXO MESO STUDIO vetem keshtu mund ta gjejm te verteten shpresoj inshAllah se njeriu padyshim qe duhet ta njeh KRIJUESIN e tij

i/e regjistruar Maska e Sara_gr
    Anėtarėsuar
    21-09-2007
    Vendndodhja
    ATHIN
    Postime
    59
    zot esht vetem nje!!!!!!!!!! tani pse ka shum fe kete e kan ber njerzit dhe grinden kot sepse zot esht vetem nje dhe kete nuk e mohon asnje fe.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Un per vete, jam ortodoks…qe te te mbush mendjen smundem…dhe me e bukura as qe e pretendoj nje gje si kjo, pasi eshte kundra natyres sime dhe bie ne kontradikte me besimin tim…, por dy gjera dua te ti them me pika, thjesht si shqipo…
    respekte, ortodoksia me pelqen , sepse eshte feja me te cilen u linda.

1-Nese kerkon te besh pjese ne nje “sekt”, mos u bej ortodoks…,
    a nuk eshte ortodoksia nje "sekt"? nje sekt i familjes se sekteve kristiane.

2- Nese nuk te intereson ti perkasesh besimit te te pareve, mos u bej ortodoks…,
    me sa di une feja e te pareve ishte paganizmi

3- Po vure ne plan te pare parate si qellim te jetes tende, mos u bej ortodoks…,
    ka ortodoks qe vene ne qellim te jetes parate, ka dhe jo-fetare qe vene ne plan te pare rritjen shpirterore qe nuk eshte fomosdoshmerisht e lidhur me fene, dhe qe nuk kane ne plan te pare parane.

4- Nese hedh poshte fene dhe ngre lart shkencen si te vetmin shpjegim te realitetit, mos u bej ortodoks…,
    realiteti shpjegohet pa fe dhe pa shkence.
    5-Nese do qe gjithmone ti japesh pergjigje ekzistences tende, ne menyre racionale, mos u bej ortodoks…,
    ketu ke te drejte, pergjigjet e fese mbi ekzistencen jane irracionale, nuk mund te jem me shume dakord me ty ne kete pike.

6-Ne se je njeri i paqendrueshem ose i lekundeshem, mos u bej ortodoks…,
    varet se ēfare do te thuash me "i paqendrueshem" dhe "i palekundshem"

7-Ne se je skllav i mekatit, ne te gjitha variantet e tij (sex,para,genjeshter etj.), mos u bej ortodoks…,
    nese ti ke para ne xhep, nese nese ti nuk ke bere donjehere sex, nese nuk ke genjyer ndonjehere , atehere ti je shenjt.

8-Ne se ve shendetin tend, duke mos harruar me te gjithe sforcimet qe mund te beje shkenca, prap nuk mund ta garantoje, pasi semundja dhe vuajtja eshte per njeriun, mos u bej ortodoks…, mund te zhgenjehesh.
    semundja dhe vuajtja eshte per njeriun, qe do kerkoje nje zgjidhje pergjithmone per ti mposhtur ato.

9-Ne se kenaqesh vetem me ate qe sheh dhe kerkimi yt perfundon ketu, dmth je i kenaqur, mos u bej ortodoks…, pasi sa me shume te dish, me shume do te vuash.
    kerkimi i fetareve ka perfunduar qe kur kujtojne se dine pergjigjen e gjithēkaje nepermjet fese. Jo-fetaret jane te gatshem te pranojne dituri te re, edhe ne qofte se kjo dituri do te thote te hedhim poshte hipotezat e vjetra.
    10- Ne se ve dashurine ( per kedo ), kjo e fundit eshte nje iluzion, edhe kjo e ka fundin, * Ama vetem te mos trajtohet njeDashuri qe duron per jete…, sepse duhet ta dish qe, nese ka nje Dashuri qe duron per jete, ajo eshte vetem Dashuria e Zotit, po nuk e mendove keshtu, mos u bej ortodoks…,
    Dashuria eshte iluzion, qofte njerezore qofte hyjnore.

dhe nje gje te fundit, se shkruajte 10 pohime , a ke ndonje prove per te vertetuar te pakten disa nga ato pohimet me siper?

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •