Po ku e ke lexuar per Finlanden qe nuk eshte ne skandinavi.Na e trego dhe neve qe se dime ta mesojme.Ketu u zhvillua miss skandinavia dhe mori pjese Finlanda.Ndoshta e kane futur gabim.
Po ku e ke lexuar per Finlanden qe nuk eshte ne skandinavi.Na e trego dhe neve qe se dime ta mesojme.Ketu u zhvillua miss skandinavia dhe mori pjese Finlanda.Ndoshta e kane futur gabim.
PER NJE SHQIPERI SI EVROPA.
Julian72
Në të gjitha librat gjeografike shkruan ashtu sic pohova më lart.
Nuk ka rëndësi që Finlanda ka marr pjesë në Miss Skandinavia.
Edhe Izraeli merr pjesmarrje në EuroSong por sic e dim Izraeli NUK është në evropë...apo ti këtë nuk e din?
Ne Skandinavi marrin pjese vecse dy shtete, Suedia dhe Norvegjia. Keto e perbejne gadishullin scandinavik. Kurse ne shtete nordike bejne pjese kto te dyja sikurse edhe Finlanda, Danimarka dhe Islanda.
Gjuha e moçme nordike eshte si baze e gjuhve ketu(kan ngjajshmeri me njera tjetren si psh, italishtja me spanjolishten).
Finlandishtja i takon nj grupi tjeter HUNGARO-FIN, qe jane finlandishtja, hungarishtja, estonishtja dhe turqishtja.Finlanda ka qene me par pjese e mbreterise se madhe suedeze ne te kalueren si dhe Norvegjia deri ne fillimin e shekullit te kaluar sikurse edeh shtetet baltike dhe pjesa e rusise tek St:Peterburg.Pjesa jugore e suedise(Skåne) i ka takuar Danimarkes por me lufte e fitoi Suedia (para disa shekujsh).
Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 06-11-2003 më 16:35
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
O stresi kur jan shkruajtur ato libra Fin nuk ekzistonte.Finlanda ishte pjese e Suedise. D.m th Suedia eshte ne vendet skandinave.Por tani qe Fin nuk eshte pjese e Suedis nuk ben pjese ne skandinavi ? Search tek yahoo ose diku tjeter scandinavian countri dhe shiko cilat shtete dalin.Ndofta jam dhe gabim.
Klikoni këtë link...Postuar më parë nga julian72
O stresi kur jan shkruajtur ato libra Fin nuk ekzistonte.Finlanda ishte pjese e Suedise. D.m th Suedia eshte ne vendet skandinave.Por tani qe Fin nuk eshte pjese e Suedis nuk ben pjese ne skandinavi ? Search tek yahoo ose diku tjeter scandinavian countri dhe shiko cilat shtete dalin.Ndofta jam dhe gabim.
http://erfaring.com/orakel/show.php?id=5799
hallo alle sammen...
u pershendes te gjithve nga Jessheim Norge
Jam nje djal 19 vjecar nga SHqiperia dhe qe 3 vjet
banoj ne Norvegji. Deshiroj te njihem me nje vajz shqiptare
te moshes 18 vjecare.
Dola pak jashte temes po me falni
kush eshte e interesuar me dergoni nje mail ne
sontanos@albasoul.com
If u wont to be more sexy
(shit ca speca) and drink some pepsi
Pershendetje gjithe shqiptareve kudo qe jane e veqanerisht ne Skandinavi!
O pekka mirseerdhe po emrin si e paske keshtu ?
Edhe une ne Helsinki jam.
Pershendetje gjithe atyre qe jetojne ne vendet skandinave!
Mbi te gjitha uroj te jeni mire si me pune dhe me shendetin.
A na shuani ca kuriozitete lidhur me emigrantet?
A mund te me tregoj ndonjeri me pak fjale si eshte puna e dokumentave ne Suedi, Norvegji apo edhe Finlande e Danimarke. Pra si i kane ligjet e emigracionit .
Keto vende me duket se jane ne UE ?
Apo jo ?
Ju uroj dhe nje here gjithe te mirat!
Io non rubo il campionato e in serie B non sono mai stato..C'E SOLO L'InternAcionale !
Cfare kerkon konkretisht ?
Krijoni Kontakt