Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    i/e regjistruar Maska e Faik
    Anëtarësuar
    27-03-2003
    Vendndodhja
    Australi
    Postime
    690

Angry Shoqatat e UÇK-së reagojnë për mbrojtjen e shprehur të BDI-së kundër kriminelëve.....

PO CFAR JANE KETO KOMENTE TE R.HALITIT? KAM MBETUR PA KOMENT, Jam plotesisht i emocionuar, ndihem jashtzakonisht i irirtuar,i Turperuar (si Shqiptar), i deshperuar, i domoralizuar.... Mjerrrrrrrr ata qe u shuan per ne!!

Shoqatat e UÇK-së reagojnë për mbrojtjen e shprehur të BDI-së kundër kriminelëve të luftës

02/09/2009 16:52:16

Shoqatat e Veteranëve të Luftës së UÇK-së kanë reaguar ndaj deklaratës së nënkryetarit të BDI-së, Rafiz Haliti se partia e tyre është e gatshëm ta ndihmojë të akuzuarin për krime lufte kundër shqiptarëve, ish-oficerin e policisë maqedonase Johan Tarçullovskin, nëse kjo është në interes të shtetit.

Reagimi i ashpër i veteranëve të UÇK-së bëhet edhe më tepëruar lidhur me deklaratën e mëtejshme të Rafiz Halitit, njeriut të dytë të Ali Ahmetit kur shton se “grupi parlamentar i BDI-së nuk ka asgjë kundër asaj që ta vizitojë Tarçullovskin në Hagë si shenjë e pajtimit dhe të diskutojnë me Prokurorinë e Hagës”.

Organizata e Veteranëve të UÇK-së vlerëson se deklarata e tillë e Halitit është e turpshme dhe për këtë duhet të jepet përgjegjësi.

“Kjo është një deklaratë e turpshme dhe një akt i papresedan, ku organi ndërkombtarë ka ngritur procedurë gjyqësore kundër këtij personi që ka vrarë civil shqiptarë gjatë konfliktit të vitit 2001 në fshatin Luboten. Por për çudi dalin përfaqësuesit e partive shqiptare si BDI-ja dhe japin deklarata të turpshme. Për ne ushtarët e UÇK-së, Boshkovski dhe Tarçullovski do të mbesin si gjakpirësit më të mëdhenj të historisë së re ndaj shqiptarëve”, ka theksuar kryetari i OVL-së së uÇK-së, Besim Hoda. Shoqata e Veteranëve të Luftës “Kalaja” gjithashtu ka dënuar ashpër një deklarim të tillë, duke thënë se populli shqiptar në Maqedoni duhet të vetëdijësohet dhe të analizojë se çfarë thonë prijësit aktual në pushtet.

“Si si vjen turp Halitit, të jap deklarata të tilla. Ai me këtë po shfaq dilema duke shtruar pyetjen se kë përfaqësoi ky në 2001. Po shkilet dinjiteti i luftës, dëshmorëve dhe gjithë atyre që luftuan për ideal kombëtar. Ky Mësuesi i famshëm me këtë nofkë duhet të jap përgjegjësi edhe para banorëve dhe familjarëve të nëntë personave të vrarë në Luboten. Gjaku u dëshmorëve dhe martirëve nuk do t`i rehat individët e tillë, që sot deklarohen në këtë mënyrë”, theksojnë nga OVL “Kalaja”.

Kjo organizatë kërkon që të alarmohen tendencat e tilla nëpërmjet reagimeve publike dhe protestave për t`ia nxjerrë fytyrën e vërtetë krerëve aktual të BDI-së
    HISTORI E KESAJ TOKE
    LARRE ME GJAKUN E SHOKEVE

Anëtarësuar
    27-03-2003
    Vendndodhja
    Australi
    Postime
    690
    Rafizi dhe Tarcullovski

(Reagim ndaj deklaratës se z.Rafiz Haliti, Komandant
    Mësuesi dhënë për televizionin më antishqiptar Sitel)

Në deklaratën e tij, z.Rafiz Haliti haptazi u
    zotua që do të japë kontributin e tij si ish-anëtar
    i UÇK-së për lirimin nga burgu të kriminelit
    të luftës që ka djegur shumë zemra të qytetarëve
    shqiptarë në fshatin Luboten të Shkupit.
    Ende më vështirë është të pranohet ky fakt,
    pasi vjen nga shqiptar, e më shumë - nga një
    anëtar i lartë i UÇK-së dhe nga kjo, të mjerët
    familjar të masakrës së Lubotenit mbesin gojë
    hapur. Ende më e vështir është se televizioni i
    famshëm antishqiptar Sitel, këtë lajm e dha si
    lajm bombastik si lajm special. E pyes veten se
    kush është ky njeri që po luan me fatin e
    banorëve të Lubotenit, pse mu ai njeri u zgjodh
    për një deklaratë të tillë dhe mu në një televizion
    siç është Siteli, e sidomos në kohen kur po
    bëhen përgatitjet për rigjykimin e kriminelit, të
    cilin edhe gjykata e Hagës e shpalli fajtorë për
    masakrën e Lubotenit. E tash, si shpëtimtar i tij
    del hiq më pak se një komandant lufte. Vallë
    kanë dëgjuar intelektualët apo mediat shqiptare
    dhe mbarë opinioni shqiptar në Maqedoni dhe
    më gjerë, sepse po ndodh diçka më e paparashikueshme
    për mua si banor i këtij fshati.

Sheki Amiti, banor i fshatit Luboten
    HISTORI E KESAJ TOKE

KuMaNoVa Maska e strong_07
    Anëtarësuar
    06-01-2007
    Vendndodhja
    Ku sjeton ty
    Postime
    2,169
    deri ne ket pik kan arritur keta politikanet e BDi-se ne sherbim te kujt jan keto njerz qe mbrojn njerzit qe kan vra shqiptar ne 2001 e keto dalin i mbrojn turp i madh per keta te BDI-se qe ne emer te UCK zhvillojn kampanje zgjedhore dhe e mashtrojn popullin e ngrat turp turp o njerz kuptojeni njeher e pergjithmon se BDi nuk eshte parti e jona eshte parti e sherbimit sekret serb
    Nje gje thuaje:ZOT me ruaj prej MIQEVE se prej ARMIQEVE ruhem vet!!!!!!

Anëtarësuar
    27-03-2003
    Vendndodhja
    Australi
    Postime
    690
    BDI del në mbrojtje të dënuarit për krime lufte Tarçullovski

02/09/2009 14:43:53

Bashkimi Demokratik për Integrim ka shprehur gatishmërinë për ta ndihmuar të dënuarin për krime lufte, Johan Tarçullovski nëse kjo sipas tyre është në interes të Maqedonisë.

Nënrkryetari i BDI Rafiz Haliti i njohur me nofkën “mësuesi” ka thënë se grupi parlamentar i BDI-së nuk ka asgjë kundër asaj që ta vizitojë Tarçullovskin në Hagë si shenjë e pajtimit dhe të diskutojnë me Prokurorinë e Hagës.

Haliti ka thënë se pozicioni i BDI-së si pjesë e koalicionit qeveritar është është që të mbrojë interesat e shtetit.

"Secili pajtim në interes të qytetarëve dhe vendit tonë, pa marrë parasysh subjektet politike, duhet të mbështetet. Unë personalisht nuk njihem me z.Tarçullovski, nuk kemi pasur asgjë mes nesh. Ajo që është në interes të shtetit, ndërsa ne jemi në pozitë për t'i mbrojtur interesat e qytetarët, gjithsesi se duhet respektuar", ka thënë Haliti për televizionin maqedonas “Sitel” Haliti. :-(

Vendimi përfundimtar gjyqësor ndaj Johan Tarçullovskit nga Tribunali i Hagës pritet të sillet në shkurt. Më 29 dhe 30 tetor do të mbahet seanca e hapur, në të cilën Trupi gjykues do të diskutojë për ankesën e Tarçullovskit rreth dënimin prej 12 viteve burg.

Ndryshe, ish-komandati i Policisë, Johan Tarçullovski është dënuar për shkak se më 12 gusht 2001 ka urdhëruar policinë maqedonase të kryej një sulm të paligjshëm në Luboten gjatë të cilit vdiqën shtatë shqiptarë etnikë, së paku 14 shtëpive iu vu zjarri qëllimisht dhe më shumë se njëqind banorë të fshatit që ishin meshkuj shqiptarë, u arrestuan dhe u rrahën, poshtëruan dhe u keqtrajtuan psikologjikisht.
    HISTORI E KESAJ TOKE

KuMaNoVa Maska e strong_07
    Anëtarësuar
    06-01-2007
    Vendndodhja
    Ku sjeton ty
    Postime
    2,169
    Dal ngadal do i japin edhe grat ketij Gruevskit keta deputetet e BDI-se
    Nje gje thuaje:ZOT me ruaj prej MIQEVE se prej ARMIQEVE ruhem vet!!!!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga strong_07 Lexo Postimin
    Dal ngadal do i japin edhe grat ketij Gruevskit keta deputetet e BDI-se
    gruaja lihet,karikja jo

keta ia falen nje popull te ter gruevskit per kariket e tyre e spo e benkan nje pun te ketill qe per ta esht asgje hiq,cdo cudi zgjat tre dit dhe u kry,mir e kan shqiptaret e maqedonis sepse nuk u vetedijsuan njeher e pergjithmon,akoma mashtrohen me parti politike bandite,qoft njera apo tjetra,nje berllok jan
    Jetë e rëndë.......!!!

i/e regjistruar Maska e Luarasi
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    108
    BDI po thyen rekorde per inferioritet dhe nuk di se cfare tjeter duhet te beje ky grupacion "politik" qe shqiptaret mos ti votojne, lane nam te pa pare deri tani. Nuk kane faj ata se populli vazhdon ti votoje edhe pas deshtimeve te nje pas njeshme.

TURPI I MADH .... ndjehem shuume i ofenduar si shqiptar dhe tej mase i deshperuar , qe kam votuar per BDI !!!!
    U vertetua se kreret e BDI-s mbajn VAZELIN kur takohen me Gruveskin.
    KATASTROFE ..........

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-06-2008
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    84
    Mos u nxefni,se "partit" politike Shqiptare ne FYROM te gjith jan nen kontrolin e Sali Berishes,dhe punet jan duke shkuar shum mir,llogjikoni pak kur sllaven jan perqendruar ne politiken ani-Greke per emrin,ndersa ekonomia ne "Maqedonin-Lindore esht para shkatrimit total,kur cdo familje sllave eshte zhitur ne kredija deri ne fyt,qeveria ben ribalanse te buxhetit per cdo muaj,kurse papunsia ne dot te arij kulminacinin ne fillim te vitit te ardhshem...

Sipas mendimit tim duhet pak durim, deri sa te kryjen zgjedhjet lokale ne Kosov.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga texas Lexo Postimin
    Mos u nxefni,se "partit" politike Shqiptare ne FYROM te gjith jan nen kontrolin e Sali Berishes,dhe punet jan duke shkuar shum mir,llogjikoni pak kur sllaven jan perqendruar ne politiken ani-Greke per emrin,ndersa ekonomia ne "Maqedonin-Lindore esht para shkatrimit total,kur cdo familje sllave eshte zhitur ne kredija deri ne fyt,qeveria ben ribalanse te buxhetit per cdo muaj,kurse papunsia ne dot te arij kulminacinin ne fillim te vitit te ardhshem...

Sipas mendimit tim duhet pak durim, deri sa te kryjen zgjedhjet lokale ne Kosov.

nuk te kuptoj bre burr ama hiq,ku e ke fjalen,a e lexonn temen?
    Jetë e rëndë.......!!!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •