Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 28
    i/e regjistruar Maska e diita
    Anėtarėsuar
    16-10-2007
    Vendndodhja
    De
    Postime
    283
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Pershendetje fisniku!

Me respekt tė shkruaj dhe sa kam mundur te kuptoj ne shkrimet tua, je person se mund te dabatojmė, te shkembejme mendime edhe pse kuptohet dallojmė, por dallimet janė tė natyreshme, ajo qe kerkohet nga njerėzit, ta duam njeri tjetrin megjithė dallime qe kemi.

Unė, pasi qe jam njė person qe jam rritur nė njė vend me shqiptar te dy perkatėsive, musliman dhe katolik, e njoh deri diku traditen islame nder shqiptar. Dikur kam lexuar edhe nga Kurani dhe literatura te tjera islame. Mirpor, ajo qe dua te them pasi qe jemi ne kete temė ėshtė se, ekzistojnė dy lloj agjerimesh.

e para; ėshtė agjerim sa per sy dhe faqe, sepse kam obligim, marre, - te tjeret agjerojnė, rreklam dhe pollavra dhe asgjė tjeter pos ankesave dhe zhurmave, mendoj se eshte e pa vlerė.

e dyta; agjeroj sepse dua ta pastroj ndergjgjen time, dua te pendohna para Zotit, dua te mundoj vetveten dhe tė thyej ne vetveten time veset e kėqija, gjate agjerimit e bėje thymjen e njerzores qe t'i jap mundesi shpirtit te fuqizohet dhe tė korigjoj gabimet e trupi dhe mendes time, nuk dua ta dij askush pos Zotit, jo per arsye te tradites apo obligimeve, por per arsye tė ndergjegjes time, agjerimi t'me sherben per njė njeri mete persosur dhe pas agjerimit tė kuptoj edhe vet se kam ndryshuar etj. Tė mendoj edhe per ata qe nuk kan, jo vetem te mendoj por te jap per ata qe nuk kan, te mendoj per te semuarit, per ata qe jan ne burg, per ata qe jane te harruar etj, por gjithsesi jo per arsye te tradites por vetem e vetem ni sherbim i imi ndaj Zotit dhe njeriut dhe qe te jam mė i ndergjegjshem nė te ardhmen, gjithsesi zemren nė Zotin.

Edhe krishterimi flas per katolik, kan agjerime, njėra mė e dalluara ėshtė 40 dit, kohė kjo para pashkėve, quhen "kohė e kreshmeve" apo ne gjuhen tradicionale "kohė e lidhur" qe do te thotė gjatė asajė kohe, te krishterėt katolik, nuk bėjnė as fejesa as martesa, agjerojnė nė forma te ndryshme, kush me shumė kush me pak. Koha e lutje dhe adhurimeve ndaj Zotit trefishohen ne Kisha, familja mbar ka kushtohet e bashkuar ne lutje etj. Por qe edhe te na ndodhė qe janė po kėto dy lloj agjerimesh sikurse i thash mė lartė.

Rasti asaj vajzes apo i atij prifti sikurse edhe eshte hapur kjo temė, nuk e dij, por unė dua te tregoj disa nga rastet e mia personale.

PSH. Mė ka ndodhur dhe isha me mikun tim shqiptar i cili ishte duke mbajt kohen e ramazanit, beso se unė gjatė kohes se isha me tė, as nuk kam ndezur cigare dhe nuk kam perdorur ushqim, ai nuk diti menjėher por dikur e kuptoj, me bėri presion qe bile cigare te ndezi, por unė i thash se qka ki ore mik, edhe unė dua te inoj. Me zemer dhe shpirtė gjatė asaj kohe ia kam kushtuar lutjet Zotit qe ta ndihmoj kėtė njeri pasi qe kishte vertetė shumė probleme. Kur erdhi koha e iftarit, shkuam bashk dhe bėmė iftar. U kėnaqem o fisnik, ushqim i mirė dhe i pergaditur per iftar, merre me mend, pas ushqimit ia gerhatem qaja.

Mė ka ndodhur , bile tash para disa ditėve dhe sa porostia tė ushqehna ne njė reasturan dhe mė thirri ni shok, me pyti se ku jam dhe erdhi, kur ai erdhi, unė e ndalova ushqimin edhe pse ai shumė me kundershtoj. Po dua te them se njeriu kur eshte fjala te njeriu dhe Zoti, pavarsisht se ciles perkatėsi ėshtė, mendoj se duhet tė ket secili kujdes dhe njė respekt te veqant.

tjetra, unė thuaja se qe 15 vite qe kam punėtor te punėsuar te unė, gjithmonė nė jetė i kam liruar dhe isha i kujdesshme gjatė kohes te ramazanit, ua kam plotėsuar kerkesat e tyre.

Por, kjo nuk ka nenkuptuar te unė, as nuk duhet kuptuar as te tjetri se edhe unė besoj islamit apo riteve tė tyre sepse i kam ato tė miat sipas Krishtit dhe Kishes time, por, nėse dikush, kushdo qoftė ai dhe pavarsisht se cilit besim i perket, nėse mohon dikush vetvetit diēka me mende dhe zemer te Zoti qe edhe na ka krijuar, kam respekt ndaj atij personi.

Gjenesa, apo pendesa ėshtė e domosdodhme, kemi nevojė tė korigjohemi, tė vetdijsohemi per gjendjen tonė shpirtėrore, kerkohet tė pastrohemi dhe bile mirė ta pastrojmė shpirtin dhe brendėsinė tonė, na duhet njė lloj sakrifice dhe mohimi per ti mundur veset, mendimet dhe veprat e keqia qe kemi dhe jetojmė me to. Kerkohet te jemi tė kushtuar nė lutje para Zotit, tė jemi mė tė dashur per njėri tjetrin. Tė mendojmė se nga kemi ardhur, kush jemi dhe ku do tė shkojmė. Per tė ditur dhe kuptuar kėto, kerkohet agjerim, pendim dhe lufte me vetveten, por mbi te gjitha; ta gjejmė rrugen, pa rrugė humbemi, pa ditur tė drejtohemi nė rrugė mbetemi nė udhkryq. Rrugė ka shumė, e bile shumė, por rruga e vertetė per te Zoti nėse na mungon, atėher mos pyt ore vėlla fisniku, mjer e medet nėse nuk kemi rrugen dhe drejtimin.

Gjenesa, pendesa, nuk na duhet per te treguar te tjerve pos Zotit dhe vetvetit, nuk na duhet sa per tradita, nuk na duhet sa per sy dhe faqe, nuk na duhet sa per obligim, nuk na duhet sa per rreh lavd se unė jam i drejt, nuk na duhet duke qajtur dhe vajtuar, nuk na duhet nese ankohemi, nuk na duhet nėse e shtyjmė me Zor, nuk na duhet nese nuk e permirsojmė jeten, nuk na duhet nese diten agjerojmė dhe naten shkojmė ne punė te ndyta, nuk na duhet nese pas kohes se argjerimit nuk kemi ndryshuar asgje ne vetveten tone.

E kjo e dyta shumher ndodhė! Te lutemi qe ajo e para te jetė mė e ndikuar ne jetet tona.

Gjithė te mirat dhe uroj ndikim te Zotit te gjallė gjate kesaj kohe te ramazanit, per ty dhe te gjithe ata qe praktikojne.

toni77
    Pershendetje Toni,

Desha vet te shtoj dicka ne lidhje me ate qe kam bere bold.

Une nuk njof njeri qe te agjeroj vec per sy e faqe. Se sa per ate se te agjeroj se cka thot " dynjaja qe nuk agjeroj une" te garantoj se nuk e mban, se as nuk i behet vone se cka thone!
    Te agjerosh prej mengjesit ( 4 am sa eshte syfyri) e deri ne ora 19 e 30 ( sa eshte iftari ketu te une) nuk e ben dot njeri per ato arsye qe i ke permend ti, se tek e fundja mund te thuesh qe agjeroj e shkon ne shpi han e pin e nuk te shef njeri.
    Jam une ajo qe agjeroj, agjeroj sepse e kam obligim dhe ndihem shpirterisht shume mire, se sa per njerzit e tjere joooo!
    Diita!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-08-2009
    Postime
    74
    Citim Postuar mė parė nga ORIONI Lexo Postimin
    Prifti iu bashkohet muslimanėvė nė agjėrim

http://www.thenewstribune.com/news/n...ry/858841.html

Prifti protestant Ben Ries nga Belingami po e agjėron muajin e shenjtė tė Ramazanit.
    E enjte, 27 Gusht 2009 23:45

Kjo ėshtė njė angazhim jo edhe aq i lehtė, sepse gjatė Ramazanit duhet larguar nga pirja dhe ngrėnia gjatė ditės pėr njė muaj rresht.

Ėshtė gjithashtu e pazakontė sepse Ries ėshtė prift i kishės protestante nė Sterling Drive.

Ries i pėrmbahet fesė sė tij, por thotė se agjėrimi, lutjet dhe meditimi gjatė Ramazanit mund ta ndihmojnė atė tė bėhet i krishterė mė i mirė, e po ashtu prift, burrė, dhe anėtarė mė i mirė i botės sė llojllojshme qė shpesh po ndahet nė vija fetare.

Ries tani 30 vjeēar ėshtė bėrė prift i kishės sė Belingamit para dy viteve. Nė tė kaluarėn ai ka agjėruar nganjėherė nga njė ditė por asgjė serioze si tani njė muaj tė plotė.

Ramazani ėshtė muaji nė tė cilin muslimanėt besojnė se ka zbritur Kur'ani, dhe qė i ėshtė shpallur profetit Muhamed.

Ries ka filluar me leximin e Kur'anit dhe po mban njė ditar nė lidhje me pėrvojat dhe mendimet e tij. Ai zgjohet nė mėngjes herėt nė ora 4 nė agim pėr tu lutur dhe ndoshta edhe pėr tė ngrėnė.

"Nuk jam person qė ha mėngjes, andaj ka qenė pak vėshtirė pėr mua." tha ai.

Uria gjatė ditės nuk ėshtė edhe aq e keqe sa ėshtė etja, tha ai, por pėr dallim nga njerėzit qė jetojnė nė uri, ai e din se ka pėr tė ngrėnė kur tė perėndon dielli.

"Agjėrimi i Ramazanit e rrit ndėrgjegjėsimin pėr tėrė urinė qė ekziston nė botė," tha Ries.
    Pytja eshte a eshte bere prifti musliman, se kijo pune ashtu po duket. nuk di a kishte ardhe Hoxha ne Kishe te pije vere. Do ta therras nje Hoxhe ne NY qe te vijne te Kisha Shqiptare. te Shohim A pranon. Me pelqen tolerimi dhe kur njerzit mundohen te bashkpunojne nepermes feve te ndryshme. Ju Uroj Shkrim interesant

i/e regjistruar Maska e RINAA
    Anėtarėsuar
    01-12-2008
    Postime
    247
    Kjo eshte ajo toleranca fetare qe duhet ta kemi te gjithe e jo vetem te urrejm se te ju bashkohemi ne festa besimtareve te feve tjera jo se jo...Kjo vlen sidomos per ne shqiptaret qe pak a shume kemi filluar te urrejm njeri tjetrin ne baze te perkatsive fetare e qe kjo eshte turp per ne, sepse feja tek ne nuk ka paraqit kurr problem gjithmon kemi qene nje...
    Zoti ja pranoft agjerimin dhe lutjet dhe i shtoft besimin ne Zot...

Rrespekt...
    Jetoje jeten qe te fitosh shperblimin....

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga ILMGAP Lexo Postimin
    Unė nuk e ndejva veten tė fyer, por thjesht e morra me mend se si do tė ishin fjalėt e tė tjervė mbas postimit tim ... !!!

Sepse tė gjithė e pėrgėzuan Toni77 pėr shkrimin por unė jo ...!!!
    Ti mund tė thuajsh si te duash, njeriu vlerson sipas dijes, zemres dhe karakterit qe ka, te e fundit, ne vlersimet tua nuk ka askush te drejt tė nderhyj. Sidoqoftė, unė nuk e kam shkruar at shkrim qe dikush t'me pergezon, por, thjeshtė, meqe ishte tema lidhur me Ramazanin - aktual, kam dhėnė pikpamjet dhe bindjet e mia ashtu si unė mendoj dhe besoj. Gjithsesi falemnderit nga ata qe kan dhėnė vlersimet e veta.

T'i ke sjellur njė shkrim timin te para disa ditėve (me tendenca) pa sqaruar se pse u shkrua ai shkrim nga unė, s'ka rendesi, e rendėsishme ėshtė se unė ne at shkrim ne asnjė germė nuk e kam fyer Islamin por individin i cili perpiqet tė jep imazh te keq per shqiptarėt dhe islamin nder shqiptar. Unė kam kritikuar at person (me nji nervoz shumė tė madhe) i cili sjellė shkrime nė saita te ndryshem duke u kercnue shqiptarėve katolik, dhe nėse ke kuptuar kam thėnė se "kjo e demton imazhin e Islamit", pos asaj kam thėnė se "shqiptarėt e besimit Islam nuk janė ashtu" dhe kjo ėshtė e vertetė. Ti apo dikush tjeter mund te jeni ashtu, por jo shqiptarėt. Shqiptarėt janė tolerant dhe asnjėher nė histori nuk kan rrezikuar dikėnd, bile as fqinjet - ujq te cilet na kan sulamuar gjithmonė, ne nuk jemi hakmarrs ndaj tyre. Ndersa ai shkrim ishte shumė i poshter, jo real dhe me kercnime tė disa plehrave te cilet perfaqsonin shqiptarėt dhe Islamin, e kjo asnjėra nuk ishte e vertetė, edhe ma keq se ky kercnim ishte perseritur disaher. Ata qe kercnojnė ne at mėnyrė nė emer "shqiptar" dhe besim "Islam", nuk i bėjnė mirė asnjėres, por veq faqen e zezė.

Si perfundim, sjelljet tuaja ne kėtė forum nuk i pershtaten kohes se Ramazanit, mendo mirė se qka po te them. Edhe ai qe tė ka perkrahur ty dhe mua mė ka etiketuar, nuk i pershtatet Ramazanit. Nuk kam qellimin te mbaj legjerata mbi Ramazanain as mbi besimin tėndė, por flas nga pervoja qe kam me musliman shqiptar, qe jam rritė, shkolluar, dhe jam duke jetuar me ta bile edhe ma mirė kaloj me ta se ndoshta me kusheri te afert, unė i njof muslimanėt ndryshe e jo sikur ju disa qe jeni ketu ne kete forum. Kjon dodhė per asrye se nuk jam i ngarkuar me fanatizem dhe urrejtje, sikurse nuk janė as shqiptarėt te besimit Islam. Kjo nuk do tė thotė se jemi njerez te pa fe, ne besojmė ne Zot, thuaja se te gjithe shqiptarėt besojnė, por besojmė edhe se Zotit i pelqen ta duam dhe ta nderojmė njėri tjetrin, ndersa gjykimi si per mirė si per te keq i takon vetem Zotit. Ai gjykon se kush ka besuar, vepruar keq dhe mirė, mendoj se ne kemi tė drejtė vetem tė debatojmė, tė shkėmbejmė mendime dhe dallime, e jo tė urrejmė, tė gjykojmė vend e pa vend sikurse te ishim na ata se e mbrojmė Zotin dhe harrojmė se Zoti na mbronė dhe na ruan neve. Zoti ėshtė i PLOTFUQISHEM dhe nese ka mbetur ta mbrojnė ata sikur ti, atėher ai mund te merr imazh te keq. Me kėto sjellje tua, a mos po e paraqet ti njė zot tė dobet duke e mbrojtur kaq shumė.

Si perfundim, njėherit kerkoj falje nga anėtarėt e kėtij komuniteti per kėtė nderhyrje, por pasi qe ky far tipi ka sjellur njė shkrim te postuar dit mė parė ne nji komunutet tjeter, pa e treguar arsyen e reagimit tim dhe kujt i jam drejtuar, pos asaj ishte krejt jasht teme, u dasht qe tė shkruaj dhe e perseris se;

Asnjėher nė jeten time nuk jetoj, veproj as mendoj kunder shqiptarėve te besimit musliman, (vetem nėse ėshtė idiot, e nėse ėshtė idiot, largohna prej tij). Perkunder asaj, i dua dhe i nderoj (nese e meriton), i respektoj, bashpunoj, jam per dit me ta dhe per besė mė dojnė shumė. Kam fatin, te miren dhe te keqen me ta. Nuk pajtoj nganjiher me ta sikurse as ata me mua, ket ia shprehi dhe ma shpreh por pa e cenuar dhe lenduar njeri tjetrin. Por, kurr nė jetė nuk kam urrejtje, as qe e meritojnė urrejtjen sepse janė tė mirė.

Nuk e besoj Islamin, por e nderoj dhe kam respekt ne besimin Islam per arsye te shqiptarėve.
    I dua shqiptarėt pa dallime
    Nuk i dua talibanet as ata mjekrroshat tjerė pavarsisht se populli im i perket besimit Islam. Megjithse njoh edhe nga ata dhe kam nji pervojė, takime, biseda etje edhe me ata, por as nuk i urrej as nuk i dua. Njerez jane por nuk me lidh` me ta asgjė. Edhe ma keq se kan ardhur kėtu kinse "ti mėsojnė shqiptarėt tė besojnė nė Zot dhe tė persosin shqiptarėt' duke harruar se ne dimė tė besojmė dhe nuk na duhet mėsimi i tyre, t'shkojnė dhe tė mėsojnė vetveten sepse nuk i kan rregulluar punėt e veta po berrllog i kan punet dhe per besė aspak paqe s'kan.

Sikurse nuk i dua as italianet apo gjermanet apo amerikanet edhe pse janė te krishterė. Megjithatė njoh dhe kam nji pervojė me ta, takime, biseda, kam punuar kohe te gjate jasht etj. Por pse jan te besimit krishter unė nuk i dua me shumė. Per mua krejt njėjtė jan. Nėse janė te krishterė ata janė per vetveten e jo per mua.

U zgjata pakez por kohė ramazani dhe besoj se s'prish punė.

Uroj agjerim tė lehtė per ata qe janė duke agjeruar.

toni77
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 28-08-2009 mė 22:49
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Ti mund tė thuajsh si te duash, njeriu vlerson sipas dijes, zemres dhe karakterit qe ka, te e fundit, ne vlersimet tua nuk ka askush te drejt tė nderhyj. Sidoqoftė, unė nuk e kam shkruar at shkrim qe dikush t'me pergezon, por, thjeshtė, meqe ishte tema lidhur me Ramazanin - aktual, kam dhėnė pikpamjet dhe bindjet e mia ashtu si unė mendoj dhe besoj. Gjithsesi falemnderit nga ata qe kan dhėnė vlersimet e veta.

T'i ke sjellur njė shkrim timin te para disa ditėve (me tendenca) pa sqaruar se pse u shkrua ai shkrim nga unė, s'ka rendesi, e rendėsishme ėshtė se unė ne at shkrim ne asnjė germė nuk e kam fyer Islamin por individin i cili perpiqet tė jep imazh te keq per shqiptarėt dhe islamin nder shqiptar. Unė kam kritikuar at person (me nji nervoz shumė tė madhe) i cili sjellė shkrime nė saita te ndryshem duke u kercnue shqiptarėve katolik, dhe nėse ke kuptuar kam thėnė se "kjo e demton imazhin e Islamit", pos asaj kam thėnė se "shqiptarėt e besimit Islam nuk janė ashtu" dhe kjo ėshtė e vertetė. Ti apo dikush tjeter mund te jeni ashtu, por jo shqiptarėt. Shqiptarėt janė tolerant dhe asnjėher nė histori nuk kan rrezikuar dikėnd, bile as fqinjet - ujq te cilet na kan sulamuar gjithmonė, ne nuk jemi hakmarrs ndaj tyre. Ndersa ai shkrim ishte shumė i poshter, jo real dhe me kercnime tė disa plehrave te cilet perfaqsonin shqiptarėt dhe Islamin, e kjo asnjėra nuk ishte e vertetė, edhe ma keq se ky kercnim ishte perseritur disaher. Ata qe kercnojnė ne at mėnyrė nė emer "shqiptar" dhe besim "Islam", nuk i bėjnė mirė asnjėres, por veq faqen e zezė.

Si perfundim, sjelljet tuaja ne kėtė forum nuk i pershtaten kohes se Ramazanit, mendo mirė se qka po te them. Edhe ai qe tė ka perkrahur ty dhe mua mė ka etiketuar, nuk i pershtatet Ramazanit. Nuk kam qellimin te mbaj legjerata mbi Ramazanain as mbi besimin tėndė, por flas nga pervoja qe kam me musliman shqiptar, qe jam rritė, shkolluar, dhe jam duke jetuar me ta bile edhe ma mirė kaloj me ta se ndoshta me kusheri te afert, unė i njof muslimanėt ndryshe e jo sikur ju disa qe jeni ketu ne kete forum. Kjon dodhė per asrye se nuk jam i ngarkuar me fanatizem dhe urrejtje, sikurse nuk janė as shqiptarėt te besimit Islam. Kjo nuk do tė thotė se jemi njerez te pa fe, ne besojmė ne Zot, thuaja se te gjithe shqiptarėt besojnė, por besojmė edhe se Zotit i pelqen ta duam dhe ta nderojmė njėri tjetrin, ndersa gjykimi si per mirė si per te keq i takon vetem Zotit. Ai gjykon se kush ka besuar, vepruar keq dhe mirė, mendoj se ne kemi tė drejtė vetem tė debatojmė, tė shkėmbejmė mendime dhe dallime, e jo tė urrejmė, tė gjykojmė vend e pa vend sikurse te ishim na ata se e mbrojmė Zotin dhe harrojmė se Zoti na mbronė dhe na ruan neve. Zoti ėshtė i PLOTFUQISHEM dhe nese ka mbetur ta mbrojnė ata sikur ti, atėher ai mund te merr imazh te keq. Me kėto sjellje tua, a mos po e paraqet ti njė zot tė dobet duke e mbrojtur kaq shumė.

Si perfundim, njėherit kerkoj falje nga anėtarėt e kėtij komuniteti per kėtė nderhyrje, por pasi qe ky far tipi ka sjellur njė shkrim te postuar dit mė parė ne nji komunutet tjeter, pa e treguar arsyen e reagimit tim dhe kujt i jam drejtuar, pos asaj ishte krejt jasht teme, u dasht qe tė shkruaj dhe e perseris se;

Asnjėher nė jeten time nuk jetoj, veproj as mendoj kunder shqiptarėve te besimit musliman, (vetem nėse ėshtė idiot, e nėse ėshtė idiot, largohna prej tij). Perkunder asaj, i dua dhe i nderoj (nese e meriton), i respektoj, bashpunoj, jam per dit me ta dhe per besė mė dojnė shumė. Kam fatin, te miren dhe te keqen me ta. Nuk pajtoj nganjiher me ta sikurse as ata me mua, ket ia shprehi dhe ma shpreh por pa e cenuar dhe lenduar njeri tjetrin. Por, kurr nė jetė nuk kam urrejtje, as qe e meritojnė urrejtjen sepse janė tė mirė.

Nuk e besoj Islamin, por e nderoj dhe kam respekt ne besimin Islam per arsye te shqiptarėve.
    I dua shqiptarėt pa dallime
    Nuk i dua talibanet as ata mjekrroshat tjerė pavarsisht se populli im i perket besimit Islam. Megjithse njoh edhe nga ata dhe kam nji pervojė, takime, biseda etje edhe me ata, por as nuk i urrej as nuk i dua. Njerez jane por nuk me lidh` me ta asgjė. Edhe ma keq se kan ardhur kėtu kinse "ti mėsojnė shqiptarėt tė besojnė nė Zot dhe tė persosin shqiptarėt' duke harruar se ne dimė tė besojmė dhe nuk na duhet mėsimi i tyre, t'shkojnė dhe tė mėsojnė vetveten sepse nuk i kan rregulluar punėt e veta po berrllog i kan punet dhe per besė aspak paqe s'kan.

Sikurse nuk i dua as italianet apo gjermanet apo amerikanet edhe pse janė te krishterė. Megjithatė njoh dhe kam nji pervojė me ta, takime, biseda, kam punuar kohe te gjate jasht etj. Por pse jan te besimit krishter unė nuk i dua me shumė. Per mua krejt njėjtė jan. Nėse janė te krishterė ata janė per vetveten e jo per mua.

U zgjata pakez por kohė ramazani dhe besoj se s'prish punė.

Uroj agjerim tė lehtė per ata qe janė duke agjeruar.

toni77
    Problemi yt toni77 qendron pikerisht ne besimin tend. Se pari te ftoj te njohesh personalisht Perendine Jahve, kush Ai eshte. Dhe me pas do ta kuptosh se kush eshte perendia Allah ku besojne myslimanet.
    Nuk kam qellim te te gjykoj dhe as te te sulmoj. Por me duhet te deshmoj se, doktrina islame dhe perendia Allah ne te cilin myslimanet besojne, ska aszgje te perbashket me Perendine Jahve, Perendine e Abrahaimt, Isakut dhe Jakobit. Perse?

Sepse: - Allahu ku besojne myslimanet, e ndalon dhe e quan ginjeshter besimin ne Birin e Perendise Zotin Krisht, por per kete Jezusi tha: kush mohon Birin ka mohuar Atin.

Sepse:- Allahu e ndalon dhe quan ginjeshter te besosh qe Jezusi eshte Zot e Perendi. dhe Jezusi tha: kush nuk ka Birin nuk ka as Atin.

Sepse:- Allahu e ndalon dhe e quan ginjeshter te Besosh qe Jezusi eshte Biri i vetmelindur i Perendise. dhe Jezusi tha: kush me mohon para njerzve, do ta mohoj para Atit.

sepse:- Allahu e ndalon dhe e quan ginjeshter te besosh se Jezusi vdiq ne kryq dhe te treten dite Ai u ringjall prej vdekjes, dhe bibla thote: kush nuk beson tek vdekja dhe ringjallja e Krishtit, nuk ka hyrje ne jeten e perjetshme.

Ka dhe plot shembuj te tjere, ku besimi islam del fare hapur, duke deshmuar se eshte kundershtar i Krishtit dhe i kishes se tij.

Toni77 te pyes:

A mund te besh te barabarte ti Perendine Jahve me perendine Allah, i cili mohon Atin, Birin dhe Frymen e shenjte????!!!

Me kete shkrim qe lexova prej teje, vertet jam i befasuar, sepse eshte krejt njerzor dhe jashte se Vertetes Jezus Krishtit. Perpiqu te njohesh konkretisht dhe pesonalisht Jezus Krishtin e Vertete, ate qe Fryma dhe shkrimi pohon, dhe vetem atehere do te kuptosh se keshilla ime eshte e drejte dhe e vlejtur.

Nuk kam aspak qellim te vij kunder mysliamenve, por une solla ato qe ata deshmojne kunder Atit, Birit dhe Frymes se Shenjte. E si mund te them une se, ai qe mohon Atin, Birin dhe Frymen e Perendise, beson ne Perendia? Qofte lark. Besimi eshte liri e cdo individi dhe askush nuk ka te drejte te gjykoje ku dhe si ai beson. Por ti toni77 ke thirur ne emer te Krishtit, dhe me vjen keq se me ato qe pohon ne shkrimin me siper, deshmone se te mungon e Verteta Krishti. Besimi pa te vertete nuk ka njohuri.
    Do te lutem per ty miku im.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 29-08-2009 mė 00:35

Peace and love
    Anėtarėsuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Pershendetje fisniku!

Me respekt tė shkruaj dhe sa kam mundur te kuptoj ne shkrimet tua, je person se mund te dabatojmė, te shkembejme mendime edhe pse kuptohet dallojmė, por dallimet janė tė natyreshme, ajo qe kerkohet nga njerėzit, ta duam njeri tjetrin megjithė dallime qe kemi.

Unė, pasi qe jam njė person qe jam rritur nė njė vend me shqiptar te dy perkatėsive, musliman dhe katolik, e njoh deri diku traditen islame nder shqiptar. Dikur kam lexuar edhe nga Kurani dhe literatura te tjera islame. Mirpor, ajo qe dua te them pasi qe jemi ne kete temė ėshtė se, ekzistojnė dy lloj agjerimesh.

e para; ėshtė agjerim sa per sy dhe faqe, sepse kam obligim, marre, - te tjeret agjerojnė, rreklam dhe pollavra dhe asgjė tjeter pos ankesave dhe zhurmave, mendoj se eshte e pa vlerė.

e dyta; agjeroj sepse dua ta pastroj ndergjgjen time, dua te pendohna para Zotit, dua te mundoj vetveten dhe tė thyej ne vetveten time veset e kėqija, gjate agjerimit e bėje thymjen e njerzores qe t'i jap mundesi shpirtit te fuqizohet dhe tė korigjoj gabimet e trupi dhe mendes time, nuk dua ta dij askush pos Zotit, jo per arsye te tradites apo obligimeve, por per arsye tė ndergjegjes time, agjerimi t'me sherben per njė njeri mete persosur dhe pas agjerimit tė kuptoj edhe vet se kam ndryshuar etj. Tė mendoj edhe per ata qe nuk kan, jo vetem te mendoj por te jap per ata qe nuk kan, te mendoj per te semuarit, per ata qe jan ne burg, per ata qe jane te harruar etj, por gjithsesi jo per arsye te tradites por vetem e vetem ni sherbim i imi ndaj Zotit dhe njeriut dhe qe te jam mė i ndergjegjshem nė te ardhmen, gjithsesi zemren nė Zotin.

Edhe krishterimi flas per katolik, kan agjerime, njėra mė e dalluara ėshtė 40 dit, kohė kjo para pashkėve, quhen "kohė e kreshmeve" apo ne gjuhen tradicionale "kohė e lidhur" qe do te thotė gjatė asajė kohe, te krishterėt katolik, nuk bėjnė as fejesa as martesa, agjerojnė nė forma te ndryshme, kush me shumė kush me pak. Koha e lutje dhe adhurimeve ndaj Zotit trefishohen ne Kisha, familja mbar ka kushtohet e bashkuar ne lutje etj. Por qe edhe te na ndodhė qe janė po kėto dy lloj agjerimesh sikurse i thash mė lartė.

Rasti asaj vajzes apo i atij prifti sikurse edhe eshte hapur kjo temė, nuk e dij, por unė dua te tregoj disa nga rastet e mia personale.

PSH. Mė ka ndodhur dhe isha me mikun tim shqiptar i cili ishte duke mbajt kohen e ramazanit, beso se unė gjatė kohes se isha me tė, as nuk kam ndezur cigare dhe nuk kam perdorur ushqim, ai nuk diti menjėher por dikur e kuptoj, me bėri presion qe bile cigare te ndezi, por unė i thash se qka ki ore mik, edhe unė dua te inoj. Me zemer dhe shpirtė gjatė asaj kohe ia kam kushtuar lutjet Zotit qe ta ndihmoj kėtė njeri pasi qe kishte vertetė shumė probleme. Kur erdhi koha e iftarit, shkuam bashk dhe bėmė iftar. U kėnaqem o fisnik, ushqim i mirė dhe i pergaditur per iftar, merre me mend, pas ushqimit ia gerhatem qaja.

Mė ka ndodhur , bile tash para disa ditėve dhe sa porostia tė ushqehna ne njė reasturan dhe mė thirri ni shok, me pyti se ku jam dhe erdhi, kur ai erdhi, unė e ndalova ushqimin edhe pse ai shumė me kundershtoj. Po dua te them se njeriu kur eshte fjala te njeriu dhe Zoti, pavarsisht se ciles perkatėsi ėshtė, mendoj se duhet tė ket secili kujdes dhe njė respekt te veqant.

tjetra, unė thuaja se qe 15 vite qe kam punėtor te punėsuar te unė, gjithmonė nė jetė i kam liruar dhe isha i kujdesshme gjatė kohes te ramazanit, ua kam plotėsuar kerkesat e tyre.

Por, kjo nuk ka nenkuptuar te unė, as nuk duhet kuptuar as te tjetri se edhe unė besoj islamit apo riteve tė tyre sepse i kam ato tė miat sipas Krishtit dhe Kishes time, por, nėse dikush, kushdo qoftė ai dhe pavarsisht se cilit besim i perket, nėse mohon dikush vetvetit diēka me mende dhe zemer te Zoti qe edhe na ka krijuar, kam respekt ndaj atij personi.

Gjenesa, apo pendesa ėshtė e domosdodhme, kemi nevojė tė korigjohemi, tė vetdijsohemi per gjendjen tonė shpirtėrore, kerkohet tė pastrohemi dhe bile mirė ta pastrojmė shpirtin dhe brendėsinė tonė, na duhet njė lloj sakrifice dhe mohimi per ti mundur veset, mendimet dhe veprat e keqia qe kemi dhe jetojmė me to. Kerkohet te jemi tė kushtuar nė lutje para Zotit, tė jemi mė tė dashur per njėri tjetrin. Tė mendojmė se nga kemi ardhur, kush jemi dhe ku do tė shkojmė. Per tė ditur dhe kuptuar kėto, kerkohet agjerim, pendim dhe lufte me vetveten, por mbi te gjitha; ta gjejmė rrugen, pa rrugė humbemi, pa ditur tė drejtohemi nė rrugė mbetemi nė udhkryq. Rrugė ka shumė, e bile shumė, por rruga e vertetė per te Zoti nėse na mungon, atėher mos pyt ore vėlla fisniku, mjer e medet nėse nuk kemi rrugen dhe drejtimin.

Gjenesa, pendesa, nuk na duhet per te treguar te tjerve pos Zotit dhe vetvetit, nuk na duhet sa per tradita, nuk na duhet sa per sy dhe faqe, nuk na duhet sa per obligim, nuk na duhet sa per rreh lavd se unė jam i drejt, nuk na duhet duke qajtur dhe vajtuar, nuk na duhet nese ankohemi, nuk na duhet nėse e shtyjmė me Zor, nuk na duhet nese nuk e permirsojmė jeten, nuk na duhet nese diten agjerojmė dhe naten shkojmė ne punė te ndyta, nuk na duhet nese pas kohes se argjerimit nuk kemi ndryshuar asgje ne vetveten tone.

E kjo e dyta shumher ndodhė! Te lutemi qe ajo e para te jetė mė e ndikuar ne jetet tona.

Gjithė te mirat dhe uroj ndikim te Zotit te gjallė gjate kesaj kohe te ramazanit, per ty dhe te gjithe ata qe praktikojne.

toni77
    Shpesh here duke lexuar ne kete forum njeriu behet edhe pesimist,behet edhe grindavec,stresohet,bile thote edhe gjera qe ne te vertete nuk i mendon.Njerezit mundohen ti komplikojne gjerat,kerkojne gjithmone qimen ne syrin e tjetrit dhe nuk shohin traun ne syrin e tyre.Por nga njehere lexon edhe mendime te njerezve normal sikur je edhe ti i dashur bashkatdhetar prej Prishtine.Dhe une,prej Tirane te kuptoj shume mire,dhe me vjen mire qe te pakten ka akoma njerez qe dine te dallojne dhe kuptojne te miren dhe te keqen.une nuk do ta kisha shprehur me mire mendimin qe ti shprehe me lart.Hallall ta befte Zoti ty dhe familjes tende.Allahu, apo Zoti, a Krishti po deshe te ndricofshin mendjen per shume e shume vite qe do te vine.Te pershendes vellazerisht, si shqiptar,si bashkatdhetar, si njeri mbi te gjitha.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    Problemi yt toni77 qendron pikerisht ne besimin tend. Se pari te ftoj te njohesh personalisht Perendine Jahve, kush Ai eshte. Dhe me pas do ta kuptosh se kush eshte perendia Allah ku besojne myslimanet.
    Nuk kam qellim te te gjykoj dhe as te te sulmoj. Por me duhet te deshmoj se, doktrina islame dhe perendia Allah ne te cilin myslimanet besojne, ska aszgje te perbashket me Perendine Jahve, Perendine e Abrahaimt, Isakut dhe Jakobit. Perse?
    Deshmues e shikoj qe ti po e nxit tonin77 qe mos kete ndjenjen e respektit per fene tone por me e keqa eshte se po shpik disa genjeshtra qe vete bibla ti kundershton.

Allahu eshte dhe Zoti i Jezusit.Degjoje me veshet e tu.

Sepse: - Allahu ku besojne myslimanet, e ndalon dhe e quan ginjeshter besimin ne Birin e Perendise Zotin Krisht, por per kete Jezusi tha: kush mohon Birin ka mohuar Atin.
    Jezusi ne gjithe kapituj biblike eshte quajtur bir Njeriu, porse me vone e ndryshuan e bene Bir i Zotit.Nderkohe qe Jezusi e mohon kete ne bibel.Kush ka mohuar Birin ka mohuar Atin ka kuptim se kush ka mohuar birin e Njeriut Jezusin, profetin dhe te dahsmin e Zotit si te derguar dhe mesia ka mohuar dhe Zotin.Mohimi i profeteve eshte Mohim i Zotit.

Sepse:- Allahu e ndalon dhe quan ginjeshter te besosh qe Jezusi eshte Zot e Perendi. dhe Jezusi tha: kush nuk ka Birin nuk ka as Atin.
    Jo kete e thote dhe bibla.Vete Jezusi e mohon Hyjnizimin e tij si Zot duke pranuar qe cdo gje atij i vjen prej Zotit.

28 Atėherė Jezusi u tha atyre: ``Kur ta keni lartuar Birin e njeriut, atėherė do tė njihni se unė jam, dhe se nuk bėj asgjė prej vetvetes, por i them kėto gjėra ashtu si Ati mė ka mėsuar.
    29 Dhe ai qė mė ka dėrguar ėshtė me mua; Ati s`mė ka lėnė vetėm, sepse bėj vazhdimisht gjėrat qė i pėlqejnė``.(Gjoni 8)

Sepse:- Allahu e ndalon dhe e quan ginjeshter te Besosh qe Jezusi eshte Biri i vetmelindur i Perendise. dhe Jezusi tha: kush me mohon para njerzve, do ta mohoj para Atit.
    Muslimanet nuk e mohojne jezusin si profet perkundrazi Allahu e ka nderuar ate dhe Nenen e merjemen ne Kuran dhe me kapituj te vecante.Gjithashtu ka folurdhe per Gjyshin e Tij ne Suren Ali Imran.Po Bibla ska asnje kapitull me emrin Jezus, Marie ?Islami qendron me larte kristianizmit ne te verteten e Jezusit.

sepse:- Allahu e ndalon dhe e quan ginjeshter te besosh se Jezusi vdiq ne kryq dhe te treten dite Ai u ringjall prej vdekjes, dhe bibla thote: kush nuk beson tek vdekja dhe ringjallja e Krishtit, nuk ka hyrje ne jeten e perjetshme.
    Sepse vete Jezusi profetizoi profecine e Jones.Dhe Jona ishte gjalle ne bark te peshkut,Por shpikja e vdekjes dhe ringjalljes erdhi nga sekti paulian i Saducejve.

Ka dhe plot shembuj te tjere, ku besimi islam del fare hapur, duke deshmuar se eshte kundershtar i Krishtit dhe i kishes se tij.
    Nese eshte njeri qe del kunder Jezusit eshte Pali qe ka shkruajtur gjithe biblen ne kundershtim em profecine e saj te mos shteses dhe mos pakesimit.Ai qe vrau apostujt na u shenderrua ne engjull.fatkeqesi botekuptimi argumentesh.

Toni77 te pyes:

A mund te besh te barabarte ti Perendine Jahve me perendine Allah, i cili mohon Atin, Birin dhe Frymen e shenjte????!!!
    Jezusi Po, per tonin nuk e di.

"Shoku Mjekesise"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Me kete shkrim qe lexova prej teje, vertet jam i befasuar, sepse eshte krejt njerzor dhe jashte se Vertetes Jezus Krishtit. Perpiqu te njohesh konkretisht dhe pesonalisht Jezus Krishtin e Vertete, ate qe Fryma dhe shkrimi pohon, dhe vetem atehere do te kuptosh se keshilla ime eshte e drejte dhe e vlejtur..
    Krishti ishte ai qe the"At, fali ata, pasi nuk dine se ē'bejne"
    Gjykimi i takon Zotit dhe jo njeriut.....reflekto pak mbi kete..
    Krishti, revolucionari, edhe sot e kesaj dite nuk kuptohet prej shumices se krishtere vete, si mund te pretendosh qe ta kuptojne myslimanet????
    Krishti thota da duash armikun tend, a arrin ta kuptosh ti thellesine e kesaj thenjeje?!!!!????

Nuk kam aspak qellim te vij kunder mysliamenve, por une solla ato qe ata deshmojne kunder Atit, Birit dhe Frymes se Shenjte. E si mund te them une se, ai qe mohon Atin, Birin dhe Frymen e Perendise, beson ne Perendia? Qofte lark. Besimi eshte liri e cdo individi dhe askush nuk ka te drejte te gjykoje ku dhe si ai beson. Por ti toni77 ke thirur ne emer te Krishtit, dhe me vjen keq se me ato qe pohon ne shkrimin me siper, deshmone se te mungon e Verteta Krishti. Besimi pa te vertete nuk ka njohuri.
    Ti ne kete replike, nuk dallon aspak prej myslimanit fanatik.Ti i meshon ēdo fjale te librit tend te "shenjte", dhe fanatiku mysliman ben te njejten gje.Fanatiku kerkon dallimin, Krishti thote te mos besh dallim........e pra ti je fanatik.
    E vertetta eshte gjithmone ne mes.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Deshmues e shikoj qe ti po e nxit tonin77 qe mos kete ndjenjen e respektit per fene tone por me e keqa eshte se po shpik disa genjeshtra qe vete bibla ti kundershton.

Allahu eshte dhe Zoti i Jezusit.Degjoje me veshet e tu.
    http://www.youtube.com/watch?v=BTSG0YzlGB8[/]
    E duhet edhe te shikosh me syte e tu kur vdes ne kryq....apo te narrim vetem ate qe con uje ne mullirin e fares se keqe????

Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Muslimanet nuk e mohojne jezusin si profet perkundrazi Allahu e ka nderuar ate dhe Nenen e merjemen ne Kuran dhe me kapituj te vecante.Gjithashtu ka folurdhe per Gjyshin e Tij ne Suren Ali Imran.Po Bibla ska asnje kapitull me emrin Jezus, Marie ?Islami qendron me larte kristianizmit ne te verteten e Jezusit.]
    Sipas teje ka kuptim te sjellesh citime prej bibles qe gjaja sjellin uje ne mullirin tend, dhe nga ana tjeter per ēdo citim qe te vjen ndesh, fshihes pas "devijimit" gjoja te saj???
    Kur citon biblen, ose pranoje te tere si te vertete, ose mos guxo fare ta permendesh.Ose sill provat se eshte e devijuar, dmth, sill origjinalin dhe ta diskutojme pastaj se bashku.Pra leri nxitjet urrejtjembjellese duke perdorur "argumente" biblike apo kuranike....tregon thjesht verberi fanatike tamam si deshmuesi....

[/QUOTE]

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    .
    I nderuari Deshmuesi, unė ty te kam bac, tė kam vėlla, falemnderit per kėtė kėshillė tėnden qe ti me fton qe unė ta njoh Perendinė, por mundesia e jonė qe ta njohim Zotin ėshtė e voge, nėse Ai nuk na zbulohet. Unė e njoh aq sa Ai mė ėshtė zbuluar, por njėra nder zbulesat e Tij nė mua ėshtė qe unė ta dua njeriun, mos ta trazoj ne jeten e Tij, tė jetoj lirinė qe ia dha vet Zoti nė vendimet e tijė nė Kopshtin e Adamit, qe do te thotė; “kjo ėshtė kėshtu, kjo bėnė kjo nuk bėnė, a ti vepro sit e duash”. Nėse vihet nė pytje se cili dhe cila ėshtė, atėher edhe do tė pergjigjna sipas asaj qe unė besoj, por pa urrejtje, pa zhurma, gjithsesi deshmia dhe besimi im tė deshmohet nen ndikim te tolerances, dashurisė, me ndekim te Zotit. Nuk e di se si e ke kuptuar ti tonin77, por, sidoqoftė, unė I dua muslimanėt Shqiptar sepse gjithnjė ishin paqesor pavarsisht dallimeve nė besimin ne Zot. Fjala ėshtė deri sot. Per te ardhmen nuk e di, e din Zoti.

Nuk kam qellim te te gjykoj dhe as te te sulmoj.
    Jo ore vėlla, ti ke te drejt tė shfaqesh pa kėnaqesinė dhe vlersimet tua, unė nuk e vlersoj gjykim as sulem nėse ti kundershton apo perkrahė, njerėzit gjithnjė thonė ato qe mendojnė. Je I respektuar dhe I nderuar pavarsisht se ne kėtė rast mendon ndryshe nga unė.

Por me duhet te deshmoj se, doktrina islame dhe perendia Allah ne te cilin myslimanet besojne, ska aszgje te perbashket me Perendine Jahve, Perendine e Abrahaimt, Isakut dhe Jakobit. Perse?
    Asnjėher nuk ishte kėtu fjala, fjala ishte lidhur me Ramazanin. Unė Deshmuesi kam besimin tim, besimi mendoj se ėshtė individual. Kam bindjet e mia dhe kėto bindje mė janė krijuar pas njė meditimi tė gjatė. Unė nuk jam I ri, sikurse nuk jam I ri as ne besim, njėkohsisht nuk jam I ri as nė pervojė me islamin shqiptar. Ajo bindje e imja ėshtė si vijon:

E para; njoh shumė musliman, muslimane shqiptar, te ndershem dhe me ndergjgje te paster, shumė rini te ndershme, tė shendoshė, me respekte ndaj prinderve, ndeaj tė afermit, dhe ndaj meje dhe familjes time, e kėtė nuk mund ta mohoj, edhe a din se pse? sepse kam frikė Zotin ta mohoj te verteten.

e dyta; njoh disa musliman shqiptar te ndikuar nga disa rryma tė jashtme qe erdhen pas lufte, te cilat nuk I pelqej dhe kėtė e kam thėnė nė at shkrim. Arsyeja ėshtė se ata nuk po persosin rininė dhe ardhmerinė tone, por e gjymtojnė dhe nėse masivizohet, mund te jetė e rrezikshme per shqiptarinė. Nėse pytė dikush se pse, pergjigja ėshtė se zoti I tyre ėshtė gjithēka luftė kunder te krishterve, luftė kunder atyre qe nuk mendojnė ashtu, urrejtje dhe armiqesi, e kjo nuk ishte kurr ne truallin tone shumė tė pergjakshem nga popujt te tjerė dhe rryma te ndryshme, pa dallime, si nga ato te ashtuquajtura islame dhe te ashtu quajtura te krishtera.

E treat; Unė gjatė pervojes time si njė qytetar qe kam jetuar dhe po jetoj ne mes tė shqiptarėve te besimit islam, kam verejtur dy lloj agjerimesh te cilat I kam pershkruar, kjo ndodhė edhe te tė krishterėt nganjiher. Pra, janė dy; ajo siperfaqsore, artificiale dhe ajo tjetra e cila duhe tė jetė, agjerim dhe pendesė me zemer dhe shpirtė, dhe, pasi tė perfundojnė ato dit, tė ketė njė ndryshim pozitiv nė jeten e atij, por gjithsesi, kujdes; nėse personi nuk ka ndryshime pas agjerimit, ėshtė agjerim I dekt, I pa shpirt dhe I pa vlerė. Kjo ishte ajo qe e kam thėnė dhe e them gjithmonė.

E katerta; Nėse unė e shoh njė person (shqiptar musliman), dhe kjo ndodhė dhe e shoh qe ai po ndalon vetvetes ēdo ushqim, po ndalon vetvetes te gjitha ato qe I takojnė njė individi, me orar, po ushtron dhunė nė trupin e tij, sacrifice, dhe kjo po ndodhė nė mende dhe besim tė Ai qe edhe e ka krijuar, pavarsisht se me njė emer ndryshe nga unė, po mendon per ata qe nuk kan, po jep lėmoshė, po bashkohen nė mėngjes e gjithė familja sė bashku dhe po kujtojnė Krijuesin e vet, po bashkohen nė mbrėmje dhe po kujtojnė dhe falemnderojnė Krijuesin e vet, prandaj nėse unė I shoh tė gjitha kėto jam I kujdesshem ndaj tij, nuk them se unė besoj ashtu sepse besimi im ėshtė gjithēka nėpermes Jezusit, por jam I kujdesshem dhe nuk mund ta nenēmoj, asesi nuk e nenēmoj dhe dua ta respektoj at individ. Edhe a e din se pse? Sepse e kam friken nė Zotin. Gjykimi I takon atij, unė kam besimin tim dhe mundesisht at besim ta shpalli me sjellje dhe dashuri timen, me urtesi dhe pa ndikim te botes, e kqyri punen time, por, nuk do tė bėhna gjykates dhe ajo nuk me takon mua. Nėse ndodhė qe dikush po gabon, ėshtė mungesė e atij dhe jo e imja.

Toni77 te pyes:

Dua tė paraqes bindjen time lidhur me ato qe thua ti dhe ato qe unė mendoj dhe besoj:
    Shiqo Deshmusi, pavarėsisht sė Kisha e dukshme tokėsore nuk pėrfaqėson tė gjithė Kishėn, qė Zoti emėroi qė tė shfaqet nė gjykimin e fundit tė gjithė krijimit, nė plotėsinė e saj, Kisha vepron dhe di vetėm brenda limiteve tė saj; dhe (sipas fjalėve tė shėn Palit apostull nė letrėn e Korintiansve, 1 Kor. 5.12) ; “Ēka mė duhet mua tė gjykoj ata qė janė jashtė."

Unė nuk e gjykoj pjesėn tjetėr tė njerėzimit, por vetėm i shikoj ata si tė veēuar, qė do tė thotė, nuk i pėrkasin asaj qe unė besoj, pasi e kanė veēuar vetė veten dhe jo unė. Pjesa tjetėr e njerėzimit, qoftė e ndarė apo e bashkuar me mua lidhje me ato tė cilat Zoti nuk ka dashur t'ia shfaqi atyre, unė - Kisha ia lė nė dorė gjykimit tė ditės sė madhe. Unė mendoj se Kisha mbi tokė gjykon vetėm pėr veten e saj, sipas hirit tė Shpirtit dhe lirive qė i janė falur asaj nėpėrmjet Krishtit, duke ftuar edhe pjesėn tjetėr tė njerėzimit nė bashkimin dhe adoptimin e Zotit Krisht; por ata qė nuk e dėgjojnė apelin e saj, Kisha nuk duhet tė jep asnjė dėnim, duke mbajtur kėshtu parasysh urdhėrin e Shpėtimtarit dhe Kokės - Krisht: " Kush je ti qė guxon ta gjykosh shėrbėtorin e tjetrit? Si nė qėndroftė nė kėmbė, si nė u rrėzoftė, ėshtė puna e zotėrisė sė tij! " (Rom. 14.4).

Me kete shkrim qe lexova prej teje, vertet jam i befasuar, sepse eshte krejt njerzor dhe jashte se Vertetes Jezus Krishtit. Perpiqu te njohesh konkretisht dhe pesonalisht Jezus Krishtin e Vertete, ate qe Fryma dhe shkrimi pohon, dhe vetem atehere do te kuptosh se keshilla ime eshte e drejte dhe e vlejtur.

Nuk kam qka te shtoj pos asaj qe edhe e thash mė lartė. Deshmia kunder Atit, Birit dhe Shpirtit te Shenjt apo deshmia dhe besimi nė kėtė PERENDI, ia lė nė dorė gjykimit tė ditės sė madhe. Unė mendoj se ne mbi tokė duhet tė gjykojmė vetėm pėr veten tonė, sipas hirit tė Shpirtit dhe lirive qė naj ka dhėnė Perednia nėpėrmjet Krishtit.

Deshmuesi, edhe per kėtė mund tė lexojsh, e ke pergjigjen nė mes tė rreshtave nė kėtė shkrim, por ajo qe dua tė them ėshtė se unė nuk mendoj se I pelqen Zotit unė tė jetoj nė luftė me muslimanėt shqiptar. Unė kam besimin tim dhe besimi im ėshtė tash mė I njohur jo vetem nė kėtė forum por edhe tjeter ku, qoftė me libra, qoftė nė shoqeri ku jetoj, qoftė nė Kishė, qoftė nė jeten familjare, qoft ku do, unė jam ai qe jam dhe e them boterisht, pa frikė dhe jo me dy mende. Por qe besimi dhe bindja e ime deshmon nė vepra dhe nė jeten e perditshme, njėra nder ato ėshtė edherespekti, miqesia dhe dashuria qe shfaqi per njeriun dhe ne kete rast per muslimanėt shqiptar. I DUA. Nuk I besoj Islamit as shkrimeve kuranore, por nuk I gjykoj dhe jetoj jeten time. E perseris se ka shqiptar te besimit musliman se nuk e dalloj nga anėtaret e vėllazėrisė time (kusheri te afert). Ai ka besimin e vet dhe unė timin, ajo nuk na ndanė sė bashku, por qe kemi dallime, dallimet e njeri tjetrit I kemi tė njohura dhe jemi tė pajtuar ta duam njėri tjeterin, dallimet janė tė natyres sė njeriut dhe nuk kam fuqi tė bėjė kėtė permirsim vetem nėse don Zoti.

Dershmuesi mos e harro se te Jezusi erdhen vetem ata qe Ati ia dha, kjo deshmohet nė Bibel. Mos harro se edhe kush ishte Jezusi e kuptuan vetem ata qe Ati ua zbuloj, kujtoje rastin e Pjetrit kur shtron pytjen se “Kush thuani ju qe jam?”. Etj e etj. Mendoj se detyrė e jona ėshtė qe nė ta deshmojmė te verteten mbi Krishtin dhe ungjillin e Tij, tė perdikojmė dhe most ė ndalemi ta shpallim dashurinė dhe tolerancen. Tė jetojmė me Driten dhe at Dritė ta reflektojmė te tė tjerėt, dhe ky rreflektim me vepra, sjellje dhe jeten tonė tė perditshme. Po mbi tė gjitha ta duam Zotin dhe njeriun. Dasshuri dhe Dashuri tė ligjeve tė Zotit.

Por ti toni77 ke thirur ne emer te Krishtit, dhe me vjen keq se me ato qe pohon ne shkrimin me siper, deshmone se te mungon e Verteta Krishti

Ok, unė nuk dyshoj nė mungesen e Krishtit nė mua, por as nuk gjykoj sikurse t’I mė gjykon ne kėtė rast, unė ia lė te gjitha nė dorė Zotit dhe Ai le t’mė perdor mua sikurse Ai don. Kur them se ia lė nėdor Atij, kjo nenkupton edhe ato mė lartė dhe nėse kam gabuar, (ku unė as qe dyshoj), le t’mė gjykon Ai. Besoj se gjykimi I Tij ėshtė I drejt dhe jo sikurse I joni, I njerzve.

Ha ha ha. Zoti tė forcoftė nė lutje, betohna se kjo ishte fjala mė e mira dhe mė e dashura per mua. Nuk u qesha nė perqeshje, ptite Zot por nė gėzim, I gėzohna kur mėsoj se dikush lutet per mua, vertetė lutu per mua, kemi nevojė per lutje, lutje dhe veq lutje drejtuar Zotin.

Zoti e bekoftė popullin Shqiptar.

E perseris, Zoti I gjallė – I Perjetshmi u ndikoftė nė agjerimin e muslimanėve shqiptar dhe njerzve vullnet tė mire.

Ah more deshmuesi, per besė tė dua unė ty, por qe kjo nuk ėshtė e imja, ėshtė krejt e DIKUJT tjeter.

respekte toni77
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 29-08-2009 mė 11:05
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •