Postuar mė parė nga
Anesti_55
Faleminderit per informacionin.Ntatyrisht qe une kam pase dijeni per pasurite natyrore te Kosoves por nuk e dija qe keto ishin kaq te perqendruara ne Mitrovice.Megjthate, fakti qe nuk kam pare ndonje kosovar te pasuruar si rezultt i ketyre pasurive, me ben te dyshojeper rentabilitetin e kesaj industrie.Dhe ne shqiperi u propogandua nga ish sistemi komunist per metalurgjikun , si nje clirim i dyte t vendit, gjithashtu per pasurite natyrore , si kromi e hekur nikeli, per naften e gazin, por liberalizimi i ekonomise se trgut i nxorri jashte interesit te gjitha keto dhe shume ndermarrje e uzina te medha qe rihnin uje ne sahan.Nga nana tjeter, jeta e punojnesve ne keto miniera dhe industri te perpunimit rrezikohet ne maksimum, prej siliciumit, oksidit te plumbit etj.Une e ve ne dyshim rentabilitetin dhe per faktin se deri me sot ne nje ekonomi te lire te tregut, nuk ka dale kerkush ti bleje apo ti fuse ne perdorim.Aq me teper qe skemi as dhe perpjekje te nje administrimi nga nderkombetaret te ketyre ndermarjeve.
Pjesa me interesnte ishte shkrimi yt, ne pasigurine e zhvillimit te jetes ne ate komune.Si eshte e mundur qe njeriu te jete kaq negativ, i c'do ngjyre qofte.Lufta nis dhe mbaron e ne fund sejcili gjen shkaqet dhe vlerson gabimet. Lufta eshte nje moment cmendurie populore, shpesh nga ndikimet politike, por perse jo dhe per grumbullim te konfliktve te vjetra qe gjene momentin te shperthejne e ne kete rast faji nuk mbetetet ne njeren ane.Ti shperhesh se ben pjese ne grupimin e popullsise tolerante, e kjo me ben te besoj se per ty, eshte nje aryetim i pas luftes, ku ju e vendosni me te drejte vehten ne rolin e viktimes.Por une njoh nje mori kosovaresh ketu dhe do te jem hipokrit nese ato do ti fusja ne nje grupim te njerezve tolerante.Ndonese ato jetuan ketu ne nje vend te lire, ato kurre nuk arriten nivelet mesatare te shoqerise.Ndoshta kjo pjese mund te ishte perfaqesuese e pjeses me negative te populit kosovar, pasi shume prej tyre vinin ketu si shkak te nje historie te dyshimte.Te lutem te mos me keqkuptosh, pasi une i njoh kosovaret vetem me ato qe kam bashkejetuar ne shqiperi, por kurre nuk kam qene ne Kosove.Ps.njerez si Chino(gjakovar)Toni, etj, por dhe nje nivel intelktual si yti me ve ne pozite te veshtire per ate cka kam shprehur me larte, por nje gje eshte e vertete, kam shprehur ate ca ka ndjere nga kontakti me to ne menyren me te sinqerte.E ky eshte dhe nje opinjon mbare shqipetare ketu.Interneti pervec te tjerash eshte nje mundesi te shprehuri pa doreza, pra te shprehesh nje mendim lirshem duke ju afruar sa me shume se vertetes.
Po te analizosh shkrimete mija ne mardhenie me Kosoven , une jam ne oponence me antare te forumit per qendrimin tim anti islam, duke e mbeshtur ne kendveshtrimin tim.Jo ne kete forum pasi ketu nuk ka islmike ekstremiste, por ne nje forum tjeter, urrejtja e tyre arrinte deri aty sa me kercenonin me vekje dhe per me teper dhe disa perj tyre femra.Pra ne analogji une jam per to ne ceshtjen e religionit, ne te njetin pozicion me nje serb, pasi natyrisht qe serbet e urrejne islamin.E pra nese kercenohem une si shqipetar me jeten, atehere nje serb eshte njemije here me teper.Pra nga ky shembull nuk mund te them se ju beni pjese ne grupimin e popujve tolerante.E te tilla urrejtje sjellin kur gjen kushte te pershtateshme luften.Dhe nje here , pranoj se shkrimi im nuk mund te jete isakte pasi mundet qe njerez si ato islamike qe me kane kercenuar mua e te tjere si familja Mehaj etj, jo vetem mund te mos jene shumice por per me teper nje numer i pa konsiderueshem i kosovareve atje.Mire u ndigjofshim.
Krijoni Kontakt