ti je nje qenje e poshter dhe e pa denjė per mua provokatore e mendjes labile dhe nje rrugaqe provokuese e pa vlerė
ty te shkruaj poezi ma parė i shkruaj ndonje mize femer qe shkon neper plehra-
ti je nje gjeloze e fundosur ne plehun tend te shpirtit dhe urren vargun e
kosovarfrve nga gjelozia e krisur
e shpirtit te vogel tamam si glaca e pules aq e ke ose sa m....... i mizes aq ke shpoirtė ti moj vogelsirė ti dhe te gjith ata qe me kan perqesh mua dhe vargjet e mia
e kan bė nga qyrrat debile qe i kan ne tru si njerz te deshtuar endacak rrugaq qe jan te pa kulturė dhe jarget e tyre ushqyese
vetem gjelozia primitive esht si te pa shkollė e te pa karakter qe jan dhe qe urrejn fe tjera e njerz te regjioneve tjera thjesht jan barbar shpellorė qe duan vetem shpellen e vet e
ulurimene vet bizare ndersa gjithqka qka esht jashta shpelles se vet e urrejn qka duket ne hapsira tjera sepse jan te smurė te tillė jeni ju diagnostifikim preciz esht ky i imi sepse i njoh njerzit un moj e shemtuar
q tė ka bė ty liriku e vargu i tij per veq se shpirtit te semur plot myk qe e ke q faj te pat ty liriku moj mendjezezė
bla bla bla e pa vlerė je ti nuk ja vlenė as te pjerdhet per ty se le ma te flitet eme humb kohė me ty dil e bredh rrugve si e ke zakon
te gjith ata qe e kan fyer xhelon jan te vegjel nga mendja e dija e shoirti jyn thejsht rrugaq te pa edukatė disa prej tyre mundoheshin me shkrue vargje se sa te terbuar jan nga kompleksi i vogelsis njoh shum njerz me smundje prandaj nga pervoja jetsore u bėra
ekspert
per njohjene shpirtrave te ndryshem ka gjithfar lloj specie kjo botė jam bindur ne nje diqka se secili i paska defektet e veta un e pranoj se jam pak gjaknxehtė aq por shyqyr qe nuk kam te meta tjera idiotike e flliqare siq po e shoh se kan disa -
ka njeri qe vertet mund ta kryej shkollen te behet edhe biznesmen por ka te meta katatstrofale te rrezikshme kishte njeri qe mund te behet edhe profesor i lartė por te ket disa te meta te ndyra qe nuk ta merr mendja
ka njeri qe mund te behet edhe shkrimtar por ka smundje smire e gjelozije shpirtvogelsi kriminale
poshtersia nuk paska fund per ket u binda vet edhe akademiku i paska te metat e veta un ekam pranuar se paku publikisht jam pak gjaknxehtė nuk permbahem kjo esht emta e ime deh nuk u duroj tradhtarėt e dinaket te pa beset qe kam aq neveri ne ta sa qe ma nxisin gjaknxehtesin
si flaka si furra me prush kjo esht e meta ime dhe emeta e ime esht qe nuk i zgjedhi shum njerzit me qdo njerin mundohem me ken i thjesht por shum kush qe ma do te miren me ka then qdo kuj mos i fol se secili nuk e meriton sepse njerzit kan te meta ti nuk e din nuk enjeh qfar te metash ka dhe kan pas te drejt por un me qense kurr nuk kam ken mendjemadh me esht dukur mendjemadhsi ti injoroj njerzit por shum kush e meriton injorimin
-------------------
Jo moj shpirtvogel ti me gjith ata shpirtvegjlit tjerė te ndyrė sepse ky milet
nuk do te ishte kshtu ne ket gjendje katastrofe
per gjynah ne mes te europes ne ket gjendje qe te tallet nji botė me te
po te mos ksihte kaq shum gjeloza e mendjecekt e mendjezi si ti
un nuk vjedhi po r ti ngordh nga inati e smira
un askend nuk e kopjoj as emitoj per veq se te tjeret disa mundohen te me emitojn mua
jam ne fjendje per dy sekonda aty per aty ta krijoj vargun pa u menduar hiq vetem me nje te shikuar nese zoti ma ka dhuruar ket prirje ti je kunder
talentit dhe zotit prandaj zoti nuk elen ket milet me ec para se ka shum smirzi
e gjeloza te smurė pra
ja pra edhe vargjet
infinity sa nje gogel
uh sa je moj mendjeveogel
por si e vogel a vogelsira
ti je maskė mbi dhe mė pshtira
s tė len driten me e pa smira
ja pra per disa sekonda ta krijove
miooj shpirtė vampire e gjelozisė
nuk ka skhu askun qe ta krijon per disa sekonda qdo lloj vargu
prandaj ngordhni nga gjelozia
e smundja se smira do te rrokullis ne greminė te gjithve se zoti i ka inatė smirzijtė dhe do ti permbys her do kur do ndersa un nuk jam smirzi gjithmonė
kerkoj dritė per trurin e shpirtin
jam kunder errsires
ngrodhni o te semurė nga smira barbare smira esht vesi ma barbar mbi dhe
me te meta primitive fatale jeni me aq sa kam pa jam rrenqethur nga shpirti i juaj i zi
te pa edukim jeni ne kohen e dingli majmunit primitivo bizare mizore
te kohes se para gurit te pa zhvilluar
prandaj e urreni poet xhelal ferizin ju
as titullin poet nuk ja duroni
as vargun un j njoh pa ju pa se qka mendoni se zoti ma ka dhuruar prirjen nga e cila ju po ngordhni nga smira e ngushtė shpelloror fidmnore barbare
o te hendikepuar gjeloz barbar ju nuk keni as dashuri kombtare as civilizim elementar/ jam befasuar ne nje numer aq te madh primitivesh qe ma par kurr nuk kisha besaur deri sa u binda vet se nga qfar motivesh te urrejn por kjo me ka ndihmuar te motivohem per vargje te reja me e qit komplet zgjyrin e shpirtave ndytsirė mbi siperfaqe te civilizimit le ta sheh bota se qka ka ne mes te europes sa shum berllog ka
te pa formim kulturor e shpirtror je ti dhe te gjith ai numer i madh fyesish qe i keni be poet xhelal ferizit eprovokime nga ma te ndyrat duke e treguar se sa te ult e te pa njerz jeni ju
e anti civilizues batrbar te mallkuar -
e dyftyrsh e kam kuptuar hiken tuaj ti flet per shembull per mshiren deri sa je mizore flet per liri deri sa ja plot smirė etj u zbulua shpirti i juaj dyftyrsh dyftyrshi esht i pa kulturė
ju jeni smirzi shum larg civilizimit me shekuj e shekuj
prandaj bota neveritet nuk do me n a pa me sy se na njoften se qfar malli jem i ne edhe ndaj afrikanve kan ma shum rrrespekt se ndaj nesh te merremi vesh pra kjo esht ma se e vertetė sepse ne hamė njerii tjetrin te tjeret jo-
ju ne vend se te me perkrahnit me nje te kaluar qe rrallė kush e ksihte me plot vuajtje e perndjekje nga armiku neper dekada duke u peprjekur nat e dit pa shperblim per kombin ju me keni poshtruar ma shum se serbi -
jeni treguar me te kqi se ai
e se greku qi duheni kuj ju o te mjerė te mjerė vertet te pa kuptim t
nuk ekisha besur se del kaq numer i madh ismirzijve kunder meje po nuk jam vetem un ne pyetje por sa esa kundershtime barbare njeri me tjetrin i kam pa neper forume me esht ftofur jeta vertet sa te pa edukuar e smirzi te pa civilizim barbar thjesht barbar e shkuar barbarit te egersisis smirėzezo mjrane primitive i urrej priitivet smirzi
e te pa civilizuar te pa kulturė
Allahu ta shperblefte gjithe ate mund per shkrirjen e talentit tend ne ate gjene qe ke shkruar. Je sinqerisht nje ikone e krijimtarise boterore dhe mbas ketij postimi te fundit, jam mese e sigurte. Ika njehere une se filloi "Lulekuqe mbi mure" ketej. lol
--------------------
ik dhe permirsou ne drejtim te civilizimit e formimit njerzorė
e kulturorė lene smiren barbare lene at batardhizem antinjerzorė hudheni largojeni sepse ajo nuk i shrben kultures por esht antinjerzore adhruojeni mirsinė dhe jepjani hakun vleres
mos u beni dyftyrsh dhe prookatorė te ult
sepse nuk mund te ecni drejt civilizimit pa dyshim
Por se smira nuk ėsht fe
autorė xhelal ferizi
ėsht nje e ndyrė hije mbi dhe
ajo ėsht nje hije ferri
simbol varri e hije terri
edhe mundet me ju thye
por se s' duhet me e ushqye
se ushqim duhet per shpirtė
mendjendritur e cak te dlirtė
duhet varg me pi magjik