jam perdorues i ri i sistemit ubuntu 8.10. kam nje problem me hapjen e nje hardisku 160 GB. Me nxjerr kete dritare:
cannot mount volume
cfare duhet te bej??
flm
jam perdorues i ri i sistemit ubuntu 8.10. kam nje problem me hapjen e nje hardisku 160 GB. Me nxjerr kete dritare:
cannot mount volume
cfare duhet te bej??
flm
Pėrshėndetje eno84,
Nuk ke treguar si e ke instaluar Linux-in; nė diskun e ngurtė apo me ndonjė makinė virtuale. Pėrveē kėtij sistemi operativ a e ke edhe windowsin e instaluar.
...Diēka mė konkrete!
Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e ēėshtjes shqiptare
Ate do thoja e une se ma sa duket ntfs support nuk qenka instaluar me paketen e ubuntut gje qe eshte e cuditshme se zakonisht nese ke nje particjon ntfs ne kompjuter ky suport instalohet. Gjiithmone nese hdd qe do te mountesh eshte ntfs. Jep me shume info sic ka kerkuar altiX
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
sistemi eshte instaluar ne nje HDD bosh, pra ne te nuk ka asnje sistem tjeter. Me perpara ne kete HDD ka qene sistemi wondows, por me pas e formatova per ti lene vend linuxit. E kam instaluar normalisht me CD. Hardisku qe nuk hapet eshte NTFS.
Provo njehere nga terminali (gnome-terminal):
sudo mkdir /media/disku
sudo mount -o force /dev/sdXY /media/disku
ku sdXY eshte disku ne fjale, ne trajten sda1, sda2, sdb1, sb2, ne varesi te llojit te diskut dhe lidhjes.
Mund ta gjesh 'kodin' e ketij disku me komanden:
sudo fdisk -l
Duhet ta dallosh tek kollona e fundit, ku thote llojin e sistemit: HPFS/NTFS.
U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
Usually he takes the clip out
te ubuntu 8.10 ndryshe nga 9.04 gjen akoma diskmanager, qe eshte nje program qe thjeshtezon montimin e HD si dhe menaxhimin e filesystem si NTFS ne lexim dhe shkrim, mund ta instalosh nga synaptic
krishti, mesija eshte afer duke ardh,duani dhe ndihmoni njeri tjetrin,faluni qe tju falan mekatet
per c'arsye? me sa e di une, NTFS vetem perdoret tek windows OS dhe jo tek linux. parafolesi po ben fjale per linux dhe thote qe e ka formatuar HD. kjo do te thote qe NTFS ku kan qene windows te instaluara jane zhdukur, mbas formatimit te HD-se.
ma shpjegoni ju, ju lutem si e kuptoni ju!
krishti, mesija eshte afer duke ardh,duani dhe ndihmoni njeri tjetrin,faluni qe tju falan mekatet
Krijoni Kontakt