Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 72
    V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anėtarėsuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    Nuk foli asnjeri kunder nikabit si veshje, mirepo forumi eshte per diskutimin e mendimeve dhe ne momentin qe ti vendos nje nikab kjo nuk me duket adekuate ne perfaqesim vizual jo sepse nikabi nuk eshte i denje por Allahu vendosi qe njerzit en fillim te pranon besimin pastaj dispozitat e tjera.Daveti nuk fillon nga nikabi.Apo jo?Gjithsesi ti ke te drejte te mbash cfare te duash une e kisha thjesht per variacion estetike.Nejse selam moter e dashur.

i/e regjistruar Maska e shkodranja.1
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    edhe dicka tjeter se harrova ate teme nuk e kam hapur un porse moderatoret e kan vene ne emrin tim me te padrejte.
    Thuaj!Namazi im,kurbani im,jeta dhe vdekja ime jane vetem per Allahun Zotin e boteve.6:162

V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anėtarėsuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    po e kam kerkuar une kete per shkakun se ty fyve disa muslimane.Edhe une dua ti sqaroj disa gjera duke mos fyer askend.Po deshe e heqim emrin tend ne fillim po tema do rrije si teme sepse shume gafa behen sot dhe askush nu ua shpjegon njerzve realitetin.

i/e regjistruar Maska e shkodranja.1
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    Citim Postuar mė parė nga alDI Lexo Postimin
    Eshte mbush forumi me ushtaret e Tan kristos aka muhamed abdullahit qe ka ber gjith thirresat shqiptar hizbi dhe bidatcinj.
    dua ta sqaroj edhe kete pasi nuk e kam sqaruar persa i perket tan kristos un as qe dua ti di per mesimet e tij porse e vetmja gje qe un keshilloj per tek ai eshte vetem rukja pasi mesa di un ai e ben mire nje gje te tille per tjerat as nuk i kam degjuar e as i degjoj ndonjehere mesimet e tij,

dhe per temen dua qe te hiqet emri im nga fillimi i temes

dhe me kaq une e mbyll kete teme
    Thuaj!Namazi im,kurbani im,jeta dhe vdekja ime jane vetem per Allahun Zotin e boteve.6:162

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga ORIONI Lexo Postimin
    O Parid na u bere tekfir tani me Sali Berishen.A ja ke ngrit argumentin ti Sali Berishes?Jam kurioz cmendon per presidentin e Sirise, Egjiptit dhe Jordanise?

Shejkh Rabine e kane kritikuar disa dijetare per qendrimet e ashpra te tij kunder Eli sunetit.Ne deshirojme te miren e dijetareve por duhet te kemi kujdes nga gabimet e tyre pasi Allahu na ka urdheru qe te pasohet vetem profeti a.s ne mynyre te padiskutueshme ndersa tek te tjeret nese kane dicka gabim Allahu i shperblefte per ixhtihadin e tyre.

Shejkhu jone Dijetari Abdul Muhsin Al Abbad u pyet:

Disa thone qe juve keni kritikuar Shejkh Rabine ne nje nga mesimet e tua ? Pra cfare keni per te thene ne lidhje me kete ? dhe e duam kete kasete te shperndahet dhe te jete si sqarim per te paverteten e tyre.

Shejkh Abdul Muhsin:
    Shejkh Rabii eshte nga ata qe jane te prokupuar me dituri gjate ketyre koheve. Ai po ashtu ka nje ndihmese te madhe tek Suneti. Ai ka disa publikime me perfitim te madh.Porse gjate ketyre koheve Ai eshte marre me ceshtje qe nuk duhet te ishte marre. Do te ishte perfituese per te te merrej me ceshtje qe ishte marre ne fillim, me perfitimet e nga shkrimet e tij.

Dhe gjate ketyre koheve disa ceshtje jane me te qe ne nuk biem dakord. Dhe i lutemi Allahut subhane we teala qe te na japi neve dhe atij Teufik ne cdo gje qe eshte e mire. Nuk po e kritikoj ate, dhe nuk po paralajmeroj kundra tij, une them se ai eshte nga Dijetaret e afte, dhe nese ai merret me dituri dhe te jet serioz per te do te japi perfitim te madh.

Prioritetet e tij perpara ishin me te medha se sa jane tani. Une nuk jame dakord me te ne disa nga ceshtjet qe kane ndodhur, sidomos ne kohen tone ne lidhje me fitnen qe ka ndodhur dhe eshte perhapur gjithandej. Nxenesit e diturise kane filluar te kene kondratita ne njeri tjetritn dhe te jene te ashper me njeri tjetrin, nga rezultati cfare ka ndodhur midis tij(Rabijes) dhe te tjereve. Ne ate pike qe njerezit jane ndare ne dy grupe dhe fitna eshte bere dominuese dhe shkaterruese. Obligim per te te ler vazhdimin e asaj qe shkaktoj Fitnan, po ashtu te le Zijaden (shtim) dhe Istimrar (vazhdim) ne kete. (lexoje parid26 hapi syte )

Te gjithe ate te jene te proekupuar me dituri te dobishme pa ate cfare ka shkaktuar kete ndarje.E lus Allahun ti japi te gjitheve Teufik
    Ketu mbaron fjala e Shejkh Abdul Muhsin-Al Abadd.( Hafidheullah)

al-manhaj.com

This tape is available in the tape shop of the Prophet's Masjid for anyone who wants to acquire it. This article can also be viewed in its original Arabic text at http://www.alisteqama.net

Pervec kesaj Dijetari i njohur i Medines muhadithi Shejkh Abdul Muhsin-Al Abadd.( Hafidheullah) ka shkrujatur dhe Risalen kunder pasuesve te sheik Rabise."bute ehli suneti kunder ehli sunetit"
    ti nuk je tjeter ,vetem se fitnexhi rrenacak.ti nukjake haberin kur ka dale kjo fetva ,kush e ka perkthyer dhe pse e ka perkthyer.le te flasi me Albanin ismaili jot i dashur me ahmedin el mevludin per kete fetva,e nese ke kaq dashuri per kete ēeshtje ,nese je burre (porse dyshoj te jesh burre)bejme nje video konference te dy ,dhe ne te njejten kohe te telefonojme shejkh Abadin dhe ta pysim ate per shejkh Rabien.a ke burreri per kete qe te thashe ?hajde bujrem tthe therrite edhe ismailin edhe ahmedin edhe ke te duash.dyshoj te pranosh sepse e dini mjafte mir pergjigjen.

Mabse doli kjo fetva dhe u sqarua kjo ē'eshtje de3gjo me siper nga kolosa si iben Bazi shejkh Feuzani ,imam Albani ,dhe te mjafton te telefonosh ke te duash ,degjoj lavderimet qe i kan bere dijetaret ,bashke me shejkhAbadin ,te cilin ju e njihni vetem per kete fetva ,shejkh Rabies.porse siē te thash nukkeni burreri te pranoni dhe dihet pse ?

ndersa kur kerkon qe ti ngrej argument Sali berishes duket qe nuk ke aspak dije fetare ,dhe nuk ja ke haberin per rregullat e kufrit.prandaj ik lexo e meso se ju ka kapluar taklidi i gjalle dhe injorance e madhe.

subhanallah kerkon argument per kufrin e sali berishes.Allahu te udhezofte
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga paridi26 : 11-09-2009 mė 07:16

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Lexo se cfare thote Myftiu i Arabise Saudite per ju fitnetexhite qe merreni me nderin dhe dinjitetin e dijetareve dhe nxenesve te dijes.

http://www.youtube.com/watch?v=dYEtiHr84Gc&NR=1
    edhe ketu vlen ajo qe te thashe me siper ,nese ke burreri hajde ti telefonojme,ose hajde te ikikm bashke per umra dhe ti takojme dijetaret nje per nje ,e ti pysesh vet ti me gojne tende .hajde nese ke burreri,por te thash ju i perdorni fjalet e dijetareve sipas qejfit tuaj ,dhe kur ju teket nuk lenji gje pa vjell kunder tyre.

me thuaj me ke rrin te them kush je.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Po sju dolen keto dijetare ju sjell dijetare te tjere per ektremizmin qe keni ju kunder muslimaneve dhe per mynyren e gabuar ne xheher dhe pergojim qe perdorni kunder dijetareve dhe nxenesve te dijes.

Myftiu Arabise Saudite Ali shejh
    Shejkh bin Salih nbin Sa'des -Suhajmi
    Shejh Abdurrahman Sudejsi, imami dhe hatibi i xhamisė sė Kabes
    Sheijh Abdulmuhsin bin Hamed el Abad
    Sheik Abdulkader Arrnauti

Shkodrane meqe ti e hape debatin per kete teme ben shume mire qe iken sepse ka nje fetva tek albselefet se tipa si puna jote sduhet te marrin pjese ne forume me pseudonime.

Allahu jua pranofte agjerimin vellezer dhe motrat e mi muslimane paravasisht se keni gabime ne metodologjine te menhexhit duek pergojuar muslimanet.

Selam aleikum
    sa bukur e keni mesuar artin e dizinformimit ,normale ju e mesoni fene neper kanale televizive.

akoma vlen ,nese je burr hajde ata qe ke cituar me siper ti telefonojme apo dhe ty pysim,hajde bujrem,hajde te ikim ne umra dhe ti flasim ,a je gati ?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    «O ju qė besuat, nuk bėn tė tallet njė popull me njė popull tjetėr, meqė tė pėrqeshurit mund tė jenė mė tė mirė nga ata tė cilėt pėrqeshin dikė tjetėr, e as gratė me gratė e tjera, sepse mund tė ndodhė qė gratė e tjera tė jenė mė tė mira se ato qė pėrqeshin (duke nėnēmuar njėri-tjetrin) dhe mos etiketoni njėri-tjetrin me llagape. Pas besimit ėshtė keq tė pėrhapet llagapi i keq. E ata qė nuk pendohen, janė mizorė. » (Surate 49, ajeti 11)

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    a mund te me thuash pse ne kohen e Sheik Bin Bazit nuk ishte e perhapur kjo fitne ose me sakte lufte klasash midis muslimanesh duke perdorur termin "hizbi"?
    kjo eshte me vjeter se ti dhe un.

edhe ne kohen e shejkhut ka pas ,sepse hizibt jan si vampirat edhe naten nuk flen .porse ne kohen e shejkh Bin Bazit te shejkh Albanit te shejkh Uthejminit,hutat ulnin kokat dhe kishin frik te dilnin haptas,pasi keta kolosa nderruan jete ,filluan te nxejrrin kokat felliqsirat duke sulmuar nxensat e tyre,porse keta harruan se do ket gjithmon dijetar qe do ja shkelnin kokat .

meqe jemi te urdheruar nga Allahu azze ue xhele ,qe ti ndjekim dhe ty pysim dijetaret ,hajde bujrem ti pysim ,ata per te cilet ka deshmi qe jan dijetare.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Shejkh Salih el-Feuzan
    [et-Te'amulu me'al- 'Ulema', fq. 28 dhe el-Exhuibetul-Mufijdeh, fq. 68]

Burimi: SalafiTalk.net

Shejkh Salih el-Feuzan ėshtė pyetur: “A u lejohet Ulemave qė t’u sqarojnė tė rinjve dhe njerėzve tė zakonshėm rrezikun e hizbijes, pėrēarjes dhe xhemateve?

Shejkhu u pėrgjigj: Po, ėshtė obligim sqarimi i rrezikut tė Hizbijes (et-Tehezzub) dhe rreziku i ndarjes dhe pėrēarjes nė mėnyrė qė njerėzit tė jenė nė basira (dije tė qartė e tė sigurtė), ngase edhe njerėzit e zakonshėm janė mashtruar nga disa prej xhemateve ata mendojnė se ato (xhemate) janė nė tė Vėrtetėn. Pra, duhet t’i sqarojmė njerėzit, atyre qė janė tė arsimuar dhe njerėzve tė thjeshtė, duhet t’u sqarojmė atyre rrezikun e grupeve, partive dhe sekteve sepse sikur ata (Dijetarėt) tė rrinė tė heshtur, njerėzit do tė thonė: “Ulematė e dinin kėtė dhe nuk folėn kundėr saj”, dhe kėshtu qė nga kjo derė do tė hyjė dalaleti (devijimi).

Pra, duhet bėrė sqarim kur tė shfaqen tė tilla probleme (forma tė ndryshme tė hizbijes dhe pėrēarjes). Dhe rreziku qė u kanoset njerėzve tė zakonshėm ėshtė shumė herė mė i madh sesa rreziku qė mund t’u vijė atyre qė kanė dije ngaqė njerėzit e thjeshtė me heshtjen e Ulemave do tė mendojnė se kjo (hizbija, ndarja dhe pėrēarja nė grupe e parti) ėshtė me vend dhe kjo ėshtė e Vėrteta.”

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •