Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 48
    Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    propaganda e juve krishterve kur thoni kthim ne fen e te pareve esht pika e par ku boni provokim plus cdo gje qe lidhet me shqiptari e lidhni me krishterizem ju vet beni provokime qe nuk mundet njeri te iu ik . mu mem thon live naj shqiptar feja e te parve osht krishterimi shpull e han apo disa raste qe po i permendi per skenderbeun gjithqka doni te pervetsoni si greket qe bejn me tokat e shqiptarve ose me hornjt
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

Iliro-Thrakas Maska e Sturmgewehr
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Citim Postuar më parë nga presHeva-Lee Lexo Postimin
    propaganda e juve krishterve kur thoni kthim ne fen e te pareve esht pika e par ku boni provokim plus cdo gje qe lidhet me shqiptari e lidhni me krishterizem ju vet beni provokime qe nuk mundet njeri te iu ik . mu mem thon live naj shqiptar feja e te parve osht krishterimi shpull e han apo disa raste qe po i permendi per skenderbeun gjithqka doni te pervetsoni si greket qe bejn me tokat e shqiptarve ose me hornjt
    Feja e te parve te shqiptarve dihet qe nuk eshte Krishtwerizmi por eshte Neo-Paganizmi.

Kethimi i Shqiptareve ne fene e te pareve do te thot kethimi ne Paganizem, kjos sigurisht nuk ka te ndodhe.

si do qe ti vij Muslimanve per Evropen po edhe per Shqiptaret Feja krishtere ka luajtur rol shum te rendesishem, kur themi per Evropen duhet ta kemi parasysh se Evropen per her te par e bashkoj Krishterimi ne kohen e Perandorise Romake ne vitet 100 AD kjo qe do te thot Bashkoi te gjioth Europianet ne Trungun e vet dhe dihet ne ate jkoh Shqiptaret ose Arbanitet ilir e Pranuan Krishterimin ( katolicizmin ), Shteti i par shqiptar eshte formuar nen Krishterizem edhe pse ne jemi musliman ose une jam musliman ne/une nuk mund ta harojme se Feja Krishtere ishte ajo qe beri formimin e shtetit te pare shqiptar ne krye me Gjergj Kastriotin ose me nje Fjal princi MKastriot beri bashkimin e fiseve Shqiptare nen fene Krishtere dhe rezistuan agresoret Turko-Mongol, pas renjes te shtetit te Skenderbeut shum Arbanit ( shqiptar ) e pranuan fene Islame per shkak te hikjes se Masakrave te turqve dhe hakmarjes turke poashtu edhe epr shkak te mbrojtjes se pronave te veta, ata qe refuzuan hiken dhe u dynden neper viset Evropiane ku edhe sot i ke Arbreshet ne Itali, shum shqitar e Pranuan Fene shqiptare edhe me deshir dihet.

Nga ana tjeter nuk duhet te harojm rolin e fese islame ne mbrojtjen e identitetit shqiptar ne vitet 1500 kur propaganda greke edhe Serbe ishte shum e ashper, greket dhe Serbet tentonin ta perhapin propaganden e tyre nepermjet kishave dhe tentonin ti futin kembet ne tokat shqiptare dhe ketu luajti nje rol te madh feja islame ku Shqiptaret u ben te ndryshem me fe nga Greket edhe Sllavet dhe ju larguan asimilimit.

Si do qe te themi te dy fete pa mar parasysh feja Krishtere apo Islame kane luajtur nje rol sume te rendesishem ne ruajtjen e Identitetit shqiptar, ashtuqe nuk ja vlen te bejme percarjen ne mes nesh duke u larguar njeri nga tjetri se kemi fe te ndryshme, pra edhe njiher feja eshte shum gje personale edhe besim personal dhe nuk varet nga askush pervecse vet ti dhe besimi jot kurse kombi eshte shum i komplikuar kombi varet nga twe gjith ne cdo individ cdo shqiptar eshte pjes e kombit tone dhe nese ne nisim te percahemi pjes mbas pjese ateher nuk do mbetet azgje nga ky komb i shenjt.

SHQIPERIA MBI TE GJITHA
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sturmgewehr : 01-09-2009 më 19:49
    Mia San Mia

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Nese eshte djegur vertet nga ndonje grup islamistesh shtepia, nuk besoj se ky grup perfaqeson fen islamike ashtu sic nuk perfaqsojn fen e tyre prifterinjt pedofile. Kot ska dal fjala urt popullore qe pyll pa derra nuk ka.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    tem e kote

te mungojn emrat e personave
    te mungon perkatesia e tyre kombtaro-fetare
    te mungon qellimi i tyre
    te mungon arsyeja e tyre
    te mungojn argumentet bindese ne ato qe do thuash

me nje fjal sje interesant ti hapesi i temes

mos ke dert se EXPRESI do e botonte para teje,nnese vec se ka botuar nje gje te tille

edhe pse,keni parasysh,dikush ben dem vetvetes per te aritur qellimet e tija
    si esht e mundur?
    ja kshtu

dikush djeg shtepin e vet-sepse dikush i ka premtuar shteppi edhe me te mire
    dikush djeg shtepin e vet sepse dikush i ka premtuar X gjera te tjera

andaj mos i merni gjerat te gatshme ashtu sic ju duken ne syt tuaj,shihni pak me lart

islami e ndalon djegjen e kishave,sepse ato (kishat)jan faltore per te krishteret
    islami e ndalon dhunen
    tha muhamedi as

nese ne nje shtet musliman jeton nje jo musliman,dhe nese ju demtoni ate,me keni demtuar mua

cka dua te them
    shum tema lexoj por nuk shkruaj sepse nuk behet debat ketu por ketu shtyhen me inat

o burra dhun nuk pretendon islami dhe kurani asnjeher
    a cka bejn disa te ashtuquajtur musliman,ajo nuk dmth se behet me urdher te islamit

nje dijetar islam ka then

e vetmja e Mete e Islamit esht-qe neve jemi pjestar te tij
    se ne muslimanet jemi vet ata qe bejm pun te paahijshme

me respekt
    Jetë e rëndë.......!!!

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga Sturmgewehr Lexo Postimin
    Seriozisht e ke apo ja fut kot vetem???????? a je ne gjendje cka flet apo jo????
    Edhe une jam me mendimin tend. Me ke cituar gabimisht me duket...
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Kta (saude lepires) po thojne se familja Mehaj e kane djegur shtepine vet se po u dashkan (qe te digjen shtepi dhe te prishet imazhi i gjithe popullit shqiptar) per t'a rregulluar lejeqendrimin ne Norvegji, ndersa familja Mehaj thone se e kane te rregulluar lejeqendrimin ne Norvegji qe prej kohesh, pasi keta te fundit jetojne qe nga viti 1987 ne Norvegji.

Dikush po rren ketu, se paku duhet te gezohemi qe nuk po thone 'inside job' por 'se e kane djegur vet shtepine'. Budallalleku vazhdon...

i/e regjistruar Maska e sabah08
    Anëtarësuar
    06-11-2008
    Postime
    196
    Te themi turp per ate qe ka ndermar sulmin per djegien e shtepise dhe jo turp per nje mysliman qe i thote vetes shqiptar.Pse direkt sulmohen muslimanet?Une mund te them se sulmuesi zjarrvenes mund te jete edhe nje katolik,ortodoks etj .Te pritet versioni i policise se cili eshte fajtori,pastaj mund te jepet nje opinion per te denuar veprimin jo human te zjarrvenies.
    Me shume dua shqiperine.

εὐαγγέλιον - Ἰησοῦς Χριστ Maska e lamb-of-god
    Anëtarësuar
    21-05-2009
    Vendndodhja
    Heaven
    Postime
    115
    O une spo quditna per shpi , kjo asht e leht po ata po vrajne edhe njerz ne emer te allahut qajo ma katastrof

εὐαγγέλιον - Ἰησοῦς Χριστ Maska e lamb-of-god
    Anëtarësuar
    21-05-2009
    Vendndodhja
    Heaven
    Postime
    115
    Citim Postuar më parë nga presHeva-Lee Lexo Postimin
    A Sa per ty . Leji pallavrat tuja se flet me goj, thojn pleqt QENI SE LEH SHUM NUK HAN .

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    mu mem thon live naj shqiptar feja e te parve osht krishterimi shpull e han
    A qaq agresiv koke a? edhe me debatu sdin ti a! at`her qka po i dufka me i bo shumices njerzve qe diksutojne...dmth e vertet koka qe ju ka djeg shpija ktyne prej njerzve te besimit Islam sepse kur dikush iu paska thon atyneve "feja e par eshte krishterimi" pra ata kan kalu n`ekstrem me djegien e nje shtepie at`her edhe ti je nifar ekstremi amo je ekstrem i shkallës se ult e kta qe djegin e mysin per ksi sene jon te shkalles te lart ska asnji ndryshim pra ndy rastet jeni ekstrem nese ju mendoni qe ata po propagandojnë edhe ju muneni me shpreh mendimin e juj si ata e jo me inat e tu kalu n`ekstrem e n`dhunë

(n`dit te sodit duhet alltien ner jastëk me e majt)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gordon Freeman : 02-09-2009 më 16:27

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •