Close
Faqja 13 prej 13 FillimFillim ... 3111213
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 129 prej 129
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga OROSHI Lexo Postimin
    E drejt kjo qe thu,dhe nuk ka shqiptar qe asht pro serb!
    Mendo te njajten gja per turqit qe masakrun e perdhunun per 600 vjet me rradhe shqiptaret,dhe do e shohesh qe jane e njejta fare e keqe!
    si duket ti qenke me i dituri i mbar shqiptarve,sepse ke ardh ne perfundim me kete qe thua,debato per cka do qoft,vec mos lesho bagla sikur lopa,ku ti kujtohet e ben,pa pik turpi..beju realist...dhe mos e ndryshoni temen sepse secili po flet prej nje segmenti ne tjetrin,behuni pak me real
    Jetë e rëndë.......!!!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga llamarina Lexo Postimin
    Ske faj ti mer djal , se ska ardh serbi n2 te nates me ti marr vajzat e familjes me ti perdhunu , siq ka bo ne Kosove , ska ardh me ti marr djemt me burreror e me ti pushkatu para nanave te tyne , ska ardh tek ju me pre burrat e femit se pasha Zotin ndryshe kishe fol

Ky zemerimi jot morr burr duhet te te kthehet ne vllazerim e mireqenje ne mes te shqipetareve dhe jo vella vrasje per dava feje,feja nuk ka pse i prishin pune shqi petareve megjithese ato sduhen ndertuar fare ,per mendimin tim se pervec erresires ato nuk sjellin gje tjeter
    Kush te tha qe kom urrejtje ndaj shqiptarve ?? Une i du shqiptaret qe e duan Shqiperin dhe qe respektojne shqiptaret me fe apo pa fe, te bardh apo te zi , te pa shkoll apo me shkolle .
    Citim Postuar më parë nga murik Lexo Postimin
    po er po, aty do ta kishit pas serbin po te kishin qene te besimit tuaj, pra te shumices 97% qe c'do gje e ka ne rregull,por po i prishkan pune nje dore katolikesh.A ka turp me te madh se te djegesh shtepite dhe te besh presion ndaj shqiptarve katolik?Ata jane pakice ne Kosove dhe duhet te mbrohen nga shumica.Ty po te vika keq se po te permend serbin.Kta qe behen trima sot ndaj katolikeve shqiptare,dje kan bashkpunu me serbin se bash sot qarte po tregojne me veprimet e tyre se ne interes te kujt punojn.Kete e mer vesht edhe lopa.
    Jo mer jo se kishim pas se ai na ka pre , e kem hjek turkun mbas 500 vjet sundimi , e kem hjek serbin me ndihmen e USA .

Ti lej qka fantazojne gazetat dhe mos beso at qka ty te vie me se miri te besosh, por realiteti qfare eshte.

Ti e mbron katolikcizmin kurse une e mbroj te verteten , dhe e verteta eshte qe ajo katedrale se ka vendin aty , dhe kete edhe nje peshk kish me kuptu
    Citim Postuar më parë nga OROSHI Lexo Postimin
    E drejt kjo qe thu,dhe nuk ka shqiptar qe asht pro serb!
    Mendo te njajten gja per turqit qe masakrun e perdhunun per 600 vjet me rradhe shqiptaret,dhe do e shohesh qe jane e njejta fare e keqe!
    Kush nuk mendon te njejten gje per turqit ?? Kush te tha qe i dojm e i presim krah hapur ???

Por edhe sduhet harruar qfare ka bere shteti Turk per refugjat shqiptar ne luft dhe mbas luftes .

Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Hajde mene hajde , nime sa e pate IQ ???

Pse spo i prishni shkollat si gjimnazin dhe ndertoni katedrale ??? Ose edhe ma mire hyni UP e prishni se ma mire me pas katedrale se sa shkolla e universitete .

Ose si thua ti me u kthy ne katolikcizem para 1400-tes , a kan te drejte paganistat me kerku mu kthy para 2000 vjetve ne paganizem se edhe ateher ajo ka qen Iliri.
    Per cfare shkollash po flet ti mor turk shqipfoles(ne rastin me klasik)?
    Nje musliman nuk ka c'e do shkollen, nuk i sheh si po versulen ne Perendim te shkollohen? Vetem ata qe duan te perparojne e te dalin nga mesjeta e frymes se prapambetjes me emrin ISLAM do te munden te shpetojne nga mizerja. Kosova nuk e meriton mizerjen, kuptohe kete.
    Vetem rruga e ndritur e krishterimit solli drite ne familjen e vertete njerezore, dilni nga pylli i erresires, mbushur me egersira dhembepalare qe te qelbin nga 100m , rruga e daljes-Krishterimi, Europa, Perendimi ne pergjithesi.
    Nuk jam fanatik antimusliman, thjesht kam kuptuar te verteten e ecjes perpara dhe po j'ua tregoj qe te mos rrini akoma te varur neper peme or te vobekte!
    Bye xhamia!Nderro emrin beje kisha dhe do te shohesh lehtesim qe ne minutat e para mbas larjes se pare.

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga elinokton Lexo Postimin
    Per cfare shkollash po flet ti mor turk shqipfoles(ne rastin me klasik)?
    Nje musliman nuk ka c'e do shkollen, nuk i sheh si po versulen ne Perendim te shkollohen? Vetem ata qe duan te perparojne e te dalin nga mesjeta e frymes se prapambetjes me emrin ISLAM do te munden te shpetojne nga mizerja. Kosova nuk e meriton mizerjen, kuptohe kete.
    Vetem rruga e ndritur e krishterimit solli drite ne familjen e vertete njerezore, dilni nga pylli i erresires, mbushur me egersira dhembepalare qe te qelbin nga 100m , rruga e daljes-Krishterimi, Europa, Perendimi ne pergjithesi.
    Nuk jam fanatik antimusliman, thjesht kam kuptuar te verteten e ecjes perpara dhe po j'ua tregoj qe te mos rrini akoma te varur neper peme or te vobekte!
    Bye xhamia!Nderro emrin beje kisha dhe do te shohesh lehtesim qe ne minutat e para mbas larjes se pare.
    Uppsss ja ku na erdhi nje dalldyshan qe lidhje me asgje nuk paske .

O bylbyl krishterizmi i paska sjell drite Evropes ?? Te pys mos ke aj krishterizem qe e dogji te gjalle Brunon , apo ai qe mbajti ne burg shtepiak gjithe jeten njerin nder shkencetaret me te medhenje boterore Galileun , apo ai krishterizmi qe dogji me mijera e mijera libra qe nuk jan perputh me shkencen .

Apo eshte ky krishterim qe beson qe bota eshte 6000 vjet ???

Cili krishterim i nderuar ??

Qfare lehtesimi te kem ?? Te mos di a ti besoj atit apo birit ?? Ndoshta dhe shpirtitit ?? Te besoj qe prifti mi fal mekatet ?? Apo qe me pi gjak te krishtit jam i pastert perseri ???

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Uppsss ja ku na erdhi nje dalldyshan qe lidhje me asgje nuk paske .

O bylbyl krishterizmi i paska sjell drite Evropes ?? Te pys mos ke aj krishterizem qe e dogji te gjalle Brunon , apo ai qe mbajti ne burg shtepiak gjithe jeten njerin nder shkencetaret me te medhenje boterore Galileun , apo ai krishterizmi qe dogji me mijera e mijera libra qe nuk jan perputh me shkencen .

Apo eshte ky krishterim qe beson qe bota eshte 6000 vjet ???

Cili krishterim i nderuar ??

Qfare lehtesimi te kem ?? Te mos di a ti besoj atit apo birit ?? Ndoshta dhe shpirtitit ?? Te besoj qe prifti mi fal mekatet ?? Apo qe me pi gjak te krishtit jam i pastert perseri ???
    Xhamija, po lene kete kalama aman, akoma nuk i ka be detyrat e shtepise, as mesimin e fundit nuk e ka lexuar, ka ardhur ne forum krejtesisht i pa pregaditur, ja falim kesaj rradhe po me kusht qe ti bej detyrat e shtepise dhe te shikoj se kjo drita per te cilen flet ai nuk eshte aspak merrite e krishterimit, por eshte merite e sistemit sekular qe krishterimin e ka nda komplet nga pushteti dhe sistemi edukativ arsimor.

Perderisa kisha kishte kontrollin dhe pushtetin njerezit e zgjuar qe kishin guxim te kundershtojne mesimet kishtare perfundonin ose ne hu , ose ne zjarr si Xhordano Brunoja, ose ne burgim shtepiak si Galileo Galilej.

Po shihet qarte qe ky cuni i ri si ka be detyrat e shtepise, andaj kesaj rradhe ia falim, nuk i japim note te dobet, por ama nqs vazhdon ne kete menyre , pra te refuzoj qe ti bej detyrat e shtepise atehere do e ngelim fare lol.

GV_USA
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gostivari_usa : 03-09-2009 më 11:31
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Xhamija, po lene kete kalama aman, akoma nuk i ka be detyrat e shtepise, as mesimin e fundit nuk e ka lexuar, ka ardhur ne forum krejtesisht i pa pregaditur, ja falim kesaj rradhe po me kusht qe ti bej detyrat e shtepise dhe te shikoj se kjo drita per te cilen flet ai nuk eshte aspak merrite e krishterimit, por eshte merite e sistemit sekular qe krishterimin e ka nda komplet nga pushteti dhe sistemi edukativ arsimor.

Perderisa kisha kishte kontrollin dhe pushtetin njerezit e zgjuar qe kishin guxim te kundershtojne mesimet kishtare perfundonin ose ne hy , ose ne zjarr si Xhordano Brunoja, ose ne burgim shtepiak si Galileo Galilej.

Po shihet qarte qe ky cuni i ri si ka be detyrat e shtepise, andaj kesaj rradhe ia falim, nuk i japim note te dobet, por ama nqs vazhdon ne kete menyre , pra te refuzoj qe ti bej detyrat e shtepise atehere do e ngelim fare lol.

GV_USA

Pleqt Gostivar kane thon te keqen preje me rraj , edhe une e pash qe frik qenka kthy ne te krishter e veq deshta me ja dhan ni pasqyr sado te vogel .

Po ky besoj se ka met ngu e me shku mi bo detyrat se neser e rraf msusja lol

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anëtarësuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    Citim Postuar më parë nga Homer Lexo Postimin
    Ke te drejte Adna se nganje her muslimant qe nuk kan kushte, detyrohen te falen ne vende harami
    hahaha hahaha

Anëtarësuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    nuk e nxori foton e atyre idiotave qe po faleshin perpare manikinave

Anëtarësuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    Citim Postuar më parë nga Sabriu Lexo Postimin
    Rrënojnë shkolla për të ngritur kisha

Paraqet, Sabri Selmani

Rrënojnë hapësira universitare e shkollore për të ngritur kisha e katedrala. Dy ngrehina religjioze politike - provokative e të dhunshme.

Nga: Salih Kabashi

Një kishë ortodokse e një katedralë përmasash piramidale në qytetin ku pothuajse nuk ka ortodoksë dhe ku jeton një pakicë krejtësisht e vogël katolikësh.

Të dyjat të ndërtuara pa asnjë procedurë ligjore, pa asnjë respekt prone të tjetërkujt, pa leje ndërtimi, krejtësisht dhunshëm dhe me paratë e atyre që kurrë nuk do t'u hyjnë në punë as njëra as tjetra.

Serbia millosheviqiane e pat ngritur kishën në hapësirat universitare, ndërkohë që katedralja po ngritet në vendin ku Prishtina kishte gjimnazin e famshëm të saj.

Paratë për ndërtimin e kishës ortodokse, Serbia i siguroi me plaçkitjen me dhunë dhe të reketit mujor nga të gjithë shqiptarët e besimit islam në Prishtinë.

Ndërkohë katedralja pokështu po ndërtohet me paratë e shqiptarëve muslimanë, të cilëve me këtë rast po u zhvasin paranë me dredhi e mashtrime...

Ndërtimi i kishës ortodokse ishte një provokacion serb. Me të Serbia donte të tregonte se e kujt është Kosova.

Katedrala në ndërtim pokështu është një provokacion i fundamentalistëve katolikë dhe i disa naivëve, pallavraxhinj dhe shtirakë shqiptarë.

Kishën ortodokse serbe në afërsi të Bibliotekës Universitare e patën paralajmërur dhe inkurajuar intelektualë të mëdhenj serb, të cilët donin që Kosova të kishte aq kisha sa kishte ajo banorë ortodoksë.

Katedrala në Prishtinë, është paralajmëruar pokështu nga disa intelektualë, kësaj radhe shqiptarë që vetëm një dekadë më parë deklaroheshin më ateistë se Marksi e Engelsi bashkë. Qëllimi i këtyre të fundit ishte të mashtronte shqiptarët e Kosovës se gjoja ajo për t'u bërë e pavarur dhe për të qenë evropiane duhet më parë të bëhet katolike...

Kisha stërmadhe ortodokse në kryeqytetin e Kosovës ishte një monument për nder të satrapit më të madh të Evropës pas luftës së dytë botërore.
    Mega-katedralja që fshiu nga faqja e dheut një shkollë dhe që dëshiron të fshijë nga memoria kombëtare edhe një histori të iluminizmi kosovar, u nis si një monument që donte t'i ngriste vetes bashkëqeverisësi shumëvjeçar i Millosheviqit në Kosovë.

Frymëzuesi i ndërtimit të kishës ortodokse në Prishtinë dhe i shumë kishave nëpër Kosovë, ku gjatë historisë nuk kishte pasur kurrë të tilla, vdiq e shkoi për turp duke lënë shkretë projektin e tij hegjemonist si dhe duke lënë bosh shumë nga binatë e tij religjioze të ngritura në tokë të tjetërkujt.

Frymëzuesin e ndërtimit të katedrales katolike në Prishtinë, në ceremoninë e hedhjes së baltës së themelit, e patën sjellë për krahësh. Aty ai pat nisur një fjalim, të cilin nuk pat mundur ta përfundonte, jo vetëm për shkak të erës që frynte dhe ia merrte fjalët e tij, por edhe për shkak të ngjirjes së zërit dhe të kollitjes ngulfatëse, të cilat ishin isharete të sigurta të largimit të tij të shpejt e përfundimtar jo vetëm nga postet e shumta që mbante, po edhe nga vetë kjo dynja. Dhe ai, pas pak javësh, edhe pat ikur. Për gjynah dhe - pa lavdi. Mbas tij mbeti një vepër e e nisur e sherr-budallenjve joevropianë, e gjoja intelektualëve të Prishtinës.

E përbashkëta e parë e dy godinave religjioze në Prishtinë, ortodokse e katolike, është se që të dyja janë ndërtuar dhe po ndërtohen në tokën e huaj. E përbashkëta tjetër është se që të dyja janë ngrehina politike. Duke dashur të dëshmojnë për diçka, të dyja këto bina të ndërtuara me para të zhvatura nga shqiptarët, nuk paraqesin gjë tjetër pos dëshmi të rrejshme. Natyrisht se janë edhe dëshmi të shkeljes së ligjeve të një vendi, të uzurpimeve pa leje dhe shëmtim e gjymtim i një vendi që edhe me kushtetutë është proklamuar republikan dhe evropian.

Kiel-Gjermani

ike ore ndyresire

Faqja 13 prej 13 FillimFillim ... 3111213

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •