Kronike, nuk kam shume kohe sepse vetem shkurte isha duke shfletue forumin, por thash shpejte e shpejte te te pergjegjem. Te kam thene njehere ne nje teme se ti as biblen se ke lexue me vemendje.
Lexo keta vargje nga Bibla:
Levitiku - Kapitulli 26
1 "Nuk do tė bėni idhuj,
nuk do tė ngrini figura tė gdhendura ose ndonjė kolonė dhe nuk do tė vendosni nė vendin tuaj asnjė gur tė stolisur me figura, me qėllim qė tė pėruleni para tij; sepse unė jam Zoti, Perėndia juaj.
9
Ata qė prodhojnė shėmbėlltyra tė gdhendura janė krejt kotėsi; gjėrat e tyre mė tė ēmuara nuk hyjnė fare nė punė; dėshmitarėt e tyre nuk shohin dhe as nuk kuptojnė gjė, prandaj do tė mbulohen me turp.
10 Kush prodhon njė zot apo shkrin njė shėmbėlltyrė tė gdhendur pa patur fare dobi?
11 Ja, tė gjithė shokėt e kėtij personi do tė shushaten; vetė artizanėt nuk janė veēse njerėz. Le tė mblidhen tė gjithė dhe le tė paraqiten. Do tė tremben dhe do tė turpėrohen njėkohėsisht.(Isaia 44)
8 Unė jam Zoti, ky ėshtė emri im; nuk do t`i jap lavdinė time asnjė tjetri, as lavdėrimet e mia
shėmbėlltyrave tė gdhendura.(Isaia 42)
3 Do tė rrėnoni altarėt e tyre, do tė copėtoni kolonat e tyre tė shenjta, do t`u vini flakėn Asherimėve tė tyre,
do tė rrėzoni shėmbėlltyrat e gdhendura tė perėndive tė tyre, do tė zhdukni emrin e tyre nga kėto vende.(Ligji i Pėrtėrirė 12)
5 Por me ta do tė silleni kėshtu: do tė shkatėrroni altarėt e tyre, do tė copėtoni kolonat e tyre tė shenjta, do tė rrėzoni Asherimet e tyre dhe
do t`u vini flakėn shėmbėlltyrave tė tyre tė gdhendura.(Ligji i Pėrtėrirė 7)
23 Ruhuni se harroni besėlidhjen qė Zoti, Perėndia juaj, ka lidhur me ju, dhe bėni ndonjė
shėmbėlltyrė tė gdhendur nė trajtėn e ēfarėdo gjėje qė Zoti,
Perėndia yt, e ka ndaluar.(Isaia 4)
17 Ēdo njeri atėherė bėhet budalla, pa njohuri, ēdo argjendar ka turp pėr shėmbėlltyrėn e tij tė gdhendur, sepse
shėmbėlltyra e tij e derdhur ėshtė njė gėnjeshtėr, dhe nuk ka frymė jetėsore nė to.
18
Janė kotėsi, vepra mashtrimi; nė kohėn e ndėshkimit tė tyre do tė zhduken(Jeremia 51)
2 Kėshtu thotė Zoti: "Mos mėsoni tė ndiqni rrugėn e kombeve dhe mos kini frikė nga shenjat e qiellit, sepse janė kombet qė kanė frikė prej tyre.
3 Sepse zakonet e popujve janė kotėsi: sepse ėshtė si dikush qė pret njė dru nė pyll, puna e duarve tė njė punėtori me sėpatė.
4 E zbukurojnė me argjend dhe me ar, e fiksojnė me gozhda dhe ēekiēė qė tė mos lėvizė nga vendi.
5
Idhujt qėndrojnė drejt si njė palmė dhe nuk mund tė flasin; duhet t`i mbartėsh, sepse nuk mund tė ecin. Mos kini frikė prej tyre, sepse nuk mund tė bėjnė asnjė tė keqe dhe as qė kanė mundėsinė tė bėjnė tė mirė".(Jeremia 10)
1 Jo neve, o Zot, jo neve, por emrit tėnd jepi lavdi, pėr mirėsinė tėnde dhe pėr besnikėrinė tėnde.
2 Sepse do tė thonė kombet: "Ku ėshtė tani Perėndia i tyre?".
3 Por Perėndia ynė ėshtė nė qiejtė dhe bėn tėrė atė qė i pėlqejnė.
4 Idhujt e tyre janė argjend dhe ar, vepėr e duarve tė njeriut.
5 kanė gojė por nuk flasin, kanė sy por nuk shohin,
6 kanė veshė por nuk dėgjojnė, kanė hundė por nuk nuhasin,
7 kanė duar por nuk prekin, kanė kėmbė por nuk ecin; me grykėn e tyre nuk nxjerrin asnjė zė.
8 Njėlloj si ata janė ata qė i bėjnė, tėrė ata qė u besojnė atyre.
9 O Izrael, ki besim tek Zoti! Ai ėshtė ndihma e tyre dhe mburoja e tyre. (Psalmet, Kapitulli 115)
Mos na lodh gjate ramazanit me tema dhe pyetje te cilet jane diskutuar vec plote here. lol
Kalo mire!

Krijoni Kontakt