Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    Prenceedi,nuk po flisja per economine apo per pagezimet,,!
    Dhashe nje shembull te nje te afermi timin,por te gjithe aty aty jane!Harru gjuhen shqipe,kjo eshte me kryesorja!
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju
    ne gjoks tandin me piku-Orosh

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga OROSHI Lexo Postimin
    Prenceedi,nuk po flisja per economine apo per pagezimet,,!
    Dhashe nje shembull te nje te afermi timin,por te gjithe aty aty jane!Harru gjuhen shqipe,kjo eshte me kryesorja!
    OROSHI .........fenomeni i gjuhes shqipe eshte i pergjithshem per te gjithe shqiptaret qe jane ne emigrim....jo vetem i atyre te greqise
    arsyet jane sqaruar ne shume tema te tilla ketu ne forum
    nje gje nuk kuptoj perse gjithmone i referoheni emigranteve te Greqise kur behet fjale per keq????????
    hidhuni nje sy postimeve ne forum te atyre anetareve qe jane ne amerike apo angli me shume se gjysmat e fjaleve i kane anglisht........perse ju "djeg" kaq shume kur dikush flet apo shkruan greqisht..........

PS: ekonomine shkruhet me k dhe jo me c ne shqip

DR-GR Maska e oliver55
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Europa
    Postime
    666
    Citim Postuar më parë nga ardis Lexo Postimin
    me vjen keq per informacionin e paket qe keni per shqiptaret qe jetojne ne greqi ,shumica e tyre kane blere shtepi qe shume greke nuk kane ,jane bere pronare ne punet e tyredhe kane nje ekonomi te kenaqeshne ,sa per emratnuk i kane ndryshuar te gjithe.
    Me mijra vete jane ber antar me karta hyrje ne 2 kazinot e medha qe ndodhen ne athine.Ata qe dine ndopak per kazinot e athines e kan parasyshe se per cfar kazinosh e kam fjalen.
    Shqiptaret e greqise te shumtat e makinave qe kan blere kapin shumen mbi 10.000 euro.
    Ndryshuar për herë të fundit nga oliver55 : 02-09-2009 më 17:08
    PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;

DR-GR Maska e oliver55
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Europa
    Postime
    666
    jane ba me te vertete per t'i meshiru shqiptaret emigrante ne Greqi,nuk kane pik karakteri!
    Me erdhi nje nip ketu ne Belgjike,ka ik ne Greqi kur ishte tre vjeç e tani eshte 17 vjeç,ma perdhoste gjuhen shqipe me gjuhen cigane greke,nuk kaloi as 20 minuta ne Belgjike dhe shpull e hangri turinjve!
    Si eshte e mundur te dallosh karakterin e te gjithe shqiptareve qe ndodhen ne greqi? Duke nxjerre konkluzion nga nje femije 17 vjec.
    Gjithmon sipas atyreve qe ke thene me siper.
    PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;

jane ba me te vertete per t'i meshiru shqiptaret emigrante ne Greqi,nuk kane pik karakteri!
    Me erdhi nje nip ketu ne Belgjike,ka ik ne Greqi kur ishte tre vjeç e tani eshte 17 vjeç,ma perdhoste gjuhen shqipe me gjuhen cigane greke,nuk kaloi as 20 minuta ne Belgjike dhe shpull e hangri turinjve!
    Gabimi i parë:- Quan gjuhën greke gjuhë cigane, ndërkohë që duhet të dishë mirë se ashtu si gjuha shqipe edhe gjuha greke është nga më të vjetrat në botë.Më kujton disa injorant grekë , inferior, të pa zhvilluar që thonë të njëjtën për gjuhën shqipe.

Gabimi i dytë:- Nuk mund të jesh ti ai që të kesh aftësinë, apo të drejtën të përgjithësosh me mijra shqipëtar që jetojnë , punojnë, dhe janë integruar në Greqi pa harruar gjuhën dhe prejardhjen.

Gabimi i tretë:- Ai nipçja 17-të vjeçar nuk e meritonte shpullën turinjve. Ajo shpullë duhej të drejtohej tek prindërit e tij, sepse janë ata të parët që e ndaluan të flasi shqip dhe të tillë tipa servil, frikacakë, inferior do t'i quaja, tipa që mohojnë gjuhën dhe prejardhjen e tyre në Greqi ka fatëkeqësisht plot, ndër ta që ti i quan pa karakter,qënkan edhe disa të familjes sate.

Mësohu të flasësh për raste konkrete dhe të luftosh pikërisht ato, atëherë do të të quaja një njeri me karakter të fortë, ndërsa kështu si shprehesh fatkeqësisht mund të të quaj .......asgjë!

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •