Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar Maska e eno84
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Postime
    190

nuk me hapet hardisku ne linux

jam perdorues i ri i sistemit ubuntu 8.10. kam nje problem me hapjen e nje hardisku 160 GB. Me nxjerr kete dritare:

cannot mount volume

cfare duhet te bej??
    flm

Pėrshėndetje eno84,

Nuk ke treguar si e ke instaluar Linux-in; nė diskun e ngurtė apo me ndonjė makinė virtuale. Pėrveē kėtij sistemi operativ a e ke edhe windowsin e instaluar.
    ...Diēka mė konkrete!
    Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e ēėshtjes shqiptare

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Ate do thoja e une se ma sa duket ntfs support nuk qenka instaluar me paketen e ubuntut gje qe eshte e cuditshme se zakonisht nese ke nje particjon ntfs ne kompjuter ky suport instalohet. Gjiithmone nese hdd qe do te mountesh eshte ntfs. Jep me shume info sic ka kerkuar altiX
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar Maska e eno84
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Postime
    190
    sistemi eshte instaluar ne nje HDD bosh, pra ne te nuk ka asnje sistem tjeter. Me perpara ne kete HDD ka qene sistemi wondows, por me pas e formatova per ti lene vend linuxit. E kam instaluar normalisht me CD. Hardisku qe nuk hapet eshte NTFS.

Provo njehere nga terminali (gnome-terminal):

sudo mkdir /media/disku
    sudo mount -o force /dev/sdXY /media/disku

ku sdXY eshte disku ne fjale, ne trajten sda1, sda2, sdb1, sb2, ne varesi te llojit te diskut dhe lidhjes.

Mund ta gjesh 'kodin' e ketij disku me komanden:

sudo fdisk -l

Duhet ta dallosh tek kollona e fundit, ku thote llojin e sistemit: HPFS/NTFS.
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

i/e regjistruar Maska e al5f1nx
    Anėtarėsuar
    23-03-2004
    Vendndodhja
    pothuajse se aty ku duhet
    Postime
    92
    Citim Postuar mė parė nga eno84 Lexo Postimin
    sistemi eshte instaluar ne nje HDD bosh, pra ne te nuk ka asnje sistem tjeter. Me perpara ne kete HDD ka qene sistemi wondows, por me pas e formatova per ti lene vend linuxit. E kam instaluar normalisht me CD. Hardisku qe nuk hapet eshte NTFS.
    Nqs disku eshte NTFS dhe nuk e ke instaluar ate suport atehere :

sudo apt-get install ntfs-3g

be ben pune.

Pas instalimit, si shkruajti helios:

sudo mkdir /media/disku
    sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdXY /media/disku -o force
    Geniality is a state of mind

i/e regjistruar Maska e xubuntu
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    168
    te ubuntu 8.10 ndryshe nga 9.04 gjen akoma diskmanager, qe eshte nje program qe thjeshtezon montimin e HD si dhe menaxhimin e filesystem si NTFS ne lexim dhe shkrim, mund ta instalosh nga synaptic

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    Citim Postuar mė parė nga eno84 Lexo Postimin
    ne qofte se ti e ke formatuar HDD the complet partition qe ka qene NTFS, se marr vesh se c'fare po kerkon tani? NTFS eshte zhdukur dhe ne qofte se ti nuk i instalon windos OS perseri ske pse pyet fare per NTFS.
    krishti, mesija eshte afer duke ardh,duani dhe ndihmoni njeri tjetrin,faluni qe tju falan mekatet

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar mė parė nga ithelle Lexo Postimin
    ne qofte se ti e ke formatuar HDD the complet partition qe ka qene NTFS, se marr vesh se c'fare po kerkon tani? NTFS eshte zhdukur dhe ne qofte se ti nuk i instalon windos OS perseri ske pse pyet fare per NTFS.
    Ky ishte nje nga postimet me te lezetshme ca kam lexu pa pat idene se ca flitet obura tja fusim si kau peles.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Ky ishte nje nga postimet me te lezetshme ca kam lexu pa pat idene se ca flitet obura tja fusim si kau peles.

Ardi
    per c'arsye? me sa e di une, NTFS vetem perdoret tek windows OS dhe jo tek linux. parafolesi po ben fjale per linux dhe thote qe e ka formatuar HD. kjo do te thote qe NTFS ku kan qene windows te instaluara jane zhdukur, mbas formatimit te HD-se.
    ma shpjegoni ju, ju lutem si e kuptoni ju!
    krishti, mesija eshte afer duke ardh,duani dhe ndihmoni njeri tjetrin,faluni qe tju falan mekatet

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •