Prenceedi,nuk po flisja per economine apo per pagezimet,,!
Dhashe nje shembull te nje te afermi timin,por te gjithe aty aty jane!Harru gjuhen shqipe,kjo eshte me kryesorja!
Prenceedi,nuk po flisja per economine apo per pagezimet,,!
Dhashe nje shembull te nje te afermi timin,por te gjithe aty aty jane!Harru gjuhen shqipe,kjo eshte me kryesorja!
sikur t kisha gja ne dor
e t u bajsha akullor
buzt e tuja me shiju
ne gjoks tandin me piku-Orosh
OROSHI .........fenomeni i gjuhes shqipe eshte i pergjithshem per te gjithe shqiptaret qe jane ne emigrim....jo vetem i atyre te greqise
arsyet jane sqaruar ne shume tema te tilla ketu ne forum
nje gje nuk kuptoj perse gjithmone i referoheni emigranteve te Greqise kur behet fjale per keq????????
hidhuni nje sy postimeve ne forum te atyre anetareve qe jane ne amerike apo angli me shume se gjysmat e fjaleve i kane anglisht........perse ju "djeg" kaq shume kur dikush flet apo shkruan greqisht..........
PS: ekonomine shkruhet me k dhe jo me c ne shqip
Ndryshuar për herë të fundit nga oliver55 : 02-09-2009 më 17:08
PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;
Gabimi i parë:- Quan gjuhën greke gjuhë cigane, ndërkohë që duhet të dishë mirë se ashtu si gjuha shqipe edhe gjuha greke është nga më të vjetrat në botë.Më kujton disa injorant grekë , inferior, të pa zhvilluar që thonë të njëjtën për gjuhën shqipe.
Gabimi i dytë:- Nuk mund të jesh ti ai që të kesh aftësinë, apo të drejtën të përgjithësosh me mijra shqipëtar që jetojnë , punojnë, dhe janë integruar në Greqi pa harruar gjuhën dhe prejardhjen.
Gabimi i tretë:- Ai nipçja 17-të vjeçar nuk e meritonte shpullën turinjve. Ajo shpullë duhej të drejtohej tek prindërit e tij, sepse janë ata të parët që e ndaluan të flasi shqip dhe të tillë tipa servil, frikacakë, inferior do t'i quaja, tipa që mohojnë gjuhën dhe prejardhjen e tyre në Greqi ka fatëkeqësisht plot, ndër ta që ti i quan pa karakter,qënkan edhe disa të familjes sate.
Mësohu të flasësh për raste konkrete dhe të luftosh pikërisht ato, atëherë do të të quaja një njeri me karakter të fortë, ndërsa kështu si shprehesh fatkeqësisht mund të të quaj .......asgjë!
Krijoni Kontakt