Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    me nder qofsh
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    ne fluturim e siper
    Postime
    810

jeni dashuruar ndonjehere pas nje pikture

Jeni dashuruar ndonjehere pas nje pikture???
    --------------------------------------------------------------------------------
    Dje lexova nje tregim nja 50 faqe mbi nje djale qe u dashurua marrezisht pas nje pikture te famshme aq shume sa si te them ajo iu kuthye dhe ne nje fiksim dhe flinte dhe e vinte perballe ne dhomen e tij ku mund ta kishte me te lehte te bisedonte dhe t'i tregonte te fshehtat e zemres se tij.
    Pra piktura ishte monologu i tij me vetveten.Dhe ne fund per te shpetuar disi nga bota e tij me pikturen dhe monologun me te ai arriti zemerthyer ta digjte perballe detit (subjekt i se cilet ai dhe ishte)

Tregimi me pelqeu shume veçanerisht gjuha e thjeshte e shkrimtarit qe te fuste ne boten e djaloshit dhe ne fantazite e tij.

Para disa vitesh pashe ne nje ekspozite nje poikture te nje piktori shqiptar dhe fatkeqesisht i kam harruar emrin artistit,por me e keqja dhe si titullohej piktura,por mund te them se ajo per shume kohe m'u be fiksim dhe shpesh e risillja ne mendje,kujtoja kuadratet e saj,ngjyrat dhe menyren se si piktori ishte perpjekur te shprehte pafundesine (pasi mos gaboj aty rrotullohej subjekti i piktures) dhe s'mund te them ne u dashurova mbas asaj pikture,por ama e kam çuar shpesh mendjen tek ajo dhe kam medituar mbi boten e artistit qe ka perfunduar ne ato viza e ne ato ngjyra.

Kur perfundova dje tregimin pikerisht m'u rikthye ne mendje piktura qe une vete e kam quajtur "pafundesi",ne mungese te kujtimit te emrit te vertete te saj dhe tani po ju drejtohem juve ne ju ka ndodhur te dashuroheni pas ndonje pikture apo a ka ndonje imazh a pikture qe ju ka mbetur per shume kohe ne tru dhe ju ka bere te mendoni per te dhe ate qe paraqet???

me respekt,
    Enip.

Siartisti
    Jeni dashuruar ndonjehere pas nje pikture???
    --------------------------------------------------------------------------------
    kurse une isha i dashuruar me ate qe kisha pikturuar.
    Eshte e pamundur qe nje person te dashurohet me nje impuls kafsheror,edhe pse ne konkluzion ky impuls prodhon diçka te bukur por,eshte vetem nje show per nje mase te pakufizuar njerezish.
    Arti prodhon dhe mbi te gjitha per te prodhuar s'duhet te shikosh me ndjenje por,vetem me synimin qe te perpiqesh te gjesh menyrat per te arritur diçka edhe neser.
    Pra artisti eshte nje tip "prostitute" qe i sheh gjerat me syrin me te eger,siçthoshte edhe F.Mercury:-une jam nje prostitute i skenes.
    siartisti.

siartisti
    Deputet

Jo" Fjalet".Une jam nje person tjeter.
    Nje qe pretendon te jete artist s'e shikon edhe nga pseudonimi im.Ndersa A.P.eshte mesa duket nje artist ose me mire i informur shume ne boten e artit.
    Ate dite kur une postova nuk me dha mundesine te shkruaja emrin dhe pass,por gjithçka ishte automatike.Pse?

nje vajze qe studion ne Rome dhe qe eshte teper e bukur me ka thene qe t'i pretendon te jesh nje ARTIST POR,NE FAKT S'JE ASGJE.Eshte e vertete,te shohim moj ti goca nga Roma.
    Njeriu perpiqet te fluturoje por...ka njerez qe te kapin nga pas e te nuk te lene as edhe te ngrihesh sadopak...ti s'besoj ke pasur kete qellim...?Sepse une dua te jem zog e te fluturoj.

Fjalet po ky "Arti Shqiptar" seç po behet ineresant ne kete fillim viti-a mos ndoshta shqiptaret po fillojne te merren me pak edukim artistik dhe jo si gjithmone politik?

i/e regjistruar Maska e armando2001
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Toronto, Kanada
    Postime
    75

Katana

Te them qe jam dashuruar pas nje pikture do te ishte nje krim qe do t'i beja artit te piktures ne pergjithesi dhe nje kufizim te palejueshem shijimit te tij si adhurues ne vecanti. Megjithate persa i perket pikturave qe me kane ngelur ne mend jane shume por do te permendja dy punime provokuese qe me kane ngelur ne mendje per nje kohe te gjate:

"Kryqezimi" nga Francis Bacon si dhe po me teme fetare
    "Madona" e William Blake.

:a
    Ndryshuar për herë të fundit nga armando2001 : 04-05-2002 më 01:06
    Live and let live!

i/e regjistruar Maska e nimf
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Interzone
    Postime
    253
    katana,
    kur isha ne new york, ke muzeu i arteve me ngeli ne mendje nje pikture. van dongen- maria. qe atehere jam munduar ta gjej ne internet- pa shume sukses.
    po te rra rruga, shife njeher per mua.

i/e regjistruar Maska e Static-X
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Usa
    Postime
    73

per nimf

Nuk jam i sigurte per ke maria te Kees van Dongen e ke fjalen megjithate hidhi nje sy:
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    copyright © 2002 shqiperiachat.tk

Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Interzone
    Postime
    253
    Static,
    nuk eshte kjo jo. ajo maria tjeter te hipnotizon - ka dicka te syte e saj qe nuk duket a qesh a qan.
    e kam kerkuar shume, por se kam gjetur.
    po gjete ndonje tjeter hidhe ketu.
    thx

i/e regjistruar Maska e Static-X
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Usa
    Postime
    73

nimf

U mundova ta kerkoja po pa rezlutat
    Ketu poshte jane te gjitha punimet e Dongen te renditura, edhe e vetmja qe ka fjalen Maria eshte Jean-Marie et Nika,
    Megjithate ti shikoji njehere edhe mbase titulli eshte ndryshe, ku i dihet, jane vetem emrat pa ilustrime.

http://www.chez.com/alanek/GD_oeu_F.html

henri
    copyright © 2002 shqiperiachat.tk

me nder qofsh
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    ne fluturim e siper
    Postime
    810
    oh cna cmende. tere diten sot qe rrie e kerkoj neper internet e gjithe ate kohe qe humba mund fare lehte te kisha shkuar deri ne muze e ta kisha pare atje. kam shkuar shpesh te met po dreqi eshte i madh deh sa here qe shkon sheh nga nje gje te re ose cdo gje te duket e re. sot isha downtown kshq neser kur te vete uptown po hidhem njehere andej nga Met e ndoshta ta sqaroj kete pune se po me ben kurioze.

i/e regjistruar Maska e Asteroid
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Vlore
    Postime
    939
    Mua nuk me ka ndodhur ndonjehere te dashurohem mbas nje pikture,mund te them qe me kane pelqyer jashte mase,por jo deri ne ate perkufizim.

Piktoret e mi te preferuar jane Henri Matisse,Claude Monet dhe Boticelli.

Dy piktura ne vecanti me pelqejne me shume.
    RED ROOM - HENRI MATISSE
    PRIMAVERA - BOTICELLI
    ------------------------------------------------------------------------
    NIMF

Piktura per te cilen thua,i perket kohes kur Van Dongen bente piktura me porosi,qe kerkoheshin nga klasa e larte borgjeze.

E vetmja pikture me ate emer eshte kjo: Marie-Therese Raulet e vitit 1920.Nuk besoj qe kjo pikture te jete akoma aty ku e ke pare ti,por po te ra rruga ketej nga Zvicra mund ta shikojme bashke,deri ne 9 Qershor e ke aty.

PS. Kur te gjej foton do ta dergoj.
    PPS. SUKSESE NE PROVIME
    Ndryshuar për herë të fundit nga Asteroid : 07-05-2002 më 15:12
    Reality is wrong, dream is for real

Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Interzone
    Postime
    253
    pas gjithe ketyre kerkimeve po filloj ta ve ne dyshim kujtesen time. epo mua syte s'me bene. katana, please prove me right, shko shife edhe na ndrico te gjitheve.

prince, ajo piktura mua mu duk si portret i nje goce nga nje klase e ulet. megjithate ben sense qe mos ndodhet me aty, pasi une kerkova online te muzeu edhe nuk kishte asgje te van dongen.
    oh edhe po perfundova ne zvicer para 9 qershorit do te te shkruaj nje pm. ;)

p.s. provimeve ju lashe lamtumiren -- urraaaaaaaaa.

Tema të Ngjashme

1. Gruaja e dashuruar pas elbasanlliut 28 vjeçar detyrohet të shesë
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 27-06-2005, 01:04
  2. Williams dhe Kate të dashuruar seriozisht
    Nga Shijaksi-London në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-04-2005, 07:50
  3. Historia e trishtë e mjellmës së dashuruar (rm)
    Nga eris në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-12-2004, 09:39
  4. A keni dashuruar ndonjehere dhe kete dashuri nuk e keni mbajtur "sekret" ?
    Nga AuGuSt_ në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 22-11-2004, 04:01
  5. I Dashuruar Me Kembet E Nje Vajze
    Nga eris në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 19-09-2003, 09:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •