Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 72
    V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anėtarėsuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    o Parid sa vjec ti ?Se me duket se skuptoke fare.Ku kam fol ne shkrimin tim keq per dijetaret?Pse dijetar i quan ti forumin e alqenefeve? Po na flet dhe per sexhden ketu se nuk dikemi pse bejme sexhde.Sa te smure jeni Allahu ju sherofte nga verberia zilia qe keni.

Degjojesi flet sheik Abdulkader Arrnauti kunder jush.

nga Ibn Abbasi se Pejgamberi sal-lAll-llahu alejhi ve sel-lem ka thėnė: “Ai i cili sheh ndonjė tė keqe tė urryer tek udhėheqėsi i tij, le tė duron, sepse ai i cili ndahet nga xhemati njė pėllėmbė dhe pastaj vdes ashtu, vdekja e tij ėshtė (vdekje) xhahilijeti”. Tra. Buhariu dhe Muslimi.[312]
    Pse moseshte mbreti musteqemi udheheqesi im?Une kam udheheqes profetin a.s dhe Allahun derisa Allahu te vendosi ne token khalifen e muslimaneve dhe tia thek kurrizin kytyre zullumqareve qe vjedhin pasurine e muslimaneve duke e quajturpasuri vetjake.Ku i gjeten ato princat miliardat dollare.E kujt eshte nafta prone private apo prona shtetit musliman?

Mendohu dhe medito pse profetit .a.s nuk i ngeli djale gjalle?Ku eshte urtesia pse Allahu ua mori jeten femijve djem te profetit a.s?Sepse islami nuk ka sistem monarkie po sistem khalifati qe ngrihet mbi bazat e meritokracise .

Mehdi do ja shembi pushtetin ketyre por inshalla sna e shpalli dhe mehdin hizbi apo khauarrixh pastaj.

Ku e gjen fetvane ti qe e shpall Sali Berishen qafir?Kush te dha ty te drejte me shpall njeri qafir.Ik o parid meo islamin se po e fut veten ne gjynof.Shkopyet ndonje teolog per kete gje dhe pastaj hajde na shpall qafira ketu.Allahu te drejtofte
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ORIONI : 10-09-2009 mė 08:57

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Ku kam fol ne shkrimin tim keq per dijetaret?
    Ideologjia e rrezimit te realitetit te ekzistences se perpjekjes per te eprhapur fjalen e Allahut dhe per te formuar khilafetit eshte nje ideologji e deshtuar dhe cila ka rrenje munafikesh brenda saj.Tek Sahabet ai se perkrahte ceshtjen e luftes konsiderhej munafik po keshtu dhe profeti a.s.Cberi profeti a.s me Kab Ibn Malik pse ai nuk shkoi ne lufte pa arsye.Po me ju cdo bente qe jo qe skeni arsye porse germoni dhe i shtremebroni argumentat fetare vetem per vetem qe sheriati i Zotit mos vendoset nga ato qe perpiqen ne rruge te Allahut duke i quajtur hizbi apo bidatcinj.Te ndihmosh kufaret dhe te puthesh buze me buze me to dhe ti armiqesosh muslimanet kjo nuk eshte shenje e besimit.Kjo eshte shenje e hipokrizise dhe rijas.Po ju jeni qorruar per ti kuptuar keto gjera.
    cilion dijetar njeh ti qe te pranoj kete qe ke thene ketu ?cili dijetar eshte ne nje mendje me ty per mendimet e tuja xhihadiste verore ?verore sepse kur fillon dimri ju ikin keto ide sepse eshte ftohte.

Pse dijetar i quan ti forumin e alqenefeve?
    kjo qe ti ben eshte vetem mashtrrim dhe pisllek i gjalle.ku e ke mesuar mer?heheheh qarte qarte se dihet.nese ke burreri sjell argumente kur flet keq per dike.

Po na flet dhe per sexhden ketu se nuk dikemi pse bejme sexhde
    un solla nje shprehje te shejkh Mukbilit ,qe thote nuk din pse bejne sexhde me 8 ghymtyre.e jo qe nuk din pse ben sexhde.po nejse se edhe sexhde ndoshta nuk din pse e ben.

puna juaj eshte siē tha shejkh Mukbili rahmetullahi alejhi ,"nese i pyt pse bien ne sexhde me 8 gjymtyr ata nuk e din"
    po he se ke kohe me mesu.

Degjojesi flet sheik Abdulkader Arrnauti kunder jush.
    prandaj po te them qe ti nuk aspak dije fetare.
    shejkhu Allahu e meshirofte eshte pergjigjur ne varesi te pytjes qe i kan bere disa nxensa te tij ,ne menyren me tinzare.nejse
    meso pastaj fol

jetoi shejkhu me shejkh rabien?

beri tregti shejkhu me shejkh Rabien ?

udhetoi shejkhu me shejkh Rabien ?

sa libra lexoi shejkhu nga librat e shejkh Rabies ?jo me shum se nja 15 faqe

sa here e takoi shejkhu ,shejkh Rabien ?asnjehere

ty akoma nuk te kan mesuar qe per njerezit e nje vendi pytyen ata qe jan me afer tij.nese ishe i preokupuar me kete ēeshtje ,kush te ndaloi ta ngrije telefonin dhe te pysje dike nga dijetaret si qendrron puna.

siē ben disa vellezer ne pal talk,pas ligjerates se shejkh Abadit e pyten shejkhun .
    disa njerez po thojne se shejkh Rabie po ben fitne .
    pergjigja
    xhahil ose hizbi

njejte me shejkh Feuzanin.porse ju nuk e keni mar edukaten e pystej ndaj dijetareve.normal qe eshte keshtu sepse mesuesit tuaj do i hapnin gropen vetes po tju mesonin kete edukate.

pastaj ka dijetare qe kan grada shum here te larta se shejkh AbdulKader arnauti Allahu e meshriofte ,qe e kan takaur shejkh Rabien ,kan jetuar me te ,dhe jan mesuesit e tij ,siē shejkh Albani ,apo iben Bazi apo iben Uthejmini ,apop Ahmed iben jahja en nexhmi,qe e kan lavderauar shejkh Rabien.

shejkh Albani tha per te qe ai eshte imami i xhehrit dhe ta'adilit i kesaj kohe.porse disa bidatēinjeve i ka ngecur si halja e peshkut ne fyt ky gjigant i dijes.

Pse moseshte mbreti musteqemi udheheqesi im?Une kam udheheqes profetin a.s dhe Allahun derisa Allahu te vendosi ne token khalifen e muslimaneve dhe tia thek kurrizin kytyre zullumqareve qe vjedhin pasurine e muslimaneve duke e quajturpasuri vetjake.Ku i gjeten ato princat miliardat dollare.E kujt eshte nafta prone private apo prona shtetit musliman?

Mendohu dhe medito pse profetit .a.s nuk i ngeli djale gjalle?Ku eshte urtesia pse Allahu ua mori jeten femijve djem te profetit a.s?Sepse islami nuk ka sistem monarkie po sistem khalifati qe ngrihet mbi bazat e meritokracise .

Mehdi do ja shembi pushtetin ketyre por inshalla sna e shpalli dhe mehdin hizbi apo khauarrixh pastaj.
    me keto qe shkruar ketu ,ke shkuar shum larg me devijimin tend.

Ku e gjen fetvane ti qe e shpall Sali Berishen qafir?Kush te dha ty te drejte me shpall njeri qafir.Ik o parid meo islamin se po e fut veten ne gjynof.Shkopyet ndonje teolog per kete gje dhe pastaj hajde na shpall qafira ketu.Allahu te drejtofte
    pse ke dyshime ti qe eshte kafir?

se pari kam ajete dhe hadithe qe flain per ate qe nuk fal namazin.se dyti me vjen keq per ty qe dyshon ne kufrin e tij.pavarsisht se un jam i mendimit te shejkh Albanit,dhe qe jo domosdoshmerisht lenesi i namazit eshte kafir.kufri i tij eshte i hapur i qarte dhe mund ta kuptoj edhe nje femij qe ka pak njohuri per fene.

ps

harrove ligjin te cilin po e propozon per shqiptaret pederasta?

shiko kthehju librave te te pareve tan te devotshem dhe meso edukaten e kontaktimit me dijetaret,se je shum i prapambetur ne fe.

lus moderatorin te mbylli kete teme ,sepse asgje nuk do dali ne dukje nga ky debat.ose se paku te fshij te gjitha postimet qe kan qen jashte teme.

i/e regjistruar Maska e shkodranja.1
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    une kete teme e hapa per kastile vetem per te pare kush jane selefi dhe kush jane hizbij.
    nje keshille kam qe inshallah ta leme debaditim me to sepse ketyre foli sa te duash njesoj si ti flasesh murit eshte.
    Thot Hasan el-Basri I mencur eshte ai qe nuk polemizon.Erdhi nje njeri tek Hasan el-Basri dhe i tha Dua te bej debat me ty.Tha Hasan el-Basri Une e njoh fene time nese ti e ke humbur fene tende atehere shko e kerkoje.
    Thuaj!Namazi im,kurbani im,jeta dhe vdekja ime jane vetem per Allahun Zotin e boteve.6:162

Citim Postuar mė parė nga shkodranja.1 Lexo Postimin
    une kete teme e hapa per kastile vetem per te pare kush jane selefi dhe kush jane hizbij.
    nje keshille kam qe inshallah ta leme debaditim me to sepse ketyre foli sa te duash njesoj si ti flasesh murit eshte.
    Interesante, hapen motra muslimane kastile nje teme per te pare kush na qenka selefi e kush hizbij sepse motra muslimane paska aftesi te mate imanin dhe nijetin e njerezve permes postimeve ne nje forum.
    Me fal moj moter qe te them, por kur kastile hapish nje X DEBAT per x qellime, athere une kete e quaj fitne!

Cka nuk lexoj ne kete faqe aman! Po cna "knaqet" shpirtin per ramazan o vellezer dhe ti moj moter!
    A nuk keni ndonje pune me te mencur?!

Boohh c'ma hapet barkun me kete debat!

Allahu s.v.t ju falte!

E lus moderatorin ti fshije shkrimet ne kete teme se lat nam, sinqerisht ju them!
    Fshini edhe shkrimin tim.

Selam aleikum
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dritė : 10-09-2009 mė 18:39

Anėtarėsuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    919
    O Parid na u bere tekfir tani me Sali Berishen.A ja ke ngrit argumentin ti Sali Berishes?Jam kurioz cmendon per presidentin e Sirise, Egjiptit dhe Jordanise?

Shejkh Rabine e kane kritikuar disa dijetare per qendrimet e ashpra te tij kunder Eli sunetit.Ne deshirojme te miren e dijetareve por duhet te kemi kujdes nga gabimet e tyre pasi Allahu na ka urdheru qe te pasohet vetem profeti a.s ne mynyre te padiskutueshme ndersa tek te tjeret nese kane dicka gabim Allahu i shperblefte per ixhtihadin e tyre.

Shejkhu jone Dijetari Abdul Muhsin Al Abbad u pyet:

Disa thone qe juve keni kritikuar Shejkh Rabine ne nje nga mesimet e tua ? Pra cfare keni per te thene ne lidhje me kete ? dhe e duam kete kasete te shperndahet dhe te jete si sqarim per te paverteten e tyre.

Shejkh Abdul Muhsin:
    Shejkh Rabii eshte nga ata qe jane te prokupuar me dituri gjate ketyre koheve. Ai po ashtu ka nje ndihmese te madhe tek Suneti. Ai ka disa publikime me perfitim te madh.Porse gjate ketyre koheve Ai eshte marre me ceshtje qe nuk duhet te ishte marre. Do te ishte perfituese per te te merrej me ceshtje qe ishte marre ne fillim, me perfitimet e nga shkrimet e tij.

Dhe gjate ketyre koheve disa ceshtje jane me te qe ne nuk biem dakord. Dhe i lutemi Allahut subhane we teala qe te na japi neve dhe atij Teufik ne cdo gje qe eshte e mire. Nuk po e kritikoj ate, dhe nuk po paralajmeroj kundra tij, une them se ai eshte nga Dijetaret e afte, dhe nese ai merret me dituri dhe te jet serioz per te do te japi perfitim te madh.

Prioritetet e tij perpara ishin me te medha se sa jane tani. Une nuk jame dakord me te ne disa nga ceshtjet qe kane ndodhur, sidomos ne kohen tone ne lidhje me fitnen qe ka ndodhur dhe eshte perhapur gjithandej. Nxenesit e diturise kane filluar te kene kondratita ne njeri tjetritn dhe te jene te ashper me njeri tjetrin, nga rezultati cfare ka ndodhur midis tij(Rabijes) dhe te tjereve. Ne ate pike qe njerezit jane ndare ne dy grupe dhe fitna eshte bere dominuese dhe shkaterruese. Obligim per te te ler vazhdimin e asaj qe shkaktoj Fitnan, po ashtu te le Zijaden (shtim) dhe Istimrar (vazhdim) ne kete. (lexoje parid26 hapi syte )

Te gjithe ate te jene te proekupuar me dituri te dobishme pa ate cfare ka shkaktuar kete ndarje.E lus Allahun ti japi te gjitheve Teufik
    Ketu mbaron fjala e Shejkh Abdul Muhsin-Al Abadd.( Hafidheullah)

al-manhaj.com

This tape is available in the tape shop of the Prophet's Masjid for anyone who wants to acquire it. This article can also be viewed in its original Arabic text at http://www.alisteqama.net

Pervec kesaj Dijetari i njohur i Medines muhadithi Shejkh Abdul Muhsin-Al Abadd.( Hafidheullah) ka shkrujatur dhe Risalen kunder pasuesve te sheik Rabise."bute ehli suneti kunder ehli sunetit"

Anėtarėsuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    919
    Lexo se cfare thote Myftiu i Arabise Saudite per ju fitnetexhite qe merreni me nderin dhe dinjitetin e dijetareve dhe nxenesve te dijes.

Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    selam alejkum moter drite me te verteteqe mbase nuk u desh hapur pasi shkoj shum gjate kjo teme porse dua ta theksoj se nuk eshte nje gje pa rendesi edhe pse ty mund te duket gje koti.dhe e dyta eshte e vetmja teme
    qe e hapa me qellime paraprake dhe nuk ka esgje te ndaluar ketu.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shkodranja.1 : 11-09-2009 mė 02:23
    Thuaj!Namazi im,kurbani im,jeta dhe vdekja ime jane vetem per Allahun Zotin e boteve.6:162

Anėtarėsuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    919
    Po sju dolen keto dijetare ju sjell dijetare te tjere per ektremizmin qe keni ju kunder muslimaneve dhe per mynyren e gabuar ne xheher dhe pergojim qe perdorni kunder dijetareve dhe nxenesve te dijes.

Myftiu Arabise Saudite Ali shejh
    Shejkh bin Salih nbin Sa'des -Suhajmi
    Shejh Abdurrahman Sudejsi, imami dhe hatibi i xhamisė sė Kabes
    Sheijh Abdulmuhsin bin Hamed el Abad
    Sheik Abdulkader Arrnauti

Shkodrane meqe ti e hape debatin per kete teme ben shume mire qe iken sepse ka nje fetva tek albselefet se tipa si puna jote sduhet te marrin pjese ne forume me pseudonime.

Allahu jua pranofte agjerimin vellezer dhe motrat e mi muslimane paravasisht se keni gabime ne metodologjine te menhexhit duek pergojuar muslimanet.

Selam aleikum

Anėtarėsuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    919
    Citim Postuar mė parė nga shkodranja.1 Lexo Postimin
    Jo, une nuk i ndjek sepse ato qe thiren per te folur aty jane qe te gjith hizbij!
    Moter shkodrane meqe une i kerkova moderator Gimit ndarjen e Temes dhe hapjen e saj me nje titulll tjeter a mund te me thuash pse ne kohen e Sheik Bin Bazit nuk ishte e perhapur kjo fitne ose me sakte lufte klasash midis muslimanesh duke perdorur termin "hizbi"?

Dhe nje keshille meqe je ne forum joislam hiqe ate avatarin pasi njerzit nuk mendojne te gjithe si ty dhe mendoj se mund te zgjedhesh nje avatar tjeter me te pranueshem per jomuslimanet.Nese do besh thirrje nje njeriu ne fillim kerkohet afrimitet dhe jo mbajtje distance .Allahu thote ne kuran "lehtesoni e mos veshtirsoni"

Pse ti duhet me i tregu njerzve ne kete forum e mban nikab.Nese e mban kjo eshte ceshtja jote porse mund te vesh dhe avatare te tjere per te cilen jobesimtaret nuk do kene arsye te merren me avatarin tend.selam aleikum
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ORIONI : 11-09-2009 mė 04:33

Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    nikabi eshte nder per mua kujt i pelqen ok kujt nuk i pelqen prap ok,nikabi eshte dicka qe nuk mendoj qe duhet ta fsheh ne menyre qe ti pelqej jobesimtareve kjo me duket absurditet,nuk kam ndermend te bej apo te shkruaj dicka ne te cilen un mendoj ndryshe vetem per te fituar pelqimin e tjeter njeriu aq me teper te jobesimtareve dhe kjo me duket dhe me absurde.
    dhe sa i perket drites ti moter cfare ke per te thene mund te me drejtohesh ne forum dhe jo me mesazhe private pasi nuk me imponon njeri qe te shkruaj ate qe un mendoj oooook.
    selam alejkum

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •