Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 57

Nuk lidhem dot me kamerën në MSN Messenger

Kam windows XP dhe nuk arrij dot të përdor Camera web. As nuk dërgoj dot imazhe , as nuk marr imazhe nga bashkfolësit qe kanë kamera.
    Si dhe nuk bëj dot transfertë fichier ( dokument apo foto), përkundrazi , mund të marr transfertë fichier nga ndonjë kompjuter tjetër , por jo të dërgoj nga i imi.

Nëse dikush di diçka rreth këtij problemi , do ti lutesha të më sqaronte.

Elna.

Po webcamera punon. Mund të filmoj imazhe ose direct ne pc ose ti filmoje me pare e pastaj ti hedh ne PC, por online jo , nuk mundem te transemetoj apo marr imazhe.

Elna

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040

Re: Si të bëj që Windows XP të më lejojë përdorimin e Camera web?!

Postuar më parë nga Elna Durrësi
    Kam windows XP dhe nuk arrij dot të përdor Camera web. As nuk dërgoj dot imazhe , as nuk marr imazhe nga bashkfolësit qe kanë kamera.
    Si dhe nuk bëj dot transfertë fichier ( dokument apo foto), përkundrazi , mund të marr transfertë fichier nga ndonjë kompjuter tjetër , por jo të dërgoj nga i imi.

Nëse dikush di diçka rreth këtij problemi , do ti lutesha të më sqaronte.

Elna.
    Elna,
    ma merr mendja se nuk eshte ne pyetje Windows XP, por ISP-ja permes te cilit kycesh ne Internet. ISP-ja mund te kete bllokuar portet neper te cilat behet transferi i fajllave, per te kursyer ne bandwidth, pra ne shpejtesi.
    Nese brenda rrjetit mund te transferosh fajlla, ndersa kur tenton t'i dergosh tjeterkujt jashte rrjetit tuaj e nuk mundesh, kjo do te thote se ne router-in e ISP-se jane konfiguruar limitet per IP-ne e gateway-it tuaj.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154
    Duket si problem konfigurimi. Mendoj qe perdor msn per te komunikuar?!
    Nqs po atehere per te komunikuar me video duhet ta konfigurosht tek Tools->Audio Video. Aty ke mundesi ta
    testosh direkt nqs webcam funksjonon.
    Nqs dhe pas kesaj nuk behet gje atehere problemi vjen nga modemi yt(ose gateway i ISP) siç thote Tahox.
    Per shkembimin e skedareve, gjithashtu problemi mund te vije
    nga ndonje gateway (modem+router+firewall).
    Per te te ndihmur me teper duhet te na saktesosh:
    1. si lidhesh ne internet (RTC, ADSL, Kabell...)
    2. ç'tip modemi perdor (USB, Ethernet ...)
    3. perdor ose jo ndonje firewall, antivirus (tip Norton Internet Security...).
    ...
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

i/e regjistruar Maska e Siliconized
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Greece
    Postime
    21
    Secili ka mendimin e tije mbase munt te jete nje nga keto qe thane bashkefolist .. Une desha te pyes kamera komunikon me PC tent ? Dua te them qe Driveri qe ke lidhur cameren eshte per windows xp ? Zakonisht kur instalon nje camer ose nje dicka tjeter ne shume raste windows xp te propozojne nje driver qe eshte i ngjashem me ate te cameres qe ke ti po qe shume here sjell probleme ne komunikimin e keture te fundit .. Prandja perpara se ta perdoresh shiko nje here driverin se a eshet per xp ?

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    nqs kameren e ke ne gjendje pune dhe nuk te jep ndonje mesazh gabimi tregon qe driveri programi i kameres qe ke instaluar me disk eshte ne rregull dhe kompatibel me Win XP>Ketu eshte vetem problem konfiguracioni i kameras shiko te klikosh djathtas te ikona e kameres dhe zgjidh dicka te tille configure ose options aty shiko per video dhe audio.gjithashtu shiko per nje file te driveri C click start search and shtyp conf.exe
    kliko te file conf.exe dhe instalo netmeeting te netmeeting shiko te tools dhe bej enable send video/audio dhe receive video/audio te boxat e vegjel anash.shiko edhe te menuja security uncheck boxat qe kerkojne security encription si dhe certifikate authenticity dicka e tille.Po ashtu bej rightclick te ikona my compjuter ne desktop dhe te menuja kliko ne fund te properties
    te dritarja tjeter kliko te butoni driver device te dritarja tjeter shiko per image devices kliko te shenja e plusit anash qe te hapet shiko per emrin e digital videocameres qe ke beji right klick dhe te menuja kliko te properties te dritarja qe hapet ne fund te faqes kontrollo dhe shiko nese eshte dhe kliko ok.Nqs videocamera prape as nuk dergon imazhe ose merr mund te kete problem me services.Kur punon me videocamera mire eshte qe cdo firewall program qe ke ta besh eksit klikon te ikona e firewallit te system tray ku eshte ora dhe te menuja i ben exit,ose mund ta lesh firewallin on vetem se duhet ta configurosh duke i bere right click/configure pastaj ben check boxat per videocamera service te lejohet ne internet dhe te lejohet si server(Zone Alarm)keto jane vetem hamendje Nqs ke ndonje error mesazh do te ishte me e lehte te identifikohej shkaku
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    me falni qe po nderhy ne kete teme po personi ne fjale thote qe nuk dergon dot imazhin live the file me transfete por nga ana tjeter ajo regjistron me kameren ne pc (APO JO ) prandaj nuk ka te beje me driverin e kameres po eshte dicka ne konfigurimin e lidhjes me internetin mbase ka probleme me gateway i ISP sic e kane thene edhe koleget me siper prandaj mos e ngaterojme me shume po me mire une i jap nje sygjerim nese eshte e afte te beje konfigurimin e lidjes vete le ta beje vete duke ndryshuar setti8ngs ne controll panel nese nuk eshte ne gjendje atehere te kontaktoje me persona te afte te kryejne ate konfigurim...nese do e kryesh konfigurimin vete kerko ndihme ne forum duke qartesuar pyetjen mire e duke dhene edhe mesazhet qe te jep pc
    faleminderit me respekt Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Harrova te shtoj edhe dicka tjeter.Kur punon me videocamera dhe je ne ndonje videochat program si psh Hotmail eshte mire te besh exit cdo program tjeter comunikacioni qe eshte duke punuar ne te njejten kohe dhe me kete kam parasysh te kesh vetem hotmailin hapur jo hotmailin edhe yahoo chatin te hapur njekohesisht ;si dhe bej eksit edhe ndonje program sharing files si netmeeting,ose Kazaa,Mirc,apo morfeus pasi mund te kete te ngjare ato mund te perdorin te njejtin numer porti.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

asgje s'me perket mua
    Anëtarësuar
    25-12-2004
    Vendndodhja
    Detroit
    Postime
    46

Nuk lidhem dot me video në MSN Messenger

1-Nuk eshte e mundur te marr pamjet qe dikush me dergon nga web cam -i i vet . Klikoj accept pas fteses se tij dhe me del nje tabele ku me shkruan You are behind a firewall. Do te doja ndihmen tuaj se cfare nuk shkon ne komp. tim . Pra cfare duhet te bej qe te zhduk kete firewall ,por te mos krijoj probleme me programet e tjera te komp. tim.

2-Po keshtu ne dritaren e yahoo messenger nuk me shfaqet shenja e VOICE . Pra as nuk mund te degjoj zerin e tjetrit gjate bisedes .

Do t'ju isha mirenjohes nese me ndihmoni me sqarimet perkatese.

asgje s'me perket mua
    Anëtarësuar
    25-12-2004
    Vendndodhja
    Detroit
    Postime
    46
    sqarim : tashme jam ne Shqiperi dhe ketu e kam kete problem !

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si mund të lidhem kur portat janë të mbyllura?
    Nga Albmaster në forumin Rrjeti kompjuterik
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-12-2008, 07:43
  2. Problem kur lidhem me sherbimet(services) e rrjetit
    Nga Miremengjes në forumin Rrjeti kompjuterik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-12-2005, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •