Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 32
    i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Keto qe thoni me vjen keq qe te them por jane vetem banalitete. Ketu nuk behet fjale per racizem, dhe askush nuk eshte duke thene se nuk mund te bashkejetojne nje i bardhe dhe i zi. Ketu behet fjale per ideologji. Islami eshte nje ideologji qe ne shoqerine ku praktikohet sjelle varferi dhe dhunne. Jo rastesisht nuk kemi asnje vend islamik qe te kete nje shoqeri demokratike, me pluralizem politik apo me pluralizem mendimesh.Edhe Europa i ka problemet e veta, dhe nuk ka nevoje te importoje problemet e te tjereve.
    Po ik o çuno mos me trego banalitetet ti ,se e kam bo nje cope shkolle per ate pune,se si kemi evoluar qe nga krijimi i njerzimit e deri tani ,kam punuar dhe ne dipllomaci per shume vite sa per dijeni .
    Se çfare thuhet dhe çfare behet eshte pune tjeter ,be nje veprim banal (mqs jemi ke baniliteti )levize ate pultin e televizorit dhe shif lajmet sa here perendimoret ja shtrengojne doren ne dite atyre qe ti si pelqen.
    Mos enderro se do ta zgjidhesh ti kete pune nga forumi shqiptar lol.(e shkrujta te thjeshte shkrimin qe te kuptojne dhe njerez si puna jote dhe e dyta kisha frike te shkruaja mire ,seriozisht ,se e dija qe do e fshinin ,e kan bere dhe here te tjera )
    Per hapesin e temes kam respekt eshte vajze shume e zgjuar dhe e drejte ,une solle nje kendveshtrim tjeter te problemit (demokracia perendimore pra?)
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-08-2009
    Postime
    102
    Citim Postuar më parë nga saura Lexo Postimin
    Shume e vertete

Nuk mendoj se Europes do ti vij e keqa nga Arabet ku 60% e Unescos eshte kulture arabe .
    Jam Europiane per jam rritur ne nje vend ku ka pasur te treja fete ,mendoj qe nuk eshte kaq e tmershme bashkjetesa .
    Eksperienca ka sa te duash ,marrim dhe Ameriken ku jane te ndertuara 2500 xhami .
    Mua nuk me shqeteson aspak ,diversiteti kulturor i racave te tjera ,mjaftojne te respektojne ligjin ,çdo popull ka kulturen e tij .
    Jane 1 miliard e 300milione mysliman nuk jane terrorista te gjithe .
    Terrorizem ka dhe ne perendimin e krishter .
    Marrim Anglin ,parlamendi i pare ,shteti i pare etj etj para ca vitesh vriteshin deri tek femijet katolik dhe protestant ,marrim Spanjen me basket ,Irrlande,Italin e viteve 70 (brigadat e kuqe )etj etj .
    Mendoj qe keto vende duhen te ndajne shtetin nga feja ,te jene shtete laike ,te respektojne te drejtat e njeriut etj etj.
    Keshtu ka ecur dhe perendimi ,me mundim ,shume shkencetar u dogjen dhe gra gjithashtu (per stregoneri)
    sa per te huajt qe jetojne ne perendim ,nuk ka probleme ,se ato jane te integruar me breza ,nuk ka pse te na habisi menyra e jetes se tyre
    Pastaj se degjohet ndonje krim andej ,ketej ti pergjigjen ligjit si dhe Europianet (se te jesh perendimor nuk do te thote se nuk ben krim,sa degjojme neper lajme).
    Nejse u tregova pak liberale ,per mos ta marre me shume frike ,sepse ne ditet e sotme me kete zhvillim ,levizje ,interesash (ekonomike,politike,socile te shteteve ndermjet tyre )eshte i pamundur izolimi ,i njerezve qe jane te pakuptushem per kulturen tone ,e vetmja rruge eshte bashkejetesa ndermjet kulturave .
    Po pra menje liberaliste si e jotja kan dhi Anglin,Hollanden,Francen,Belgjiken....
    Te bohet Shqipria(se do bohet kur te futena ne BE) si kto vene,te mushet me zezak,pakistanez,kinez,arab e varik**sa te tjere,asiher nbot. Ku do ket multikultarizem do ket racizem,mosmarrveshje,tension,krime(mo te larta se zakonisht).
    Tjeter,ma pret menja,ti si liberaliste nuk e ke problem,po un s'do e pranoja asiher kalamonin tim te riprodhohej me nje person jo te bardhe,ose me nja i islamik te cmen. Une boj shkollen ne Angli,snjof nji anglez qe i ka qejf arabet/zezaket dhe sidomos myslimonet. Shif icik ne Youtube ca protesash bojn islamiket ne Angli,dalin e bertasin "Angli shko ne ferr" "Angli do te bomardojm" e kshu kshu,gjate kohes qe shumica jane pa pune edhe paguhen nga shteti anglez muj per muj.
    Para se tna dali na i liberal tjeter,i shprehje thot : robi,aq me shume te jetoj prane kulturave/rracave te tjera,aq me shume rracist bohet,kshuqe para se t filloj njanjoni te llapi,shko jeto me i lagje gabelsh edhe do e shofim sa liberal do jesh mas i jave.
    Multikulturizmi esht provuar,ka deshtuar. Evropa duhet ti vej limit emigracionit nga vene te botes se tret para se njerzit vet te ngrihen e te bohet nja i kasaphane kot.
    Ndryshuar për herë të fundit nga cabohetkshu : 30-08-2009 më 16:35

Po ik o çuno mos me trego banalitetet ti ,se e kam bo nje cope shkolle per ate pune,se si kemi evoluar qe nga krijimi i njerzimit e deri tani ,kam punuar dhe ne dipllomaci per shume vite sa per dijeni .
    Se çfare thuhet dhe çfare behet eshte pune tjeter ,be nje veprim banal (mqs jemi ke baniliteti )levize ate pultin e televizorit dhe shif lajmet sa here perendimoret ja shtrengojne doren ne dite atyre qe ti si pelqen.
    Mos enderro se do ta zgjidhesh ti kete pune nga forumi shqiptar lol.(e shkrujta te thjeshte shkrimin qe te kuptojne dhe njerez si puna jote dhe e dyta kisha frike te shkruaja mire ,seriozisht ,se e dija qe do e fshinin ,e kan bere dhe here te tjera )
    Per hapesin e temes kam respekt eshte vajze shume e zgjuar dhe e drejte ,une solle nje kendveshtrim tjeter te problemit (demokracia perendimore pra?)
    Une nuk te permenda shkollen, une thashe se ato qe thoni jane komente banale. Ka nje jete qe i degjojme keto komente. Fete jane te mira por jane njerzit qe i keqinterpretojne apo budalleqe te tjera. E verteta eshte ajo qe ka sjellur Angjelina me shkrimin e saje, dhe ajo qe thoshte Oriani Fallaci ne librat e saje.
    Askush nuk eshte me i padurueshem se sa nje hipokrit. Une nuk merrem me lajme, une sjelle lajme, punoj gazetar ne Milano.

Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Une nuk te permenda shkollen, une thashe se ato qe thoni jane komente banale. Ka nje jete qe i degjojme keto komente. Fete jane te mira por jane njerzit qe i keqinterpretojne apo budalleqe te tjera. E verteta eshte ajo qe ka sjellur Angjelina me shkrimin e saje, dhe ajo qe thoshte Oriani Fallaci ne librat e saje.
    Askush nuk eshte me i padurueshem se sa nje hipokrit. Une nuk merrem me lajme, une sjelle lajme, punoj gazetar ne Milano.
    Oriana Fallaci eshte denuar nga nje gjykate francese per rracizem ,si gazetar qe qenkeni ,lexo pak me shume histori dhe politik nderkombetare ,se te duhet (nuk e di ne çfare sektori shkruan ,por sidoqofte eshte kultur,po ta them une qe kan ne familje 3 gazetare te brezave te ndryshem ,vetem me nje mbiemer.
    Shendet te iki ,se me thene te drejten komp me han shume kohe ,dua ta evitoj pak.

Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar më parë nga cabohetkshu Lexo Postimin
    Po pra menje liberaliste si e jotja kan dhi Anglin,Hollanden,Francen,Belgjiken....
    Te bohet Shqipria(se do bohet kur te futena ne BE) si kto vene,te mushet me zezak,pakistanez,kinez,arab e varik**sa te tjere,asiher nbot. Ku do ket multikultarizem do ket racizem,mosmarrveshje,tension,krime(mo te larta se zakonisht).
    Tjeter,ma pret menja,ti si liberaliste nuk e ke problem,po un s'do e pranoja asiher kalamonin tim te riprodhohej me nje person jo te bardhe,ose me nja i islamik te cmen. Une boj shkollen ne Angli,snjof nji anglez qe i ka qejf arabet/zezaket dhe sidomos myslimonet. Shif icik ne Youtube ca protesash bojn islamiket ne Angli,dalin e bertasin "Angli shko ne ferr" "Angli do te bomardojm" e kshu kshu,gjate kohes qe shumica jane pa pune edhe paguhen nga shteti anglez muj per muj.
    Para se tna dali na i liberal tjeter,i shprehje thot : robi,aq me shume te jetoj prane kulturave/rracave te tjera,aq me shume rracist bohet,kshuqe para se t filloj njanjoni te llapi,shko jeto me i lagje gabelsh edhe do e shofim sa liberal do jesh mas i jave.
    Multikulturizmi esht provuar,ka deshtuar. Evropa duhet ti vej limit emigracionit nga vene te botes se tret para se njerzit vet te ngrihen e te bohet nja i kasaphane kot.
    o Anglia dhe shtetet e tjera Europiane kur bejne lufte dhe i kolonizojne keta shtete eshte normale ,sepse ato i çojne'' kulturen '',ti kene aty nuk i duan .
    Mos ki merrak se i duan ty dhe ato bashke ,se do ti beni punen dhe do ti paguani pensionet Europes se plakur tashme ,nuk te ka marre per humanizem.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-08-2009
    Postime
    102
    o Anglia dhe shtetet e tjera Europiane kur bejne lufte dhe i kolonizojne keta shtete eshte normale ,sepse ato i çojne'' kulturen '',ti kene aty nuk i duan .
    Mos ki merrak se i duan ty dhe ato bashke ,se do ti beni punen dhe do ti paguani pensionet Europes se plakur tashme ,nuk te ka marre per humanizem.
    Ke te drejt vallai,aq lek sa paguj un shkollen,paguhen 2 anglez gjat vitit. Une s'kam shku per azil politik aty shoqe,s'ka lidhje humanizmi qe thu ti.
    Ku jeton ti?

Oriana Fallaci mund te jete edhe denuar nga ndonje gjykate komuniste, eshte pikerisht kjo demokracia e tepruar qe rrezikon te shendrrohet ne nje arme vdekjeprurse per Europen. Jemi te merzitur me protestat kunder intelektualeve europian, qe shpesh here nuk limitohen ne protesta por edhe ne eliminimin e tyre fizik. Oriana Fallaci ishte e denuar me vdekje nga ata pseudopacifistat islamik. I ndieri Van Gog e pagoi me jeten e tije, vetem se mori guximin te publikonte nje kortometrazh mbi jeten e grave ne vendet islamike. Jemi te merzitur me protestat e njeanshme qe disa grupe no-global apo qendrat sociale qe nuk jane gje tjeter vetem komunista te deshtuar. Jemi te merzitur me protestat e njanshme kunder Shteteve te Bashkuara apo Izraelit, ndersa kunder islamit nuk duhet protestuar, sepse rrezikon t'i ofendosh. Nuk mund te vazhdohet me, qe t'u mbyllet goja intelektualeve europian, sepse shteti i tyre nuk eshte ne gjendje t'i mbroje nga njerz qe perfajqesonje nje besim fetar te caktuar. Mund te kritikosh Papen e Romes mund te kritikosh Presidentin e Shteteve te Bashkuara, por islamin jo. Askush nuk eshte me i padurueshem se sa nje hipokrit.

Á Я † ι $ † Maska e Homer
    Anëtarësuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    Evrope: sjellja jote ka per te ta bere gropen

Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   
    D'Oh!

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Miss Zvicra, akoma nuk dihet përkatësia fetare por gjithsesi, etnikisht europiane.

Prektora

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar më parë nga darwin Lexo Postimin
    Miss Zvicra, akoma nuk dihet përkatësia fetare por gjithsesi, etnikisht europiane.

Kshu lara lara mirë duket o darwin, jo keq

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •