ti si do thoje?
Aloe, sigurisht qe eshte bindje personale, ska asgje te keqe.
Une mendoj se njerezit vete e krijojne vijen e fatit, ne nje menyre apo nje tjeter. Ne nuk jemi ne dijeni te rrjedhojes se ngjarjeve, po te ishim, do kishim mundesine ta ndryshonim. Une kam bindjen se asgje nuk eshte e shkruar, gjerat ndodhin per arsyje.
Une mendoj se njerezit e kane parandaluar vdekjen ne meyre te pavetedijeshme disa here. Nje veprim i joti, qe ndryshon nje plan apo rruge qe do kete perfundime fatale (psh, vendos te marresh taksi te arrish me shpejt ne destinacion, dhe nuk merr autobusin qe pas 10 minutash do hidhet ne ere nga terroristet) eshte parandalim i vdekjes. Por qe ti e ben ne menyre krejtesisht te pavetedijeshme. E kam thene dhe me pare, eshte sikur ecen ne nje fushe te minuar. Minet jane vdekja. Absolutisht nuk ke mundesine te dish se ku eshte fshehur. Por qe ti e zgjedh vete rrugen, dhe kjo rruge nuk eshte hartuar asgjekundi dhe nga askush.
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
Ne fakt, une harrova te mbyllja fatin ne thonjeza siq synoja. Spese ashtu mendoj edhe une, dhe duket carte nga menyra se si e kam spjeguar se pse.Jam dakord me perjashtim te fillimit te mendimit tend kur flet per fatin.
po kur ne nje aksident brenda te njejtit mjet te gjithe shpetojne dhe vdes vetem nje,apo e kunderta............. kjo ska te beje me ndryshimin e pavetedijshem te hipjes ne autobus apo taxi..........dicka ka mendoj une..........edhe te vjetrit nga eksperiencat e gjithesecilit thone JETEGJATI NUK BEHET DRITSHKURTER....
"Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"
po kur ne nje aksident brenda te njejtit mjet te gjithe shpetojne dhe vdes vetem nje,apo e kunderta............. kjo ska te beje me ndryshimin e pavetedijshem te hipjes ne autobus apo taxi..........dicka ka mendoj une..........edhe te vjetrit nga eksperiencat e gjithesecilit thone JETEGJATI NUK BEHET DRITSHKURTER....
Po ta studiosh me imtesi, ka te beje se cke me te.
Ne radhe te pare me ate qe eshte vete personi, apo rethanat ne te cilat ndodhet personi qe vendosin udhetimin me kete x mjet. Eshte pozicioni ne te cilin vendos te qendroje personi, qe mund te marre goditje fizike apo pesoje tronditje qe krijojne plage te mbrendeshme vdekjeprurese. Pastaj eshte dhe gjendja fizike e gjithsecilit qe ka te beje me ate se sa i reziston nje plage te rende njeri dhe sa i reziston tjetri. Perfundimisht, te gjitha te shpien ne ate qe..... kush eshte ai qe vendos se me cfare mjeti udheton nje person? Vete personi. Argumenti behet pak i veshtire kur mendojme se ka te tjere si femijet psh, te cilet nuk marrin vendime por gjithcka varet nga te rriturit. Po shiko.... tek e fundit gjithsekush, madje edhe femija ka force te ndryshoje dicka, sikur tu jepej mundesia te dinin rrjedhojen e ngjarjeve. Por nga natyra eshte krejtesisht e pamundur te njehet e ardhmja, deri ne momentin qe ndodh.... duke perjashtuar ketu mundesine e udhetimit ne kohe.
varet per cfare parandalimi behet fjale ... disa gjera i kemi ne dore vete .. sduhet ta leme pas dore shendetin tone sepse po nuk pate shendet nuk ben dot asgje ...
te hash gjera te shendetshme , te kesh aktivitet fizik , te ndjehesh mire e te mundohesh te jesh i/e gezuar gjithmone , lumturia mund cdo semundje !
ndersa per ate se kur do vdesim se vendosim ne por zoti ... mund te kesh gjitchka e te ruhesh nga fatkeqesite natyrore e mund te te vije papritur aty ku se pret ...
Pyetje pa lidhje.
Nje thenje thote:Ai qe vdese me heret eshte me gjate i vdekur!
vdekja nuk parandalohet te gjithe nuk jemi te persosur vdesim kur nuk e pret
Krijoni Kontakt