Ndonse temen e kam hape une ju betohem se nuk e kam lexuar ate vecse, sa pashe emrin e familjes e kuptova krej permbajtjen e saj.U trondita shume e nuk kam zemer ta lexoj deri ne fund.I kam njohur ato ne nje forum tjeter,ku une isha nje force promotore e ketij procesi.Ndoshta i kam shtyre dhe i kam dhene kuraje , e tashme ndjehem keq.Ndjehem i goditur bashke me to.Vepra e tyre i kalonte permasat e kujtdo patriooti shqipetare musliman, qe nga koha e Gjergj kastriotit.Me Naim e me Sami, Qemal e Isa Boletin.Te gjithe i sherbyen me zell okupatorit, kerkush nuk beri aktin final.Kurre nuk bene perpjekje te per te rigjete veteveten , humben trashegimnine gjenealogjike,humben gjyshin stergjyshin, u kthyen ne bastarde, ne njerez pa adrese, pa certifikate.U kthyen ne bije te Abdullahut (bijte te Allahut)Emer ky i preferuar per te gjithe ato qe nuk kishin nje emer prindi musliman, pasi prindi ishte dhe i vellezerve te tjere qe nuk ishin konvertuar.I vetmi qe ngriti koken ishte Gjergj Kastrioti dhe ne shembullin e tije ne pame konkretishte, egersine, dhunen, ligesin, me te gjitha permasat e saj , te perdorur nga nje perandori e tere.25 vjet lufte , dhimbje pa fund, qe se fundi pas thyerjes, krijoi braktisjen e madhe,eksodin e tmerrit.Kur qame per per eksodin e 91 ku njerzit hiknin te tmerruar nga lufta me vetveten ne50 vjet , merreni me mend se cfare kuje ka qene atehere kur arratija ishte e vetmja shprese shpetimi.Tashme shohim te rikthehet e njeta ligesi, por kjo jo me nga "Ai"por nga produkti qe ka te njeten pamje, te njeten forme te njeten madhesi tredimensionale.
Shpirterisht ndaj me familjen Mehaj dhimbjen.Dera ime do te jete perjetesisht e hapur per to.
Krijoni Kontakt