Close
Faqja 100 prej 1135 FillimFillim ... 509098991001011021101502006001100 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 991 deri 1,000 prej 11341
    Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Citim Postuar mė parė nga darwin Lexo Postimin

Shoqėria ka ekzistuar dhe ėshtė zhvilluar qė para lindjes sė kėtyre murtajave dhe mendoj se do tė ekzistojė dhe zhvillohet dhe pasi kėto tė jenė shuar.
    Une mendoj se shoqeria i lindi vet keto "murtaja" se i kishte nevoje, pavarsisht se disa nuk e kuptojne dot!

Amerikanet kane "staret" e Hollivudit, Iranianet kane imamet e Qerbelase.... qellimi nje eshte : te kemi nga te kapemi qe te mbijetojme!

Pra pse duhet te gjithe me zore te kapemi tek te njejtat gjera?

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar mė parė nga Kryeplaku Lexo Postimin

a) Une mendoj se shoqeria i lindi vet keto "murtaja" se i kishte nevoje, pavarsisht se disa nuk e kuptojne dot!

b) Amerikanet kane "staret" e Hollivudit, Iranianet kane imamet e Qerbelase.... qellimi nje eshte : te kemi nga te kapemi qe te mbijetojme!

Pra pse duhet te gjithe me zore te kapemi tek te njejtat gjera?

a) nuk jemi larg, por e shohim nė mėnyra tė ndryshme.

b) dallimet midis yjeve dhe imamėve, i bėjnė vetėm tė cektit.

pra, paranoia nuk ėshtė prezente.. lirshėm

Prektora

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Citim Postuar mė parė nga darwin Lexo Postimin

b) dallimet midis yjeve dhe imamėve, i bėjnė vetėm tė cektit.

po te dalesh ti ne qytetin tend e te thuash mos hidhni plehra (p.sh.) s'do ta varri kush... por po te dali Anxhelina Jolie te thote te njejtat besoj se do bej njelloj buje sikur po te dilte imami i Teheranit ne Iran!

Do thuash ti qe fjala e Anxhelines nuk eshte ligj.... ndakort jam me ty, po dhe fjalen e imamit e bejne ligj politika te caktuara qe duan njecik studim per t'i kuptuar se nuk i gjen tek "youtobe"!

nejse mos vazhdoj debatin se do dal edhe une fanatik ne fund

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-10-2007
    Postime
    63
    pershendejte land do te kisha deshiruar ti jap do fakte shkencore qe jan te folura par sdi sa mij vjete qe i ka thon Pėrendia po e pash qe e bere pytjen pse 1 zoti e shum fe ok ke te drejt me bo pytje edhe ketu nuk ka te keqe po ti ae bon nganjher kit pytje pse ka shum krijesa ne kit bot edhe gjith ky univerz qe asht i pa fund a ka dikush qi perkujdese apo jan veq hajt shkel e shko land kisha dasht me kontaktu me ty ne msn me ti afru do gjera shkencore prej shkenctarve nese je dakort ather do ti kesh ato po te mundona ti pergjigjem pytjes tende pse 1 zot e shum fe fjala e zotit asht rregullim i jetes tende te pergaditesh ne shum sfera te jetes te kesh kultur moral karakter dashuri ndaj prindve respekt per te afermit apo shoqnin e ngusht apo kedo ne bot pra eki ni vizion edhe pra ti kerkoje fjalen e zotit dhe do te gjesh po shum fe i kan ber njerzit ndersa bibla une do ti afroj do parashikime edhe do ti shohesh qe po ndodhin ne ditet e sotme ather nese pranon te kesh imellen time ather me trego ne privat ose ketu oki te pershendes po mos harro se zoti nuk asht ai qe i ka kriju fet e shumta po jan njerzit ata qe kan shpikur shum fe oki kalo shum mir ti

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga limi87 Lexo Postimin
    pershendejte land do te kisha deshiruar ti jap do fakte shkencore qe jan te folura par sdi sa mij vjete qe i ka thon Pėrendia po e pash qe e bere pytjen pse 1 zoti e shum fe ok ke te drejt me bo pytje edhe ketu nuk ka te keqe po ti ae bon nganjher kit pytje pse ka shum krijesa ne kit bot edhe gjith ky univerz qe asht i pa fund a ka dikush qi perkujdese apo jan veq hajt shkel e shko land kisha dasht me kontaktu me ty ne msn me ti afru do gjera shkencore prej shkenctarve nese je dakort ather do ti kesh ato po te mundona ti pergjigjem pytjes tende pse 1 zot e shum fe fjala e zotit asht rregullim i jetes tende te pergaditesh ne shum sfera te jetes te kesh kultur moral karakter dashuri ndaj prindve respekt per te afermit apo shoqnin e ngusht apo kedo ne bot pra eki ni vizion edhe pra ti kerkoje fjalen e zotit dhe do te gjesh po shum fe i kan ber njerzit ndersa bibla une do ti afroj do parashikime edhe do ti shohesh qe po ndodhin ne ditet e sotme ather nese pranon te kesh imellen time ather me trego ne privat ose ketu oki te pershendes po mos harro se zoti nuk asht ai qe i ka kriju fet e shumta po jan njerzit ata qe kan shpikur shum fe oki kalo shum mir ti
    jashte teme, po a di te perdoresh pika dhe presje?

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Zoti perfaqson te gjithe fete qe ndodhen ne Planetin Toke

Ne gjuhen latine ZOTI thiret Dio kurse ne gjuhen arabe Alla'h kurse ne gjuhen ton thuhet ZOT ska tjeter kush pas atij ai eshte me i madhi ne ket bote-ZOTI-als
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dibrani2006 : 07-10-2007 mė 10:25

i/e regjistruar Maska e tullumi
    Anėtarėsuar
    26-09-2007
    Postime
    92
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Nese supozojme ekzistencen e zotit qe eshte nje pse ka kaq shume fe te ndryshme(se bashku me te gjitha sektet dhe nensektet e tyre)kaq kontradiktore me njera tjetren(dhe brenda seciles fe sekte totalisht kontradiktorme njeri tjetrin).pra kush sekt esht ai i verteti,une jam agnostik,ma mbushni mendjen te behem pjestar i sektit tuaj
    Rruzulli toksor ėshtė shteti !ne ket rruzull (shtet) kemi edhe fe(parti).
    Nė planetin tok udheheqin islamizmi dhe krishterizmi ,pastaj te paknaqura vijn sektet tjera,
    Ne planetin shtet psh.Kosova vijn pr momentin Ldk pdk dhe parti ose fraksione tjera,

Si ju duket ka ngjajshmeri kjo?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-09-2007
    Postime
    20

e nesermja nuk vjen kurr

Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    pergjigja me e llogjikshme do te ishte,
    ka shume zota.
    duhet rishikuar definicioni i zotit.
    Krijuesi absolut eshte 1.
    Zota ka shume, zoti land, zonja engjellore, ju jeni zota ne boten tuaj personale, keni nje univers ne mendje , imagjinata dhe intelekti, po ashtu jeni zoter te nje bote biologjike, te qelizave te trupit tuaj.
    Jeni zot ne shtepine tuaj.
    Ekziston nje hierarki kudo, ne univers dhe ne natyre, pse mos te ndodh e njejta gje me zotat?
    Ekziston nje krijues per kompjuterin,
    ekziston nje krijues per krijuesin e kompjuterit
    ekziston nje krijues per krijuesin e krijuesit te kompjuterit
    pafundesisht.
    e vertete,...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-10-2007
    Postime
    63
    xfiles po te ishte tema per pika edhe presje ather do ti kisha qit edhe per qi mendon qe jasht tem po asht e vertet se gjithmon e vertet dhemb edhe kjo ke per ata qe dojn te kuptojn se perendia esht edhe do te jet pergjithmon ne jetra tona dhe gjithmon do te jet njė ka mjaft mrekulli per ata qi don me pa edhe me kuptu ndersa ajo tjeter asht dikush ndoshta edhe nuk kupton po ndoshta dikush mashtrohet nga satani ne kit bot kalimtare edhe shum mashtruse oki kalo mir apet spo boj pika edhe presje se nuk ke te bej me pika me presje po pe shof se vertet zoti asht shum i dashur me neve ndersa na nuk jemi tjeter peveq se krye lart edhe perbuz po edi se do te vjen realiteti shum shpejt edhe shpresoj te vjen ne menyr qe te kuptojn shumė njerz qe jan te mashtruat nga djalli se ku paska qen e verteta po ather asht von asht ni fjal e urt kush kesh i fundit kesh mas mirti ndersa zoti asht ai qe do te kesh me armiqt e tij i fundit oki kalo mir exfill

...beyond Maska e Alienated
    Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Nese supozojme ekzistencen e zotit qe eshte nje pse ka kaq shume fe te ndryshme(se bashku me te gjitha sektet dhe nensektet e tyre)kaq kontradiktore me njera tjetren(dhe brenda seciles fe sekte totalisht kontradiktorme njeri tjetrin).pra kush sekt esht ai i verteti,une jam agnostik,ma mbushni mendjen te behem pjestar i sektit tuaj
    Qe ne fillim te them se nuk i kam lexuar postimet e antareve tjere dhe cdo ngjashmeri eshte e rastesishme.

Atehere, Zoti eshte nje. Fete jane menyra te ndryshme te interpretimit te fjales se Zotit, te pershtatshme per kultura te ndryshme.

Fete dhe sektet jo medoemos jane kontradiktore me njera tjetren. Asnje fe (besoj une) nuk te thote se feja tjeter eshte e keqe. Te thote qe ajo fe (vet) eshte me e mire por nuk te urdheron te nencmosh ose te nenvleresosh fete e tjera. Une jam musliman dhe kam respekt per te krishteret ne pergjithesi. Nje nga miqte e mi me te mire eshte katolik. Ne bashke gjithmone mundohemi te gjejme te perbashketat qe na afrojne, dhe kemi nje shoqeri shume te mire.

Ti qe je agnostik - nuk duhet te ta mbushim ne mendjen per t'u kthyer e per te zgjedhur nje fe. Mbushe mendjen tende vet ku duhet te drejtohesh. Cfaredo qe te te themi ne ti s'do e besosh - sepse ke krijuar bindjen tende nga e cila e ke te veshtire te ndahesh. Une qe jam musliman e kam te veshtire te mendoj te konvertohem ne katolik ose ortodoks, sepse kam pershtypjen qe feja ime me ben te ndihem mire dhe rehat. Eshte shume relative.
    Koha ėshtė e maskarenjėve
    Por atdheu i Shqiptarėve

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •