I lexova shkrimet e juaja dhe si gjithmone jeni shume "intiligjenta"ne komentimet e juaja porse jam shum kurioze se si do i komentoni keto qe do shkruaj me poshte.
Mbulesa
Me ne fund le te hedhim ca drite mbi ate qe ne perendim mbahet si simboli me i madh i shtypjes dhe i pozicionit te nenshtruar te gruas-mbulesa e kokes.A ekziston nje tradite e tille edhe ne Judeo-Kristianizem?
Sipas Rabin DR.menachem M.Brayer profesor i literatures biblike ne universitetin Yeshiva ne librin e tij Grate Cifute ne Literaturen Rabinike ishte zakon qe grate cifute te dilnin jashte te mbeshjelluar me mbulese te kokes e cila nganjehere mbulonte edhe gjith fytyren duke lene jashte vetem nje sy te lire. Ai cito Nuk u ka hije bijave te Izraelit te dalin jashte me kokat e zbuluara.I mallkuar qofte burri qe lejon te shihen floket e se shooqes.Nje grua qe ekspozon flokete saj sjell vareferi.
Po per traditen e krishtere?Dihet mire qe murgeshat katolike i mbulojne kokat e tyre qe prej qindra vjetesh por jko seshte e gjitha.Shen Pali ne Dhiaten e Re ka bere disa pohime shume interesante per shamine
Tani un dua tju kujtoj se koka e cdo burri eshte krishti dhe koka e cdo gruaje eshte burri.Cdi njeri qe lutet apo predikon me koke te zbuluar cnderon koken e saj eshte tamam sikur koka e saj te ishe e rruar.Nese nje grua se mbulon koken e saj duhet ti prehen floket ....(I Korinthiasit 11:3-10)
Shen Tertuliani ne traktatin e tij te njohur Mbi mbulimin e virgjereshave shkruanteGra te reja ti vishni vellot jashte ne rruge po keshtu ti vishni ne kishe ti vishni kur jeni mes te huajve pastaj ti vishni midis vellezerve tuaj..
Nga te gjitha faktet e me siperme eshte e qarte se nuk e shpiku islami mbulesen e kokes por islami e konfirmoi ate.
O ti pejgamber thuaju grave tuaja,bijave tuaja,dhe grave te besimtareve le te vene shamiat e bveta mbi trupin e tyre qe te njihen (qe nuk jan rrugaqe)e te mos ofendohen. (33:59)
Thuaj!Namazi im,kurbani im,jeta dhe vdekja ime jane vetem per Allahun Zotin e boteve.6:162
Thuaj!Namazi im,kurbani im,jeta dhe vdekja ime jane vetem per Allahun Zotin e boteve.6:162
Shkodrane e ke lexua ajetin
7:179.
Ata kanė zemra qė me to nuk kuptojnė, ata kanė sy qė me ta nuk shohin dhe ata kanė veshė qė me ta nuk dėgjojnė. Ata janė si kafshėt, bile edhe mė tė humbur, tė tillėt janė ata tė marrėt.
Behej nje studim qe njerzit qe hane mish derri marin sjelljet e derrit plus gripit te derit
"Shoku Mjekesise"
Ti po vėrteton teorin qė MUHamedi ka qenė vjedhės dhe plagjiator ngaqė hatixheja qė ishte JUDE ia ka diktuar Dhjaten e vjetėr dhe ky e ka pėrshtatė pėr arabėt a?
Murgeshat katolike janė ashtu siē janė po njėsoj sikur mjeket qė bajnė mantelat, policet ujiformat etj etj.
Edhe kėta hoxhallarėt dhe hoxhenicat le t'bajnė ēallma dhe mbulesa e tė mos kerkojn qė edhe besimtaret tė duken si ata; murgeshat s'kanė kėrkuar qė besimtaret e tyre tė veshen porsi ato?
A?
KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
EDHE N'VORR ME T'PĖRMENDĖ KAM!
Edhe Alkol spine jehudet po ju pse pini neper kisha vere? A ju sjell vera ne orgazem shpirterore apo ju con ne harresen e halleve?
Ne fakt bibla na meson se ai qe pi vere nuk eshte i shenjte perkundrazi eshte profan.Atehere si mund te themi qe papa eshte i shenjte kur ai pi vere.Apo i fut veres uje dhe e ben me hile?
9 "Mos pini verė as pije dehėse as ti as bijtė e tu, kur do tė hyni nė ēadrėn e mbledhjes, qė tė mos vdisni; do tė jetė njė ligj i pėrjetshėm pėr tė gjithė brezat tuaj,
10 me qėllim qė tė mundni tė dalloni midis tė shenjtit dhe profanit, midis tė papastrit dhe tė pastrit,
11 dhe tė mundni t`u mėsoni bijve tė Izraelit tė gjitha ligjet, qė Zoti u ka dhėnė atyre me anė tė Moisiut".(Leviticu 10)
Mirepo mesa duket vera i beka mire prifterinjeve dhe Papes sipas bibles
6 Jepini pije dehėse atij qė ėshtė duke vdekur dhe verė atij qė e ka zemrėn tė hidhėruar.
7 Le tė pijė pėr tė harruar varfėrinė e tij dhe pėr tė mos kujtuar mė hallet e tij. Proverbs 31: 6-7
"Shoku Mjekesise"
Krijoni Kontakt