Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 110
    Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga ORIONI Lexo Postimin
    Ne fakt ato ndihmat ishin nje loje pimpongu qe bente kisha serbe me kishen greke me shqiptaret.Sa te behet shqiperia e madhe do e marresh vesh se kush fiton ne futboll pastaj.
    bashkimin shihe me enderr,...kujdes se mos ndaheni me tej....

po se kush fiton kete do ta shohim, por ne nje tjeter futboll...
    Duaje te afermin tend si veten

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga gerrard73 Lexo Postimin
    Une kam qene i pranishem si gazetar ne disa konvertime shqiptaresh keto vitet e fundit. Dhe ju siguroj se ka nje tendenze aq te madhe te njerzve normal per t'u kthyer ne origjinen e te pareve sa askush nuk eshte ne gjendje t'a imagjinoi.. Pamvarsisht nga burrokracia e Kishes Katolike, qe paradoksalisht behet edhe pengese me ritualin e saje monoton. Nje muslimani qe deshiron te kthehet ne katolik, duhet te ndjek nje kalvar te vertete, ku se pari duhet te ndjek katikizmin, pastaj te pagazohet dhe te krezmohet. Dhe nje proēes i tille don kohe dhe pune. Sipas Kishes nese nje musliman deshiron te kthehet ne Katolik, ai duhet te mohoje ē'do besim tjeter dhe te pranoje Jezusin shpetmtar te njerzimit, deri ketu gjithēka ne rregull. Sikur mos te mjaftonin te gjitha, duhet t'a ndiej shpirterisht besimin e ri dhe te jete nje besimtar i devotshem. Kjo per mendimin tim eshte e tepert dhe burrokratike. Eshte e tepert per faktin se vlen vetem moralisht, dhe eshte nje demokraci e teprur qe automatikisht shendrrohet ne "autolezionizem"". Shqiptaret nuk kane nevoje te shendrrohen ne besimtar te devotshem, shqiptaret kane nevoje te braktisin islamin. Pamvarsisht nese neser, do te shkojne ne Kishe rregullisht apo jo. Ne shume raste kam bere edhe polemika te ashpera me shume prifterinj, qe nga ana morale kane te drejte, por nga ana pragmatike Jo. Ne Kosove mbi 50 % te shqiptareve jane te gatshem qe te konvertohen ne katolik, konvertimi i tyre eshte vetem ēeshtje kohet. Kisha Katolike shqiptare po te ndjekte politiken qe ndjek islami, si ne trojet shqiptare ashtu edhe ne xhiro neper bote, shqiptaret do te konvertoheshin brennda dy dekadave. Kisha Katolike ka zgjedhur nje rruge tjeter, duke bere gjithmone rolin e viktimes ku duhet kethyer gjithmone faqja tjeter, dhe ne shume raste pa qene ne gjendje as te ngreje zerin per te mbrojtur te drejtat e komunitetit te saje.
    Ku eshte Kisha Katolike e Kosoves qe nuk e ngre zerin kunder ketyre akteve kaq barbare qe ndermerren ndaj besimtareve te saje? Po te kishte ndodhur nga ana tjeter e barrikades, do te kishim patur protesta ne rruge, pa permendur shown qe ishte bere neper media. Me kujtohet rasti kur politikani Ben Blushi shkroi nje liber qe fliste per konvertimin e shqiptareve ne islam, duke permendur metodat qe perdoreshin. Pothuase patem nje grusht shtetit. Zoti Blushi mori kercenime edhe me vdekje, komuniteti musliman ne Shqiperi doli ne konference per shtyp. Dhe kjo ndodhi vetem per nje liber, qe nga ana tjeter nuk thoshte asgje qe nuk eshte e vertete.
    Une nuk them se Kisha Katolike te sillet si talebanet, kyte kurre, do te ishte turpi me i madh. As nuk pretendoj qe te shkele jetiken e saje qe natyrisht drejtohet nga qeveria lart(Vatikani), por te pakten minimumin e perkrahjes morale duhet t'a pretendojme. Historia e ka treguar se, ne nje popull qe ka shumice islamike, te drejtat e pakices jane shkelur gjithmone. Bile eshte nje eufemizem nese themi se shkelen te drejtat e pakicave ne rregjimet islamike. Fatmirsisht ne trojet shqiptare nuk kemi rregjime islamike dhe as shtete islamike, por gjithmone dhe me pak eshte duke ardhur toleranca. Dhe do te ishte hipokrizi nese pretendojme se kyte "tolerance" e kane prishur te krishteret si pakice. Do te ishte qesharake nese pretendojme se shtepia e kesaje familje eshte djegur nga njerz te tjere perveē se talebaneve kosovar.
    Kosova eshte nje shtet demokratik dhe laik. Besimi i te gjithe qytetareve eshte i mbrojtur me ligj. Dhe secili ka te drejte te zgjedhe, besimin, veshjen, muziken, te dashuren, krahun politik, skuadren e zemres, dhe te gjitha menyrat e te jetuart.
    Une ketu nuk kam asgje kunder talebaneve. Une nuk kam asgje sepse nuk jane askushi. Nuk ndiej as urrejtje dhe as simpati, te urresh do te thote t'i keshe frike. Ata urrejne pjesen tjeter te popullsise shqiptare, qofshin ata te besimit musliman qofte te besimit te krishtere. Urrejne sepse kane frike nga pjesa e shendoshe e popullit shqiptar, qe natyrisht eshte maxhoranca. Urrejne sepse ndihen ne veshtirsi, urrejne sepse ndihen te vetmuar. Une e kam me Kishen Katolike qe vazhdon te beje rolin e viktimes, eshte e kuptueshme kultura e "kthimit te faqes tjeter", por jo te na marrin per budallenj.
    respekte dhe nderime!

Me kujdes lexova shkrimin tėndė, nga fillimi dhe deri nė fund, respekte, nuk kemi se ēka t'i shtojmė, je i sakt dhe gjithė ato qe i ke thėnė ke tė drejt.

Ėshtė burrokracia e Kishes Katolike e cila ėshtė duke penguar, mazamakeq, unė kam patur disaher mospajtime me ta dhe asnjėher nuk do tė pajtoj. Nuk ėshtė fjala lidhur me doktrinat, por me ligjet dhe rregullat te cilat shumher humbin Krishtin. Krishterimi nuk ka shumė gjėra dhe sende as nuk duhet tė ketė, ka Krisht dhe secili qe beson nė Jezus Krishtin ai meriton tė pagėzohet. Te e fundit, kushdo qe mė flet jasht Bibles, per mua ėshtė e pakuptueshme dhe e pavlerė. Mund tė ketė vlerė per arsye njerzore apo lidhur me nji rregull te nji vendi apo rrethi, por Zoti ėshtė Zoti. Kėta kan futur sende dhe gjera, ligje dhe rregulla dhe kan bllokuar gjithqka, bile edhe tė krishterėt kan probleme tė mėdha, shumher njerėzit bėjnė lėshime (vetem hajt mos tė bėhem kahre) sepse ka situata te veshtira qe krijojnė. Para disa javėve, isha ne ni darsem, pasi erdhi koha per kuror te marteses, shkuam nė Kishė, fjala e parė e priftit ishte se nėse (ai person qe kerkon kuroren e martese) ka paguar obligimet per ndertimin e kIshes, ai person nuk kishte paguar pasi jetonte dhe ka shtetsinė e Austrisė, ai tregoj se jetoj jasht por tha se i paguaj menjiher, sot. Ndekohė u afruan per kurorė dhe prifti reagoj ndaj nuses e cila ishte e veshur nuse sipas deshires sė sajė, (vella e nuses), sipas atij prifti nuk ishte e veshur nusja sipas rregullave te Kishes, pati nji mospajtim nė mes tė dhėndrrit dhe priftit, si perfundim, prifti nuk ia dha sakramentin e kurores sė marteses. Kėshtu qe ai shkoj nė punė tė vet dhe kete sakrament e muar nė Austri ku edhe jeton dhe mė postoj mua fotografitė qe unė mundesisht tia deshmoj atij prifti se nuk jeni nė rregull se nė nji kIshė tjeter kjo u mundesua. Unė as nuk e kam ndermend tė mirrna me kėtė punė mė shumė se sa me kete shkrim, por nuk eshte duke shkuar puna mirė!! Per mendimin tim dhe sipas asaj qe unė kam arritur tė kuptoj ėshtė se, Kisha katolike paradoksalisht ėshtė ka behet, perdit e mė shumė, pengese me ritualin e saje monotone dhe jasht Krishtit. Duke harruar se ligji, tradita dhe rregulli e ka perjashtuar nga sinagogat dhe ka denuar Krishtin, prandaj, mund bėhet se edhe sot ajo ndodhė nė shumė raste.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 04-09-2009 mė 12:12
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2009
    Postime
    224
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    bashkimin shihe me enderr,...kujdes se mos ndaheni me tej....

po se kush fiton kete do ta shohim, por ne nje tjeter futboll...
    me fal Ilia por me pare ne disa shkrime te tuajat mu ke dukur me serioz tani me te vertet e teprove me mbrojtjen e ketyre kishave ne Kosove ,dikur kur nuk ka pasur dhune kishtare serbe ne i kemi mbrojtur vet ato kisha por sot eshte diēka tjeter sepse serbet mbushen kishat me arme per te vrare shqiptar ke te ti e din besoj shume mire ,ti duhet te dalosh kishen autoqefale shqiptare nga kishat serbe sllave sepse besimtaret ortodoks shqiptar nuk jan sllav e besoj edhe ti ,per mua kisha ortodokse shqiptare eshte e ndar nga kisha ortodokse serbo sllave flm

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga heneu Lexo Postimin
    me fal Ilia por me pare ne disa shkrime te tuajat mu ke dukur me serioz tani me te vertet e teprove me mbrojtjen e ketyre kishave ne Kosove ,dikur kur nuk ka pasur dhune kishtare serbe ne i kemi mbrojtur vet ato kisha por sot eshte diēka tjeter sepse serbet mbushen kishat me arme per te vrare shqiptar ke te ti e din besoj shume mire ,ti duhet te dalosh kishen autoqefale shqiptare nga kishat serbe sllave sepse besimtaret ortodoks shqiptar nuk jan sllav e besoj edhe ti ,per mua kisha ortodokse shqiptare eshte e ndar nga kisha ortodokse serbo sllave flm
    Te falenderoj hene per konsideraten, por, pavaresisht se postimet e mia duken te ashpra, ato jane brenda kanoneve (rregullave) te Kishes Orthodhokse ne teresi. Nuk po futem ne te thella te besimit tim, por kaq duhet ta dish, se orthodhokset ne te gjithe boten jane vellezer ne Krishtin. Dhe djegja e nje Kishe ne Kosove, eshte njelloj sikur te digjet nje Kishe ne Tirane.

Ne cdo Liturgji Hyjnore te Kishes sone, Kryepiskopi lexon tere emrat e primateve te Kishave Orthodhokse, duke perfshire edhe Pavlin e Beogradit.

Megjithate ne rastin konkret Kishat duhej te ishin mbrojtur qe te mos digjeshin, se nuk do te vija une nga Tirana, kur per 2 dite u dogjen 36 Kisha ne vitin 2004.

Nuk dua te kritikoj njeri, por mbrojtja e Kishave eshte detyre e besimtareve (mbrojtje me te gjitha menyrat pa perjashtim).
    Duaje te afermin tend si veten

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin

interesant terroristet qenkan ne forum, e ne merremi me llafe..
    Ende nuk e ke ditur kėtė? Kėtu nė forum nuk ka edhe shumė musliman te besimit islam. Problemi ėshtė se kėta qe janė kėtu nuk jan musliman o vėlla, por jan do qyqar qe vetem dinė me shajt dhe me nxitė urrejtje ndaj krishterimit dhe ndaj amerikes dhe europes! Deri sot, ama deri sot nuk lexova asnjė fjalė tė mirė prej tyre! Kėta gjithqka mund te jenė por jo musliman shqiptar, fjalen e kam shqiptar nė kuptimin e fjales. Shqiptarėt te besimit musliman nuk jan kėshtu, unė jam ne Prishtinė dhe kėtu ka mėse 500000 banor shqiptar te besimit musliman por nuk jan kėshtu, kjo ėshtė e vertetė. Ndersa pas ēlirimit jan dhe shihen nė levizje do "dalldysha" me mjekrra dhe pantollana te shkurtė te cilet secili i shiqon per te keq, por, jan pak dhe mund te numerohen ne gishta. Ndersa keta te forumit ketu janė jo-musliman-shqiptar por taliban dhe ne zemer kurr nuk pranojnė se jan shqiptar, e keqja eshte se thirren musliman-shqiptar. Dhasht Zoti qe mos tė infektohet shqiptaria dhe populli i jonė nga kėta se atėher ka me rru dreqi ne kater anėt, nuk besoj se mund te ndodhė kjo, por qe nėse jemi tė nemur dhe kemi ndonji mallkim, atėher, edhe kjo mund te ndodhė.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ende nuk e ke ditur kėtė? Kėtu nė forum nuk ka edhe shumė musliman te besimit islam. Problemi ėshtė se kėta qe janė kėtu nuk jan musliman o vėlla, por jan do qyqar qe vetem dinė me shajt dhe me nxitė urrejtje ndaj krishterimit dhe ndaj amerikes dhe europes! Deri sot, ama deri sot nuk lexova asnjė fjalė tė mirė prej tyre! Kėta gjithqka mund te jenė por jo musliman shqiptar, fjalen e kam shqiptar nė kuptimin e fjales. Shqiptarėt te besimit musliman nuk jan kėshtu, unė jam ne Prishtinė dhe kėtu ka mėse 500000 banor shqiptar te besimit musliman por nuk jan kėshtu, kjo ėshtė e vertetė. Ndersa pas ēlirimit jan dhe shihen nė levizje do "dalldysha" me mjekrra dhe pantollana te shkurtė te cilet secili i shiqon per te keq, por, jan pak dhe mund te numerohen ne gishta. Ndersa keta te forumit ketu janė jo-musliman-shqiptar por taliban dhe ne zemer kurr nuk pranojnė se jan shqiptar, e keqja eshte se thirren musliman-shqiptar. Dhasht Zoti qe mos tė infektohet shqiptaria dhe populli i jonė nga kėta se atėher ka me rru dreqi ne kater anėt, nuk besoj se mund te ndodhė kjo, por qe nėse jemi tė nemur dhe kemi ndonji mallkim, atėher, edhe kjo mund te ndodhė.
    a po flet mi mer rrenacak mashtrrues?

sa temake hap ke komuniteti jot qe ofendon muslimanet me rrena dhe mashtrrime ,dhe kur jam munduar me qin ne shehs rrenat dhe mashtrrimet tuja mike fshi postimet.to more rrenacak mashtrrues qe je mbrojtes i gjakpirsave kriminel dhe fashista te vatikanit?

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga paridi26 Lexo Postimin

sa temake hap ke komuniteti jot qe ofendon muslimanet me rrena dhe mashtrrime ,dhe kur jam munduar me qin ne shehs rrenat dhe mashtrrimet tuja mike fshi postimet.to more rrenacak mashtrrues qe je mbrojtes i gjakpirsave kriminel dhe fashista te vatikanit?
    Nuk do tė mirren masa ndaj teje pasi qe mu ke drejtuar mua, sikurse tė kishte ndodhur kjo ndaj nji anėtari tė tjeter, sigurisht se po sepse sipas rregullores hyjnore, njerzore dhe ēka eshte mė e rendėsishme pasi qe jemi ne nji forum, sipas rregullit te ketij forumi, kjo nuk lejohet. Veē vazhdo por kurseje veten sepse kohė ramazani e......!

Per ndryshe, pa u zagjatur me ty pasi qe ti tregon vet se kush je dhe kush ėshtė frymėzuesi i yt, unė bėjė kėtė pytje; a je duek agjerue? Nėse ke agjerue krejt diten sot, a mendion se nga zemra jote buron urrejtja e cila nuk vjen nga ZOTI. Apo kėshtu tė ka mėsuar zoti yt dhe mendon se vertetė je duke i sherbyer Perendisė sė VERTETĖ i cili ėshtė burim paqe. Eh, i shkretė je, kjo ėshtė ajo qe thotė krishterimi gjithmonė se; njeriu vuan nėse i mungon hiri i Zotit. Njeriu pa Zot vuan dhe nuk e din arsyen.

ē'ka zemra e qet goja.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2009
    Postime
    224

Wink

Citim Postuar mė parė nga paridi26 Lexo Postimin

ti parid qe i thua vetit po pse e ke vu kete emer tregom drejt a je shqiptar?po tishe me gjak shqiptar nuk do te flitshe keshtu po dreqi din se ēka je ti a kush po te pagun po ēka jeni kap per fe te arabve kur gjakun e kini shqiptar o te mjere

Une shpresoj,dhe jam i bindur,qe te gjitha postimet e kryera nga disa "fundamentaliste",jane vetem siperfaqsore,sepse ata e ndjejne vehten 100% shqiptare!
    Lufta ne Ballkan ne fakt nuk ishte nje lufte fetare,por justifikohej si e tille!
    Megjithate,muslimanet e Ballkanit e pane me syte e tyre qe jane te rrethuar nga ortodokse dhe katolike te cilet jane te gatshem t'i fshijne nga faqja e dheut sapo te kene rast!
    Ne Shqiptaret,nuk jemi komb musliman,nuk vritemi per fe,jemi te vjeter ne keto troje,kemi aleate te forte etj etj!
    Megjithate nuk duhet t'au kthejme shpinen miqve tane,kurre,do ishte nje gabim fatal!
    Mjaft me aleanca hibride te bazuara ne fe!
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju
    ne gjoks tandin me piku-Orosh

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga heneu Lexo Postimin
    ti parid qe i thua vetit po pse e ke vu kete emer tregom drejt a je shqiptar?po tishe me gjak shqiptar nuk do te flitshe keshtu po dreqi din se ēka je ti a kush po te pagun po ēka jeni kap per fe te arabve kur gjakun e kini shqiptar o te mjere
    ky eshte emri im.dhe un ate e vendos gjithmon.nuk fshihem pas emrave te rrem,ai qe jam ate shfaq.

un nuk besoj ne kombesi ,un jam shqiptar ,krenar qe jam shqiptar ,porse nuk jam nacionalist .e kemi pare gjate kohes se ēka kan prodhuar mendimet nacionaliste ,apo jo ?

un nuk besoj ne rracat njerezore ,un besoj se rraca njerezore eshte nje .

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •