Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 28 prej 28
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Toni77, n'lidhje me debatin qi ke ba me deshmuesin, m'duhet me t'pergezue per frymen tande, qi vjen vetem prej Jezu Krishtit. T'pergezoj per dashunin qi tregon per muslimanet. Ani he burr i dheut se nuk je dhe aq i "sakt" sa edhe deshmuesi n'doktrin, por ti je tuj ken i sakt n'dashni. Dhe dashnia per ammikun, (jo se them se n'rastin konkret mulsimant jan anmiq) ose ma mir per dike qe ka nji besim krej tjeter nga ai qi kena na, asht shum her ma e mir dhe e madhe sesa me dit apo me citu nji doktrin t'sakt.

Krishti na ka msu, edhe Pali tek Korintasit, se me dasht asht ma mir se me dit.

Paqe me shqiponjat. Maska e Korbi999
    Anėtarėsuar
    08-04-2008
    Postime
    355
    Prifti kristian agjeron Ramazanin!

Tungjatjeta juve!
    Nuk e kuptoj arsyen :-perse duhet te jete Lajm ky fakt?!
    Shume besimtare Kristiane perfshi ketu edhe prifterinj apo kardinale e bejne kete. Njeriu duhet te vere ne praktike per te miren e tij ate qe ai mendon se eshte e tille. Muslimanet kane fatin te kene nje "Udhezues" praktik, te dukshem, ndaj dhe jane krenare per kete, ashtu si edhe jane krenare kristianet per udhezuesin e tyre shpirteror. Lajm eshte e kunderta nje lajm i tille psh eshte se : Shume muslimane shqiptare nuk e dine fare se jemi ne Ramazan, me shume duhet te na shqetesoje kjo se sa te na "gezoje' ky prift qe agjeron per shpirtin e tij, mendoj.
    Qofshi te sinqerte ne agjerim!
    Selam!
    Bese dhe hakmarrje.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Bibla nuk pranohet ne tersi, pasiqe aty i ka fut hundet kush e di se kush.

Ne nje fillim te nje bibles thuhet kjart se ky liber eshte vetem grumbullim dėshmiesh !

Ne kohen kur agjeron,nuk ke kohe te mendosh tek uria qe kane te tjeret,sepse tan diten mendon te uria qe ke ti!
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju
    ne gjoks tandin me piku-Orosh

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Pershendetje fisniku!

Gjenesa, apo pendesa ėshtė e domosdodhme, kemi nevojė tė korigjohemi, tė vetdijsohemi per gjendjen tonė shpirtėrore, kerkohet tė pastrohemi dhe bile mirė ta pastrojmė shpirtin dhe brendėsinė tonė, na duhet njė lloj sakrifice dhe mohimi per ti mundur veset, mendimet dhe veprat e keqia qe kemi dhe jetojmė me to. Kerkohet te jemi tė kushtuar nė lutje para Zotit, tė jemi mė tė dashur per njėri tjetrin. Tė mendojmė se nga kemi ardhur, kush jemi dhe ku do tė shkojmė. Per tė ditur dhe kuptuar kėto, kerkohet agjerim, pendim dhe lufte me vetveten, por mbi te gjitha; ta gjejmė rrugen, pa rrugė humbemi, pa ditur tė drejtohemi nė rrugė mbetemi nė udhkryq. Rrugė ka shumė, e bile shumė, por rruga e vertetė per te Zoti nėse na mungon, atėher mos pyt ore vėlla fisniku, mjer e medet nėse nuk kemi rrugen dhe drejtimin.

Gjenesa, pendesa, nuk na duhet per te treguar te tjerve pos Zotit dhe vetvetit, nuk na duhet sa per tradita, nuk na duhet sa per sy dhe faqe, nuk na duhet sa per obligim, nuk na duhet sa per rreh lavd se unė jam i drejt, nuk na duhet duke qajtur dhe vajtuar, nuk na duhet nese ankohemi, nuk na duhet nėse e shtyjmė me Zor, nuk na duhet nese nuk e permirsojmė jeten, nuk na duhet nese diten agjerojmė dhe naten shkojmė ne punė te ndyta, nuk na duhet nese pas kohes se argjerimit nuk kemi ndryshuar asgje ne vetveten tone.

E kjo e dyta shumher ndodhė! Te lutemi qe ajo e para te jetė mė e ndikuar ne jetet tona.

Gjithė te mirat dhe uroj ndikim te Zotit te gjallė gjate kesaj kohe te ramazanit, per ty dhe te gjithe ata qe praktikojne.

toni77
    Fort i dashur toni77.
    Te falanderoj qe e mirprite shkrimin tim, dhe qe me jep gjithmone mundesine qe te flasim drejt me njeritjetrin, si dy vellezer ne Krisht.
    Ne shkrimin tim te meparshem, mendoj se nuk ke arritur te maresh konkretisht mesazhin apo vemendjen qe une te ftoj te kesh parasysh. Edhe pse jemi ne forumin mysliman, dhe natyrisht nuk eshte e udhes te disktuojme rreth besimit te krishtere, por kete bisede mund ta vendosim tek forumi yne, dhe keshtu ju japim mundesine te gjithve qe te respektojme rregullat e forumit. Megjithate po e sjell dhe kete shkrim ketu, por gjithsesi nese deshrion te flasim me teper dhe me thelbesisht rreth kesaj bisede, atehere le ta vazhdojme ne forumin tone kristian.

Fort i dashur toni77, edhe njehere e perseris me dashurine e Krishtit, se nuk kam aspak qellim te te gjykoj ty, apo mysliamnet per besimin dhe perzgjedhjen e tyre te lire. Nuk jam duke gjykuar Tonin, sepse kush jam une qe te gjykoj mbi mbi ty dhe te tjeret. Ne shkrimin tim askund nuk permend se perse Toni i do myslimanet. Pra eshte e udhes qe ti shohim drejt fjalet e thena, ne menyre qe te mos kete keqkuptime dhe keshtu tu japim shans tipave si gostivari, te cilet shprehin qarte thelbin e tyre, duke u ber te dukshem dhe te lexueshem nga te gjithe. no coment.

Toni, nga shkrimi yt kam zgjedhur nje fragment, me fjalet qe ti i drejtohesh fisnikut student. Nuk kam aspak te drejte tju gjykoj ju dhe cdo kend tjeter, rreth asaj cka ju perzgjidhni dhe besoni. Pra nuk dua qe ta keqperdorni sensin e bisedes duke e drejtuar atje ku nuk duhet.
    Ju i tregoni Fisnikut per rrugen e vertete qe te con tek Zoti, ku natyrisht cdo i krishtere deshmon fuqishem dhe thote se rruga e vertete eshte Vetem Jezus Krishti. Edhe pse e lexoj deri ne fund ate cka ju shkruani, nuk shoh qe ju ti tregoni Fisnikut se kush eshte RRUGA e VERTETE per tek Zoti Perendi. Per mua kjo eshte oportunizem. Jezusi tha dilni dhe predikoni ungjillin e shpetimit, ku dihet qe thelbi eshte Jezus Krishti, vdekja dhe ringjallja e tij.

Ja si i thoni ju konkrtisht Fisnikut:

"..... te mendojme se nga kemi ardhur, kush jemi dhe ku do te shkojme.
    Per te ditur dhe kuptuar keto kerkohet agjerim, pendim dhe lufte me vetveten, por mbi te gjitha te gjejem rrugen, pa rruge humbemi. pa ditur te drejtohemi ne rruge, mbetemi ne udhekryq. Ruge ka shume, bile shume, por rruga e vertet per tek Zoti nese na mungon, atehere mos pyet o vella Fisniku, mjere e medet nese nuk kemi rrugen dhe drejtimin."

Ne kete pjese te shkrimit tend mendoj se ka disa gjera ne te cilat une si i krishtere jam ndalur. Por duhet te dish se nuk jam ndalur per te te gjykuar ty personalisht, por per te pare drejt mesazhin qe jep nje i krishtere, pavaresisht se kush ai eshte.
    Eshte i vertet fakti se ju i flisni Fisnikut per nje RRUGE, pa te cilen nuk mund te vesh tek Zoti. Por peytja eshte: Kush eshte RRUGA?
    Ju i thoni Fisnikut se RUGE ka shume, por nuk i thoni se kush eshte RUGA e VERTE dhe si Quhet Ai.
    Ju i thoni Fisnikut se nese te mungon RUGA, mjere e medet, por nuk i thoni se cfar e pret ate NJERI i cili nuk njeh dhe nuk ka RRUGEN e VERTETE?
    Edhe njehere te them i dashur toni77 dhe te gjithe ju mysliamenve te ketij forumi, se nuk kam qellim tju gjykoj perosnalisht ju, sepse nuk eshte e drejta dhe detyra ime. Por kam te drejte tju them se mesazhi juaj Toni77, eshte i cunguar dhe pa deshmi. Jezusi e shpalli hapur dhe qarte se, VETEM AI eshte RRUGA e VERTETA dhe JETA. Askush nuk vjen tek ATI, tha Jezusi, vecse nepermjet TIJ.
    Kur une deshmoj keto fjale te JEzusit, nuk kam aprasysh se ai qe digjon kete mesazh, eshte nje mysliman, budist apo pagan. Nuk kam parasysh nese ai qe digjon eshte imbir, nena apo ati im. Nuk kam parasysh nese ai qe digjon eshte shqiptar, indjan apo arab. Pra dhenia e lajmit te mire eshte nje detyre per ate qe eshte thirur te shpalle ungjillin e Krishtit. Ju do te perndiqni dhe do te luftoheni per shkak te emrit tim, tha JEzusi. Pra Jezusi tha se, asjnehere nuk do te prisni buqeta me lule apo fjale te mira prej atyre qe me perndjekin dhe me luftojne mua dhe kishen e time. Prisja te shiohja tonni77, qe ti deshmoje Fisnikut dhe ti thoje se se RRUGA e DREJTE, e VERTETE dhe e VETME eshte JEzusi, por ti mbetesh atje ku fillove( rruge) dhe perfundon po ne fjalen rruge. Te cilin e le pa emer, pa identitet dhe pa deshmi te vertet.

Ne shkrimin tim te mesiperm toni77, une te kam sjelle FAKTE, permes te cilave deshmoj se doktrina islame e lufton dhe e perndjek Atin, Birin dhe Frymen e Shenjte te Perendise. Une nuk merem me opinjone dhe mendime se si mendon ky apo ai mysliman. Pra nuk kam nje veshtrim personal ndaj pesonash te caktuar, dhe keshtu ta drejtoj kete konflikt ne nje veshtrim personal njerzor apo lufte fetare. Ate doktrine dhe besim fetar, i cili e mohon ATIN, BIRIN dhe FRYMEN e SHENJTE, vete Zoti Jezuse e shpalli besim te reme. Natyrisht qe nje besim i reme mbeshtetet ne nje perendi te reme, dhe besimtare te reme.

Pyetja eshte:

A eshte e drejta ime te gjykoj mbi keta njerez dhe besimin qe ata kane perzgjedhur?
    Apsolutisht jo. Kush jam une qe te gjykoj krijesen e Perendise?
    Por, a eshte e drejta ime qe te gjykoj kete doktrinene dhe besim te reme? Natyrisht qe po. Jezusi i porositi apsotujt dhte te gjithe ata qe do te besojne ne te, duke ju thene: Profete e reme do ti njihni nga frutat, sepse nga ferrat nuk vilet rrush.
    Si duhet te mendoje nje besimtar i vertete kristian, ndaj nje besimi (jokristian)dhe doktrine fetare, qe i tjeterson fjalet e Krishtit, duke e bere ata ginjeshtar?
    Po te sjelle nje fakt nga mesimi i doktrines islame. Islami i meson myslimanet se, kur Jezusi ju tha apsotujve per ardhjen e NGUSHELLUESIT, (sipas doktrines islame) ai kishte parasysh ardhjen e Muhametit dhe jo ardhjen e Frymes se Shenjte, ashtu si kisha e Krishtit beson dhe predikon. Per besimtarin e vertet kristian dihet plotesisht se, me ikjen e Jezusit ne qiej, Fryma e Shenjte zbriti ne diten e pentakositit mbi kishen e Krishtit, dhe Ai eshte prezent perjetesisht ne mesimin dhe mbrotjen e kishes e Krishtit.
    Une me bindjen e se Vertetes deshmoj dhe them se, mesimi qe doktrina islame perhap dhe meson ndaj Frymes se Perendise, eshte nje mesimi blasfemues dhe i rrezikshmi per ata qe e besojne, mesojne dhe predikojne.

Tani toni77 te pyes: A duhet une te gjykoj mysliament per kete mesim te gabuar qe ata predikojne dhe besojne ne hesap te tyre? Ky gjykim i perket vetem Krishtit dhe jo njeriut, por une si i krishtere duhet te shpall drejt fjalet e Krishtit. Une nuk mund ta pershedes dike, kur konstatoj se besimi dhe mesimi ti tij jane kretj te gabuar, dhe aq me keq kur ato bien ndesh me te VERTETEN Zotin Krisht. Mbase ju nuk fokusoheni tek Krishti, si e vetmja menyre prej nga i krishteri e percepton dhe e sheh boten dhe te gjitha fete ne te. Per ju me teper rendesi ka mardhena dhe toelranca fetare, dhe une nuk mund tju gjykoj. Por duhet te bejme nje dallim te drejte midis, besimve dhe doktrinave te ndryshme fetare, dhe njerzve qe besojne ne to.
    JEzusi tha: gjon:7:24.
    Mos gjykoni simbas pamjes se jashtme ( aparencen njerzore), por gjykoni simbas DREJTESISE. dhe DREJTESIA eshte Jezus Krishti. Ne asnje rast JEzusi nuk i pershendeti farisejnte dhe hebrenjte dhe nuk i inkurajoj ata, ne besimin dhe mesimin e gabuar ne te cilen ata ecnin. Perkundrazi Ai i quajti bij te djallit, duke i porositur apsotujt qe te ruheshin prej mesimit dhe doktrines se farisejnve. Tani kush jam une qe te pershendes dhe te uroj ata "farisenj", te cilet perndjekin Krishtin dhe mesojn gabim ne mashtrim fjalen e Perendise????

Jezusi vertet tha: Duani armiqte tuaj. Por asjnehere nuk tha: pranoni, pershendetni dhe aprovoni doktrinat dhe besimet qe e perjashtojne Jezusin Zot e Perendi; qe e perjashtojne vepren e tij ne kryq, vdekjen dhe ringjalljen; qe e perjashtojne te qenit e Tij si i vetmi shpetimtiar i njeriut nga meakti dhe vdekja. Asjnehere Jezusi nuk tha se, qe te duash armikun tend, do te thote te behesh njesoj me te, dhe te pranosh besimin e tij te reme, si besim te vertete. E Verteta eshte nje dhe nuk ndryshon, dhe ky eshte Jezus Krishti i Nazaretit.
    Arsyeja se perse JEzusi na fton qe te duam dhe armiqte tane, dhe une deshmoj e them se asnje mysliman nuk eshte armiku im, ka te beje me ate cka ne si te krishtere duhet te kemi ne zemren tone. Nese tek ne sundon urrejtja, lufta dhe perndjekja, natyrisht qe nuk kemi Krisht, sepse Ai qe ka Krisht natyrisht qe ka DASHURI, sepse Perendia eshte DAmSHURI.

Asnjehere nuk do te inkurajoj dhe te pershendes dike , i cili ecen jashte besimit dhe paqes me Krishtin. E di se perse? Sepse kisha e Krishtit eshte vene, qe te ndaloje njerzit per te mos shkuar ne ferr. Sepse as dyert e ferrit, tha JEzusi, nuk do te mund ta mposhtin dhe humbin kishen time.

Ti toni77 mendon se une e kam te veshtire ti uroj ramazanin nje myslimani?
    Mos valle dhe ti mendon, si disa ketu, se une jam nje fetar fanatik qe urej mysliamnet?
    Te gjithe ata qe mendojne keshtu rreth meje, me duhet tju them se e kane krejt gabim. Une jam pjese e kishes se Krishtit, dhe bej vullnetin e Krishtit, duke ju shpallur gjithkujt Krishtin, si i vetemi Zot e Shpetimtiar i njeriut nga mekati vdekja. Nuk mund ta pershendes dhe inkurajoj askend, kur shoh se ai eshte drejt rruges se ferrit. Dhe aq me keq per hir te tolerances njerzore ti them: "vazhdo se e ke mire". JO. JO. JO.
    Cdo kush ketu mund te mendoje cfar te doje rreth meje. Mund te me talle, mund te me urreje, mund te me luftoje e tjera si keto, kjo aspak nuk me intereson. E rendesishme per mua eshte: a bera une drejt ate qe Krishti kerkon prej meje? Ke interes pashe: ate njerzor apo ate te Perendise?
    Edhe njeher toni77 te ftoj te shohesh dhe te drejt Perendine e vertet, Perendine e Abrahaimt, Isakut dhe Jakobit, emeri i te cilit eshte JAHVE.
    Ps. do ti lutesha moderatorit te kesaj faqe, qe nese deshrion ta heqe kete shkrim qe ketu, ta vendose atye ne faqen e krishtere. fml
    Zoti Jezusi tha: Une jam RRUGA, e VERTETA dhe JETA. Askush nuk vjen tek Ati pervecse nepermejt meje. Amin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 30-08-2009 mė 15:16

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    2:120.
    As jehuditė, e as krishterėt kurrė nuk do tė jenė tė kėnaqur me ty(musliman) derisa ti ta pasosh fenė e tyre. Thuaju: "Udhėzimi i All-llahut ėshtė udhėzim i drejtė. E nėse tė ka ardhur ty e vėrteta shkon pas mendimeve tė tyre, nuk ka kush tė ndihmojė e as tė mbrojė nga All-llahu.
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    "O ju qe keni besuar, agjerimi i muajit te ramazanit ju eshte bere detyrim, ashtu siē u ishte bere detyrim atyre popujve te kaluar , ashtu qe te jeni te devotshem" Allahu ua lehtesofte muslimaneve muajin e AGJERIMIT....., e lus Allahun qe ti bashkoje te gjithe muslimanet ne Kur`anin dhe ne Sunnetin sipas kuptimit te selefu salih..

i/e regjistruar Maska e SAIMIR CAPOJ
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Postime
    17
    Citim Postuar mė parė nga diita Lexo Postimin
    Pershendetje Toni,

Desha vet te shtoj dicka ne lidhje me ate qe kam bere bold.

Une nuk njof njeri qe te agjeroj vec per sy e faqe. Se sa per ate se te agjeroj se cka thot " dynjaja qe nuk agjeroj une" te garantoj se nuk e mban, se as nuk i behet vone se cka thone!
    Te agjerosh prej mengjesit ( 4 am sa eshte syfyri) e deri ne ora 19 e 30 ( sa eshte iftari ketu te une) nuk e ben dot njeri per ato arsye qe i ke permend ti, se tek e fundja mund te thuesh qe agjeroj e shkon ne shpi han e pin e nuk te shef njeri.
    Jam une ajo qe agjeroj, agjeroj sepse e kam obligim dhe ndihem shpirterisht shume mire, se sa per njerzit e tjere joooo!
    Diita!

qe menyra sie trego po i bie boris para vetes ... po ste ndihmon te mos hash as te mos pish , se po hengre dhe pos hengre te dyja i bene per dashurin e Zotit , po e rendesishme eshte sa smekaton me ndergjegjjen tende ???????????????
    Hi all....

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •