Close
Faqja 10 prej 23 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 222
    Citim Postuar më parë nga Geri Tr Lexo Postimin
    .Mir mo explorer sipas teje figure qenka muhamedi qe vetem hoxhallaret e kendojne kurse Nen Tereza permdendet nga shume vende te botes si katolike si myslimane,budiste etj
    Sikur te ishim te gjithe patriote sic ishte Muhammedi a.s per vendin e vet, ne

sot nuk do te kishim probleme me veten tone.

Nese e lexon biografine e Pejgamberit te Zotit - Muhammedin a.s, do te

kuptosh porosine te cilen na e sjell ai kur eshte ne pyetje atdheu.

Por ne jemi patriote sikurse disa "figura kombetare", te cilet edhe pse me gjak

shqiptari, shkelin mbi intresat kombetare. Nuk i ka hije nje "figure kombetare"

qe te jep kontributin jashte shtepise se vet e cila po gjakose.

Me tregoni nese jeni te sinqerte, se a ishte Kosova nje provim per nenen

tereze? A ishte Shqiperia e raskapitur nga fukaralleku, nje provim per nene

terezen? A e dha nene tereza provimin e "figures kobetare" apo dha nje provim

tjeter.

Çka do te thote bota per nje njeri te tille i cili nuk ndihmon gjakun e vet por

ndihmon te huajt?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 05-09-2009 më 15:11
    Ndrysho Firmën

Nuk besoj tek "patriotizmi" i Muhamedit a.s,historia shkruan per vrasje ne mase te arabeve,vetem sepse mendonin ndryshe apo besonin ndryshe!

Nan Tereza e kishte kalu tashme kufinin e vetem nji kombi,Nan Tereza asht e te gjithve!
    Gjithsesi Nan tereza,si fetare qe ishte,u lut shume per kombin e saj,hedhjes balte mbi Nan Terezen u sherben vetem sllaveve!
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju
    ne gjoks tandin me piku-Orosh

Muslim4ever Maska e bl3nd
    Anëtarësuar
    14-06-2009
    Vendndodhja
    Ne vendin ku gjithmone ka pas tradhtara
    Postime
    356
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Atehere Exloprer un duhet te miratoj postimin e gerrard73, meqe Muhamedi ishte Arab edhe jo shqiptar.

Un i shoh njerzit ne vepra (sic ka bere nen tereza) . Kjo grua ka vepruar, nuk ka dhene vetem keshilla sic bente profeti yt.

Muhamedi jo vetem qe ishte arab edhe ska lidhje aspak me gjakun tim, por u martua edhe me aishen, sic tha edhe parafolsi, pastaj cilat jan veprat qe ka bere muhamedi edhe spaska ber nen tereza? Kjo grua ka ber 100 her me teper se cka bere Muhamedi jot, edhe kjo grua duhet te nderohet ashtu sic i takon, edhe jo te neperkembet nga mendime arabe qe na bekan te mire vetem Muhamedin. Ka edhe njerez te tjere te mire, qe bejn bamiresi, Nen Tereza ishte nje nder to. Kurse sa per Muhamedin, skam degjuar qe ai te kete ndihmuar njerez te varfer ne nevoje ashtu sic bente Nen tereza.

kapito?
    E ke lexuar librin
    100 njerzt me me ndikim ne bot?
    A ishte e para aty n.Tereza, apo Muahamedi a.s.
    E gjithe bota ishte ati mendimi,ndersa ti thua te kunderten

Á Я † ι $ † Maska e Homer
    Anëtarësuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    Citim Postuar më parë nga bl3nd Lexo Postimin
    E ke lexuar librin
    100 njerzt me me ndikim ne bot?
    A ishte e para aty n.Tereza, apo Muahamedi a.s.
    E gjithe bota ishte ati mendimi,ndersa ti thua te kunderten
    Gjith bota ???

Shkrimtari Michael Hart qe e ka shkurjt kyt liber eshte i atij mendimi.

Me luvdu muslimant sot bo lek t'madh
    D'Oh!

Muslim4ever Maska e bl3nd
    Anëtarësuar
    14-06-2009
    Vendndodhja
    Ne vendin ku gjithmone ka pas tradhtara
    Postime
    356
    Citim Postuar më parë nga Homer Lexo Postimin
    Gjith bota ???

Shkrimtari Michael Hart qe e ka shkurjt kyt liber eshte i atij mendimi.

Me luvdu muslimant sot bo lek t'madh

Mir Mir
    Menndimi yt
    Por pse ai nuk e vleresoj N.Terezen
    Edhe me sa e di un M.Hart esht jomysliman,lololol

Citim Postuar më parë nga OROSHI Lexo Postimin
    Nuk besoj tek "patriotizmi" i Muhamedit a.s,historia shkruan per vrasje ne mase te arabeve,vetem sepse mendonin ndryshe apo besonin ndryshe!

Nan Tereza e kishte kalu tashme kufinin e vetem nji kombi,Nan Tereza asht e te gjithve!
    Gjithsesi Nan tereza,si fetare qe ishte,u lut shume per kombin e saj,hedhjes balte mbi Nan Terezen u sherben vetem sllaveve!

Oooooo njerez, ju lutem mos e krahasoni nenen tereze me pejgamberet.

Pejgamberet jane te derguarit e All-llahut, kurse nena tereze e te ngjajshme

me te jane ... s'di cka jane, por pejgambere nuk jane.
    Ndrysho Firmën

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Në shekullin e gjashtë të lindjes së Isait a.s bota thuajse tërësisht kishte devijuar, me një përjashtim shumë të vogël nga disa ithtarë të Isait a.s , të cilët ishin të shkapërderdhur në për vende të ndryshme të botës.Mbarë planetin kishte kapluar idhujtaria, paganizmi, ishte mbushur toka me shirk, idhujtari, ishte përhapur mizoria, urrejtja ndër njerëzore, amoraliteti, pa drejtësia dhe shumë vese tjera të këqija jo njerëzore.

Edhe Gadishulli Arabik nuk ishte në gjendje sociale, morale e fetare më të mirë sesa vendet tjera, feja kryesore ishte idhujtaria, paganizmi i cili ishte përhapur në pjesën dërmuese të vendit, e në veçanti në Mekë e Medinë, kishte edhe të krishterë dhe hebrenj këta të fundit ishin shumë pakë. Njerëzit ishin të dhënë pas idhujtarie saqë krejt jetën e tyre ua kushtonin idhujve, rrugës merrnin nga një "zot" me vete për ti ndihmuar, apo për t’iu lutur, mjafton fakti se vetëm në Mekë rreth Qabes ishin jo më pak se 360 idhuj, të mëdhenj dhe të vegjël.

Edhe nga ana morale ishin shumë keq, ishte i përhapur amoraliteti, femra ishte e shtypur dhe e torturuar, skllavërimi dhe keq trajtimi i tyre, përhapja e kamatës dhe shumë vese tjera negative. Megjithëkëtë nuk do të thotë se nuk kishin asnjë dukuri pozitive. Arabët ishin të njohur për bujari, trimëri, mbajtjen e fjalës etj. Në këtë gjendje kaosi jo vetëm i shoqërisë Arabe, por i gjithë botës Allahu i Madhëruar lëshoi Mëshirë dhe Rahmet mbi njerëzimin dhe dërgoi të dërguarin e fundit Muhamedin a.s, udhërrëfyes dhe këshillues për mbar njerëzimin.

Kështu që kur i bëri 40 vite ishte muaji ramazan, nata e madhe e kadrit, i erdhi meleku Xhibril për ti thënë Muhamedit a.s.:"Lexo me emrin e Zotit tënd, i cili krijoi (çdo gjë). Krijoi njeriun prej një gjaku të ngjizur (në mitrën e nënës). Lexo! Se Zoti yt është më bujari! Ai që e mësoi (njeriun) të shkruajë me pendë. Ia mësoi njeriut atë që nuk e dinte" (Alak:1-5). Me çka edhe u shpall pejgamberë, erdh drita e Allahut në tokë. Nga kjo mund të themi lirisht se mëshira më e madhe e Allahut mbi njerëzimin, dhurata më e madhe e Krijuesit ndaj krijesave është dërgimi i Pejgamberit a.s. sepse bota më shumë se kurrë më parë kishte nevojë për një udhëzues qiellor, ishte shansi i fundit për ta shpëtuar njerëzimin nga shkatërrimi total dhe e shpëtoi Allahu këtë njerëzim, duke ia dërguar më të mirin, më të dashurin, më të urtin, më të mençurin, më të durueshmin etj.

E dërgoi atë dhe e urdhëroi që ti thotë mbarë njerëzimit: "Thuaj (Muhammed): "O ju njerëz! Unë jam i dërguari i Allahut te të gjithë ju. Allahut që vetëm i Tij është sundimi i qiejve e i tokës, s'ka të adhuruar tjetër pos Tij; Ai jep jetë dhe Ai jep vdekje, pra besoni Allahun dhe të dërguarin e Tij, pejgamberin e pashkolluar (sdi shkrim as lexim), që beson Allahun dhe shpalljet e Tij, ndiqeni rrugën e tij që ta gjeni të vërtetën" (Araf:158). I dërguar te të gjithë njerëzit, te të gjitha shoqëritë, për të gjitha kohërat dhe për të gjithë vendet deri në ditën e kiametit, nga se ishte edhe vila e pejgamberëve, çka do të thotë se nuk do të ketë më pas tij të dërguar.

Pak ditë pas këtyre ajeteve të sures alak erdhën ajetet tjera nga ana e Allahut xh.sh:"O ti i mbuluar! Ngrihu dhe tërhiqu vërejtjen (duke i thirrur në fe). Dhe madhëroje Zotin tënd! Dhe rrobat tua pastroi! Dhe të keqes së ndyrë largohu"!(Mudethir:1-5). Ishin këtu urdhëresa të para nga i Madhi Allah xh.sh Muhamedit a.s për ta ngarkuar atë me një mision të madh, më të madh sesa që kishte ngarkuar dikë më parë, tashmë kishte përfunduar e kaluara, duhet të fillohet një jetë e re.

Tashmë duhet tërhequr vërejtjen të gjithë atyre të cilët adhurojnë dikë tjetër përveç Allahut, duhet sqaruar atyre të vërtetën dhe pasojat e mos pranimit të asaj të vërtete. Duhet Madhëruar Allahun xh.sh i cili është më i madhi dhe si i tillë i vetmi duhet të Madhërohet, të anashkalohen e të ulën e poshtërohen zotat tjerë, idhujt e tjerë, çështje kjo e cila ka nevojë shumë për durim , zaten punët e mira të gjitha kanë nevojë për urtësi e durim, e sa më e madhe përgjegjësia dhe detyra aq më i nevojshëm durimi e urtësia.

Dhe kështu ndodhi, iu dashtë bartësit të këtij mesazhi qiellor një kohë jo e shkurtë thuajse një çerek shekulli, iu dashtë durim më shumë se çdo njeriu tjetër në rruzullin tokësor dhe krejt këtë e kreu me përgjegjësin më të plotë e më të sinqertë Muhamed Mustafaja salallahu alejhi ve selem, i cili nuk pushoj as ditën e as natën, i cili pati dertin e davetit (thirrjes), i cili ishte shumë i përkushtuar që i tërë planeti të ndriçohet me dritë, me iman, me fjalën La ilahe il-lallah.

Kështu që menjëherë filloi misionin e tij, njeriu i par i cili e besoi për pejgamber ishte gruaja e tij Hatixhja pastaj Aliu, Zejdi dhe miku i tij Ebu Bekër Esidiku r.a, i cili ishte një njeri shumë i ëmbël e i dashur te të tjerët. Ebu Bekri r.a nuk qëndroi duar kryq por filloi menjëherë të thërrasë në Islam kështu që për pak ditë arriti ti bindi një grup njerëzish ta pranojnë Islamin, në krye të tyre Osman Bin Afani r.a, pastaj Zubejr Bin Avami r.a, Abdurrahman Bin Avfi r.a, Sead Bin Ebi Vekasi r.a, Talha Bin Ubejdilah r.a, këta ishin të tetë personat e parë që u futën në Islam.

Pejgamberi a.s. vazhdoi të thërras në islam natyrisht fshehurazi, ashtu siç thirrnin në islam edhe ata të cilit tashmë kishin pranuar fenë e re, kështu që islami vinte e u përhapte derisa numri arriti në 40, vazhdonte edhe më tej të rritej ky numër derisa filluan tërë njerëzit të flasin tashmë për Islam. Kjo periudhë e fshehtë zgjati tri vite, gjatë së cilës Pejgamberi a.s. u tubonte me musliman fshehurazi, u lexonte ajete kuranore të cilat zbritnin në vazhdim.

Gjatë kësaj periudhe u formua një shoqëri jo aq e madhe por shumë e fortë dhe e vendosur për ta vazhduar këtë rrugë pavarësisht se me çfarë pasojash do të ballafaqohen në të ardhmen. Kurejshitet mekas, apo krerët mekas gjatë kësaj periudhe nuk është e mundur të mos kenë dëgjuar se diçka po sillet, apo po zihet siç thotë populli, mirëpo për çudi nuk kishin ndërmarr ende ndonjë hap kundër kësaj fushate, apo lëvizjeje.

Mirëpo ata së shpejti do të fillojnë të ndërmarrin hapa shumë të rënd për ata që pranojnë këtë fe, në veçanti pasi që Pejgamberi a.s. do të urdhërohet më pas që islamin ta paraqes haptazi..........

Bla bla bla bla....

NËN TEREZA ËSHTË SHQIPTARE DHE JO ARABO - MAGJYPE. U SHËNJTËRROFT SHPIRTI I SAJ LART NË QIELL DHE POSHTË NË TOKË.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    cudi me ban vec nje gja qe ketu ulin figuren e nene terezes vetem kosovaret
    a ka mundesi me me dhan kush nej shpjegim
    une vet jam musliman e shkodra ka shume te tille po kurre skena fol per nene terezen keshtu si flisni ju.biles jena ken krenar per te pavarsisht se bate kryqin(flas per mu e per miqte e mi se nuk mund te perfshij gjith muslimanet e shkodres)
    JO SEKS PARA MARTESE

A nuk ju duket vetja pak injoranta ne materie qe te diskutoni per njerz si Nene Tereza? Nga te gjithe ju qe merrni guximin te shkruani kunder kesaje Gruaje, nuk e shikoj nje qe te kete nje fare bagazhi personal. Te pakten mundohuni te flisni per ndonje gje qe eshte ne horizontin tuaj. Te kritikosh te tjeret eshte gjeja me e lehte, qe edhe injorantet(pikerisht) munden t'a bejne nje gje te tille. Deri tani jane perdhosur te gjithe, Gjergj Kastrioti, Gjergj Fishta, Nene Tereza, Ibrahim Rugova etj etj, çfare faji kane bere keta njerz qe shqiptaret kane kaq urrejtje ndaj tyre? Vetem se kane qene katolik duhet te perulim ç'do gje nga jeta e tyre?

Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Oooooo njerez, ju lutem mos e krahasoni nenen tereze me pejgamberet.

Pejgamberet jane te derguarit e All-llahut, kurse nena tereze e te ngjajshme

me te jane ... s'di cka jane, por pejgambere nuk jane.
    As qe duhet marre guximi qe te krahasojme Nene Terezen me nje burre qe martohej me femije dhe ishte edhe analfabet. Do te ishte atentat kunder ndergjegjes se mbare njerzimit.

Faqja 10 prej 23 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •