Close
Faqja 2 prej 19 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 182
    i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Citim Postuar mė parė nga Marya Lexo Postimin
    Pse sipash jush, dora e vajzes per martese i kerkohet gjithmone te atit?
    Sepse,esht nje shenje respekti,nese lidhesh seriozisht me nje djal ,apo vajz te ia njohesh edhe prinderit,pse jo edhe ti kerkosh doren nuk shoh asgje te keqe vetem njohuri,kultur qe ka trashegu nga ta ,shoqja e jetes suaj.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    po ta kisha drejtuar kete pyetje perpara 15 vjeteve nuk do dukeshe kaq e cuditshme sa sot.
    Ok , e di qe te rinjte nuk pyesin me as babe dhe as nene.
    Ky zakon vjen qe nga lashtesia, sepse thuheshe qe mire eshte ti njohesh te atin sidomos nga ana shendetesore qe ta dish se cfare femijesh do nxjerresh me femren qe do lidhje kuroren.
    Eshte fjala per semundjet te cilat femrat i mbartin , por meshkujt i manifestojne.
    Dhe une jam i mendimit,qe nena eshte baza babai eshte suplementar.Dhe n.q.se kimia aterore puqet,atehere babai ka besim tek pasardhesi i vet,si dhe e kunderta.Pra leja eshte e dhene automatikisht,ai ose ajo ose ata te jetojne te lumtur.Natürisht varet nga papu,babi e kam fjalen...

***mistrece*** Maska e Himitsu
    Anėtarėsuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne forcen e shpreses dhe bukurine e endrres
    Postime
    454
    Mendoj se arsyeja eshte se ne jemi nje shoqeri patriarkale dhe burri eshte shtylla e shtepise, dhe eshte ai qe komandon dhe ndikon ne rregullat.. Pastaj ka lezet kur kerkohet dora e vajzes dh ene familje se duket qe eshte dicka serioze dhe dicka eshte me te vertete e bukur... Me tregonin shoqet e mija emocionet qe provonin kur shkonte i kerkonte personi qe donin ne shtepi... si te turbullta gati ne tju rene te fikte.. Tregon qe ke respekt ndaj prindit dhe ai ndihet mire se thote qe ja dhe femija ime po me pyet per jeten e vet.. pavaresisht se ti e di prap vet dhe vendos vete se cfare do besh , nese do e pranosh apo nese jo...

Ec ma se ka lezet tradita eshte e bukur kjo eshte ajo qe na vecon nga shume vende te tejra kultura jone
    Sick of crying, tired of trying, yea I'm smiling, but inside....
    I'm Dying

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Pse sipash jush, dora e vajzes per martese i kerkohet gjithmone te atit?
    Ky zakon/tradite ka qene ne kohen e qepes. Tani jemi ne kohe tjeter. Dora i kerkohet asaj qe martohet. Simple.

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anėtarėsuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    ja kerkohet vajzes normal se nuk do martohesh me babin e vajzes qe duhet t'ia kerkosh doren
    Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Me duket se jeni tu e keqkuptu . Nuk thot qe pa e taku vajzen tja kerkoj babait , por mbasi te jene marr vesh me vajzen eshte e tradites me shku me ja kerku doren babait .

Kjo nuk eshte nje tradite qe ushtrohet vetem ne Shqiperi por pothuajse kudo. Ka te beje me respektin ndaj "shtylles" se shtepise, dhe ai person eshte babai. Ai cun qe ka dy pare mend, shkon i kerkon doren tende babait tend njehere, pastaj te propozon ty. Kuptohet qe ti do i shprehesh deshiren tende babait para se ai djale te vije ne shtepi. Per mua kjo eshte shume e rendesishme, sepse ne fund te fundit, ai baba me rriti, sakrifikoi gjithcka kishte per femijet e ti, dhe e meriton ate respekt.

Pse psh eshte babai ai qe ecen me ty ne kishe kur martohesh (po flas per te krishteret ketu)?!

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Tradicioni e ka ashtu, se babai pagonte pajen...

Por sot goca ka rrogen ne xhep vete, prandaj mjafton te jene dakort dy te rinjte, ndersa llafja babes e nanes jane sa per adet.
    La vita č bella...

i/e regjistruar Maska e saura
    Anėtarėsuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Personat e familjes respektohen ,si eshte kjo puna ,pse ēfare eshte shtepija kuplara ,sill ēfare te duash ne shtepi .
    Po flasim per nje gje te rendesishme si martesa jo per ndonje nate dashuri dhe shendet .
    Une dhe pse jam shume e kohes ,qe i bie kam kohe te martohem dhe per vete nja 2,3 here po desha ,do me habiste shume fakti ,qe djemte e mi ,te me sillnin dike ne shtepi dhe te me thonin kjo eshte gruaja ime .
    Dhe shoqet dhe shoket kur i sjellin dua te di se kush jane ,me ke kane te bejne ....,shendet te gjithve .
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

i/e regjistruar Maska e Bardhi
    Anėtarėsuar
    06-09-2002
    Postime
    708
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Me duket se jeni tu e keqkuptu . Nuk thot qe pa e taku vajzen tja kerkoj babait , por mbasi te jene marr vesh me vajzen eshte e tradites me shku me ja kerku doren babait .
    Ashtu bre qitja rrethin.
    ==============
    JU NJE HAP - PUNA DY...

Faqja 2 prej 19 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •