Dhe une jam i mendimit,qe nena eshte baza babai eshte suplementar.Dhe n.q.se kimia aterore puqet,atehere babai ka besim tek pasardhesi i vet,si dhe e kunderta.Pra leja eshte e dhene automatikisht,ai ose ajo ose ata te jetojne te lumtur.Natürisht varet nga papu,babi e kam fjalen...
Mendoj se arsyeja eshte se ne jemi nje shoqeri patriarkale dhe burri eshte shtylla e shtepise, dhe eshte ai qe komandon dhe ndikon ne rregullat.. Pastaj ka lezet kur kerkohet dora e vajzes dh ene familje se duket qe eshte dicka serioze dhe dicka eshte me te vertete e bukur... Me tregonin shoqet e mija emocionet qe provonin kur shkonte i kerkonte personi qe donin ne shtepi... si te turbullta gati ne tju rene te fikte.. Tregon qe ke respekt ndaj prindit dhe ai ndihet mire se thote qe ja dhe femija ime po me pyet per jeten e vet.. pavaresisht se ti e di prap vet dhe vendos vete se cfare do besh , nese do e pranosh apo nese jo...
Ec ma se ka lezet traditaeshte e bukur kjo eshte ajo qe na vecon nga shume vende te tejra kultura jone
![]()
Sick of crying, tired of trying, yea I'm smiling, but inside....
I'm Dying
ja kerkohet vajzes normal se nuk do martohesh me babin e vajzes qe duhet t'ia kerkosh doren
Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre
Me duket se jeni tu e keqkuptu . Nuk thot qe pa e taku vajzen tja kerkoj babait , por mbasi te jene marr vesh me vajzen eshte e tradites me shku me ja kerku doren babait .
Kjo nuk eshte nje tradite qe ushtrohet vetem ne Shqiperi por pothuajse kudo. Ka te beje me respektin ndaj "shtylles" se shtepise, dhe ai person eshte babai. Ai cun qe ka dy pare mend, shkon i kerkon doren tende babait tend njehere, pastaj te propozon ty. Kuptohet qe ti do i shprehesh deshiren tende babait para se ai djale te vije ne shtepi. Per mua kjo eshte shume e rendesishme, sepse ne fund te fundit, ai baba me rriti, sakrifikoi gjithcka kishte per femijet e ti, dhe e meriton ate respekt.
Pse psh eshte babai ai qe ecen me ty ne kishe kur martohesh (po flas per te krishteret ketu)?!
Tradicioni e ka ashtu, se babai pagonte pajen...
Por sot goca ka rrogen ne xhep vete, prandaj mjafton te jene dakort dy te rinjte, ndersa llafja babes e nanes jane sa per adet.
La vita č bella...
Personat e familjes respektohen ,si eshte kjo puna ,pse ēfare eshte shtepija kuplara ,sill ēfare te duash ne shtepi .
Po flasim per nje gje te rendesishme si martesa jo per ndonje nate dashuri dhe shendet .
Une dhe pse jam shume e kohes ,qe i bie kam kohe te martohem dhe per vete nja 2,3 here po desha ,do me habiste shume fakti ,qe djemte e mi ,te me sillnin dike ne shtepi dhe te me thonin kjo eshte gruaja ime .
Dhe shoqet dhe shoket kur i sjellin dua te di se kush jane ,me ke kane te bejne ....,shendet te gjithve .
L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.
Krijoni Kontakt