Dhe une jam ateist se me ka munguar edukimi i mirefillte fetar, por nuk pajtohem me ato c'ka shkruan me siper.Propogandat lindin si nje nevoje, jane rrjedhoje e mardhenieve mes popujve.Historia ka treguese popujt e te njetit besim gezojne nje paqe te mirefillte.E nese ne sot kerkojme per tju bashkuar nje bashkesie tjeter, jane ato qe i diktojne kushtet.Nga ana tjeter duke gjykuar realitetin rajonal, nje nga shkaqet e urrejtjes eshte islamizmi ne kete rajon.Besoj se nuk egziston ndonje ide qe te ndryshojne te tjeret e te behen musliman.E vertete eshte se jemi te konvertuar, e ne kete prizem ka dhe moral per tu rikthyer.Ceshtja eshte te kontribojme per paqen, stabilitetin.Nuk ka aspak rendesi, se ka apo ska Zot , kush ekrijoji jeten etj.rendesi ka te te kemi te njetin software , te njetin kenveshtrim per jeten ne mardheniet me njeritjetrin.Nuk ka nevoje per ADN, por per elemente te dashurise mes bashkesise.Ne jemi europian dhe interesat i kemi me to.Nuk ka nevoje te replikojme , ska kohe.Vitet hikin neper kembe sa s'te kujtohet kur qe i ri dhe kur u plake.Pershtateshemrija eshte emregente per ne, si nje faktor jetik.Sot shikojme se dhe italianet vete po i largohen fese, por kjo eshte nje tjeter gje, pasi ato ne realitet jane nje produkt i krishtere.Ato thjeshte abuzojne me mundin e brezave te tere qe jo lehte e arriten nje katolicizem me ka vlera te medha te tolerances e te dashurise per njeriun.Une personalisht nuk besoj se ne bote egzistojne ateiste ne kuptimin e urrejtjes fetare, por te krishtere liberal.Qofshin dhe shkencetare, ne jeten e perditeshme ato reflektojne nje eduakte kristiane ne mardhenie mes njerezve.
Une nuk jam i ri dhe keshtu kam te drejten te shpreh nje te vertete te provuar.Eshte kohe e humbur ne jete te merresh me replika per fete, pasi jeta eshte kaq e shkurter sa lume ai qe perqafon nje" formule ekuilibri jetik" te pranuar nga nje bashkesi, ne te cilen ai kerkon te jetoje jeten e tij.
Krijoni Kontakt