Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 75
    i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anėtarėsuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    ne te dy do prehemi ne te njejtin vend.

nuk lejohet cel.,laptop etj...............
    nuk doja te dilja ketu.....qe ne boten e pertejme ne te dy do jemi ndryshe...nuk eshte se besoj ne Zot qe te me ndrije shpirti ne parajse.....thjesht kam bindjen se ne "gjithe kete" ka Zot......
    "Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    ti si do thoje?

Aloe, sigurisht qe eshte bindje personale, ska asgje te keqe.

Une mendoj se njerezit vete e krijojne vijen e fatit, ne nje menyre apo nje tjeter. Ne nuk jemi ne dijeni te rrjedhojes se ngjarjeve, po te ishim, do kishim mundesine ta ndryshonim. Une kam bindjen se asgje nuk eshte e shkruar, gjerat ndodhin per arsyje.

Une mendoj se njerezit e kane parandaluar vdekjen ne meyre te pavetedijeshme disa here. Nje veprim i joti, qe ndryshon nje plan apo rruge qe do kete perfundime fatale (psh, vendos te marresh taksi te arrish me shpejt ne destinacion, dhe nuk merr autobusin qe pas 10 minutash do hidhet ne ere nga terroristet) eshte parandalim i vdekjes. Por qe ti e ben ne menyre krejtesisht te pavetedijeshme. E kam thene dhe me pare, eshte sikur ecen ne nje fushe te minuar. Minet jane vdekja. Absolutisht nuk ke mundesine te dish se ku eshte fshehur. Por qe ti e zgjedh vete rrugen, dhe kjo rruge nuk eshte hartuar asgjekundi dhe nga askush.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar mė parė nga BvizioN Lexo Postimin
    Une mendoj se njerezit vete e krijojne vijen e fatit, ne nje menyre apo nje tjeter. Ne nuk jemi ne dijeni te rrjedhojes se ngjarjeve, po te ishim, do kishim mundesine ta ndryshonim. Une kam bindjen se asgje nuk eshte e shkruar, gjerat ndodhin per arsyje.

Une mendoj se njerezit e kane parandaluar vdekjen ne meyre te pavetedijeshme disa here. Nje veprim i joti, qe ndryshon nje plan apo rruge qe do kete perfundime fatale (psh, vendos te marresh taksi te arrish me shpejt ne destinacion, dhe nuk merr autobusin qe pas 10 minutash do hidhet ne ere nga terroristet) eshte parandalim i vdekjes. Por qe ti e ben ne menyre krejtesisht te pavetedijeshme. E kam thene dhe me pare, eshte sikur ecen ne nje fushe te minuar. Minet jane vdekja. Absolutisht nuk ke mundesine te dish se ku eshte fshehur. Por qe ti e zgjedh vete rrugen, dhe kjo rruge nuk eshte hartuar asgjekundi dhe nga askush.
    Jam dakord me perjashtim te fillimit te mendimit tend kur flet per fatin. Per mua fati nuk ekziston! Jane teresia e veprimeve tona ne bashkeveprim me veprimet e atyre qe na rrethojne, rrethanat dhe rastesia ajo qe "dikton" "ate qe na pret".
    Elegance is an attitude.

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Jam dakord me perjashtim te fillimit te mendimit tend kur flet per fatin.
    Ne fakt, une harrova te mbyllja fatin ne thonjeza siq synoja. Spese ashtu mendoj edhe une, dhe duket carte nga menyra se si e kam spjeguar se pse.

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anėtarėsuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    Citim Postuar mė parė nga BvizioN Lexo Postimin
    Ne fakt, une harrova te mbyllja fatin ne thonjeza siq synoja. Spese ashtu mendoj edhe une, dhe duket carte nga menyra se si e kam spjeguar se pse.
    po kur ne nje aksident brenda te njejtit mjet te gjithe shpetojne dhe vdes vetem nje,apo e kunderta............. kjo ska te beje me ndryshimin e pavetedijshem te hipjes ne autobus apo taxi..........dicka ka mendoj une..........edhe te vjetrit nga eksperiencat e gjithesecilit thone JETEGJATI NUK BEHET DRITSHKURTER....
    "Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    po kur ne nje aksident brenda te njejtit mjet te gjithe shpetojne dhe vdes vetem nje,apo e kunderta............. kjo ska te beje me ndryshimin e pavetedijshem te hipjes ne autobus apo taxi..........dicka ka mendoj une..........edhe te vjetrit nga eksperiencat e gjithesecilit thone JETEGJATI NUK BEHET DRITSHKURTER....

Po ta studiosh me imtesi, ka te beje se cke me te.

Ne radhe te pare me ate qe eshte vete personi, apo rethanat ne te cilat ndodhet personi qe vendosin udhetimin me kete x mjet. Eshte pozicioni ne te cilin vendos te qendroje personi, qe mund te marre goditje fizike apo pesoje tronditje qe krijojne plage te mbrendeshme vdekjeprurese. Pastaj eshte dhe gjendja fizike e gjithsecilit qe ka te beje me ate se sa i reziston nje plage te rende njeri dhe sa i reziston tjetri. Perfundimisht, te gjitha te shpien ne ate qe..... kush eshte ai qe vendos se me cfare mjeti udheton nje person? Vete personi. Argumenti behet pak i veshtire kur mendojme se ka te tjere si femijet psh, te cilet nuk marrin vendime por gjithcka varet nga te rriturit. Po shiko.... tek e fundit gjithsekush, madje edhe femija ka force te ndryshoje dicka, sikur tu jepej mundesia te dinin rrjedhojen e ngjarjeve. Por nga natyra eshte krejtesisht e pamundur te njehet e ardhmja, deri ne momentin qe ndodh.... duke perjashtuar ketu mundesine e udhetimit ne kohe.

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    varet per cfare parandalimi behet fjale ... disa gjera i kemi ne dore vete .. sduhet ta leme pas dore shendetin tone sepse po nuk pate shendet nuk ben dot asgje ...
    te hash gjera te shendetshme , te kesh aktivitet fizik , te ndjehesh mire e te mundohesh te jesh i/e gezuar gjithmone , lumturia mund cdo semundje !

ndersa per ate se kur do vdesim se vendosim ne por zoti ... mund te kesh gjitchka e te ruhesh nga fatkeqesite natyrore e mund te te vije papritur aty ku se pret ...

i/e regjistruar Maska e firaku
    Anėtarėsuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    Pyetje pa lidhje.
    Nje thenje thote:Ai qe vdese me heret eshte me gjate i vdekur!

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar mė parė nga Homer Lexo Postimin
    Vler@ filmi Final Destination ta dha iden me hap nje Teme te tille ? lol

Disa thojne se po qe shkrujt qe do vdesesh nuk ka shpetim, por un mendoj se fati, shanci i secilit ka te bajne shum me kyt fenomen i cili dhe mund te devijohet ne disa raste ekstreme te rralla ...

Do ju jap nje shembull konkret me nje video mbi njerezit ma me fat ne bote, shikojeni se si ne disa rrethana disa prej tyre kalojne shum shum shum afer vdekjes:

http://www.youtube.com/watch?v=nD19Os5oUTg
    shume e bukur kjo video..... jam i te njejtit mendim me ty ne disa raste duhet edhe koicidenc
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Larguar..
    Anėtarėsuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    vdekja nuk parandalohet te gjithe nuk jemi te persosur vdesim kur nuk e pret

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •