Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    i/e regjistruar Maska e Archicad
    Anëtarësuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Ne boten tridimensionale
    Postime
    283

Çfarë kuptimi kanë fjalët:

Ju lutem në këtë rubrikë të jepen sqarime për kuptimin e disa fjalëve që janë të panjohur për ne. Mundësisht spjegimi, sqarimi të jepet me sinonimin në anglisht.

Ka fjalë që ne në Kosovë nuk i kuptojmë të cilat i hasim nëpër forume, web faqe apo libra që përdorin shqiptarët në Shqipëri.

Për momentin mua më kujtohen këto fjalë, por në kohën që do të ballafaqohem me fjalë të tjera të pakuptueshme, mendoj ti parashtroj këtu.

Ju flm.

Pra, çfarë kuptimi kanë fjalët:

- Gallatë

- Batutë

- Skuth

- Buf
    Ndryshuar për herë të fundit nga Archicad : 01-09-2009 më 10:00

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar më parë nga Archicad Lexo Postimin
    Ju lutem në këtë rubrikë të jepen sqarime për kuptimin e disa fjalëve që janë të panjohur për ne. Mundësisht spjegimi, sqarimi të jepet me sinonimin në anglisht.

Ka fjalë që ne në Kosovë nuk i kuptojmë të cilat i hasim nëpër forume, web faqe apo libra që përdorin shqiptarët në Shqipëri.

Për momentin mua më kujtohen këto fjalë, por në kohën që do të ballafaqohem me fjalë të tjera të pakuptueshme, mendoj ti parashtroj këtu.

Ju flm.

- Gallatë

- Batutë

- Skuth

- Buf
    gallate...ne kosove i thone .. me ba hajgare..pra bisede humoristike

batute...me fol me kungja (keshtu i thone ne kosove) ose ma shqip me fol me kunja..psh shpesh kunjat qe i hedhin njeri tjetrit politikanet..kur shoh edi ramen me kujton partizanin e vogel velo..etj.dicka e tille pra e folme me nenkuptime tallese.

skuth...jua drejtojme kryesisht meshkujve me dy fytyra.meshkuj qe ta hane dheun nen kembe...ik ore skuth,debil..je bere si skuth..

buf ...bufi...krahasim qe i behet nje mashkulli te shendoshe me kafshen e bufit..eshte trashe ( shendoshe ) e eshte bere si buf..i drejtohet edhe atyre qe nga mendja jan pak te trashe..edhe kjo ka karakter talles...

Citim Postuar më parë nga Archicad Lexo Postimin

Ju flm.

- Gallatë

- Batutë

- Skuth

- Buf
    I nderuar archicad, po pate pranë vetes një fjalor të gjuhës së sotme shqipe do të gjesh kuptimin e fjalëve: gallatë, skuth dhe buf. Nuk do ta gjesh fjalën: batutë. Këtë të fundit e gjen në fjalorin për fjalë të huaja.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Tema është hapur në nënforumin e gabuar, nënforumi i gjuhës shqipe do të ishte më i përshtatshëm.

Gjithë të mirat.
    Sui generis

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •